Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 30. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 30. apr.

Nocoj v Kulturi o svetovnem dnevu plesa, tudi letos bodo plesalci v plesno dvorano spremenili park Tivoli, bili smo tudi na premieri predstave Jubilej, gledailša Glej. Naš dopisnik Boštjan Anžin pa je v Beogradu obiskal Dneve slovenskega filma.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

09:05
Otroški počitniški program: Op!

Timi in njegovi prijatelji z vrtca imajo prvi izlet na morje. To je dan na plaži s peščenimi gradovi, čofotanjem in školjkami dokler Timijevega ljubljenega medvedka na splavu ne odnese na morje. Lahko pogumni Timi reši dan?

Dolgi poletni dnevi v vikinški deželi so odlični za igro na obali. Kraljična Gudrun raziskuje tolmune. V enem najde rakovico, ki se kiti z močnimi kleščami. Z Olafom ji postavita trdnjavo in jo okrasita.

Dinozavri so živeli tudi v vodi. Nekateri so bili strašni. Eden izmed njih je bil tudi sarkosuh, največji in najstrašnejši krokodil, ki je živel v rekah in na poplavnih ravnicah. Steve bo lovske sposobnosti teh dinozavrov preverjal z zanimivimi poskusi.

Otroško-mladinska drama o prijateljstvu otrok iz različnih kultur.

Devetletna Rosie se nenadoma znajde v eni najbolj zloglasnih urbanih sosesk v Evropi. Potem ko njen oče zaradi manjših tatvin odide v zapor, se z materjo preselita v bruseljski Molenbeek, ki je prehodni dom številnih maroških družin in tudi manj miroljubnih militantnih skupin.V svoji novi stolpnici spozna Mousso, zgovornega fanta, čigar družina živi v stanovanju nad njo. Najprej je do neznanca nezaupljiva, a Moussa postopoma postane njen zaveznik v bitki proti odraslim. Z novim pajdašem je življenje v Molenbeeku veliko lažje, Moussa jo uri v praktičnih uličnih veščinah in ji pomaga iskati očeta.

Poučen mladinski film je posnet po priljubljeni belgijski knjižni seriji o odraščanju deklice, ki v grobih življenjskih okoliščinah dobi »ulično« izobrazbo. Kljub revščini in kriminalu, ki sta značilna za getoizirana okolja, kakršno je resnični Molenbeek, zgodba spodbuja mirno sobivanje pripadnikov različnih verskih in etničnih skupin.

Izvirni naslov: ROSIE & MOUSSA / Belgijski film, 2018 / Režija: Dorothée Van Den Berghe / Scenarij: Michael De Cock / Igrajo: Ruth Beeckmans, Griet Boels, Imad Borji

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Stopili smo v odločilno desetletje boja proti podnebnim spremembam. Bodo največje onesnaževalke uresničile svoje cilje glede zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov? Kateri ukrepi so nujni za prilagajanje podnebnim spremembam? Kakšne priložnosti prinaša zelena preobrazba Evrope?

V Točki preloma o delu. Zakaj ima v razvitem svetu okoli 40 % zaposlenih občutek, da opravljajo nesmiselno delo? Kakšna je vloga družboslovcev in humanistov v gospodarstvu? Kako je pandemija spremenila naš odnos do dela?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ruth-Anne odkupi trgovino, ki jo je imela v najemu pri Mauriceu. Toda kmalu se med njima vname spor, saj Mauriceu zadeva ni pogodu, nazadnje pa v razprtije potegneta še Eda. Fleischman doživlja krizo, ker že štirinajst dni ni imel nobenega bolnika, a pri Marilyn ne naleti na razumevanje. Bernard na radiu nadomešča Chrisa, ki se je odpravil na pot samoraziskovanja v samostan.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Čas epidemije je med drugim prinesel tesnobo, stres, izgorelost, osamljenost in veliko stisko. Duševnih motenj je danes veliko več kot pred izbruhom koronavirusne bolezni. Duševno stisko nam lahko pomagajo prebroditi izkušeni psihoterapevti ali psihologi, vendar se pri gluhih osebah ob tem pojavijo težave s komunikacijo. Zato so se na Zvezi gluhih in naglušnih Slovenije odločili, da vsem gluhim in naglušnim osebam ponudijo pomoč strokovnjakov. Trenutno so združeni v program OMRA, njihova naloga pa je ljudi predvsem izobraževati o duševnem zdravju. Kaj najbolj skrbi gluhe in naglušne ter s kakšnimi duševnimi težavami se srečujejo, boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini, v kateri bo med drugim Slovenka leta 2020 Natalija Spark razkrila, kako pomagati gluhim osebam, ki se srečujejo z duševno stisko.

Az MNMI kivándorlásról szóló ismeretterjesztő dokumentumfilmjének második része.

Drugi del poljudnoznanstvenega dokumentarnega filma ZKMN.

Saratops
Dana in Sara sta na počitnicah pri babici, na posestvu pa so tudi trije ceratopsi. Dana začne takoj raziskovati. Bi bil v spopadu uspešnejši triceratops, diabloceratops ali kozmoceratops? Je bolje imeti veliko rogov ali šteje predvsem njihova dolžina?
Kaj zmorejo mladički
Dana na vrtu opazuje tri dinozavrska gnezda. Iz jajc se končno izvalijo mladički. Triceratops si pri priči poišče hrano, brahiozaver se zna že takoj skriti pred plenilcem. Kaj pa tiranozavrček? Prav on je najbolj podoben človeškemu otroku. Kadar je v nevarnosti, pokliče mamo.

Tokatna Osvežilna fronta ne bo tako zelo osvežilna, saj so se ustvarjalci lotili precej smrdeče teme. Govorili bodo namreč o dreku, blatu, govnu, iztrebkih, fekalijah. In čeprav pogovorno kakšno slabo stvar pogosto opišemo, da je za en drek, to še ne pomeni, da so iztrebki nekoristni. O tem, kje jih je mogoče koristno uporabiti, s kakšnimi predsodki so povezani, pa tudi o dreku v umetniškem izražanju, o straniščih in bontonu prdenja bodo razmišljali v tokratni Osvežilni fronti.

Čeprav so še vedno počitnice, smo se v Infodromu že ozrli po šolskem tednu, saj šesto- in devetošolce že v torek čaka nacionalno preverjanje znanja iz materinščine. Učence Osnovne šole Domžale smo v Infogromu vprašali, kakšno delovno okolje in razmere si želijo, ko bodo odrasli, Maksu pa se je v studiu pridružila Mateja, saj je konec meseca čas za Spletke. Pred praznikom dela je predstavila delo spletnega vplivneža. Otroški poročevalec Nace se je pozanimal, kakšno službo imajo psi pomočniki, ki so izšolani za pomoč gibalno oviranim osebam. Spoznali smo tudi Reneja, ki se ukvraja s fotografiranjem.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sredi Ljubljane stoji Glanzeva stavba, kjer domuje slovenski parlament. Hram demokracije, kjer se je oblikovala slovenska zgodovina, danes velja za pomemben del slovenske kulturne dediščine.
Iz Ljubljane pa prihaja tudi Zvonko Drobnič, ki se je pred pol stoletja učil steklopihaštva. Takrat si seveda ni niti predstavljal, da bo ta poklic nekoč izumrl. Danes je eden zadnjih, ki pihajo laboratorijsko steklo na odprtem ognju.
Slovenski izraz kras je postal sinonim za pokrajine z značilnimi kraškimi pojavi po vsem svetu. Notranjski muzej v Postojni se v svoji 70 letni tradiciji ponaša s pomembno vlogo raziskovalca in čuvaja bogate slovenske kraške dediščine.
Na Slovenskem pa je zelo bogata tudi čebelarska tradicija. Med znamenite posebnosti sodijo poslikane panjske končnice. Na Bovškem njihove replike izdeluje Tomislav Rene Čopi.
Na koncu pa v oddaji predstavimo še kitarista in skladatelja Miha Guština Guštija:
»Glasba je napad na čustva. Kako bi sicer pripravil množico, da z rokami v zraku kričijo refren komada priljubljenega benda? Nenazadnje so v vojnah uporabljali boben, da je dvigoval adrenalin.«

V oddaji se bomo najprej posvetili obhajanju velikega petka pri pravoslavnih kristjanih, ki se na veliko noč pripravljajo s sedemtedenskim postom. Veliki petek, katerega osrednji simbol je podoba Jezusa v grobu oziroma »plaštanica«, je dan tišine in spomina na Kristusovo trpljenje.
V drugem delu oddaje bomo spoznali tri stebre ali temeljna načela Mednarodne šole Zlatega rožnega križa. Gre za krščansko gnostično skupnost, ki deluje v več kot 50 državah sveta, v Sloveniji pa je kot verska skupnost registrirana od leta 1987.

Kmet je iz skednja izselil čredo, da ga bo oddajal. Ko prispeta prva gosta, pa ju bolj zanima brskanje po spletu kot izkušnja na kmetiji. Bo Jon dobil svoj dom nazaj?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
Melani Mekicar in Blaž Švab v svojo družbo spet vabita dve ekipi. Raglje so Vida Sadek, Rok Lunaček in Robert Goličnik. Barbara Žerjav, Domen Kumer in Gašper Jazbec pa so ekipa Klepetulje. V živo ob hišnem bendu Diamanti bodo poleg vseh šestih članov obeh ekip nastopili tudi Alenka Godec, Ansambel Šepet, Barbara Leber Turinek, Pop design, Matevž Šalehar Hamo, Rudi Bučar, Ansambel Banovšek, Akordi, Aleš Bartol (Mambo Kings). Od doma pa se bodo DJ Melani oglasili Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Nipke in Recycleman.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji Na lepše predstavljamo novo ponudbo Brežič in območja Bizeljskega. Na na primeru Pliskovice preverili, katera tržišča bodo Kraševci nagovarjali v letošnjem letu in s katerimi produkti bodo ustvarjali višjo dodano vrednost. Za konec pa še zgodba o potovalnih navadah t.i. generacije Z, mladih rojenih po letu 1995, ki naj bi po oceni Svetovne turistične organizacije predstavljali kar 23 odstotkov vseh svetovnih popotnikov.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi otvoritev skupinske razstave slovenskih in avstrijskih umetnic z naslovom Ko gesta postane dogodek v Mestni galeriji Ljubljana, knjiga fotografij Toneta Stojka - Naša jeza je brezmejna in razstava v Slovenskem etnografskem muzeju z naslovom Sprevod nadnaravnih bitij yokai iz Japonske.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zgodnja mojstrovina Luchina Viscontija z Alainom Delonom, Annie Girardot in Claudio Cardinale.

Družina Parondi se po očetovi smrti z juga Italije preseli v Milano k najstarejšemu sinu Vincenzu. Tam se štirje odraščajoči sinovi in njihova mati spopadajo s tegobami novega, urbanega in industrijskega okolja. Med dvema bratoma, alkoholikom Simonom, ki trpinči sebe in okolico, ter dobronamernim in nežnim Roccom, pride do napetosti, ki privedejo do tragičnega vrhunca. V središču spora je prostitutka Nadia, ki je bila sprva Simonovo dekle, a je nato vstopila v srečnejše razmerje z Roccom. Simone bratovo izdajo maščuje tako, da Nadio posili. Rocco poskuša ohraniti slogo v družini, tudi za ceno lastne dobrobiti, zato iz skrbi za bratovo zdravje prekine zvezo z Nadio. A medtem ko Rocco napreduje v boksarski karieri, Simonova zlagoma propada. Njegova agresija pa naposled doseže višek na večer Roccove boksarske tekme, ko v navalu ljubosumja umori Nadio.

Film še danes odmeva s pretresljivim portretom delavske družine, ki propade po selitvi na premožnejši sever. Zaradi pesimističnega prikaza italijanske družbe je bil svojčas celo cenzuriran. Znašel se je na seznamu najboljših filmov vseh časov filmskega kritika Rogerja Eberta.

Izvirni naslov: ROCCO E I SUOI FRATELLI / Režija: Luchino Visconti / Scenarij: Luchino Visconti, Suso Cecchi D'Amico / Igrajo: Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot, Claudia Cardinale

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov