Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 17. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 17. okt.

Prijatelji Ava, Riko in Teo na obali najdejo tri napol odkopana želvja jajca. Zavzeto jih branijo pred požrešnim galebom, dokler želvice ne pokukajo iz njih.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Mandi in Pipi se pripravljata na zabavo, ko k njima nenadoma prileti vesoljec. Le kako ga bodo sprejeli njuni prijatelji? Pretvarjata se, da sta priredila zabavo v maskah. Kako dolgo jima bodo verjeli?

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko je na obisku pri dedku in babici. Pomaga jima odmetavati sneg in se odloči, da bo naredil sneženega moža. S pomočjo dedka in babice naredi prvega snežaka zajčka Belka.

Nova igra govori o vinogradniku, ki je imel tri lene sinove. Preden umre jim pove, da je v vinogradu zakopan zaklad. Sinovi pridno prekopljejo cel vinograd, a o zakladu ni sledu. Jeseni, ko trta, ki je bila dobro okopana, bogato obrodi, sinovi uvidijo, da trdo delo rodi največji zaklad. Bajski bi radi zasadili novo grozdje, ker so ga pojedli pred predstavo. Ker tako dobro prekopljejo zemljo v okolici gledališča, začnejo služiti s prekopavanjem.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Sara in Raček gresta v pekarno. Ob njej stoji avtomat z gumijastimi žogicami. Skleneta, da si bosta izbrala vsak svojo. Raček dobi rdečo. Sara dobi modro, čeprav si je želela zeleno. Ampak tudi z modro je zadovoljna. Vendar njena modra žogica žal ne poskakuje. Sara je žalostna, toda avtomat ji pripravi veliko presenečenje.

Dedi Pujs na vrtu za otroke pripravi iskanje čokoladnih jajčk. Pokaže jim tudi piščančke, ki so se pravkar izvalili.

Zajček Rjavček gleda Ptičko, kako v zraku lovi list. Zaželi si, da bi znal leteti. S Poljsko miško poskusita vse, da bi vzletela. Zelo se zabavata in hkrati odkrijeta, v čem sta spretna.

Simon v škatli s čokolinom najde igračko: majcenega dinozavra čokozavra. Ker enega že ima, pohiti k prijatelju Ferdinandu, da bi ga zamenjal. Ferdinand je navdušen, ker v svoji zbirki še nima čokozavra. Tudi prijatelj Matevž bi rad Simonovega čokozavra. Simon je razdvojen, saj se ne more odločiti, kateri izmed njiju je njegov najboljši prijatelj, da bi mu dal čokozavra. Iz zagate ga reši mamica, saj ga potolaži, da ima lahko tudi dva najboljša prijatelja. Pomaga mu izdelati dva simonozavra, za vsakega prijatelja svojega.

Konrad in Kasija se zapleteta v prepir, ki postaja vedno bolj goreč, dokler se v izbruhu jeze dokončno ne spreta. Konrad zapusti brlog, da bi poiskal novo domovanje. Bivša prijatelja poskušata uživati v svobodi, ampak kmalu spoznata, da pogrešata drug drugega, bolj kot sta si mislila.

Otroci razbijejo vazo, ki jo Cilka potrebuje za okrasitev mestne hiše. Po neuspelih poskusih z lepilom, si pomagajo z DoVinčijevim izumom, ki pa še ni izpopolnjen. Kalimero in prijatelji si morajo izmisliti drug načrt, kako bodo prišli do nove vaze.

Ko naši štirje junaki v snežni trdnjavi najdejo na pol pojedeno jabolko, se lotijo raziskovanja. To jih pripelje do presenetljive pošasti.

Navdušeni otroci zgradijo, sestavijo in oblikujejo vrhunski snežni labirint. A kako bodo prišli iz njega?

Leskovo najnovejšo zbirko sestavlja 345 storžev, ki jih je pospravil v sobo za goste. Edmundu so v napoto, zato sinu naroči, naj zanje poišče nov prostor. Po nekaj neuspelih poskusih se Lesko odloči, da jih bo hranil pri Ludviku. Ko že misli, da je našel ravno pravšnji kotiček zanje, ga doleti veliko presenečenje.

Medo in Miša prejmeta kartico s stričevimi pozdravi z Aljaske. Stric piše, kako uživa, saj le malo zarenči na turiste, ti pa prestrašeni odvržejo nahrbtnike, polne hrane. Ta zamisel se zdi medvedoma odlična, zato začneta po svojem gozdu strašiti ljudi. Med strašenjem ene od družin začne deklica jokati, starši pa se tresejo kot bilke. Medo ugotovi, da ljudje odvržejo nahrbtnike, ker so prestrašeni. Medveda zagato rešita s petjem in se odločita, da ne bosta več rjovela na obiskovalce.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Zafrk bi rad imel vrtiljak, vendar ne mara zabavišč. Omisli si svojega, ki ga poimenuje zafrtiljak. Zanj potrebuje velike konje. Odkrije jih v Berlinu in jih seveda ukrade. Ko pridejo tja Reaktivčki, hitro ugotovijo, da so Brandenburška vrata zafrknjena.

Bi kdo imel dinozavra za najboljšega prijatelja?
Tib je član prazgodovinskega klana. Zaradi materinega znamenja, ki ga ima okoli očesa, se drugi otroci norčujejo iz njega.
Ko spozna dinozavra Tamtama, ki ima ravno tako znamenje, v hipu postaneta neločljiva.

Petunija in Resa sta si ves čas v laseh, to pa ni dobro za panj. Marjetka Apolonu naroči, naj jima pokaže, kako bi lahko sodelovali. Njegov trud obrodi sadove šele, ko se sam ujame v pajkovo mrežo, in ga morata čebeli s skupnimi močmi rešiti.

Liza se vseli v novo stanovanje in spozna slepo deklico Mimi. Takoj postaneta prijateljici in se podata raziskovat grad iz kock. Poredni klovn, ki ga je Liza zaprla v kovček, ju v velikem gradu ustrahuje in zveže. Mimi z njenim izostrenim čutom uspe, da razvozla vrv in ju reši. Postaneta nerazdružljivi prijateljici.

Bela pred šolo nestrpno pričakuje Sebastijana. Obljubil ji je popoldanski potep! A Sebastijan mora po pouku ostati v šoli, saj je v razred nehote pretihotapil razigranega hermelina, zato obljube ne more izpolniti. Adela prijazno povabi Belo, da bi skupaj preživeli popoldan. Elica, Kameron in Gabrijel pa izkoristijo priložnost in prelisičijo Belo …

Maksa so v šoli izbrali, da bo recitiral pesem. Doma navdušen sporoči novico in mama mu predlaga, naj jim pesem pove. Maks pa se zaplete in nenadoma pesmi ne zna več. Na pomoč mu priskoči vila Mila in ga nauči, kako naj se sprosti in premaga tremo.

Eden izmed pujsov je preveč prijazen do Timija, zaradi česar ga druga dva izločita iz družbe. Ovce ga odpeljejo v svoj skedenj ter ga poskušajo spremeniti v uglajenega pujsa. Pa ovce sploh vedo, koga so povabile v svoj dom?

Charlie Brown ne zaupa preveč Lucyjini psihološki pomoči, Schroeder pa bi rad v miru igral klavir, a ga ves čas kdo moti, med drugim Lucy. Le Snoopyju njena zlovoljnost ne more do živega.

Sep rad na dvorišču brca žogo in ta mu pogosto uide na sosedov vrt. Sosed ima naposled tega dovolj in mu žogo zapleni. Sep nato s Karimom naredi načrt, kako bosta prišla do žoge, toda učitelj Kees ima boljši predlog.

»Za uspeh moraš imeti srečo, da se ti ponudi dobra priložnost, in pamet, da jo znaš izkoristiti.« Afganska modrost
razmišlja ANAMARIJA STIBILJ ŠAJN

Družba Jezusova, jezuiti, praznuje 500. obletnico spreobrnjenja ustanovitelja, svetega Ignacija Lojolskega.

V lokalnih katoliških cerkvah se 17. oktobra začenja sinoda, ki bo znova ovrednotila poklicanost in poslanstvo duhovnikov in laikov. V zgodovini Cerkve so imeli pomembno vlogo jezuiti, zlasti na izobraževalnem področju. K nam so prišli konec 16. stoletja. S kolegijem v Ljubljani so postavili temelje visokega šolstva pa tudi gledališča na Slovenskem. Letos se spominjajo 500. obletnice spreobrnjenja svetega Ignacija Lojolskega, ustanovitelja Družbe Jezusove. Jubilejno leto bodo sklenili 31. julija, na dan, ko je bil pred 400 leti Ignacij Lojolski razglašen za svetnika.
Mednarodni dan boja proti revščini in svetovni dan travme gresta pogosto z roko v roki. Veteranu vojne policije Marijanu je iz teme v svetlobo pomagal eksorcist Marijan Arhar. Pričevanja je zbrala v knjigi »Pokliči me!« Helena Reberc.
Orglarska šola v Ljubljani ob 50. obletnici delovanja vabi na simpozij Teološko fakulteto in k maši v stolnico.

Ob svetovnem dnevu kmetic predstavljamo članice Društva kmečkih žena in deklet iz Lenarta v Slovenskih goricah. Sadjarji ne pomnijo tako slabe letine kot je letošnja. Obiskali smo sadjarsko izletniško kmetijo Pr' Matijovc v Podbrezju. Tla na katerih poteka kmetijska proizvodnja ob pravilni oskrbi vežejo ogljik. Tovrstno tematiko v projektu Evropskega inovativnega partnerstva raziskujejo tudi slovenski strokovnjaki.

Andrea je študiral fizioterapijo v Milanu in Rimu, potoval po svetu in daleč na Himalaji srečal svojo ženo Poljakinjo ter se vrnil domov na Sicilijo.
Pridelava pomaranč je za sicilijanske kmete zelo pomembna, Andrea pomaranče na inovativen način povezuje s prosto rejo avtohtone sicilijanske pasme prašičev.
Andrea je človek, ki v sebi združuje različne kreativne poklice, je kmet, okoljevarstvenik, filozof z jasnim pogledom na življenje, spreten pa je tudi v kuhinji pri pripravi pridelkov na posestvu.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Moči bosta merila Črna na Koroškem in Novo mesto. Koroško ekipo sestavljajo Adrijana Kamnik, Luka Kropivnik in Ana Kamnik, dolenjsko pa Sašo Đukić, Irena Yebuah Tiran in Primož Kobe. Znanje in spretnosti bodo pokazali v štirih zabavnih igrah, pri katerih ima glavno besedo Pošteni Miha (Miha Brajnik). Igrali in peli bodo Tinkara Kovač z Aniko Horvat, Foksnerji, Tomaž Boškin, Primorski fantje, Orkester Mandolina Ljubljana, Nina Pušlar, Blaž Verboten, Žiga Poredoš, Gašper Marič, Matic Lorbek, Eva Beus z Modrijani, Klemen Torkar z ansamblom Storžič ter Aljoša Kunilo s skupino Booom!. Del oddaje so tudi humorni prizori iz vsakdanjega življenja (avtor Jure Karas) ter voditelja Melani in Blaž.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji smo preverili ponudbo Kampa Šobec, ki se že vrsto let uvršča med najboljše kampe v Sloveniji. Obiskali smo prenovljeni hotel Bohinj za urbane turiste. V ospredju pa postavljamo Dneve slovenskega turizma, ki so se letos odvijali v Postojni. Največja kriza v zgodovini turizma namreč zahteva celovito transformacijo upravljanja in trženja te industrije. Z novo turistično strategijo in s pomočjo Nacionalnega načrta okrevanja in odpornosti, moramo pospešeno graditi turistično prihodnost prijazno do gosta, lokalnega prebivalca in turistične industrije.

Skupne korenine in zanimanja družijo bistrega dečka in potrtega filmskega zvezdnika na čustvenem potepu po Senegalu.

Yao, mlad fant, ki rad bere in sanja o pustolovščinah, pobegne iz svoje vasi v severnem Senegalu. Potuje skoraj štiristo kilometrov daleč do Dakarja, da spozna svojega junaka, priljubljenega francoskega igralca, ki je na obisku svoje domovine. Zvezdnik Seydou Tall je večino odraslih let preživel v Franciji, kjer se je tudi poročil in dobil otroka. A zdaj njegov zakon razpada, tudi njegov otrok se očeta izogiba … Seydou zgrabi priložnost, da odigra očetovsko vlogo, in se odloči, da bo Yaa pospremil domov, v rojstni kraj. Ko skupaj potujeta po poteh, polnih presenečenj, se igralec zave, da se vrača tudi k svojim koreninam.

Izvirni naslov: YAO / Francosko-senegalski film, 2019 / Režija: Philippe Godeau / Scenarij: Agnes de Sacy, Philippe Godeau, Kossi Efoui / Igrajo: Omar Sy, Lionel Luois Basse, Fatoumata Diawara

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V Bernardino družbo prihajajo nova voditelja oddaje Male sive celice Juš Milčinski in Rok Šrklep ter svetovno priznana kuharska mojstrica Ana Roš. Njena restavracija si je pred kratkim ponovno prislužila največje priznanje med slovenskimi restavracijami – prejela je dve Michelinovi zvezdici.
Jože za svojim komentatorskim omizjem tokrat gosti komika Ranka Babića in zgovorno pevko Špelo Grošelj. Ranka čaka tudi nastop v rubriki Zvezde čarajo, kjer bo moral pokazati svoj talent za magijo in čarovniške trike.
Na glasbenem odru članice glasbene skupine Katrinas po štirih letih premora predstavljajo svojo novo pesem Le naprej, pri kateri se jim je pridružila avstralska pevka Cherie. Poleg njih v oddaji nastopa tudi glasbena skupina Miran Rudan Design s pesmijo Medena.

Martin je Skavtka povabil, da prenoči pri njem. Za spremembo mora Skavtek za dovoljenje vprašati svojega očeta in ne Margarete. Vedno raje prosi njo, a je tokrat ni doma, Edmund pa je zelo slabe volje.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V midsomerski vasi Tamworth Springs deluje posebno društvo. V njem se zbirajo posamezniki, ki okrevajo po operaciji na srcu. Pomagajo si med seboj in se bodrijo, zavzeto pa vadijo tudi borilno veščino kendo. Ko njihov vodja Reuben pripelje v društvo Tobyja, njihovega starega znanca, med člani završi od ogorčenja. Reuben je še isti večer umorjen in inšpektor Barnaby se znajde pred uganko, ki ga popelje pet let v preteklost.

MIDSOMER MURDERS (XXII.) / Velika Britanija / 2021
scenarij: Chris Murray, Jeff Povey, Nick Hicks-Beach, Helen Jenkins, Julia Gilbert
režija: Matt carter, Roberto Bangura, Audrey Cooke, Christine Lalla, Toby Frow, Gill Wilkinson
v glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

Gost oddaje Intervju bo dr. Tomaž Mastnak, sociolog, raziskovalec, predavatelj in publicist, avtor številnih knjig s področja zgodovine politične in družbene misli. Med zadnjimi sta izšli Črna internacionala in Liberalizem, fašizem, neoliberalizem. V nekdanji Jugoslaviji je bil sodno preganjan zaradi svojih člankov, sodeloval je v civilnodružbenih gibanjih osemdesetih let. Nekaj desetletij je predaval na ameriških univerzah, nazadnje na eni najuglednejših – na Princetonu. Z dr. Mastnakom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Komisarji, kuratorja, umetniki in obiskovalci Paviljona NSK Države v času si zastavljajo vprašanja o pomenu evropske kulturne dediščine.

Komisarji, umetniški kolektiv Irwin, povabijo Charlesa Escheja in Zdenko Badovinac, da kot kuratorja postavita ”Paviljon NSK Države v času”. Paviljon poteka v času 57. Beneškega Biennala, na povabilo kuratorjev ga oblikuje kurdski umetnik Ahmet Ogut. Projekt odpre filozof Slavoj Žižek s predavanjem “The Final Countdown”. Umetniki, delegati Države NSK, svoja dela razstavljajo v poševni sobi, ki jo kuratorja poimenujeta “Soba svetovnega nereda”. Obiskovalci paviljona lahko postanejo tudi državljani NSK Države v času, tako da/če izpolnijo administrativne postopke pri uradnikih NSK. V tem primeru so to migranti, ki so prav tako v postopku pridobivanja evropskega potnega lista.
Opravičilo za modernost je art-docu, v katerem si komisarji, kuratorja, umetniki, delegati in obiskovalci Paviljona NSK Države v času zastavljajo vprašanja o pomenu evropske kulturno-politične dediščine, njeni preteklosti in prihodnosti.
Scenarist je Igor Zupe, tudi režiser filma v sodelovanju s skupino IRWIN.

Janez Dovč in Boštjan Gombač sta ena najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenikov. Tokrat ju predstavljamo z vizualizacijo prekmurske ljudske skladbe Vsi so venci vejli, ki smo jo posneli v slikovitem okolju Prekmurja, v okolici Veržeja, Bogojine in Ižakovcev. Urednik oddaje Daniel Celarec, direktor fotografije in snemalec Uroš Hočevar, scenaristka in režiserka Jasna Hribernik.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov