Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 15. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 15. avg.

Ava, Riko in Teo se znajdejo sredi tako močnega neurja, da veter odnese celo Avine pike. Riko in Teo jih najdeta, potem pa srečajo celo kužka, kravo in zebro brez vzorca na kožuhu.

V mestu nekdo odvrže škatlico, v kateri je bil kolaček. Mandi in Pipi mu jo odneseta, brezobzirnež pa je še vedno ne vrže v smetnjak. Prijatelja skleneta, da ga bosta naučila, kako je treba ravnati s smetmi.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Zajček Belko na vrtu pri babici in dedku najde poškodovanega ptička in sklene, da bo poskrbel zanj in ga hranil. Z veliko truda in skrbi ga Belko pozdravi. Čeprav mu je hudo, ptička spusti.

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta se Ben in Tom nečesa domislila in razveselila otroke.

Mavricija muči srbečica, zato ga Nejko odpelje k zdravnici. Zdravnici se zdi, da je tudi Nejko bolan, zato jima predpiše zdravila. Ko prijatelji slišijo, da sta zbolela, se trudijo, da bi poskrbeli zanju. Na Nejkovo veliko žalost. Zdravljenje je zelo neprijetno in prijatelje poskuša prepričati, da sploh ni bolan.

Pepa gre z družino na semenj. Mami Pujsa poskusi za Pepo osvojiti velikanskega medvedka.

Ptička navdušeno opiše cvetlični travnik. Zajček Rjavček, Zajec Rjavec in Poljska miška se odpravijo tja. Na travniku ugotovijo, da ga vsak vidi s svojimi očmi.

Po džungli straši nenavadna in strašna pošast. Izkaže se, da je krokodil Džakala, ki ga strašansko boli zob. Na prošnjo njegovih krokodilčkov mu Mavgli boleči zob izpuli.

Gašper v vsem oponaša Simona. Predstavlja si celo, da je Superzajec! Vse, kar je prav! Simon se odloči, da bosta zamenjala vlogi in za Gašperjem ponavlja vse, kar ta reče. Gašper se kuja. Očka Simonu razloži, da bi mu bil bratec le rad podoben, saj ga občuduje. Simon je spet prijazni Simon in Gašper spet prikupni Gašper, oba pa sta superjunaka: Superzajec in Velezajec.

Konrad prepriča Kasijo, da bi nocoj taborila pod zvezdami. Vztraja, da mu Kasija pove strašljivo zgodbo, kar jo neizmerno prestraši. V grmu zašelesti in splet dogodkov prepriča Kasijo, da je na njuni sledi strašna pošast. Ko se mora soočiti s pošastjo, pa odkrije resnico, ki sploh ni tako strašna.

Prijatelji v muzeju najdejo pergament, na katerem piše, da je v Sinjem dolu zaklad, ki ga je treba odkriti. Da bi ga našli, morajo razvozlati več ugank. V iskanje zaklada pa se vmešajo bratranci Zajci in začne se tekma s časom ter Skokovim zlobnim načrtom.

Mipa na vrtu sreča prijazno žabico. Odloči se, da jo obdržala kot domačo živalco. Kmalu pa spozna, da za poskočno, regljajočo, sestradano žabo ni preprosto skrbeti.

Čekan nekam odhiti in pusti svojo novo napravo v Nejkovem varstvu. Mavricij je radoveden in jo želi preizkusiti. Izkaže se, da je bila to slaba zamisel, saj mu jo uspe polomiti. Mavricij se počuti krivega in to poskuša pomesti pod preprogo z drobno lažjo. A kmalu se drobna laž sprevrže v veliko!

Skozi dolino se vrtinči rušilni tornado. Tamtam ga prvi začuti, zato zgrabi Tiba in z njim steče v zavetje. Medtem se v taboru klan skrije na varno v Aronovo votlino.

V vrtu se vsi pripravljajo na veliki kresničji ples. Na vrh najvišje sončnice znosijo kup dobrot in čakajo na večerno zabavo. Le mravlja Marja si ne upa k njim. Apolon in Betka ji pomagata premagati strah in njen trud je bogato poplačan.

Ovce ne prepoznajo Jona, saj je izgubil eno svojih najznamenitejših posebnosti. Prijatelj Bitzer mu pomaga poiskati izgubljeno pokrivalo, pri tem pa se Jon zelo naveže na eno izmed kokošk.

Pikec ne verjame več, da bo kdaj postal gusar. Vranka ga hoče razvedriti in z njim brska po podstrešju. Otroka najdeta dnevnik nekdanjega pristaniškega krčmarja. Morgan je bil tudi navdušen ribič in Pikec se odloči, da v življenju ne bo gusar, ampak bo lovil ribe.

Jon Skaza se odloči, da se bo naučil brati, in Vranka in Pikec ga začneta učiti abecede. Pomagajo si z Morganovim dnevnikom, v katerem odkrijejo posvetilo Pikcu. Bi bil Morgan lahko Pikčev oče? Dolgoprsti jim noče odgovoriti.

Na praznik Marijinega vnebovzetja ali veliki šmaren bo TV Slovenija prenašala mašo iz župnijske cerkve v Tolminu. Maševal bo župnik Damijan Bajec.

»Kajti velike reči mi je storil Mogočni in njegovo ime je sveto.« Lk 1,49
razmišlja BENJAMIN SITER

Dobitnik nagrade Prešernovega sklada v letu 2014, jezuit p. Vladimir Kos že veliko let misijonari na Japonskem. Poleg poezije, svoje velike ljubezni, je tokrat spregovoril predvsem o razburljivi in zanimivi duhovniški poti.

Slovenija je v tem letu Evropska gastronomska regija. Iz zakladnice slastnih morda tudi manj znanih in izvirnih slovenskih jedi zajemajo tudi na mnogih slovenskih kmetijah. V prvem prispevku smo obiskali kmetijo Baron na Pohorju, ki so v sodelovanju z zgodovinarji in arheologi poustvarili starodobne in antične jedi iz tega območja, vinarska kmetija Gaube iz Svečine pa že dalj časa razvija tudi samostojno gastronomsko pot.
V Jakobskem Dolu, slikoviti vasi v Slovenskih goricah, so priredili že 11 dan odprtih vrat vinogradniških kmetij. V drugem delu oddaje pa predstavljamo Agrarno skupnost Podkoren, ki vzdržuje tudi okoli 50 hektarjev pašnikov. Te površine pa so zadnja leta vse bolj na udaru adrenalinskih športnikov in pohodnikov, ki ne upoštevajo omejitev.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Brata Mitja in Matjan Žgajner sta iz majhne kmetije, ki jo je podedovala njuna mama, razvila projekt ki ju je pripeljal do najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. S farmo kuncev in avtohtonih krškopoljskih prašičev, ter s predelavo v odlične mesne izdelke, sta ustvarila delovni mesti tudi za svoji ženi. Družinsko podjetje se uspešno razvija in raste.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Poletje je najlepši čas za druženja, doživetja, ture in avanture. Za glasbenike pa čas najbolj intenzivnega dela, ki ga tvorijo veselice, poroke in druga praznovanja. Darja Gajšek je v tokratno oddajo povabila Ansambel Petra Finka, skupino Gadi ter mlad in nadobuden Ansambel Aktual iz Prekmurja. Gospodje in fantje bodo delili spomine in anekdote na ta bogat letni čas in nam predstavili svoje glasbene uspešnice.
Ogledali si bomo drugi del četrfinalnih spotov za Naj spot Poletnega pozdrava in izvedeli, katera dva spota nadaljujeta pot proti polfinalu. Glasbeni gostje in uredništvo bodo izbirali med spoti Mladih Pomurcev s pesmijo Ta noč bo najina, Šaljivcev s pesmijo V sreči in nesreči, Pol srca Ansambla Raubarji ter spot Najboljši sem Fehtarjev in prijateljev.

Flores zaseda posebno mesto med indonezijskimi otoki. Je eden redkih, ki nosi portugalsko ime, v večinoma muslimanski državi je skoraj povsem katoliški in ustvaril je idealne pogoje za razvoj rastafarijanstva kot na Jamajki. Obiskali bomo lokalno raggae skupnost, se podali globoko v pragozd med lokalna plemena in si privoščili skok na Komodo, kjer živijo največji kuščarji na svetu.

Nežna animirana drama o starki, ki zamudi zadnji vlak v mesto, zato ostane čez zimo ujeta v praznem obmorskem letovišču.

Nekega večera ob koncu poletja Louise ugotovi, da je zadnji vlak sezone odpeljal brez nje. Stara dama se znajde čisto sama na praznih ulicah malega obmorskega letovišča. Vreme se naglo slabša in morje se začne nevarno dvigovati. Na videz krhka Louise se mora spopasti še s svojimi spomini, ki ne bi mogli najti slabšega trenutka, da priplavajo na površje.

Nenavadna robinzonska pustolovščina, ki je v času epidemije še bolj aktualna, je poetična meditacija o starosti, življenjskih spremembah, samoti, praznem teku časa, občutku zavrženosti in pozabe. Malo je filmov, ki obravnavajo starost s takšno občutljivostjo in razumevanjem. Kljub resnim temam gre za hvalnico volji in pokončnosti v težkih okoliščinah in za nadvse primerno pripoved za naše čase.

Izvirni naslov: LOUISE EN HIVER / Francoski animirani film, 2016 / Režija in scenarij: Jean-François Laguionie / Umetniški direktor: Lionel Chauvin / Montaža: Kara Blake / Glasba: Pierre Kellner, Pascal Le Pennec

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Obilico smeha in dobre energije bo tokrat v Joker prinesla upokojena profesorica angleščine in francoščine Dora Tomaduz iz Postojne. Velika ljubiteljica narave se najraje poda na sprehod na Rakov Škocjan ali Cerkniško jezero. Strastna popotnica pa komaj čaka, da si bo lahko podarila tudi darilo ob upokojitvi, potovanje na Aljasko. Da bi Joker čim več prispeval k uresničitvi njene želje, bo poskrbela njena super pomoč, prijateljica Valerija Vadnov.

Gino bo v tej oddaji za kratek čas zapustil kopno in s helikopterjem poletel na Tremitsko otočje, ki ga sestavlja pet rajskih otočkov z bujnim rastjem. Poseljena sta le dva. Gina bo na ogled najbolj poseljenega San Domina popeljal domačin Marco. Otoki Cretaccio, Capraia in Pianosa so neposeljeni. Da bi se prepričal o rodovitnosti jadranskega otoka, bo Gino nabral zelišča in kar na plaži iz svežih morskih dobrot pripravil ribja nabodala s posebno tatarsko omako. Da bi izvedeli, zakaj je to morsko območje zaščiteno, bo Gino zaplaval v podvodni morski raj. Na otočku San Nicola stoji opatijska cerkev z utrdbo iz srednjega veka, kjer je bil več stoletij zapor. Danes na otoku živi majhna skupnost ljudi, potomcev nekdanjih zapornikov. Za konec bo Gino pokazal, kako pripraviti odlično tagliato z govejo zarebrnico na zelenjavni posteljici.

Nocoj bi morali v šoli skuhati juho iz bulastega fižola, a Krilček ga ni mogel vzgojiti, zato gospa Jokinstok za pomoč naroči čarobne črve. Bodo črvi rešili tradicionalno jušno zabavo?

Sredi otroškega bazena zraste peščeni otok. Frfra in Cufek menita, da je to odličen kraj za počitnice.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokrat bo gost Intervjuja frančiškanski duhovnik, pater Bogdan Knavs, ki službuje v frančiškanski skupnosti Sveta Gora nad Novo Gorico. Pater Bogdan, ki je med ljudmi eden najbolj priljubljenih duhovnikov mlajše generacije, bo v pogovoru s Ksenijo Horvat spregovoril o prazniku Marijinega vnebovzetja, o slovesu od lani preminule matere, o tem, zakaj je etično in krščansko maševati tudi za padle partizane, in o svoji želji, da bi prenovitveni duh papeža Frančiška zavel tudi po Sloveniji.

Biografska drama. Združene države Amerike leta 1926. 24-letna Antonia Brico je bila še otrok, ko se je s starši preselila čez lužo. Sanjala je o tem, da bi postala dirigentka, vendar njene ambicije nihče ni jemal resno. Njen učitelj klavirja ji je odsvetoval, da bi šla na sprejemne izpite na konservatorij. Ker ni imela česa izgubiti, se je vrnila v domovino in tam prosila slavnega dirigenta Willema Mengelberga, da bi jo naučil te veščine. Mengelberg jo je poslal v Berlin, kjer naj bi proti vsem pričakovanjem imela več možnosti za uspeh. Po dveh letih študija na nemški Državni akademiji za glasbo je postala prva ženska dirigentka berlinskega filharmoničnega orkestra.

DIRIGENTKA / CONDUCTOR / DE DIRIGENT / NETH / 2018
Režija: Maria Peters / Scenarij: Maria Peters / Igrajo: Christanne De Bruijn, Christanne De Bruijn, Benjamin Wainwright, Scott Turner Schofield, Scott Turner Schofield, Seumas F. Sargent, Seumas F. Sargent, Annet Malherbe …

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ljudje od nekdaj skušajo osmisliti svoj obstoj in stopiti v stik z nevidnimi silami. Izkušnjo svetega iščejo v posebnih krajih – jamah, gorah, gozdovih, rekah, jezerih. Kraje, kjer zaznavajo posebne energije, označujejo s simbolnimi konstrukcijami – megaliti, templji, kipi. Pogosto se tja odpravijo na romanje. Dokumentarni film razkriva verske in duhovne tradicije človeštva in pojasni, kako ljudje na različnih koncih sveta doživljajo sveto – v naravi, v modrosti in meditaciji, v hoji, tišini in lepoti.

LES CHEMINS DU SACRE / SACRED PATHS / Francija / 2020 / Režija: Frédéric Lenoir in Bruno Victor-Pujebet

Simfonični orkester RTV Slovenija bo izvajal delo Gaetana Donizettija: Linda di Chamounix, arijo Linde O luce di quest' anima. Sopranistka Bernarda Bobro, dirigent Simon Krečič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov