Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 3. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 3. avg.

Bili smo na filmskem festivalu v Motovunu, nocoj vam bomo predstavili nagrajence festivala. Na Primorskem poletnem festivalu smo si gledali predpremiero predstave Jugoslavija moja dežela, ki je nastala po istoimenskem romanu Gorana Vojnovića. Na festivalu Imago Sloveniae smo spremljali plesni koncert Suite a trois, v Cankarjevem domu pa razstavo Dediščina humanistov.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dobrodošli v poletnem jutru iz Kopra. Ponudili vam bomo veliko poletnih, morskih tem, aktualnega dogajanja, govorili bomo z zanimivimi ljudmi, telovadili, potovali po vsej Primorski, iz naše kuhinje pa bo zadišalo po lahkotnih sredozemskih dobrotah.

Angelico od konca zdravljenja loči le še 19 dni, zato je zelo živčna. Da bi se sprostila, si z Orlandom vsak dan postavita nov izziv. Vsaka opravljena naloga naj bi jima prinesla srečo. Valeria se spopada z občutji, ki so ji tuja, in prav v teh trenutkih najbolj potrebuje sestrino pomoč. Zagledala se je v Lucovo sestro Gabriello, ki je zaradi nje ostala v Rimu. Se bosta pustili zapeljati skušnjavi? Pietro in Nunzia sta se odločila, da bosta posvojila otroka, Pietra pa v biroju preseneti gospod, za katerega se izkaže, da ni prišel zaradi obnove stanovanja.

29. novembra bo minilo sto let od rojstva Franceta Balantiča, ki je po drugi svetovni vojni doživljal usodo zamolčanega in prepovedanega pesnika. Razlogi so bili politični in ideološki, saj je padel na domobranski strani. Njegova poezija je doživela vrnitev na literarno prizorišče šele leta 1984, dokončno pa je Balantič postal slovenski klasik z uvrstitvijo v temeljno nacionalno zbirko, v Zbrana dela slovenskih pesnikov in pisateljev. V oddaji, ki je bila posneta leta 2008, bodo o Balantičevem življenju in delu spregovorili France Pibernik, Marijan Tršar, Tilka Jesenik, Zorko Simčič, dr. Vanesa Matajc in dr. Brane Senegačnik.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiser: Slavko Hren

Polona gre s poslovnim partnerjem na ogled novogradnje. Leon očetu natvezi, da ju je videl, kako se poljubljata. Ljubosumni Blaž jima na skrivaj sledi, namesto da bi skuhal kosilo, kot je obljubil, in ostane ujet na gradbišču. Dana mora namesto Blaža poskrbeti za Miška in za kosilo. Zarji je Gorazd všeč in mu je vseskozi za petami.

Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Dokumentarna serija predstavlja tradicije tega središča, stare obrti in mojstre, pa tudi nova znanja, vse od tkanja do kulinarike.

22. del:
Obiskali bomo dve stari vili, kulturna spomenika, in si ogledali zbirko 400 starih kimonov. Spoznavali bomo tudi obdelovanje bambusa, ki ima v Kjotu dolgo tradicijo; bambusne izdelke, ki jih odlikuje trpežnost, najdemo na vsakem koraku kjotskega vsakdana. Ob koncu bomo stopili v veliko novo knjigarno, ki ponuja več kot le tiskovine.

MADE IN KYOTO / Japonska / 2014-2018

Poletni Tednikov izbor: Diplomacija v narodni noši. Potica, slovenska kraljica. »Fužine, moj doma.« Zaton diskotek. Čas za karikaturo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na urgenco pripeljejo Makaylo, ki ima preveč razraščeno srčno mišičnino. Ker je bolezen genetska, potrebujejo donatorja, zato pokličejo njenega odtujenega očeta. Dr. Frome vojakom pomaga prebroditi travme z uprizoritvijo Sofoklesove igre Filoktet. Dr. Kapoorju se to ne zdi pametno, saj bi lahko igra njegovemu bolniku Natu povzročila še hujše travme. Elizabeth je pred leti zaradi raka postala invalidka. Zaradi težav jo znova operirajo in ugotovijo zdravniško napako. Dr. Bloomovi morajo operirati nogo.

NEW AMSTERDAM (II.) / ZDA / 2019
scenarij: David Schulner, Aaron Ginsburg, David Foster, Laura Valdivia
režija: Michael Slovis, Don Scardino, Jamie Payne, Nick Gomez, Peter Horton
v glavnih vlogah: Ryan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims, Tyler Labine, Anupam Kher

V prvem prispevku predstavljamo dejavnost članov Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja v času epidemije. Da bi pripomogli k zajezitvi širjenja koronavirusne bolezni, verske obrede opravljajo doma. Med zanimivejšimi poskusi znanstvenega razumevanja sveta v zgodovini najdemo alkimijo. Temeljila je na preučevanju možnosti preobrazbe, predvsem kovin, v zlato. V drugem prispevku bomo spoznali tako znanstveno kakor tudi duhovno plat alkimije. Tretji prispevek predstavlja Izido in Ozirisa, najbolj znan božanski par starega Egipta. Sestra in brat, ki sta bila hkrati tudi žena in mož, sta imela pomembno vlogo v verskem in vsakdanjem življenju starih Egipčanov.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban az Alpokalja és Szombathely című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Predalpski svet in Sombotel.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Očka ima polne roke dela. Peče veličastno torto za mamičin rojstni dan. Vse mora biti nared in hiša kakor iz škatlice, preden se mamica vrne iz službe. Simon in Gašper obljubita očku, da bosta pospravila svoji sobi in na vrtu pripravila pogrinjek. A skrivaj pripravljata tudi presenečenje za mamico. Ker se je nagrmadil cel kup opravkov in se morata lotiti vsega naenkrat, je na koncu vse po njuno. Zmešnjava! Mamica bo res presenečena.

Mipa si poškoduje roko. Po obisku pri medicinski sestri ugotovi, da rada pomaga pošastim, zato postane "razredna sestra". Med igro reši številne preproste primere. Bo znala pomagati tudi, ko bosta Njambo in Bučko res v težavah?

Gospodična Zajec bo prejela nagrado za pridnost. Pepa in njeni prijatelji jo spremijo v palačo na obisk h kraljici.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko stvari, ki si jih lahko ogledaš.
Babi mu je pokazala fotografije starega strica Norberta. Žan je navdušen, ko izve, da je bil stric Norbert slavni raziskovalec in je obiskoval zanimive kraje – džunglo, puščave in celo Južni tečaj. Žan se odloči, da bosta šla z Borisom po stričevih stopinjah. Tako si pričarata svojo džunglo in puščavo, a nikjer ne najdeta ničesar, kar bi bilo podobno Južnemu tečaju. Žan stisne Mislija in se domisli, kako bo s pomočjo belih rjuh in malce domišljije ustvaril pravi pravcati Južni tečaj.

Čekanov dom je popolnoma avtomatiziran. Ko se sproži alarm in Čekana nikjer ne najdejo, se prijatelji odpravijo v njegovo raketo, da bi alarm utišali. Ko se poskušajo prebiti mimo Čekanovih izumov, po nesreči izstrelijo njegovo raketo!

Na obisk pride Pepina francoska prijateljica, oslička Odile. Pepa povabi Odile k igralni urici, kjer jo naučijo Bing Bong pesem.

Robbe in Ellis izdajata glasilo, ki stanovalcem doma za starejše občane popestri vsakdan. Nekega dne več stanovalcev potoži, da jim izginjajo dragocenosti. Odločita se, da bosta s Kozmovo pomočjo ugotovila, kaj se dogaja.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Serija SAMOSVOJI prikazuje osebne zgodbe ustvarjalnih posameznikov, katerih stališča in način izražanja dvigajo prah v njihovi okolici.


Simon Mihorič Simke vleče pozornost na prvi pogled. Njegovo telo je prekrito s preko 900 tetovažami in je svojevrsten umetniški artefakt - avtobiografski almanah, ki razkriva njegovo pestro življensko zgodbo. Čeravno ima za sabo kriminalno preteklost pa se za tetovažami skriva občutljiva in odgovorna oseba. Simon vodi društvo za zaščito živali Srce za bulle. Rešuje zlorabljane in trpinčene pse. Mnogi ga kličejo kar “pasji oče”. V resnici pa je Simon oče enoletnega sinka in triletne hčerkice. Zaradi videza ima v vsakdanu nemalo problemov. A obsedenost s tatuji je življenska odločitev, Simonov statement, ki ga je skozi leta naredil močnejšega, neomajnega. Ne prenese krivice oz. zlorabljanja šibkejših – v takih primerih pa pride do izraza njegova narava, ki sovpada z videzom.

Nazrul je smisel življenja našel v filozofiji Lalona, mističnega pesnika in družbenega reformatorja. Pripada skupnosti baulov in skozi glasbo uči o humanizmu in strpnosti. Vendar ga nekateri muslimani diskriminirajo, čeprav tudi sam verjame v Alaha.

Francisco Câmara je študiral in delal na različnih koncih sveta. Ko se je vrnil na Azore, je našel povsem otopelo družbo. To je hotel spremeniti, zato se je odločil, da bo otočane poskusil prebuditi s hiphopom. Njegovi premožni starši se bojijo posledic takšnega ravnanja, Francisco pa že čaka na komentarje poslušalcev k novi pesmi, ki jo je objavil.

Tib izrezlja piščalko za vabljenje ptic, ki nehote hipnotizira Tamtama. V roke jo dobi Lud, z njo pa tudi nadzor nad dinozavrom. Tib se bo moral zelo potruditi, da bo Tamtam spet svoboden.

Ribiški izlet se ponesreči in dedi pujs in dedi zajec obtičita na zapuščenem otoku. Reši ju lahko le kapitan Pes. Ta kmalu spozna, da kljub vsemu zelo pogreša morje.

V goste pride ekipa pujskov iz Rilčjega dola. Igra jim ne gre dobro, ker hočejo žogo le zase. Nič boljši pa niso niti kužki. Nogomet je skupinska igra in brez podajanja ni uspeha.

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Hannah pokličejo k zunanji ministrici, da bi jo zastopala v ločitvi, ko njenega moža najdejo na seznamu strank spletne strani za zmenkarije Indiana Ray. Ministrica je sprva besna, toda po pogovoru s Hannah in svojimi piarovci se odloči, da bo z ločitvijo še počakala do konca mandata. Na družinski večerji pred poroko se Nina napije in izda več skrivnosti, kar sproži spor med mladoporočencema, v javnosti pa začne krožiti seznam strank spletne strani.

THE SPLIT (I.) / Velika Britanija / 2018
scenarij: Abi Morgan
režija: Jessica Hobbs
v glavnih vlogah: Nicola Walker, Barry Atsma, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Anthony Head,
Fiona Button, Deborah Findlay, Rudi Dharmalingam

Nemška dokumentarna serija v treh delih pojasni nastanek in razvoj Jugoslavije, zgodovinske razlike med njenimi narodi in življenje v času maršala Tita. Oriše tudi okoliščine, ki so bile vzrok za tragične dogodke ob razpadu nekoč skupne države v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, zaradi česar je zelo boleča preteklost na tem območju še kako živa.

THE BALKANS IN FLAMES / Nemčija / 2019 / Režija: Klaus Kastenholz in Veronika Mendler

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:20
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Kultura

Na ljubljanskem gradu smo si ogledali premiero filma Gorana Vojnovića Nekoč so bili ljudje. V portoroškem Avditoriju smo poslušali koncert rimskih filharmonikov z violinistom Alessandrom Quarto. Prebrali smo knjižno noviteto Jedrt Lapuh Maležič Napol morilke. Bili pa smo tudi v Poletnem lutkovnem pristanu.

22:55
Šport

Razširjena informativna oddaja bo ponudila še zadnji dnevni pregled dogajanja na olimpijskih igrah, napovedali pa bomo tudi dogodke prihajajočega dne, kajti tekmovalni program se bo v Tokiu začel le nekaj ur po oddaji.

23:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokratna pripovedovalka svojih pretresljivih spominov, Magda Lovec, se je rodila v Zadvoru na robu Ljubljane leta 1932 v družini Toneta Trtnika in njegove žene Justine. Oče, predvojni komunist ter pomemben in zelo vpliven organizator delavskega kulturnega in razrednega gibanja, je ob začetku vojne prešel v ilegalo osvobodilnega gibanja, po izdaji pa so ga Italijani ujeli in zaprli. Leta 1942 so ga kot talca ustrelili v ljubljanski Gramozni jami. Po očetovi smrti, takrat je bilo Magdi deset let, je mama Justina, rojena Grad, še naprej in še bolj zavzeto sodelovala v odporu. Toda Italijani so prišli tudi ponjo in jo poslali v koncentracijsko taborišče na Rab. Preživela je vse taboriščne strahote, se vrnila domov in nameravala v partizane, pa so jo le nekaj dni prej, spet po izdaji, prišli iskat domači domobranci ter jo odpeljali v svojo mučilnico na Sv.Urhu nad Dobrunjami pri Ljubljani. Tam so jo ubili in zakopali neznano kje. Magda je tako leta 1943, stara enajst let, ostala vojna sirota in zanjo so skrbeli sorodniki. Takoj po vojni je, da bi našla posmrtne ostanke svoje mame, skupaj s starima staršema Gradovima prisostvovala izkopavanju domobranskih žrtev, pobitih na Urh. Oče Tone Trtnik je bil po vojni proglašen za narodnega heroja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov