Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 21. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Pon, 21. jun.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in se posvetimo temi tedna - tokrat o poletnih potovanjih in omejitvah, ki še vedno veljajo. Jutro nam bosta s svojim obiskom in nastopom popestrila Žan Serčič in Anabel, ki predstavljata novo skladbo. Ponovno se posvečamo zdravju, tokrat o težavah s zobmi, čas bo tudi za vaša vprašanja. V Žajfnici pa vas tokrat David in Špela sprašujeta, ali poleti več berete? Se lotevate zahtevnih knjig ali prisegate na lahkotno branje? Dobrodošli vaši komentarji in mnenja. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Orlando kljub Claudijini vrnitvi v Rim ohrani mirno kri, čeprav otroka nad novico nista navdušena. Zlasti Pigi ne, saj ga skrbi, da bi oče spet trpel zaradi mame. Angelice sprva novica o Claudijini vrnitvi ne skrbi, dokler ji Orlando ne zaupa, da se bo žena nastanila doma, da bo lahko z otrokoma, on pa bo medtem spal v biroju. Guido in Anna sta prepričana, da je Pietro z Nunzio samo zaradi seksa, zato skleneta, da bosta pomagala Cristiani. Vittorio se je kot ranjena žival zatekel v vilo, v katero naj bi se preselil z Angelico, a ga Francesca spodbode, da se mora spet postaviti na noge. Laura povabi Umberta domov, da bi se ljubila, toda Umberto ji nazadnje prizna, da ni njegova prva.

Pred 30 leti so se Slovencem uresničile tisočletne sanje. 25. junija 1991 je Slovenija razglasila samostojnost. K temu sta prispevali tudi Katoliška in Evangeličanska cerkev, pri prizadevanju za priznanje naše države v svetu pa je imel pomembno vlogo ljubljanski nadškof metropolit dr. Alojzij Šuštar. Po treh desetletjih življenja v svobodni državi so pred kristjani še številni izzivi, zato se v teh dneh povezujejo v molitvi in postu.
V Velesovem so se na Marijinem dnevu zbrali verniki, ki so povezani z Medžugorjem, kjer se Marija prikazuje že 40 let.
Ob bližajočih se duhovniških posvečenjih nam bo misijonar Tone Kerin razkril, da Bog tudi duhovnikom dopušča številne preizkušnje.
Ob državnem prazniku smo prejeli tudi sporočila in dobre želje naših rojakov.

Stane prinese domov jelko, ki jo je »kupil« v gozdu. Anjo hoče navdušiti, da bi jo skupaj okrasila in tako pripravila prijetno presenečenje za Irmo. Anja pa je medtem staršema že pripravila neljubo presenečenje z Miletom… Ker Irma noče, da bi Anja nekoč praznovala božič in novo leto po pravoslavnih šegah, nagovori Staneta, da povabita Borotovo družino na praznovanje edinega pravega novega leta k njim. Povabilo želi Irma izkoristiti za to, da bi Anja v druženju s sosedi sama spoznala neprimernost svojega prijateljstva z Miletom…

Veliko delamo. Precej hitimo. Težko se ustavimo. Živimo v času, ko zares nimamo časa. Ali pa si ga samo ne vzamemo, ker se nam zdi, da bi ga bilo nespodobno imeti na pretek. Delovni procesi nas namreč nagovarjajo k nenehni navzočnosti, hitri odzivnosti, stalni dosegljivosti; bili pa naj bi kar se da hitri, produktivni in učinkoviti. Kateri procesi so pripeljali do ideje maksimalnega izkoristka časa, zakaj nas je praznega časa strah in kaj nas je o času in naglici naučila ustavitev javnega življenja?

Tokrat v oddaji Intervju: Ob trideseti obletnici nastanka slovenske države in osamosvojitvene vojne se bomo o vlogi RTV-ja v tistem prelomnem času pogovarjali z Borisom Bergantom, dolgoletnim televizijskim ustvarjalcem, zunanjepolitičnim novinarjem in urednikom, v času osamosvajanja pa pomočnikom direktorja Televizije Slovenija. Po skoraj petih desetletjih delovanja v Evropski radiotelevizijski uniji EBU, je Boris Bergant tudi odločen sogovornik na področju evropske in slovenske medijske politike. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Krvne vezi
V Cicelyju imajo krvodajalsko akcijo, zato želijo privabiti čim več ljudi. V kinu vrtijo filme o Drakuli in Maurice stavi, da mu bo letos uspelo zbrati največ krvi. Fleischman ugotovi, da ne zna več poiskati niti žile, še bolj pa je potrt, ko v mesto pride Maggiejin občudovalec Jed, ki ga skuša podkupiti, da bi za vselej odšel. Ed ugotovi, da imata v mestu samo on in ženska, ki bi bila po letih lahko njegova mama, zelo redko krvno skupino. Z detektivom skuša ugotoviti, kdo je skrivnostna priseljenka. Ed ne najde matere, spozna pa novega prijatelja.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Leta 1920 so slovenstvo v Trstu zajeli temačni zublji, iz katerih se je odstirala iznakažena podoba gorečega Narodnega doma. Takratno dogajanje je v romanu Črni obroč zajel Marij Čuk, pisatelj, pesnik, gledališki kritik in dolgoletni urednik slovenskih informativnih sporedov na Deželnem sedežu RAI za Furlanijo - Julijsko krajino. V oddaji S-prehodi bomo zaobjeli bogat literarni opus Marija Čuka in njegovo prizadevno delo na novinarskem, gledališkem in splošnem kulturnem področju.

Rojaki nas vodijo najprej v Novo Gorico, v novi Center kreativnih praks, ki deluje čezmejno. Ekscenter združuje umetnost, ustvarjalnost, znanost, raziskovanje, izobraževanje in podjetništvo. Slovenci v hrvaškem Osijeku se srečujejo v klubskih prostorih slovenskega kulturnega društva Stanko Vraz. V Saratovu pa živijo potomci slovenskih vojnih ujetnikov prve svetovne vojne, ob državnem prazniku nam pošiljajo poseben poklon, naj slovenska pesem zadoni in zaobjame duh slovenstva onkraj vseh meja.

Kocka bo padla na dan naslednje slovenske televizijske oddaje Dober dan, Koroška. Govor je o odločitvi žirije na branju za literarno nagrado Ingeborg Bachmann in nastopu rojakinje Verene Gotthardt. 45. Dnevi nemške literature bodo potekali brez občinstva , žirija bo po spletu povezana z avtoricami in avtorji natečaja.
Poslovna delegacija Gospodarske zbornice Koroške (WKK) je v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo in Agencijo za spodbujanje investicij na avstrijskem Koroškem BABEG obiskala nov potniški terminal na Brniku.
Rizzijevo nagrado Zveze slovenskih organizacij in Slovenske prosvetne zveze »Za vzorne iniciative v prid medkulturnemu sodelovanju« prejme Radio Agora. Oddajati je začel 26. 10. 1998. Na frekvenci, na kateri po podpisu partnerske pogodbe oddajamo tudi slovenski spored ORF, je takrat prevladovalo geslo »Svež veter v koroški eter«.
25. 6. 1991 je slovenska skupščina sprejela Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. Dan pozneje je bila slovesna razglasitev slovenske samostojnosti na Trgu republike v Ljubljani. Na slavnostni večer se je začel pohod JLA na Slovenijo. Prišlo je do prvih oboroženih spopadov. Vojna za Slovenijo je trajala od 27. 6. do podpisa Brionske deklaracije 7. 7. 1991.
http://slovenci.orf.at

16:00
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Muk in Lucijan sta v Afriki pri prijatelju Bubi. Hotela sta opazovati ptice, neto pa Lucijanu ukradejo kolo. Je bil na delu tat? Včasih ni vse tako, kot se zdi, in tudi žvižganje pove več, kot si misliš.

Si se že kdaj izgubil v neznanem okolju? Prav to se je zgodilo Ronji, saj v galeriji kar naenkrat ni več vedela, kje je. Pepe ve, kaj narediti v takem primeru. Bo uspešno pomagal tudi njej? Poglej si v soboto zjutraj!

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Trboveljčan Sašo Knez se je letalstvu zapisal pri rosnih 15 letih, podjetništvu pa leta 2008, ko je s partnerji ustanovil visokotehnološko podjetje s področja letalske industrije. V podjetju AFormX, ki danes šteje 8 zaposlenih, tudi dve inženirki letalstva, med drugim izdelujejo in sestavljajo ultralahka letala in sestavljene dele za letalsko industrijo ter razvijajo simulatorje letenja v navidezni resničnosti. Njihovi simulatorji, ki omogočajo učenje čistim začetnikom, v svojem segmentu še nimajo prave konkurence. S simulatorji uspešno nastopajo na globalnem trgu, uporabljajo pa jih tudi v Knezovem hčerinskem podjetju Akademija 4, letalski šoli, ki je mešanica letalske tradicije in visoke tehnologije in ki svoje znanje prodaja po celem svetu. V podjetjih AFormX in Akademija 4 za letos načrtujejo 0,5 milijona evrov prihodkov, ves dobiček pa bodo vložili v razvoj.

Mandi in Pipi deskata, a ju val vselej vrže na kopno. Težave pa ima še nekdo veliko večji. Močan val na kopno odloži kita. Mu bodo deskarji lahko pomagali nazaj v morje?

Oči pujs Pepi in Juretu pokaže hišo, ki jo po njegovih načrtih gradi gospod Bik. Kdo se bo vselil v novo hišo?

Simonova starša na obisk povabita prijatelja. Z njima je tudi sin Maksi, ki bi raje ostal doma. S Simonom se noče igrati, le kuja se. Simon se trudi, da bi ga razvedril, a zaman, dokler ne odkrijeta Simonovega podstrešja. Tam se končno spoprijateljita in uprizorita pravo bitko z blazinami! Pozor, poletni snežni metež!

Čekanov dom je popolnoma avtomatiziran. Ko se sproži alarm in Čekana nikjer ne najdejo, se prijatelji odpravijo v njegovo raketo, da bi alarm utišali. Ko se poskušajo prebiti mimo Čekanovih izumov, po nesreči izstrelijo njegovo raketo!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenija praznuje 30 let samostojnosti. V kakšnih razmerah smo državo dobili, kako smo jo upravljali in kam pripeljali? Smo se kaj naučili, kaj nas čaka in kakšno vizijo imajo najbolj odgovorni predstavniki ljudstva? Vzporednice in nasprotja. Praznični teden začenjamo v ponedeljek, 21. junija. Pogovor s predsednikom vlade ob 20h in Pogovor z opozicijo ob 21h, na prvem sporedu.
S predsednikom vlade se bo pogovarjal Igor Bergant, z opozicijo Tanja Starič.

Slovenija praznuje 30 let samostojnosti. V kakšnih razmerah smo državo dobili, kako smo jo upravljali in kam pripeljali? Smo se kaj naučili, kaj nas čaka in kakšno vizijo imajo najbolj odgovorni predstavniki ljudstva? Vzporednice in nasprotja. Praznični teden začenjamo v ponedeljek, 21. junija. Pogovor s predsednikom vlade ob 20h in Pogovor z opozicijo ob 21h, na prvem sporedu.
S predsednikom vlade se bo pogovarjal Igor Bergant, z opozicijo Tanja Starič.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V Narodnem muzeju Slovenije so ob 200 letnici prvega muzeja na Slovenskem odprli razstavo Zlata sled, zlato je namreč ena od skupnih točk, ki povezuje vse zbirke tega muzeja. Tudi letos se Slovenija pridružuje svetovni iniciativi Fête de la musique oziroma praznik glasbe, ki na prvi poletni dan obeležuje svetovni dan glasbe, obiskali smo nekaj ljubljanskih prizorišč. Med drugim pa vas bomo seznanili tudi s knjižno novostjo Pesmi in igre Daneta Zajca (refleksije, razprave, spomini).

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zmagoslavno ponovno odprtje gledališč, živa hrana za dušo, ki smo jo tako težko pričakovali!
Virtuozen solo nastop Marka Mandiča v Nočnem piscu, ki je nastal na osnovi Fabrovih dnevniških zapisov in nekaterih odlomkov iz
njegovih dramskih del. V ekskluzivnem intervjuju s slovitim belgijskim vizualnim umetnikom, performerjem in režiserjem Janom Fabrom o premikanju mej
sodobnega gledališča, rušenju tabujev in lepoti. Modna ikona Coco Chanel kot dramska junakinja, izpod peresa Maje Gal Štromar nagovarja ženske k osvoboditvi.

Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

23:40
Glasbeni večer

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti so izbrali šest zanimivih osebnosti različnih poklicev, ki so spregovorili o svojih najljubših klasičnih delih: predsednika Boruta Pahorja, plavalca Darka Đurića, popotnika Toma Križnarja, duhovnika Roberta Friškovca, pesnico Svetlano Makarovič in poslovneža Iva Boscarola. Pesnica, pisateljica, igralka, ilustratorka in šansonjerka Svetlana Makarovič je ustvarjalcem oddaje zaupala svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser in montažer Jernej Kastelec, direktor fotografije Marko Kočevar.

Svetlana Makarovič je ena najbolj uspešnih slovenskih ustvarjalk. Njena poezija, njene pravljice, šansoni ter pesmi za otroke navdušujejo vedno nove generacije. Večina njenega opusa je prevedenega v tuje jezike, za svoje delo pa je prejela številne nagrade, kot igralka začetnica je prejela Sterijevo nagrado, najprestižnejšo gledališko nagrado v nekdanji Jugoslaviji in sicer za vlogo Uršule v Samorogu Gregorja Strniše.
Tokrat se Svetlana Makarovič predstavlja v zanimivem literarno-glasbenem projektu Kata, Katalena. Makarovičeve pripoveduje staroslovansko balado Kata, Katalena. Balada se je pojavila na ozemlju Prekmurja in Porabja, pripoveduje pa zgodbo o nesrečnem dekletu, ki zapusti svoje domače, da se poroči z razbojnikom in morilcem Črnim Vogrinom. Makarovičeva je temo napletla v srhljivo pripoved o človeški naravi, o sprejemanju posledic in odgovornosti za svoja dejanja. Nastop Svetlane Makarovič bo spremljal Madžarski nacionalni ciganski orkester Sánta, katerega repertoar sega od del največjih skladateljev klasične glasbe do tradicionalnih ciganskih melodij.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov