Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. jul. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 27. jul.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Četrti tekmovalni dan olimpijskih iger bo postregel s tekvondojem do 80 kg, v katerem bo nastopil edini slovenski predstavnik Ivan Trajković. Tina Trstenjak bo v kategoriji do 63 kg branila olimpijsko zlato izpred petih let. Finalne odločitve bodo v ženski konkurenci slaloma v kajaku in kanuju. Na delu bodo tudi gorski kolesarji in slovenska predstavnica Tanja Žakelj. V košarki 3 x 3 se bosta pomerili reprezentanci Rusije in Srbije, v odbojki bo na vrsti tekma med Kitajsko in ZDA, v rokometu pa bo dvoboj med ženskima reprezentancama Francije in Španije.

RTV Slovenija si pridržuje pravico do spreminjanja programa v skladu z dogajanjem na olimpijskih prizoriščih.

18:10
Judo

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

ZABRIS MEJA
Elena začne obiskovati licej in se znova posveti učenju, zato se malce oddalji od Lile, ki še pomaga očetu in bratu v delavnici. Toda Elena kmalu spozna, da je s prijateljico še vedno močno povezana. Elena se začne redno videvati z lekarnarjevim sinom Ginom, čeprav v resnici še vedno sanjari o Ninu Sarratoreju. Lila in Elena sprejmeta povabilo na novoletno zabavo ̶ povabi ju Stefano Carracci, sin umorjenega don Achilleja. Čeprav njuna druščina vabilu sprva nasprotuje, nazadnje le privolijo in se za silvestrovo vsi zberejo pri Carraccijevih. Opolnoči fantje mečejo petarde in spuščajo rakete ter zanetijo pirotehniško vojno s Solarovimi, ki hočejo na vsak način dokazati svojo premoč.

L'AMICA GENIALE (I.) / My Brilliant Friend (I.) / Italija / 2018
scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Costanzo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Gaia Girace, Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco, Elisa Del Genio, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa, Antonio Milo, Alessio Gallo, Valentina Acca, Antonio Buonanno, Dora Romano

Kako preživeti v novi družbeni realnosti, smo vprašali antropologinjo in psihoterapevtko mag. Ivano Mandarić, ki se je še v najstniških letih iz Somborja preselila v Pulj, študirala je v Zagrebu, zadnjih 20 let pa delala na Psihiatrični kliniki v Ljubljani. Zdaj se ukvarja s transakcijsko analizo. Spoznali boste Ano Lučić Vraneš, ki je prehodila pot od novinarke v Črni gori do diplomirane medicinske sestre v Sloveniji in od začetka epidemije pomaga tudi covidnim bolnikom. Obiskali smo okrepčevalnico bratov Dželadini v Domžalah: potomca albanskih priseljencev iz Severne Makedonije hrano večkrat podarita zdravstvenim delavcem, Rdečemu križu in brezdomcem. Vabljeni tudi v svet makedonske poezije: izbrane pesmi o Ohridu recitirajo študenti makedonistike Univerze v Ljubljani.

16. oktobra 2017 je v eksploziji avtomobila bombe umrla malteška novinarka Daphne Caruana Galizia. Desetletje je izsledke svojega dela, v katerem je neustavljivo razkrivala mreže politične korupcije na Malti, objavljala na svojem zelo priljubljenem in vplivnem blogu. Avtorji v dokumentarni oddaji s pomočjo pripovedi njenih sodelavcev, prič in žvižgačev izrišejo portret brezkompromisne in prodorne novinarke in tistih, ki jih je pisanje Daphne ogrožalo, ter raziščejo ozadje okrutnega političnega umora.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov