Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. jul. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 27. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Angelica je zelo nesrečna, saj ima občutek, da je v družini ne potrebujejo več. Življenje so si prilagodili tako, da lahko vse opravijo namesto nje. Svoje strahove zaupa Orlandu in ta pripravi načrt. Pretvarja se, da ima gripo in mora od doma. Otroci znova vprežejo mamo, ki hitro ugotovi, da je dan prekratek za vsa opravila. K Nunzii in Pietru se medtem vselijo Nunzijini sorodniki iz Neaplja. Da bi bila mera polna, mora Rita predčasno v porodnišnico. Valeria se ne spomni, kje je pustila avtomobil, zato jo mora tja odpeljati Angelica.

V Umetnem raju se sprašujemo o učinkih covida-19 na prihodnosti filma in filmske industrije, kot smo jo poznali doslej. Film se je letos znašel pred zaprtimi kinodvoranami, brez občinstva, holivudski studii so potencialne poletne uspešnice preložili na poznejši čas ali celo brez predvajanja v kinih ponudili na ogled v naročniških spletnih videotekah. Ali spletne platforme pomenijo konec kina? Kako sta gibanji »Jaz tudi« in »Življenja temnopoltih štejejo« vplivali na filmsko pop kulturo? In kaj se snema v Sloveniji v času korona virusnega birokratskega mrtvila?

Boro med svojim najljubšim opravilom – spanjem, ugotovi, da ima nadnaravne sposobnosti. Zgodba iz njegovih sanj se mu odvije v čevapđinici, pred njegovimi budnimi očmi in Boro tako doživi pravi deja vu. Pa lahko to svojo nadnaravno sposobnost tudi kontrolira? Nekateri mislijo, da ne, spet drugi pa so prepričani, da lahko. Kdo ima od tega lahko največje koristi in kdo se bo spet najbolj opekel?

Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Dokumentarna serija predstavlja tradicije tega središča, stare obrti in mojstre, pa tudi nova znanja, vse od tkanja do kulinarike.

17. del:
Spoznavali bomo kulturo javnih kopališč v Kjotu in izvedeli, zakaj lastnik čisto posebnega med njimi vodo, ki jo črpa iz lastnega vodnjaka, še vedno segreva na drva. Ob koncu nas bo turistični vlak popeljal po polotoku Tango na severu kjotske prefekture, na njem pa nam bodo postregli lokalne morske specialitete.

MADE IN KYOTO / Japonska / 2014-2018

Poletni Tednikov izbor: Planšarija ali zabavišče? Peš po Sloveniji. Dobr dan, je kdu doma? Hiša Mandrova. Pozdrav iz Bele Krajine!

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max se še naprej vneto posveča delu. Sklene, da bo v bolnišnici opravil popis zaposlenih, da bi izvedel čim več o njih in jim pomagal, da bi bili pri delu zadovoljnejši, kar bi po njegovem mnenju vplivalo tudi na oskrbo bolnikov. Dr. Kapoorja skrbi, da si Max ne dovoli žalovati in da se mu bo to prej ali slej maščevalo. Dr. Sharpova in dr. Castrova iščeta bolnike, primerne za zdravljenje s tarčno terapijo. Sharpova upa, da bo med njimi tudi Maxova nekdanja kvartopirska druščina. Dr. Bloomova se s težavo spopada z bolečino, a na fizioterapiji kmalu najde učinkovito rešitev.

NEW AMSTERDAM (II.) / ZDA / 2019
scenarij: David Schulner, Aaron Ginsburg, David Foster, Laura Valdivia
režija: Michael Slovis, Don Scardino, Jamie Payne, Nick Gomez, Peter Horton
v glavnih vlogah: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims, Tyler Labine, Anupam Kher

Ljudje bližnjim v življenju zavedno ali nezavedno storimo mnogo krivic, manjših ali večjih. Krivice pa občutimo tudi sami. Zato je eden izmed temeljev sobivanja ljudi v skupnosti odpuščanje. Kdo naj človeku odpusti njegove napake, je vprašanje, s katerim se ukvarjajo tudi številne religije. Prav te svojimi načeli tvorijo pomembno vezivo skupnosti. Med njimi je tudi islam – in muslimani vsak dan prosijo Boga za odpuščanje.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Bortúra és a Sárvár című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Vinska tura in Sárvár.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Simon in Gašper bi se rada igrala z očkom, a očka s hecnimi izgovori kar naprej nekam izginja. Predlaga jima skrivanje, a ju sploh ne išče, pa spet na vrat na nos izgine. Nato predlaga nogomet, a brcne žogo čez ograjo na sosedov vrt. Ko se mamica vrne iz službe, jih čaka malica. Le kaj ima očka danes za bregom? Končno se Simonu posveti. Očka jima je pripravil presenečenje: postavil jima je drevesno hiško.

Učenci z gospodom Mozgom pečejo rdečnični kolač. V šolskem vrtu naberejo čarobne rdečke in vsak si med mešanjem testa nekaj zaželi. Se bodo njihove želje uresničile, in ali bodo odkrili, kaj se zgodi, ko kolač poješ?

Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu medvedom vedno kam mudi.
Mami je hitela v trgovino, pa ni našla seznama. Babi je hitela s pletenjem šala, a je bil ta potem razrahljan in luknjast. Oči pa je hitel v službo in se ni niti poslovil od Žana. Celo Boris je hitel k Žanu, da bi mu pokazal veverico na vrtu. Žanu se je zdelo, da bi bile stvari opravljene veliko bolje, če ne bi vsi tako hiteli. Nato pa veverica odnese babičino volno, ker jo zamenja za lešnik. Le kako naj babi dobi volno nazaj? Žan stisne Mislija in se domisli, da bi se morali ustaviti in počakati. Veverica se res vrne in prinese babičino volno, vsi pa spoznajo, kako pomembno je, da ne hitijo.

Mavricij se rad pošali. Prepričan je, da so Nejku njegove potegavščine všeč, zato se kar ne končajo. Nejko ne bi rad razočaral svojega prijatelja, zato se pretvarja, da ga potegavščine zabavajo, kmalu pa se jih naveliča! A kako naj ustavi Mavricija? Prijatelji mu predlagajo nekaj rešitev.

Mami pujsa v hiši najde pajka in ukaže očiju pujsu, naj se ga znebi. Gospoda Suhonogca spustijo na vrt, kjer lahko še naprej nemoteno plete svoje mreže.

Robbe prenoči pri Ellis, ker njegovih staršev ni doma. Kozma sredi noči pograbi žeja in Robbe se odpravi z njim v kuhinjo, tam pa zalotita vlomilca. Naslednji dan Ellis izve, da se je v času pred tem zgodilo več vlomov. In povsod so imeli nekaj tednov prej preglavice s ščurki.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Serija SAMOSVOJI prikazuje osebne zgodbe ustvarjalnih posameznikov, katerih stališča in način izražanja dvigajo prah v njihovi okolici.


Gilova velika strast je ples. Ko je odraščal, mu je mati, ki je vstopila v skupnost Jehovovih prič, prepovedala plesati. Zato je zapustil dom, toda dohitela ga je težka preteklost in prisiljen se je bil spopasti z nerazrešenimi travmami.

Nastija se od rojstva bori s spinalno mišično atrofijo, ki jo je priklenila na invalidski voziček. Je zvedava, artikulirana in prodorna mlada fotografinja ter plesalka na invalidskem vozičku, ki ne želi pohlevno čakati na nujne spremembe na nivoju urejanja pogojev za samostojno bivanje in delovanje invalidov v družbi, temveč javnost aktivno in neposredno opozarja na nepravilnosti. Ne prenese jamranja. Svoj handicap sprejema kot izziv. Kadar ne blesti v soju žarometov na plesnih podijih, Nastija snema vloge. Angažirane vloge na temo diskriminacije in neenakosti hendikepiranih v družbi. Spremljamo Nastijo, ki se iz dive mednarodnega plesnega tekmovanja prelevi v urbano aktivistko, ki se z invalidskim vozičkom podajana novo angažirano foto-video odpravo.

Odvetnik Sumon je pravnik, ki je postal novinar za državljane, na družbenih medijih ima 2,7 milijona sledilcev. S svojimi videi »V živo« opozarja na različne težave v Bangladešu. Oblasti te težave na koncu sicer rešijo, Sumonovo življenje pa je ogroženo.

Kori se maje zobek. Tib jo potolaži z izmišljeno zgodbo o čarobnem mamutu, ki ponoči obišče otroke. Če pod blazino pustijo izpadli zobek, v zameno zanj dobijo darilo.

Kmetijo nepričakovano obišče pobegli kaznjenec iz bližnjega zapora, ki se skrije v skedenj. Ko nekaj časa preživi z Jonom in druščino pa se mu zapor sploh ne zdi več tako slab.

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Hannah zastopa žensko, ki se bori, da bi obdržala zarodke, ki sta jih z možem dala shraniti, zdaj pa se ločujeta, in mož jih hoče dati uničiti. Njen oče se odloči, da bo spoznal vnuke, in se pojavi pri Hannah doma brez povabila, toda uspe mu očarati njenega moža in otroke. Rose tudi želi, da bi jo oče pospremil do oltarja. Hannah se zdi, da sta obe sestri očetu odpustili, le ona še goji zamere. Počasi se začne tajati, ko vidi, kako se oče dobro razume z njeno družino.

THE SPLIT (I.) / Velika Britanija / 2018
scenarij: Abi Morgan
režija: Jessica Hobbs
v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head,
Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam

Nemška dokumentarna serija v treh delih pojasni nastanek in razvoj Jugoslavije, zgodovinske razlike med njenimi narodi in življenje v času maršala Tita. Oriše tudi okoliščine, ki so bile vzrok za tragične dogodke ob razpadu nekoč skupne države v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, zaradi česar je zelo boleča preteklost na tem območju še kako živa.

THE BALKANS IN FLAMES / Nemčija / 2019 / Režija: Klaus Kastenholz in Veronika Mendler

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:30
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

23:00
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o knjigi Kaj hoče ženska, pisateljice Irene Štaudohar, bili smo v cerkvi nekdanjega samostana v Kostanjevici na Krki, kjer se z obsežnim razstavnim projektom predstavljata Manca Ahlin in Aleksij Kobal, v Projektnem prostoru v Ljubljani pa se predstavlja Ana Čavić s projektom Nit brez konca I.- III.

23:10
Šport

Razširjena informativna oddaja bo ponudila še zadnji dnevni pregled dogajanja na olimpijskih igrah, napovedali pa bomo tudi dogodke prihajajočega dne, kajti tekmovalni program se bo v Tokiu začel le nekaj ur po oddaji.

23:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V drugem delu se bo dr. Ernest Perič dotaknil nekoliko bolj aktualnih tem, ki so nemalokrat krojile njegovo življenje in bogato karierno pot, kjer so nanizane mnogotere izkušnje in zakladnica znanja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov