Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 3. maj. 2021

TV Slovenija 2 • Pon, 3. maj.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin.
V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in se pogovorimo z vodjo strokovne skupine za Covid-19 o tem, kakšno je stanje okužb po državi in kako se bodo v prihodnje sprejemali ukrepi. Svetovali bomo o prevarah starejših ljudi- na kaj morate biti pozorni, da vas ne prevarajo prodajalci na vratih ali po telefonu. Drugo uro oddaje posvečamo zdravju, tokrat o srčni aritmiji, čas bo tudi za vaša vprašanja. V Knjižnem klubu gostimo mlado igralko Manco Ogorevc. V Dvoboju pa se tokrat David in Špela pomerita v nalogah, ki jih ponuja športno vzgojni karton. Dobrodošli tudi vaši komentarji in mnenja. Jutra z nami so zmeraj lepša!

V tokratni oddaji si poglejte barvit kolaž zaposlitev, ki jih opravljajo gluhi in naglušni. Spoznali boste voznika 40-tonskega tovornjaka vlačilca iz Nemčije in gluho vodnico iz Moskve. Predstavljamo tudi podjetnici, ki sta med epidemijo uresničili svojo prvo podjetniško idejo. Dobri dve desetletji pa uspešno deluje podjetje naglušnega Branka Črepinška, ki izdeluje tehnice. Novi stvarnosti, ki jo je prinesel čas koronavirusne bolezni, so se v podjetju z enajstimi zaposlenimi zelo dobro prilagodili, tudi podpora države v prvih treh mesecih lani jim je bila v veliko pomoč. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 1. maja, na Prvem programu Televizije Slovenija ob predvidoma 14.30, saj smo oddajo posvetili tudi prazniku dela. Verjetno ga letos še bolj cenimo, ker so nekateri zaposleni zaradi epidemije ostali doma ali brez službe.

Obisk ameriške astronavtke slovenskega rodu Sunite Williams v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju.

Utrinki s Sunitine poklicne poti govorijo o tem, kako je vse ovire mogoče premagati, če se tveganih podvigov lotijo drzni ljudje z veliko optimizma, poguma in ustvarjalne domišljije. Takšen je tudi umetnik Dragan Živadinov, ki mu je uspelo v majhnem slovenskem kraju, od koder izvira rod pionirja vesoljskih poletov Hermana Potočnika Noordunga, postaviti arhitekturno mojstrovino, »anteno, usmerjeno v globino vesolja«.
Sunito Williams srečamo tudi v Moskvi, kjer dela kot predstavnica Nase, in to v času, ko so oči vsega sveta uprte v Zvezdno mesto in ko mediji poročajo, da sta Nasa in Roscosmos prekinila stike zaradi vojaških napetosti v Ukrajini. V centru Jurija Gagarina za urjenje kozmonavtov o tem ni niti sledu. V sodelovanju med astronavti različnih narodnosti vladata prijateljstvo in medsebojno spoštovanje. Svoje narodne pripadnosti ne skrivajo, jo pa presegajo. So državljani sveta in vesolja. Tako naj bo v znanosti in umetnosti, ki se v filmu povežeta, vse usmerjeno v prihodnost.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji Na lepše predstavljamo novo ponudbo Brežič in območja Bizeljskega. Na na primeru Pliskovice preverili, katera tržišča bodo Kraševci nagovarjali v letošnjem letu in s katerimi produkti bodo ustvarjali višjo dodano vrednost. Za konec pa še zgodba o potovalnih navadah t.i. generacije Z, mladih rojenih po letu 1995, ki naj bi po oceni Svetovne turistične organizacije predstavljali kar 23 odstotkov vseh svetovnih popotnikov.

V posebni popoldanski sobotni oddaji bo Mojca Mavec raziskovala tradicionalna praznovanja prvega maja doma in po svetu.
Potovali bomo od ljubljanskega Rožnika do Velike Britanije, Nemčije in Finske, pa vse do Združenih držav Amerike in njihove zvezne države Havaji, ustavili se bomo tudi na Kubi. Preživite koronski praznik dela v naši družbi!

V projektu Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije že tri leta testirajo biorazgradljivo vrvico. Uspešnost opraševanja pomembno vpliva na pridelavo hrane in biotsko pestrost. Ob medonosni čebeli, so zelo učinkoviti tudi divji opraševalci, predvsem čmrlji in čebele samotarke. Propolis, dragocen naravni antibiotik, sodi med primarne čebelje pridelke. Predstavljamo še avstrijskega kmeta, ki išče sodobne rešitve pri trajnostni pridelavi kakovostne hrane.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Sanni Kaitamaki je zaljubljena v finsko volno in svoje ovce. Živi v bližini mesta Vassa na zahodni obali Finske, kar je dobra lokacija za prodajo volne. Sanni ima 34 let in včasih se je ukvarjala z rejo prašičev. Ko so v bližnjem mestu v podjetju za predelavo volne napovedali, da bodo opustili posel se je Sanni odločila da stroje odkupi in se začne ukvarjati s predelavo volne, kar je njeni kmetiji prineslo dodano vrednost in možnosti razvoja.

Kdo ne pozna Pike Nogavičke, ene od najbolj zanimivih otroških knjižnih junakinj? Slovensko jezikovno podobo ji je dala Kristina Brenkova.

Rodovi slovenskih bralcev še zdaj uživajo v njenih dogodivščinah, ki jih je v slovenščino odlično prevedla Kristina Brenkova, izjemna prevajalka, zbiralka pravljic, urednica in pisateljica. Snemalna ekipa je ujela še njene zadnje iskrive spomine. Tako se v dokumentarnem filmu prepletajo njeni pogledi na pravljice, na njeno zbirko Zlata ptica, na vojna leta, ko je bila kurirka Prežihovega Voranca. Ustvarjalci dokumentarnega filma so izpostavili življenjski čar Kristine Brenkove, tudi s pomočjo zanimivih pripovedi njenih sodelavk, prijateljic - vrhunskih ilustratork Marjance Jemec Božič, Ančke Gošnik Godec in Marlenke Stupica.

Pred povratnima tekmama polfinala evropske lige v nogometu smo iz tabora vsakega udeleženca pripravili po eno zgodbo. Paul Pogba je ena bolj opaznih osebnosti Manchester Uniteda, enako velja za nekdanjega zvezdnika Rome Bruna Contija, ki je blestel konec 80. in na začetku 90. let prejšnjega stoletja. Pau Torres, 24-letni branilec Villarreala, je rumeni barvi kluba zavezan že od klubske akademije dalje, zanimivo pa bo slišati tudi legendo Arsenala Roberta Pirèsa, Francoza, ki je igral tako za angleški klub kot za tokratnega tekmeca Villarreal.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Po uvodu v dvorani Tivoli se bosta večna hokejska tekmeca v finalu državnega prvenstva pomerila še v Podmežakli. Jeseničani so v tej sezoni Olimpijo premagali v finalu pokalnega tekmovanja. Boj za letošnji državni naslov pa se je šele začel. Olimpija med svoje dosežke uvršča 16 osvojenih naslovov v samostojni Sloveniji, tokratni gostitelji Jeseničani pa 12.

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Miha Lavtar, ustanovitelj in direktor škofjeloškega podjetja Optiweb je svojo podjetniško pot pričel pri komaj 19 letih, v 12 letih pa mu je uspelo zgraditi uspešno, hitro rastoče podjetje, katerega prihodki naj bi letos presegli 3 milijone evrov. Ekipa več kot 60-ih sodelavcev podjetjem pomaga pri celostnem digitalnem nastopu na spletu, od načrtovanja digitalne strategije in razvoja spletne strani, trgovine in aplikacije, do izvedbe marketinške strategije na najrazličnejših digitalnih kanalih. Največ strank imajo v Sloveniji, povečuje pa se tudi število tujih naročnikov; letos jih bo že več kot 20 odstotkov. Podjetje slovi kot eno izmed najbolj zaposlenim prijaznih podjetij pri nas. Kot pravi Miha Lavtar, je njegova vizija razvijanje podjetij s srcem in dušo, kar mu je prineslo že kar nekaj uglednih nagrad za dobre kadrovske prakse.

Mlad fant Jernej (19) je pisatelj, ki ima po izdani knjigi, popolno pisateljsko blokado. Zadnjo možno rešitev vidi v svojem očetu Simonu (50), priznanemu pisatelju, ki pa je zapustil njega in njegovo mati, ko je bil Jernej še majhen. Simon živi odmaknjeno življenje v bunkerju sredi mesta. Jernej gre do njega in ga prosi za pomoč. Po začetnem prerekanju, ga oče le sprejme in poseben tečaj pisanja se prične. Tečaj je poseben, ker vključuje mlado žensko Natašo (27), v katero se Jernej zaljubi. Ko je nova Jernejeva zgodba napisana, pride do razkritja očetovega plana, kateremu Jernej ne vede od samega začetka sledi. Razkritje prinaša Jerneju grenko, travmatično izkušnjo in lomljenje njegovega pogleda na svet.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov