Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 21. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 21. avg.

Pogledali bomo na filmska festivala v Sarajevu in Karlovyh Varyh in predstavili knjigo akademika Janka Kosa Primerjalna zgodovina svetovne literature, ki je izšla pri Slovenski matici. Na Mladih levih si bomo ogledali predstavo Farm Fatale francoskega umetnika Philippa Quesneja in ob mednarodnem festivalu Kamišibaj, ki poteka v Piranu, predstavili to japonsko obliko pripovedovanja zgodb ob slikah.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ana in Miha sprejmeta čudogozdno povabilo in se iz svoje sobe preselita na jaso, okrašeno z domišljijo. Ampak tudi tukaj se ne moreta odločiti, kaj bi se igrala. Ani so všeč konjički, Miha bi se raje lovil. Nerodna reč! Bosta našla rešitev? Seveda, pravo prijateljstvo premaga vsako težavo.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu mnogo različnih vrst škatel in zabojnikov.
Žan in Boris se igrata Super jetija in Super koalo, a pri vsaki igri se Boris spotakne ali pa se kam udari – res je prava neroda. Na vrtu si iz škatel postavita vesoljsko postajo, a kmalu se izkaže, da bi bilo bolje, če bi najprej naredila zaščitno obleko za Borisa. Žan stisne Mislija in se domisli, kakšni zaščitni obleki si bosta naredila.

Prijatelji vadijo za predstavo, a Petrček si ne more zapomniti besedila. Odhitijo v mlin, kjer uporabijo DoVinčijev vsezapomnilnik, da bi si raček le uspel zapomniti besedilo. A z izumom je nekaj narobe in Petrček izgubi spomin, niti svojih prijateljev se ne spomni!

Po Nejkovem predlogu se prijatelji odločijo, da bodo noč preživeli na prostem. A spanje na prostem je res neudobno. Nejko pomaga drugim, da zaspijo, sam pa ne more. Na koncu si prinese nekaj stvari iz brloga, da lahko končno utone v spanec.

Zmedi se igra s sestavljanko, toda dinozaver na koščkih kartona ni tako zanimiv, kot bi bil pravi. S prijatelji na plaži najde skrivnostno kost. Je tudi ta delček nečesa večjega?

Babi in dedi Pujs prideta na večerjo k očku in mami Pujsi. Pepa in Jure pa nočeta zaspati, dokler ne slišita pravljice.

Z Nejkom in Zano bomo odkrivali razburljivo življenje voznikov kamionov. V goste sta povabila Karmen Tomažič, ki je prepotovala celo Evropo in je vrelec dogodivščin. Se že veselimo vožnje z njo.

Se strinjaš, da so zdravniki, policisti, varnostniki, gasilci in vojaki naši zelo dobri prijatelji? Tudi Ronja pravi tako. A Foksner se vseh, ki med opravljanjem svojega poklica nosijo uniformo, boji. Pri premagovanju tega strahu mu bo pomagal Pepe s prijatelji. Misliš, da jim bo uspelo in bo navihani lisjak zdaj bolj sproščen v družbi uniformiranih ljudi?

Sosed Jože pravi – kar boš počel na prvi dan v letu, boš počel vse leto. Zato je prepričan, da je danes čas za afterparty! Samo malo – afterparty? Kakšna beseda je to? Nihče več je ne uporablja. Lara in Lovro pri urarju popravljata ure, Zoja in Matija sta šla raziskovat statistične podatke, Ajda in Jure bosta obiskala pravi filmski studio. Jože pa je trdno odločen, da bo Firbcologe prepričal o še eni zabavi, in za to bo napel vse sile – če bo treba, bo poklical tudi koga znanega.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V dvanajsti oddaji za pestro tekmovanje poskrbijo Neža, Jaša in Jernej iz OŠ Rada Robiča Limbuš (rumeni) ter Tija, Matic in Lenart iz OŠ Center v Novem mestu. Vsi se spoznajo na evropske jezike, malo manj pa na staro poimenovanje mesecev. Države, skozi katere poteka Ekvator, poskrbijo za hitrost prstov in celic, plavajoče vejice in radijski šum pa splavajo po vodi. Za koga sta odločilna Španija in izredna motorika, v Mailih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Šestošolka Kana je doma na Japonskem in ima govorno motnjo – jeclja. To pomeni, da ima težave z izgovarjanjem besed in da iste zloge ponavlja znova in znova. Ko je med ljudmi, ki vedo za njeno motnjo, nima težav, te pa se pokažejo, ko se pogovarja z neznanci in novimi znanci. A prihodnje leto bo začela obiskovati drugo šolo, zato se zaveda, da mora zbrati pogum in prepreke premagati. Njen prvi izziv bo pogovor s slaščičarko, pri kateri bi rada naročila torto za rojstnodnevno zabavo. Bo s svojimi besedami zmogla narediti prvi korak pri premagovanju motnje?

Vas zanima, kako je videti sestanek posameznih centrov v velikih možganih? Ali veste, da se možgani v času odraščanja temeljito preoblikuejo in da se mladi lažje in bolje učite kot kasneje odrasli? Ali čez leta še poznamo odgovore na vprašanja iz četrtega razreda? V tokratni Osvežilni fronti vas čaka veliko zanimivega o možganih, pa tudi priljubljeni rubriki Dojenčka in Luža ljubezni ter nov Kviki kviz.

Slovenija je 25. junija praznovala 30-letnico. Kako se je v teh letih razvijala na gospodarskem področju? Smo po 30 letih dosegli tak gospodarski razcvet države, o kakršnem smo sanjali ob njenem nastanku? Kaj so bile glavne napake v ekonomskem upravljanju države? Kaj bi lahko naredili bolje? Kako bo na prihodnost gospodarstva in celotne družbe vplivala epidemija? In predvsem, kakšna je naša vizija za naslednjih 30 let? Kaj so glavni izzivi ekonomske politike Slovenije, ki bo odločilno vplivala na splošni razvoj in življenja Slovenk in Slovencev?
V Omizju »Slovenija 30 – gospodarski izzivi za naslednjih 30 let« z Dušanom Mramorjem, Mojmirjem Mrakom, Blažem Brodnjakom, Juretom Knezom in Boštjanom Gorjupom.
Voditeljica: Mojca Šetinc Pašek.

Čeprav ima Koprčanka Selma Skenderović komaj 19 let, že deset let piše kratke zgodbe in pesmi. Zmagala je na Festivalu mlade literature Urška, namenjenem mladim avtorjem, ki pišejo v slovenskem jeziku. Slovenščina ni Selmin materni jezik, zato je njen uspeh toliko večji. A to še ni vse: Selma uspešno študira slovenščino in primerjalno književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Prisluhnili smo tudi makedonski poeziji in se pozanimali, kaj navdihuje mladi bosansko-hercegovski pisateljici Senko Marić in Lano Bastašić. Založba Sanje je nedavno izdala njuna romana v slovenščini. V oddaji predstavimo tudi Đorđa Petrovića, otroka z Downovim sindromom iz Niša. Zaradi te okoliščine se je družina preselila v Slovenijo. Đoleta in njegove prijatelje smo obiskali v Centru Janeza Levca v Ljubljani.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zvezde tokratnega druženja so eksotične živali. Obiskali smo razstavo »Čudovite živali« na Bledu. Spoznali smo vrsto ljubiteljev eksotičnih živali in njihove eksotične ljubljenčke. Podrobneje predstavljamo bradate agame in breznogega, kačam podobnega živorodnega kuščarja, ki ga lahko pri nas pogosto srečamo – slepca. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Maribor še danes išče svojo identiteto, ki so mu jo po drugi vojni skušali vsiliti z vrsto industrijskih gigantov. A mu takšna ni bila lastna, zato so se vedno znova rojevali poskusi, da bi ji ubežali. V 50 in 60 letih prejšnjega stoletja najbolj s krogom, ki mu je dajal ton slikar, scenograf, restavrator in pedagog Maks Kavčič. Bil je karizmatična osebnost in je kot takšen vplival na mnoge stvari v mestu, ki je sicer veljalo za industrijsko. S sopotniki, med katerimi so bili Vrišer, Teply, Baš, pa slikarja Tošo Primožič ali Ludvik Pandur, je po drugi svetovni vojni postavljal temelje kulturnega razvoja Maribora.

Okrog 160.000 ljudi pri nas trpi za tinitusom. In eden izmed njih je Jan. Več let je delal v nekem nočnem klubu. Nekega večera je šel ven, na svež zrak, in doživel šok. Tišine ni bilo več, samo tisto nenehno piskanje v glavi, ki vas spravlja ob pamet. Poznate to? Lahko gre za celo paleto zvokov, ki jih res nočete slišati. Žal je tako preprosto. Sedem minut in pol sedenja ob zvočniku srednje glasne glasbe je lahko dovolj, da pride do okvare sluha. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 27. marca, ob 14.30 na prvem programu Televizije Slovenija in izvedeli boste, kako tinitus preprečiti. Če že trpite za njim, poročamo o kognitivno-vedenjskem zdravljenju, ki vas pripravi do tega, da vas ta fantomski zvok ne vznemirja, ampak da se z njim naučite živeti in shajati. Prikazali bomo tudi maskirne zvoke, ki lahko olajšajo simptome.

Juan (z vzdevkom @pxssypapi) je bil kot dojenček pripeljan iz Kolumbije. Posvojil ga je frizijski par na Nizozemskem, vendar se ni dobro izšlo. Juan meni, da ni bil takšen sin, kakršnega sta si posvojitelja želela, in da je drugačen od njiju v mislih, ravnanju in ljubezni. S spreminjanjem telesa je našel način za prebolevanje preteklih travm, toda pravi demoni so še vedno v njem.

Kaj neko ozdravitev določa za čudežno? Kakšna je pot do uradne potrditve čudeža v Rimskokatoliški cerkvi? Lahko čudeže razjasni znanost? Odgovore na ta vprašanja poskuša ponuditi francoska dokumentarna oddaja, ki se osredotoča na izjemne ozdravitve v Lurdu, v enem izmed najbolj obiskanih romarskih središč na svetu.

THE MYSTERIES OF LOURDES MIRACLES / Francija / 2019 / Režija: François Barré

Cene se je začel vidno spreminjati. Drug za drugim mu začnejo vsi po vrsti deliti komplimente, ker je shujšal.
Vse tudi zanima, kako mu je to uspelo, vendar jim tega ne pove. Ob tem beleži Cene tudi dobre poslovne rezultate, in zdi se, da so z njim zadovoljni vsi razen Jaka, ki tako ali tako ni zadovoljen z ničemer. Njega zanima samo to, kako bi Ireninega očeta izrinil iz pekarne in bi posle prevzel sam. Medtem je Cene priča novemu prepiru med Poldetom in Pavletom, ki sta se tokrat sprla zaradi jablane. Pri Karmen je deležen dobrot iz domače peke, delovni dan pa sklene v Boštjanovi družbi. Razkrije se, da je Boštjan iz dneva v dan bolj nezadovoljen, Cene pa ugotovi, zakaj je tako.

POLETNI TRAVNIK NA VETRNIKU
Na Vetrniku z biologom Dušanom Klenovškom spoznavamo travniške cvetlice. Dušan pravi, da je primernejše poimenovanje rožnik, toliko cvetja premore ta kozjanski travnik. Spoznavali smo rumeni lan, resasti škrobotec, gorsko nebino, navzkrižnolistni svišč in druge cvetlice.
ŠALOTKO SMO POSPRAVILI
Na kmetiji Klančnik pod Vinsko goro se pod napuščem v gajbicah že suši šalotka. Kako jo pravilno posušiti in shraniti, svetuje Igor Škerbot s Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje.
RMANOV IN KAMILIČNI ČAJ
Na nepokošenih travnikih avgusta najdemo tudi socvetja rmana. Rastline naberemo, posušimo. Rmanov in kamilični čaj pomagata zelenjadnicam, da si opomorejo po toči ali nalivih.
DOPUSTNIŠKI UTRINKI
Sodelavki oddaje niti na počitnicah nista pozabili na gledalce, z mobilnim telefonom sta ujeli utrinke vrtička kampa na Cresu in v školjke odeto hiško v Kaštilacu na Hrvaškem.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vrhunski športnik, metalec kladiva, kraški rojak Danilo Žerjal, ki ga je v duhu nove pravovernosti povojnega časa športni funkcionar izbrisal iz vseh športnih arhivov in mu namenil kazen na Golem otoku. Če bi na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu za palec ne prestopil črte, bi postavil olimpijski rekord! Z dokumenti, fotografijami, arhivskimi posnetki, pričevanji in igranimi prizori obujena življenjska pot, ki je športnika svetovnega kova vodila v beg pred Golim otokom v Italijo in pozneje v Južno Ameriko, kjer je v Orwellovem letu 1984 izginil, ter po dvanajstletnem hčerkinem iskanju znova stopil v zgodovino rojstnega kraja, Krasa in slovenskega športa. Zadnji avtorski projekt Jadrana Sterleta, film, ki ga je pripravljal dolgo in srčno, kot pravi Kraševec. Režija: Tugo Štiglic.

Ron Preinfalk aka Rone84 je nestor slovenske ulične subkulturne umetnosti in eden prvih prepoznavnih uličnih umetnikov, ki je pred desetletji prenesel ustvarjalno energijo iz svoje risalnice na ljubljanske ulice. Čeprav ima diplomo iz likovne umetnosti, so bila njegova dela zelo redko razstavljena v akademskih ustanovah ali galerijah. Nasprotno, njegove stvaritve je videti na ulicah, kjer je večini namenjena zelo kratka življenjska doba. Umetnikova življenjska zgodba je tudi zgodba o ulicah – zaradi njegovih gverilskih ustvarjalnih dejanj v preteklosti je dobro spoznal policijo, saj je risanje grafitov na območjih, ki temu niso namenjena, prepovedano. Najverjetneje bi bil zaradi ulične umetnosti še vedno prisiljen prisluškovati zvokom siren, če pred malo več kot desetimi leti ne bi postal oče. Toda ali je mogoče tako močan ustvarjalni nagon razumno obvladati?

»Potrpežljiv moraš biti z vsemi, najbolj pa s samim seboj.« sv. Frančišek
razmišlja JANEZ VODIČAR

Timotejeva prijateljica gos je izgubila jajce. Mali Timotej daleč v zunanjem vesolju odkrije velikanski oblak plina in prahu. Se je jajce skrilo tja, od koder prihajajo male zvezde?

Marjetkina prijateljica iz sosednjega panja potrebuje novo lasuljo, zato Marjetka zaseže tisto, ki jo je Vladek naredil za Olgo. Štefan je ogorčen in noče kar tako prepustiti darila za svojo kraljico. Apolon in Plavinec kraljici neseta novo lasuljo, Štefan pa izkoristi njuno nepazljivost in si znova prisvoji Olgino darilo.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Dvajset let po padcu talibanskega režima so ti v Afganistanu znova na oblasti. Umik ameriških in zavezniških sil iz države je tako rekoč čez noč izbrisal dvajset let prizadevanj za demokratizacijo. Številni se sedaj bojijo za svojo prihodnost. V sobotnem Dnevnikovem izboru – preteklost in prihodnost življenja pod Hindukušem.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pri lobiranju gre za predvidevanje. Za pričakovanje nasprotnikovih potez in pripravo protiukrepov. Zmagovalec snuje poteze korak pred nasprotniki in izigra svojega aduta, potem ko so oni izigrali svoje.

Madeline Elizabeth Sloane se bori za uvedbo nadzora nad uporabo orožja v Združenih državah Amerike. V nevarnem svetu močnih političnih posrednikov je Elizabeth najbolj iskana lobistka. Znana je po svoji zvitosti in uspehu, za katerega je naredila vse, kar je bilo potrebno. Toda ko se sooči z najmočnejšo konkurenco doslej, spozna, da je cena za zmago lahko tudi previsoka.

Triler Miss Sloane režiserja Johna Maddena je leta 2017 prejel nominacijo za zlati globus v kategoriji Najboljša igralka.

Originalni naslov: MISS SLOANE
Leto produkcije: 2016
Država: koprodukcija
Žanr: triler
Režija: John Madden
Scenarij: Jonathan Perera
Igrajo: Jessica Chastain, Mark Strong, Gugu Mbatha-Raw, John Lithgow

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sakrisøy postane Guardianov potovalni cilj leta 2020 in to za trenutek združi družino, ki pa je že močno načeta. Erik se ne strinja z načrti za pogreb, saj se mu zdi preveč licemerski. Tudi Franka še vedno preganja sum, da Erik morda ni umrl v nesreči. Karin se maščuje zanemarjanje šolskega dela, Erik in Ingrid pa izvesta, da je Adam umrl zaradi utopitve. Če bi ga odpeljala v bolnišnico bi morda preživel, tako pa ni poti nazaj.

TWIN / Norveška / 2019
scenarij: Kristoffer Metcalfe, Anne Elvedal, Sofia Lersol Lund, Vegard, Steiro Amundsen
režija: Erika Calmeyer, Kristoffer Metcalfe
v glavnih vlogah: Kristofer Hivju, Rebekka Nystabakk, Mathilde Holtedahl Cuhra, Funnar Eiriksson, Nanna Blondell, Vebjørn Enger, Sigrid Erdal, Ellen Birgitte Winther

Svoje spomine negujemo, saj se ob njih zavedamo, kdo smo. Pa so zanesljivi? Znanstveniki so dokazali, da je v človeka mogoče vsaditi spomine na dogodke, ki se mu v resnici niso nikoli pripetili. Nezanesljivost spomina ima lahko tudi tragične posledice – nehoteno krivo pričanje, ki temelji na zmotnih spominih, je v ZDA in Kanadi dokazano spravilo za zapahe vsaj 350 nedolžnih ljudi. V toliko primerih so namreč pozneje ovrgli obtožbe z analizo DNK v sledovih s krajev zločinov.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Dvajset let po padcu talibanskega režima so ti v Afganistanu znova na oblasti. Umik ameriških in zavezniških sil iz države je tako rekoč čez noč izbrisal dvajset let prizadevanj za demokratizacijo. Številni se sedaj bojijo za svojo prihodnost. V sobotnem Dnevnikovem izboru – preteklost in prihodnost življenja pod Hindukušem.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov