Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 9. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 9. okt.

Nocoj v Kulturi: bili smo na premieri Pisem iz ječe v Anton Podbevšek Teatru, obiskali smo tudi začetek Mednarodnega festivala računalniške umetnosti v Mariboru ter razstavo Grafika v Pilonovi galeriji Ajdovščina.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ana ni še nič zrasla od včeraj. Niti za milimeter ne. Glas gozda jo tolaži, da je ravno prav velika. Zakaj se potem z Mihom počutita kot palčka? Če bi bila prava palčka, bi nosila manjša oblačila in jedla zelo majhne koščke kruha. Živela bi v duplini. Mogoče sta pa velikana? Mogoče. Ena, dve, tri, v Čudogozd se nam mudi!

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu medvedi opravljajo veliko različnih služb.
Danes so vsi zelo zaposleni in nihče nima časa, da bi pazil na Žana in Borisa, zato bosta morala dopoldne preživeti z mami pri kožuherju, popoldne pa bosta očiju pomagala prodajati sladoled. Fanta želita spoznati različne poklice, zato pri kožuherju pomagata mami, in tudi očiju želita pomagati, a vsepovsod naredita le velik nered. K sreči kmalu pride babi in ju odpelje domov, a fanta se ne moreta upreti želji, da bi igrala nogomet z babičino volno, pri tem pa spet naredita velik nared. Nato Žan stisne Mislija in se domisli, kaj bi bilo pravo delo zanju – pospravljanje, saj jima gre to najbolje od rok.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Pepi so bile počitnice na tujem všeč, zdaj pa je čas, da se vrne domov. Ovčka Olja Pepo zelo pogreša in komaj čaka, da jo spet vidi. Pepa pa komaj čaka, da spet vidi ribico Zlatko ...

Bučko se razjezi na Pikico, ker ga neprestano oponaša. Bo lahko zakrpala njuno prijateljstvo in mu razložila, zakaj ga tako rada oponaša?

Aron otrokom pove, da nekje obstaja čudovita jama. Tib se odloči, da jo bo poiskal. S seboj povabi Taro in upa na romantično dogodivščino. Kori pa mu pokvari načrte.

Mračni ne more leteti, saj misli, da si je poškodoval krilo. Zahteva, da njegovi pajdaši odslej ne letijo, temveč hodijo. Toda poglavar štora je lahko le tak, ki leti. Bosta Betka in Apolon Mračnemu znova vlila samozavest, da bo zaprhutal s krili?

Zim, Zam in Zum prijatelje povabijo na izlet v oazo. Toda zakaj ni bujna, kot vedno dotlej? Le kam je poniknila voda, ki jo napaja, in zakaj jo sploh potrebujemo?

Tri, štiri, zdaj! Čas je za nov kriškrašen kviz! Spoznajmo Ano in stvari, ki jih najraje počne na bližnjem otočku sredi potoka. Uganete, kdo jo bo tam obiskal? Pozorno poglejte Anine dogodivščine in poiščite odgovor na to in na druga vprašanja kviza. Vesela družba Kriškraškov s krtico Črtico, veverico Švigo in Lovrom vas že nestrpno pričakuje.

Lenina selitev Trileja zelo potre, zato je toliko bolj presenečen, ko se Lena neke noči pojavi pri njem. Prosi ga, naj jo skrije v skednju. Otroka si tako močno želita ostati skupaj, da zbežita. Nato pa se zgodi nesreča.

Kadar dežuje, je dober dan za tečnobo, pravi Lucy. Tudi Peppermint Patty dež ne moti - pravzaprav ji celo koristi pri referatu o deževnem gozdu. Tudi pri igranju nogometa dežja sploh ne opazi.

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Jaka iz Slovenije je star dvanajst let. Že od tretjega leta trenira motokros in ne predstavlja si življenja brez njega. Rad bi se uvrstil v finale evropskega prvenstva na Češkem: na štirih kvalifikacijskih tekmah se mora v svoji coni zato uvrstiti vsaj na 10. mesto. To bo težka naloga zanj, saj prvič vozi 85-kubični motor. Že na drugi tekmi v Franciji nesrečno pade in si zlomi ključnico. Po operaciji mora več tednov počivati, zato se na tekmi na Portugalskem ne odreže najbolje. Odločilna tekma, na kateri se še lahko uvrsti v finale, je pred domačimi navijači v Sloveniji. Mu bo uspelo?

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.
V tokratni oddaji bosta Nika in Nik, navdušena nad novim, pisanim studiem, z gosti spoznavala barve, ustvarjala grafite, se preizkusila v »akcijskem slikanju« in na svoj način barvala pobarvanko.

Katy v bolnišnici piše dnevnik. Želi si, da bi bila Sršen – neustrašni lik iz sanjskega sveta. Resničnost ni lahka. Medicinska sestra se trudi s Katy. Morala bi jo stuširati, toda Katy je nelagodno. Čakajo jo številne preizkušnje. Morala se bo prilagajati. Vendar ni edina. V bolnišnici je še veliko takih otrok.

Koronačas je prinesel veliko stresa, ki je vplival tudi na duševno zdravje ljudi. Pred dnevom duševnega zdravja smo v Infodromu preverili, kako si lahko pomagamo z dramsko terapijo. Ob tednu otroka smo v rubriki Infogrom izvedeli, kako si krajšajo čas osmošolci iz Osnovne šole Škofljica, v rubriki Podrobno pod lupo pa smo razložili, kako delujeta cepivi, s katerima cepijo tudi najstnike. Zanimali so nas sklepi Vrha Evropske unije in Zahodnega Balkana, naša ekipa se je odpravila še na Štajersko, kjer nam je podmladek pri Vrežetovih povedal, kakšna je pri njih trgatev.

Flo in Basim poskušata ugotoviti, kdo je skrivnostni fant, ki sta ga videla s Pietrom, in odkrijeta, da je Soufian mladoletni prestopnik. Pieter in Soufian skačeta s stavbe na stavbo, pri čemer ju zaloti policija. Ko bežita, Pieter po nesreči s strehe zbije strešnik, ki pade na staro gospo in jo poškoduje.

Pieter izve, kaj je povzročil, in noče več trenirati parkourja. Kenza obljubi, da bo Basima en dan pustila pri miru, toda ta se tako sumljivo vede, da prelomi svojo obljubo in mu sledi. Pieter s svojo spretnostjo priskoči na pomoč ženski, ki ji neznanec ukrade torbico.

Lucy je postavila svetovni rekord. Odkar je v Linusa vrgla ogrizek, je že tisoč dni neprekinjeno tečna. Brat ji ob tej priložnosti izroči posebno priznanje, kljub vsemu pa upa, da bodo nekoč odkrili cepivo proti tečnobi.

Solzivec, vodni top, penasti naboji in konjenica v središču Ljubljane, med tem večerja evropskih voditeljev na Brdu. Prvič v zgodovini je bil za zagotovitev javnega reda aktiviran 9. člen Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Kako umiriti agresijo in kdo bo odgovarjal za posledice?

Gost oddaje je glasbenik, skladatelj, filozof, in kot se imenuje sam, arheolog sevdaha Damir Imamović. Je predstavnik novega sevdaha, ki ima korenine prav v Sloveniji. Damir sicer prihaja iz znane sarajevske glasbene družine Imamović: njegov ded Zaim je bil priljubljen izvajalec sevdaha že v 40. in 60. letih 20. stoletja, oče Nedžad je igral basovsko kitaro. Damir je bogati družinski tradiciji dodal poseben zven z glasbilom tambur, ki je bilo delno izdelano v Mengšu. Večkrat nagrajenega Damirja Imamovića poslušajo po vsej Evropi in drugod po svetu, tudi v Indiji, Mehiki in na Kitajskem. Prisluhnite mu tudi vi.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Gradbeni inženir Milan Kuster je s svojo ekipo inženirjev in slovenskim znanjem skupaj z Nemci ustvaril uspešno poslovno zgodbo s področja prezračevanja prostorov. Do prave ideje je prišel, ko je iskal rešitev za lajšanje težav svoje hčere, ki so jo spremljale alergije in ob tem spoznal pomen kakovosti zraka za zdravje. Čeprav je bila njegova ekipa pred dobrim desetletjem sprva le zastopnik in pooblaščeni proizvajalec nemškega podjetja Lunos, so se z lastnimi rešitvami in domačim, slovenskim znanjem hitro prebili do glavnega razvojnika tega nemškega podjetja in tako pripomogli ne le k njihovemu uspehu, ampak predvsem k uspehu svojega, slovenskega podjetja. Lunos Slovenija, ki za letos načrtuje 8 mio evrov prometa in 2 mio evrov dobička, je tako samostojno podjetje, lastnik Milan Kuster pa je od leta 2017 tudi član uprave nemškega podjetja. V oddaji pa tudi zgodbi o inovativnosti mladih Corona Alert in NoPrintz.

Kaj imajo skupnega predstavniki treh generacij, vsak z močno življenjsko zgodbo in voljo do življenja? Zadovoljstvo s slušnimi aparati in prepričanje, da si brez njih ne predstavljajo vsakdana. Če ste šele dobili slušni aparat ali opažate, da ne slišite več dobro, vam bodo njihovi nasveti o privajanju na aparat zagotovo koristili, posebno če ste izkusili glavobole ali nemir, ko ste bili v hrupnem okolju. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 9. oktobra, ob predvidoma 14.45 na Prvem programu Televizije Slovenija.

Večini mladih živali je usojeno umreti pred spolno zrelostjo, torej še preden bi jim uspelo prenesti svoj dedni zapis. A pri ljudeh ni tako, in to kljub dejstvu, da so po rojstvu še leta nebogljeni. Zakaj se človek, najpametnejša in telesno izjemno prilagodljiva žival, rodi tako nemočen? Protislovno pri tem je, da je ravno to razlog naše pameti.

2. del: Človeška žival – Življenje, ljubljenje, umiranje
Znanost nas je doslej učila, da je tekmovanje glavno gonilo evolucijskih sprememb pri živalih. Vendar je tudi sodelovanje odločilno za uspešnost številnih vrst, še posebej človeške. Marsikatero obliko vedenja, za katero menimo, da je edinstvena lastnost ljudi – denimo uporaba orodja in jezik – opazimo tudi pri številnih drugih živalih. Toda le ljudje smo s sodelovanjem onkraj meja družinskih skupin in rodovnih skupnostih ter povezovanjem v svetovno mrežo dosegli prepletenost, ki močno presega tisto pri živalih. Kako nam je to uspelo?

HUMAN ANIMAL / Nemčija / 2020 / Režija: Anja Taylor

Boštjan se vse bolj zapira vase in celo v gostilno ne zahaja več. Družba za točilnim pultom ga pogreša in prijatelji se sprašujejo, kaj naj storijo. Ibro ima še druge skrbi, saj je njegova žena izgubila službo in je vprašanje, kje in kdaj bo lahko našla novo. Bolj veselo je pri Stari mamci, kjer po trati skačejo mladi zajčki, za kar ima zasluge tudi Cene. Da v pekarni ni vse tako, kot bi moralo biti, sploh ni več skrivnost, s tem je seznanjen tudi župnik, ki pa se utaplja v svojih težavah. Brez kuharice je vedno bolj nesrečen, da brez ženske roke pri hiši ni lahko, pa ugotavlja tudi gospod Marjan. O vsem tem in še o marsičem se ob partiji šaha in steklenici vina Cene in Boštjan zaklepetata globoko v noč.

JESENSKE GREDE V RASTLINJAKU
V Prlekiji smo obiskali Draga Belca. V rastlinjakih nam je pokazal bujne gredice. Največ je solatnic. Motovilec, ki ga je sejal pred dobim mesecem, se lepo razrašča. Pojasnil bo, kako motovilec rezati, da bo večkrat obrodil.
SAJENJE MALIN
Primož Brezovec je iz nasada jagodičevja odstranil maline, ki jih je prizadela suša. Ker bo nove maline posadil na isto mesto, je zamenjal večino zemlje in vkopal domač kompost. Iz fige, ki je spomladi pozebla, pa je vzgojil novo deblo.
ANKIN NASAD V KOŠARI
Anko Alt težko ujamemo v temnih oblačilih. Barvitost in usklajenost odražajo tudi njeni cvetlični nasadi. Jeseni je v košaro med drugim posadila raznobarvne mačehe, škrlatno iskrivko (hojhero) in dišeč limonski timijan.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Nekoč ponosni Penzion Špik v Gozd Martuljku je zadnja leta neslavno propadal in sameval. Pred kratkim pa je končno dočakal boljše čase. Ima nova lastnika, novo podobo in svežo vsebino.
Prenova stanovanja v središču Ljubljane je nekaj posebnega v več pogledih. Ker sta lastnika v njem živela že prej, sta poznala njegove dobre in slabe plati. Arhitekta, katerima sta lastnika zaupala prenovo, pa sta te prostore poznala, saj sta bila v njih večkrat kot obiskovalca.
Na gričevnatem obrobju Ptuja smo obiskali harmoničen in razgiban vrt. Živopisna okolica doma zakoncev je odraz sloge in potrpežljivega dela domačih rok ter izjemnega čuta za združevanje materialov in rastlin.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Molil sem in dana mi je bila preudarnost, klical sem in name je prišel duh modrosti.« Mdr 7,7
razmišlja RADE DESPOTOVIĆ

Nezaslišano! Kresnička Karla govori in je poleg vsega še zelo neprijazna. Žali vse po vrsti, za nameček pa Vladku in Apolonu zamenja glas. Le zakaj je pokonci podnevi in kaj je povzročilo to čudno spremembo? Marjetka ve le to, da je treba Karlo uspavati in počakati, da postane spet taka kot prej.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Bomo zaradi letošnje izjemno slabe letine lahko kupovali le uvoženo sadje? Od kod? Kakšna sta kakovost tega sadja in nadzor nad njim? V preteklih letih, ko je bilo domačega sadja veliko, smo pogosto poročali o zavajajočem označevanju uvoženega sadja kot slovenskega. Je to zdaj urejeno? Bodo cene sadja zaradi slabe letine višje? Avtorica: Erika Pečnik Ladika.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V tokratnem kvizu Joker je izziv sprejel inženir kemijske tehnologije iz Miklavža Zvonko Raušl. Kar 18 let je bil aktiven v SNG Maribor kot pevec v opernem zboru. Trenutno pa sodeluje v KUD-u Zvonke Antoličič, kjer skrbi za gledališki abonma. Je tudi član vokalne zasedbe Urban. Aktiven je v bridge klubu in je strasten igralec sudoka. Obožuje čilije, doma jih goji kar 54 vrst . Na njegovi poti do 20.000 EUR mu bo na pomoč priskoči prijatelj Benjamin Lukan.

To soboto v Kaj dogaja izveste, kdo je hujskal, kdo je Hojskal in zakaj so solze v Ljubljani tekle hitreje od protestnikov. Magister Baltič je za vas prelistal Pandorine dokumente in v njih našel novo zanimivo besedo, preverili pa smo tudi, kako poteka zaposlovanje novih kadrov v državni upravi. Gostu današnjega PUP TV-ja se resnično trga, bo pa zato naš glavni gost Bojan Cvjetićanin gotovo prijazen, pa še pridružil se nam bo na Mali terasi. Spoznali ga boste po brkih, ki mu jih je svetoval nihče drug kot Fešn Tony; poslušajte, kakšne nasvete ima tokrat za vas.

Izkaže se, da je Jenny, najstarejša hči Val in Denisa, kradla z računov krajevne klinike, da bi Denis lahko zgradil posest Sea View. Rory sinovoma razkrije, da ima raka v zadnjem stadiju. Calum se zapre vase. Inšpektor Manning pride k Ahernovim in odpelje Caluma na zaslišanje. Oslabeli Rory mu tega ne more preprečiti.


SMOTHER / Irska / 2021
scenarij: Kate O’Riordan
režija: Dathai Keane
v glavnih vlogah: Dervla Kirwan, Stuart Graham, Seána Kerslake, Gemma-Leah Devereux, Niamh Walsh, Lochlann O’Mearáin, Thomas Levin

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Z kot Zachariah je napet znanstvenofantastični triler, središče katerega je mlada Ann, ena izmed zadnjih preživelih po strašni jedrski katastrofi apokaliptičnih razsežnosti, ki je prizadela Zemljo in z nje izbrisala skoraj vse človeštvo. Ko zadnji trije preživeli dojamejo, da so prepuščeni sami sebi, se v iskanju upanja in rešitve pred večno samoto znajdejo v ljubezenskem trikotniku.

Originalni naslov: Z FOR ZACHARIAH
Leto produkcije: 2015
Država: koprodukcija
Žanr: znanstvenofantastični film
Režija: Craig Zobel
Scenarij: Nissar Modi po knjigi Roberta C. O'Briena
Igrajo: Chiwetel Ejiofor, Chris Pine, Margot Robbie

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Bomo zaradi letošnje izjemno slabe letine lahko kupovali le uvoženo sadje? Od kod? Kakšna sta kakovost tega sadja in nadzor nad njim? V preteklih letih, ko je bilo domačega sadja veliko, smo pogosto poročali o zavajajočem označevanju uvoženega sadja kot slovenskega. Je to zdaj urejeno? Bodo cene sadja zaradi slabe letine višje? Avtorica: Erika Pečnik Ladika.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov