Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 3. avg. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 3. avg.

Enajsti dan olimpijskih iger bo v znamenju bojev za napredovanje v nadaljnja tekmovanja. Košarkarji, rokometaši in odbojkarji se bodo borili za vstopnico v polfinale. Potekalo bo tudi polfinale v moškem nogometu in hokeju na travi. Poleg ekipnih športov pa bodo med drugim na sporedu še tekmovanja v športnem plezanju, boksu in jadranju.

RTV Slovenija si pridržuje pravico do spreminjanja programa v skladu z dogajanjem na olimpijskih prizoriščih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Nemčija si je po drugi svetovni vojni hitro opomogla in družabno življenje v Berlinu leta 1956 je živahno. Plesna šola Galant, ki jo vodi Caterina Schöllack, je zbirališče mladih, kjer se poleg plesa učijo tudi lepega vedenja. Caterina je tradicionalno naravnana in stroga mati trem hčeram, godnim za ženitev. Želi, da se vključijo v družbo skladno s pričakovanji okolice. Kaže, da to uspe najstarejši hčeri Helgi in najmlajši Evi, le srednja Monika trmoglavo stopa po svoji poti, na kateri naleti na veliko ovir. Novi časi prinašajo spremembe, uveljavljajo se ženska enakopravnost, svobodomiselnost in rokenrol, vse to pa Caterina težko sprejema.

1. del:
Mlado Moniko Schöllack zaradi neprimernega vedenja izključijo iz gospodinjske šole, zato se vrne k materi Caterini, ki na Kurfürstendammu 56 v Zahodnem Berlinu vodi plesno šolo Galanat. Caterinina prva skrb je ugled družine, zato se na vso moč trudi, da bi svoje tri hčere čim bolje omožila.

KU'DAMM '56 / Nemčija / 2016
režija: Sven Bohse
scenarij: Annette Hess
v glavnih vlogah: Sonja Gerhardt, Claudia Michelsen, Maria Ehrich, Emilia Schüle, Heino Ferch, Uwe Ochsenknecht, Sabin Tambrea, Trystan Pütter, August Wittgenstein, Steve Windolf, Katharina Schüttler, Robert Schupp, Anne Werner

Prva junijska oddaja zaznamuje 25-letnico delovanja Zveze Romov Slovenije. Odpravili smo se tudi na Dolenjsko, kjer smo obiskali občini Krško in Brežice ter preverili razmere v romski skupnosti. Zavili smo še v naselji Brezje, kjer enkrat na teden poteka pouk verouka, ter Jedinščica. Tam smo obiskali otroke v dnevnem centru, v katerem vsak dan izvajajo različne aktivnosti.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov