Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 3. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Pon, 3. maj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin.
V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in se pogovorimo z vodjo strokovne skupine za Covid-19 o tem, kakšno je stanje okužb po državi in kako se bodo v prihodnje sprejemali ukrepi. Svetovali bomo o prevarah starejših ljudi- na kaj morate biti pozorni, da vas ne prevarajo prodajalci na vratih ali po telefonu. Drugo uro oddaje posvečamo zdravju, tokrat o srčni aritmiji, čas bo tudi za vaša vprašanja. V Knjižnem klubu gostimo mlado igralko Manco Ogorevc. V Dvoboju pa se tokrat David in Špela pomerita v nalogah, ki jih ponuja športno vzgojni karton. Dobrodošli tudi vaši komentarji in mnenja. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Salezijanec Jože Andolšek že tri desetletja pomaga zapuščenim otrokom v Etiopiji.

Papež Frančišek je s pismom Z očetovim srcem decembra zaradi stisk pandemije razglasil leto svetega Jožefa. Ob prazniku svetega Jožefa delavca, ki goduje prvega maja, bo oddaja posvečena slovenskemu misijonu v Etiopiji. Stiske v eni najrevnejših držav na severovzhodu Afrike so velike in nasilje narašča. Med 109 milijoni prebivalcev so najbolj prizadeti otroci in mladi.
»Če pomagam le enemu otroku, sem izpolnil smisel svojega življenja!« pravi »oče etiopskih sirot«, salezijanski duhovnik iz avstrijske Koroške Jože Andolšek. Njihovo življenje nam bo približal z dvema kratkima filmoma, Brezčasje senc in Slovenski misijon.
Poleg Jožeta Andolška pa bo gostja v studiu laiška misijonarka v Etiopiji Polona Dominik, ki prek Misijonskega središča Slovenije skrbi za projekt botrstva.

Vrtičkarjem že spet grozi nova katastrofa: umakniti se bodo morali mega počivališču v alpskem stilu na avtocesti. Pupa je takoj v akciji, Polkovniku pa sodelovanje prepreči grozeča nevarnost iz Nemčije: v rodni dom se vrača žena Alenka. Nasploh se živahno zapleta z zakoni in porokami: doma Antea oznani svojo poroko, Živa pa Zdravka zaman prepričuje, da njene jutranje slabosti niso posledica vnetega slepiča.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Na predvečer dneva svobode medijev bo gost oddaje Intervju dolgoletni novinar, urednik Sobotne priloge Dela, Ali Žerdin. Med temami pogovora bodo svoboda medijev v Sloveniji, finančno izčrpavanje STA-ja, položaj RTV-ja, cenzura na Delu ter njegova najnovejša knjiga Leto nevarne bližine, v kateri analizira politične in družbene učinke epidemije v Sloveniji. Z Alijem Žerdinom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ed je kot sirota odraščal v indijanskem plemenu. Duhovni vodja mu zdaj pomaga, da na bližnjem gradbišču najde svojega biološkega očeta. Oče je prepričan, da je Ed prišel delat, in ga takoj pošlje na streho. Maggie in Mike se medtem močno zbližata, vendar v strahu, da bi tudi Mika doletela nenavadna usoda, Maggie zbeži. Hollingovo pivnico obišče uglaševalec klavirja. Hollingu ponudi, da mu za skromno nadomestilo uglasi star razglašen pianino, vendar cena postopoma zraste.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V Furlanski nižini se lahko v krogu štiridesetih kilometrov sprehodimo skozi pet mest; Oglej, Gradišče ob Soči, Palmanovo, Torviscoso in Novo Gorico, ki v sebi nosijo idejo idealnega mesta, tako je tudi naslovljen najnovejši dokumentarni film režiserja Amirja Muratovića. Skupaj z njim bomo spoznali Idealna mesta.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

26. aprila 2011, skoraj šestinpetdeset let po podpisu Avstrijske državne pogobe, so predstavniki zvezne in deželne vlade ter predsedniki osrednjih političnih organizacij koroških Slovencev dosegli dogovor o postavitvi dvojezičnih krajevnih napisov v 164 krajih na Koroškem. V kompromis so vključili tudi memomrandum, ki omogoča občinam prostovoljno postavitev dodatnih dvojezičnih tabel. Dokument pa naj bi tudi zagotovil rešitev še drugih odprtih vprašanj, pomembnih za slovensko narodno skupnost na Koroškem.
Dogovor je pripomogel k izboljšanju ozračja v deželi, a neizpolnjenega je še kar nekaj.
Začela se je nova motoristična sezona. Ker je motoristov tudi na Koroškem iz leta v leto več, je motoristično združenje s sedežem v Pliberku, ki deluje tudi čezmejno, vabilo na tečaj varne vožnje.
Retrospektivni koncert otroških in mladinskih zborov v treh delih na spletu. Pri Krščanski kulturni zvezi so pobrskali po arhivih in izbrali srečanja zadnjih treh let iz Železne Kaple, Hodiš, Pliberka, Radiš, Globasnice in Št. Jakoba.

http://slovenci.orf.at

16:00
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Mandi si nevede nadene obleko superjunaka in poleti. Kmalu zasliši klice na pomoč in se zave, da bosta morala s Pipijem krepko poprijeti za delo. Zvečer sta oba vesela, da obleko prevzame njen pravi lastnik.

Ponoči močan veter prekucne Nikove smetnjake, zato po vsem mestu lovi smeti. Niko se začne spraševati, zakaj tako dolgo traja.

Krilček se v šoli postavlja in po nesreči razkrije Pikičino skrivnost. Sramežljiva Pikica je užaljena. Se ji bo Krilček do igralne urice lahko opravičil?

Muk in Lucijan sta v Kanadi pri Abi in Tadiju. Skupaj igrajo hokej, nato pa Muk zlomi palico. Jim bi lahko pomagal Oki? Nekdaj je bil hokejski prvak, danes pa rezbari.

Andreja imajo otroci zelo radi. V tej seriji si bo ogledal mladičke, ki ravno začenjajo svojo pot. Malim severnim medvedom na arktičnem snegu drsi, vendar se silno zabavajo. Slonček v Afriki potrebuje mamino pomoč, da lahko vstane. Račke mandarinke morajo že na samem začetku zbrati veliko poguma in skočiti v prazno.

Vikingi so z ladjami obpluli dobršen del sveta. Toda najprej so morali obvladati določene veščine. Med njimi je bilo tudi vezanje vozlov. Kralj Sigurd uči hčer, kako naj priveže kozlička. Bo Gudrun uspelo?

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Miha Lavtar, ustanovitelj in direktor škofjeloškega podjetja Optiweb je svojo podjetniško pot pričel pri komaj 19 letih, v 12 letih pa mu je uspelo zgraditi uspešno, hitro rastoče podjetje, katerega prihodki naj bi letos presegli 3 milijone evrov. Ekipa več kot 60-ih sodelavcev podjetjem pomaga pri celostnem digitalnem nastopu na spletu, od načrtovanja digitalne strategije in razvoja spletne strani, trgovine in aplikacije, do izvedbe marketinške strategije na najrazličnejših digitalnih kanalih. Največ strank imajo v Sloveniji, povečuje pa se tudi število tujih naročnikov; letos jih bo že več kot 20 odstotkov. Podjetje slovi kot eno izmed najbolj zaposlenim prijaznih podjetij pri nas. Kot pravi Miha Lavtar, je njegova vizija razvijanje podjetij s srcem in dušo, kar mu je prineslo že kar nekaj uglednih nagrad za dobre kadrovske prakse.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

Vegi in Švigi se spreta, ker Švigi prehitro drvi na kotalkah. Kmalu iz muhe naredita slona. Nejko ju poskuša pomiriti in jima reče: »Saj ne moremo potegniti črte po sredi Podlesja, da bomo imeli hitri in počasni pas.« Njegovim prijateljem pa se zdi, da je to odlična zamisel! Podlesje razdelijo na dvoje …

Simon je Lijin najboljši prijatelj. Tudi Ferdinand je Lijin najboljši prijatelj. Simon je ljubosumen. A ko Ferdinand izve, da ima Lija uši, se noče več igrati z njo. Simon se ne zmeni za Lijine uši, saj prijatelji v stiski držijo skupaj. Domisli se zabavne igrice in zdaj se vsi sošolci hočejo igrati z Lijo. V zahvalo dobi poljubček. Juhu!

Kmet je iz skednja izselil čredo, da ga bo oddajal. Ko prispeta prva gosta, pa ju bolj zanima brskanje po spletu kot izkušnja na kmetiji. Bo Jon dobil svoj dom nazaj?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izgubljena generacija. Osamitev: ko zdrav zboli. Boj z vetrnico. Gasilci smo! Dragocene slovenske pasme.

Ob svetovnem dnevu svobode tiska gostimo prvega direktorja STA, Dejana Verčiča.
O vladavini prava s predsednikom Vrhovnega sodišča, Damijanom Florjančičem.
V prispevku o tem, kako je pandemija poglobila prepad med mladimi in starimi.
Ob koncu pa še pogovor s častnima občanoma Ljubljane, Spomenko Hribar in dr. Petrom Čeferinom.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi film Padati, režijski prvenec igralca Vigga Mortensena. Več o fotografski akciji Mi smo Kultura in projektu Opeke 1828-2020, kjer je šest umetnikov preoblikovalo opeke iz Cukrarne v umetniška dela. Ogledali smo si razstavo Dušana Kirbiša v Galeriji mesta Ptuj, s praznovanjem 52. rojstnega dne, katerega vrhunec bo v nedeljo, 9. maja, pa danes začenja Radio Študent.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ena najbolj nenavadnih gledaliških sezon se počasi zaključuje, gledališča pa so vse od oktobra lani še vedno zaprta. Gledališka dejavnost je v času epidemije ena najbolj prizadetih in spregledanih.
Edina preživetvena strategija je še vedno spletno predvajanje gledaliških uprizoritev, kar velja tudi za Monologe s kavca Luke Marcena in Preblizu Jaše Kocelija. Pogovarjali smo se tudi z letošnjo Grumovo nagrajenko za najbojlšo izvirno dramo, dramaturginjo in raziskovalko Majo Šorli. In še 100 pisem mojemu igralcu.

Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

Spremljali boste priljubljeno glasbo Ludwiga van Beethovna (Uvertura Leonora), Richarda Wagnerja (Siegfriedova idila, Samospevi Wesendonck) in Huga Wolfa (Suita Corregidor). Simfonični orkester vodi dirigent Simon Krečič, solistka je Nuška Drašček Rojko, posnetek je nastal v Slovenj Gradcu. Režiser Aljaž Bastič, urednik Daniel Celarec.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov