Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 22. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 22. jun.

V Narodnem muzeju Slovenije so ob 200 letnici prvega muzeja na Slovenskem odprli razstavo Zlata sled, zlato je namreč ena od skupnih točk, ki povezuje vse zbirke tega muzeja. Tudi letos se Slovenija pridružuje svetovni iniciativi Fête de la musique oziroma praznik glasbe, ki na prvi poletni dan obeležuje svetovni dan glasbe, obiskali smo nekaj ljubljanskih prizorišč. Med drugim pa vas bomo seznanili tudi s knjižno novostjo Pesmi in igre Daneta Zajca (refleksije, razprave, spomini).

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V torkovi oddaji Dobro jutro bo najprej dr. Damijana Žišt izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o alkoholu. Ne zamudite tudi vrtnih nasvetov ter prispevkov, ki jih pripravljajo naši koprski in mariborski kolegi.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Laura je besna na sestro in se ji grdo maščuje, a se zato ne počuti nič bolje. Nazadnje sklene, da bo šla za nekaj časa k Valerii in Riti. Umberto jo zaman poskuša prepričati, da mu je žal in da ljubi le njo. Claudia prispe v Rim in Orlando je navdušen, ko spozna, da do nje ne goji več nobenih čustev razen naklonjenosti. Claudia med bivanjem doma ugotovi, da se je vse močno spremenilo, predvsem pa Orlando. Z žalostjo spozna, da otrokoma ne more pomagati v težkih časih, saj sta vajena očetove bližine in pomoči. V trenutku obupa pokliče Gustava in ga prosi, naj pride tudi on v Rim.

Zmagoslavno ponovno odprtje gledališč, živa hrana za dušo, ki smo jo tako težko pričakovali!
Virtuozen solo nastop Marka Mandiča v Nočnem piscu, ki je nastal na osnovi Fabrovih dnevniških zapisov in nekaterih odlomkov iz
njegovih dramskih del. V ekskluzivnem intervjuju s slovitim belgijskim vizualnim umetnikom, performerjem in režiserjem Janom Fabrom o premikanju mej
sodobnega gledališča, rušenju tabujev in lepoti. Modna ikona Coco Chanel kot dramska junakinja, izpod peresa Maje Gal Štromar nagovarja ženske k osvoboditvi.

Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

Boro gara kot črna živina, a zasluži komaj za najemnino. Na pomoč mu priskoči Stane s kopico poslovnih nasvetov. Boro se kljub Slavčevim svarilom, da je srečo že našel, zapodi na trnovo pot poslovnega uspeha. V posel s čevapčiči vpreže družino in prijatelje in sreča se mu končno nasmehne. Ko poplača vse račune, pa si zaželi še dobička. Pri tem pa pride navzkriž z zakonom...

Kaj je v ozadju fenomena kuharskih oddaj in zakaj jih gledalci tako radi gledamo že iz časa slavnih kuharskih nasvetov mojstra Ivačiča? Kakšno vlogo je odigral televizijski medij pri vse večjem zanimanju za kuhanje in gastronomijo? Odgovor bomo iskali s pomočjo red. prof. Svetlane in Božidarja Slapšaka ter rimskih časov, Gregorja Bakoviča in Bojana Emeršiča, ki sta slovenski medijski svet začinila s Čari začimb, kuharskega mojstra Bineta Volčiča in resničnostnih šovov, medijskega strokovnjaka dr. Dejana Jontesa ter psihiatra prof. dr. Boruta Škodlarja.

Slovenija praznuje 30 let samostojnosti. V kakšnih razmerah smo državo dobili, kako smo jo upravljali in kam pripeljali? Smo se kaj naučili, kaj nas čaka in kakšno vizijo imajo najbolj odgovorni predstavniki ljudstva? Vzporednice in nasprotja. Praznični teden začenjamo v ponedeljek, 21. junija. Pogovor s predsednikom vlade ob 20h in Pogovor z opozicijo ob 21h, na prvem sporedu.
S predsednikom vlade se bo pogovarjal Igor Bergant, z opozicijo Tanja Starič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zaljubljenci in norci
Joel igra golf, ko najde ostanke mamuta. Navdušen pokliče antropologa, Chris je poln pričakovanja, ker ga je poklicala znanka iz gimnazije, ki je med opravljanjem geoloških raziskav na Aljaski po radiu zaslišala njegov glas. Chris je na trnih, saj se je spominja skoraj kot vilinskega bitja. Maurice iz norišnice pripelje violinista, da bo igral gvarnerijevko na zasebni večerji za Barbarin rojstni dan.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Ob 30. obletnici slovenske države praznujemo tudi 30 let verske svobode. Trenutno je pri nas registriranih 59 cerkva in verskih skupnosti, ki jim Ustava RS zagotavlja enakopravnost in svobodno delovanje. O neizmerni dragocenosti verske svobode so za nas spregovorili predstavniki različnih cerkva in skupnosti. Razmere na tem področju pa je ocenil tudi dr. Gregor Lesjak, nekdanji direktor Urada za verske skupnosti.

V oddaji Potepanja/Barangolások si lahko ogledate življenje madžarske narodnosti in drugih narodnih skupnosti v Evropi in po svetu, predstavljamo pa tudi Bisere Madžarske in potepanja po dvojezičnih vaseh v Prekmurju.
A Barangolások című adásban elsősorban a magyar, de más európai és azon kívüli nemzeti közösségek életét kívánjuk megjeleníteni. Keretében vetítjük le a Magyarország gyöngyszemei sorozat adásait és a muravidéki magyarlakta településekről szóló „faluriportjainkat”.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko fotografij.
V maminem frizerskem salonu so bile fotografije frizur, v trgovini z igračami pa fotografije igrač. Tudi v Borisovi hiši je bilo veliko fotografij. Ko Boris da Žanu okvir, v katerega naj da sliko svoje najljubše stvari, si Žan sposodi babičin fotoaparat in se odpravi na lov za svojo najljubšo stvarjo. Žan slika mami in očija, pa babi in vrt, a se ne more odločiti, katero sliko naj da v okvir. Nato stisne Mislija in se domisli, da bo na steno nalepil vse fotografije, a Borisa zanima, katero bo dal v okvir. Žan prosi babi, naj ga slika skupaj z Borisom – v Medvedjem dolu je namreč veliko prima stvari, a prijateljstvo z Borisom je boljše od vsega in fotografijo, ki ga spominja na to, želi Žan imeti v svojem okvirju.

Opla! Nejku spodrsne in se udari. Očitno je življenje zelo nevarno! Odloči se, da ne bo tvegal poškodb in bo ostal kar v brlogu. Mavricij na pomoč pokliče prijatelje. Čekan ima odlično rešitev: velik mehurček, ki te zaščiti pred nevarnostjo. Kakšno presenečenje: deluje! Nejko se zaletava v stvari, a ga nič ne boli!

Firbcologi so povabljeni na firbcološko konferenco v Jeruzalemu! Juhu, v Izrael gremo! Radostno pakiranje skali ugotovitev, da vabilu niso priložene letalske karte. Pia se javi, da gre opravljat izpit za letalo, drugi pa bodo medtem ugotovili, kako do denarja, če ji slučajno ne bi uspelo. Medtem se Zoja in Til učita bobnati, Veronika in Lovro izdelujeta unikatni nakit, Maks in Pika pa rišeta markacije.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Duševne stiske med mladostniki so se v času epidemije novega koronavirusa močno povečale. Še posebej v stiski so otroci iz manj premožnih družin. Ti mladi so bolj ranljivi, imajo slabše pogoje za šolanje in manj zdrav življenjski slog, zato jim je treba po opozorilih NIJZ nameniti več pozornosti. Kako prepoznati stisko, kako otrokom pomagati, kako bi morala ukrepati država?

Komarji so napadli tabor. Praskajo se vsi razen Tiba, ki je očitno odporen nanje. Da bi se komarjem izognili, otroci Tiba oponašajo. Morda pa ga pred piki ščiti prijateljstvo s Tamtamom?

Kmet dobi ogromen račun za elektriko in zato hoče zgraditi svojo vetrno turbino. A takoj, ko jim obrne hrbet, Jon in čreda glasno novo napravo spremenijo v velik vrtiljak.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

AJ se po uspešno končanem semestru medicine vrne v Barko. Toda z oddihom ne bo nič, saj ga oče pri priči prijavi kot prostovoljca za pomoč v bolnišnici, kjer ga še isti dan izčrpa nepregledna množica otrok v pediatrični ambulanti. Lydia in Gabriel nameravata asistirati Ajši, ki bo operirala Džoti, zato je znova Ruby tista, ki mora opraviti obiske na terenu. Prva na seznamu je misijonska vasica Amuror, kjer se bojijo, da je vaški berač zbolel za dengo, nalezljivo virusno mrzlico ...


THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Dokumentarni film Nov dan je zgodba o poti Slovenije do samostojnosti in o žrtvah, ki so nekatere ljudi zaznamovale za vse življenje.

Umrli v vojni za obrambo samostojnosti Slovenije predstavljajo tihe akterje tega dokumentarnega filma, to so bili ljudje, ki so za samostojnost naše države plačali največjo možno ceno s svojimi življenji. Le redko kdo pa kdo se vpraša, kdo so tisti, ki so ostali za njimi, ranjeni in sami? Nekateri med njimi so imeli otroke. Trideset let kasneje so to odrasli ljudje, ki živijo v državi, za katero so umrli njihovi očetje. Zanje je ta tematika bolj osebna kot politična. Zgodba osamosvojitve se v dokumentarnem filmu zrcali skozi njihove poglede na tiste usodne in tragične dogodke in na današnji čas trideset let kasneje. Nosilci filmske zgodbe so hčerke in sinovi štirih Slovencev, ki so umrli v času vojne leta 1991 kot policisti in kot člani ali sodelavci teritorialne obrambe. Zgodbo podpira bogat nabor arhivskega materiala, med katerimi so tudi posnetki, ki jih širša javnost doslej še ni videla.
Film je nastal v produkcija Virc Studio za RTV Slovenija, scenaristi so bili Anamarija Lukovac, Boštjan Virc in Žiga Virc, režiser pa Žiga Virc.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V SNG Opera in balet smo si gledali premiero opere Tosca, mojstrovine skladatelja Giacoma Puccinija, ki zaradi prepletenosti političnega ozadja z neizprosno igro moči in čustev še danes privablja občinstvo po vsem svetu. Bili smo na predstavitvi antologije Rozimnica: zgodbe, pesmi in uganke, enega najbolj izvirnih sodobnih ustvarjalcev za otroke pri nas - Andreja Rozmana Roze.
Seznanili pa vas bomo tudi z debitantskim albumom Čuka bije pumpa domačega indie/post-punk tria Lelee.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokrat bo spomine obujala zdravnica Anica Mikuš Kos, ki se je rodila leta 1935 v Ćupriji v Srbiji. Tam je takrat delal njen oče, profesor francoščine Radivoj Franciscus Mikuš, saj so levo usmerjene slovenske intelektualce v tistih predvojnih časih zaposlovali v južnejših predelih Jugoslavije. Mama je bila hrvaška Judinja Marija Friedländer in kar šestintrideset sorodnikov po mamini strani je bilo med drugo svetovno vojno ubitih v koncentracijskih taboriščih, največ v ustaških, v Stari Gradiški in Jasenovcu. Anica je bila z mamo in očetom v partizanih v Slavoniji, po vojni, ob vrnitvi v Ljubljano, pa se je morala zaradi nadaljevanja šolanja najprej naučiti slovenščine, saj je znala govoriti le hrvaško in francosko, oče se je namreč zmeraj pogovarjal z njo v francoščini. Študirala je medicino in specializirala pediatrijo in otroško psihiatrijo, potem pa delovala v različnih službah, kjer se je ukvarjala z otroki. Dolgo je vodila Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani, ob tem pa je že skoraj tri desetletja predsednica Slovenske filantropije. In že desetletja skrbi za razvoj prostovoljstva ter za psihosocialno pomoč otrokom na najtežjih kriznih področjih po vsem svetu. Z veliko vnemo in odgovornostjo se posveča beguncem v različnih predelih sveta, tudi na Kosovu in v Bosni ter v Sloveniji. Leta 2006 je bila nominirana za Nobelovo nagrado za mir.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov