Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 30. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Pet, 30. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Kaj se zgodi, če imamo v rokah ptiča in ga izpustimo? Lahko poleti na hišo, na drevo, na grm ali še kam drugam. Kako bi lahko napovedali, kam bo poletel ptič? Če ga izpustimo 100-krat, dobimo podatke, da 50-krat poleti na hišo, 30-krat na drevo in 20-krat na grm. Tu se začne statistika. Kolikokrat izpustimo ptiča, da dobimo čimbolj točne in čimbolj natančne podatke? Katere ptiče spuščamo in na katere lahko sklepamo?
S statistiko opisujemo aktualne množične pojave. Najprej se je uveljavila v agronomiji, danes ša je njena uporaba neverjetno široka. Z njo spremljamo in napovedujemo tudi epidemijo. Pomembno pa je, da statistične podatke tudi pravilno interpretiramo.

Predstavljamo pasmo bernski planšarski pes. Vabimo vas, da postanete začasni skrbniki zapuščenih mačjih mladičev, v okviru akcije Zavetišča za živali Maribor. Muzej Narodne osvoboditve Maribor že leta skozi razstave in pedagoške programe, ohranja spomin na znamenito mariborsko opico, po imenu Marko. Obiskali smo Anamary, ki smo jo spoznali na snemanju v trgovini za živali in ugotovili, da zanjo to ni samo služba. Doma ima svoje akvarije, zato smo pričakovali veliko lusk, doživeli pa tudi nekaj kosmatih presenečenj. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

OSKRBA JAGOD
Čeprav med Evropejci nismo med tistimi, ki pojedo največ sladkih jagod, te rastline najdemo na vsakem vrtu. Če imajo ravno prav sonca, primerno zalivanje in gnojenje, je skleda kmalu polna plodov. O tem, kako jih negovati, smo povprašali Draga Belca.
VZDRŽEVANJE LEPE TRATE
Komaj se je poslovil še zadnji aprilski sneg, že iščemo, kjer so kosilnice. Spomladi trato prezračimo, pognojimo, na delih, kjer se razrašča mah, je tega treba odstraniti, nato dosejati travno mešanico. O vzdrževanju trate svetuje Barbara Podlogar, strokovna sodelavka kluba Gaia.
REGRATOV SIRUP
Regrat lahko nabiramo skozi vse leto, le starejša rastlina je bolj grenka. Sebastjan in Ana-Marija sta nabrala 150 cvetov, iz njih pripravila sirup, ki ga ni treba prekuhati.

Koncert z naslovom Ker si upam je Anikino potovanje skozi njeno glasbeno življenje. Obarvan je tudi s praznovanjem rojstnega dne, dogodkom, ki ga po umetničinih besedah deliš s prijatelji in zvestimi poslušalci.
Tako s prijatelji, zasedbo GeDoRe, Rokom Ferengjo, Štefico Stipančevič - Steffy, Tinkaro Kovač, Klemnom Klemnom in pevskim zborom iz Kostanjevice na Krki, predstavlja svoje skorajda zimzelene skladbe od začetka glasbene poti pri devetih letih do danes ter uspešnice z različnih festivalov.

Za starše in otroke: razgiban fantazijski muzikal o svetu, ki mu preti izguba domišljije.

Domišljija je v nevarnosti. Zlobni Krutež je odkril način, kako uničiti knjigo pravljic, kjer so zbrane vse zgodbe iz zgodovine človeštva. Svet že zdaj ni rožnat, a kakšen bi bil šele brez vseh dobrih zgodb? Le 9-letna deklica na obzorju zasluti katastrofo za človeško vrsto. Poklicana je, da reši knjigo pravljic s pomočjo smešnih čarobnih bitij, ki se imenujejo Lunčki.

Ambiciozna argentinska-španska koprodukcija močno spominja na filmsko klasiko Neskončna zgodba, ki je prav tako govorila o svetu brez domišljije. Film odlikujeta produkcijska kakovost in sila razgibana pripoved, ki jo sestavljajo igrani, animirani in glasbeni deli.

Izvirni naslov: LA GRAN AVENTURA DE LOS LUNNIS Y EL LIBRO MÁGICO / Argentinsko-španski film, 2019 / Režija: Juan Pablo Buscarini / Igrajo: Carla Chiorazzo, Bruno Oro, Lucrecia

Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.

Dokumentarni film Pesem upora je nastal v letu, ko je Partizanski pevski zbor, naslednik Invalidskega pevskega zbora, slavil 65-letnico.

Takrat, ko smo se obujali spomin na 100-letnico rojstva dirigenta Radovana Gobca. Obe poglavji sta za marsikoga že pozabljena zgodovina. A ne za vse. Režiser Andraž Pöschl je skupaj s snemalcem Alešem Živcem stopil na pot iskanja odmevov partizanske pesmi upora. Po nekaj letih pozabe jo danes lahko slišimo na koncertih, veselicah, v športnih dvoranah… Zdi se, da je ljudje ne želijo pozabiti. Da jo pojejo takrat, ko jim je težko. Udarniške rime in ritmi ohranjajo upanje in prenašajo sporočila o pomenu za mnoge temeljnih človeških vrednot. Ki, kot se večkrat zdi, nezadržno izginjajo v bledenju socialnega okolja. Imeti pred biti, jaz in moje pred vsem ostalim, domovina kot poligon za jumbo-plakate in slepo sledenje potrošništvu, brezskrbnost, celo sovraštvo do drugih. Kdo želi vsaj s pesmijo slikati boljši svet? Zakaj še vedno pojejo in zakaj potrebujemo njihovo pesem? Na katere skrajnosti nas opozarjajo? Oni so: Partizanski pevski zbor iz Ljubljane, Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič in Garažni ženski pevski zbor Kombinat. Skupaj s številnimi drugimi.

Tokratna oddaja bo po posvečena igralki, Ljerki Belak.
Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

Paul je jezen, ker je Nicola za nastop pred sodelavci snemala Joeja. Ob posnetku se jasno zave, kako močno sovraži Joejev avtizem, in to še bolj skrha njegov odnos z Alison. Eddie upa, da bosta s Holly naredila korak naprej, in je zbegan, ko mu ona pove, da se hoče raziti z njim. Pomembno odločitev pa sprejme tudi Rebecca, ki se odloči, da ne bo šla študirat. Maurice se ustraši, da ga Louise po bolezni morda res ne bo več potrebovala, in jo zasnubi.

THE A WORD (II.) / Velika Britanija / 2017
scenarij: Peter Bowker, Karen Margalit
režija: Susan Tully, Luke Snellin
v glavnih vlogah: Max Vento, Lee Ingleby, Morven Christie, Christopher Eccleston, Molly Wright, Vinette Robinson, Greg McHugh, Pooky Quesnel

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Začenja se boj za naslov državnega prvaka v hokeju na ledu med večnima tekmecema iz Ljubljane in z Jesenic. Pokal bo na koncu dvignilo moštvo, ki bo prej zbralo tri zmage. Lani zaradi ustavitve športnih dejavnosti finale ni bil odigran, zato naslov iz leta 2019 branijo hokejisti Olimpije. Ti so pred enim tednom postali letošnji prvaki alpske hokejske lige.

V letih 1942 in 1943 je Mussolinijeva vojska mnoge Slovenke in Slovence internirala v italijanska fašistična taborišča.

Spomin na te dogodke je potisnjen v pozabo tako doma kot na tujem, poznavanje fašizma pa popačeno. Posledično so storilci obravnavanih vojnih zločinov ostali nekaznovani.
Intimna pričevanja nekdanjih internirancev in njihovih svojcev razkrivajo globino, s katero kratenje človekovih pravic, poniževanje in razčlovečenje zarežejo v posameznika in narod. Poleg preživelih osvetlijo in osmislijo zgodovinske dogodke slovenski in italijanski zgodovinarji ter psihoanalitik.
Dokumentarni film Strah ostane je poskus razumevanja, kako vojna in internacija predrugačita človeka in kako opredeljujeta narod. Ker raziskav o vojni, povojni travmi in medgeneracijskem prenosu travme v Sloveniji ni, kot skupnost malo vemo o tem. Iz tujih raziskav je znano, da se vojna travma zareže v nevrobiologijo naslednjih generacij in se izraža v nasilju, osebnostnih motnjah, odvisnostih, samomorilnosti, političnem diskurzu in tudi v samopodobi ljudi.
Izhodišče za nastanek dokumentarnega filma je fotografsko-dokumentarna razstava Zadnji pričevalci, avtoric, novinarke Saše Petejan, fotografinje Mance Juvan in zgodovinarke Urške Strle. Avtorske fotografije Juvanove, na katerih so še redki živeči interniranci, so narekovale vizualno podobo filma. Ritem mu dajejo prikazi likovnih del, nastalih v fašističnih taboriščih, ki jih hranijo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani.
Namen dokumentarnega filma je ohranjanje zgodovinskega spomina na fašistična taborišča in na internacijo. Hkrati spodbuja refleksijo o vplivu travmatičnih izkušenj na posameznika in na družbo.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov