Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 17. okt. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 17. okt.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Od 5. septembra do 15. oktobra so potekali Evropski dnevi judovske kulture. Pri nas pod pokroviteljstvom Sinagoge Maribor.
V Ljubljani so prireditve potekale v Judovskem kulturnem centru, kjer so tudi letos podprli evropski projekt »Spotikavci«.
Pred pročelji hiš izgnanih judovskih družin so postavili sedem novih spominskih tlakovcev.

Humanitarno društvo ADRA Slovenija se že vse od leta 2012 posveča programu »Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki«.
Razpisali pa so tudi natečaj z naslovom »Govoreči mehurčki«. Mlade vabijo, da v obliki stripov oblikujejo svoja sporočila na temo varovanja okolja in trajnostnega razvoja.

Začetek kurilne sezone je povezan z obiskom dimnikarja. Tega si od leta 2017 izbiramo sami, glede na podatke Inšpektorata za okolje in prostor pa se je več kot polovica uporabnikov lani odločila, da dimnikarja ne potrebuje. Število dimniških požarov se je sicer od leta 2018 postopno nižalo, a letos na Upravi za zaščito in reševanje že zaznavajo porast. Dimnikarji opozarjajo, da sistem ne deluje, medtem ko uporabniki tarnajo zaradi visokih cen storitev. Pred začetkom kurilne sezone, pa tudi med njo, lahko veliko postorimo sami. Na ta način poskrbimo tako za varnost kot tudi za nižji račun za ogrevanje, ki pa, glede na napovedane rekordne cene elektrike in zemeljskega plina, ne bo ravno nizek.

Cepiva poznamo že več kot 100 let. Njihova sestava se je z leti spreminjala. Danes imamo več različnih cepiv za 24 nalezljivih bolezni, covid 19 je 25. Kaj sestavlja cepiva, zakaj so primerne prav te spojine in kako se različna cepiva razlikujejo med seboj?

Folklorna skupina Železničarskega kulturno-umetniškega društva Tine Rožanc se je sedemdeseti obletnici svojega obstoja poklonila s predstavo z naslovom: Sem. Predstava postavlja v ospredje človeško bit, vsebinsko prepleteno v igro simbolike števila sedem in nič. Prvo predstavlja členjenost predstave na sedem delov v razvoju človeštva, družbe in posameznika, število nič pa s podobo simbolizira cikličnost in sklenjenost. Predstava nas popelje skozi poglavja človeškega življenja: rojstvo, iskanje, čaščenje, spopad, združitev, dekadenca in smrt.

Posnetek srečanja izbranih prvovrstnih tamburaških skupin Slovenije v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici. Na vsakoletnem srečanju, ki je tekmovalnega značaja, nastope skupin spremlja in ocenjuje strokovna žirija. Leta 2014 so jo sestavljali Damir Zajec, Anton Grahek in Siniša Leopold. Med kompozicijami, ki so jih skupine predstavile, je treba omeniti dela slovenskih avtorjev, ki so prispevali svoj delež k programu: Neža Žgur, Helena Vidic, Črt Sojar Voglar, Vladimir Horvat in Tomaž Habe. V drugi oddaji boste lahko spremljali nastopa tamburaške skupine Metliške folklorne skupine Ivan Navratil pod vodstvom Staneta Križa in Kulturnega društva Vipavski tamburaši pod vodstvom Neže Žgur.

Po uvodnih zapletih z vstopnimi vizumi se Scott in Justin ter snemalec Andre lahko odpravijo v Tripolis. Libija je bila zahodnim obiskovalcem več kot 20 let nedostopna. Najprej si ogledajo slovito Leptis Magno, nato pa nadaljujejo proti jugu. V zapuščenem mestu Gadames uprizorijo skeč in ga v domišljiji poskušajo obnoviti. Razposajeno se lovijo in izgubijo, potem pa se odpravijo v osrčje Sahare – tokrat so njihov cilj velikanske sipine. Justin si je vtepel v glavo, da bo deskal z njih. Ob pogledu na prelepo zeleno oazo in jezerce mu to naposled tudi uspe.

Panika, Pepe je odšel! Pa ne na počitnice, kot sklepajo otroci s Kakadudu TV-ja, zbežal je od doma. Spakiral je svoje stvari, zaprl kovček in odšel. Kam? V Koper, to vemo, saj so ga otroci tja že večkrat povabili. Iskat je šel nove prijatelje, Kakadudu ga je namreč grdo užalil. Kako se je vse skupaj končalo, bomo videli v naslednji oddaji.

ZAKLETA BAJTA, 1. del

Zgodba je nadaljevanje izredno uspelega filma oz. nadaljevanke Vlomilci delajo poleti. Gre za žanrsko najbolj zaželjeno televizijsko vsebino in formo: družinsko komedijo, ki pred televizorje zvabi družinske člane vseh generacij. Glavni akterji tako seveda ostajajo isti: člani Erjavčeve družine (oče Janez, mama Maša, hčerka Tinka in sinček Nejček).
Po ponesrečenih a vseeno veselih počitnicah na morju se Erjavčevi to pot odpravijo v zavetje slovenskih gora: na Veliki planini bo zrak gotovo hladnejši kot v pregreti Ljubljani. V naglici pozabijo rezervirati prenočišča, tako da jim ne preostane drugega, kot da vzamejo, kar jim pastirji ponudijo. A že prvo jutro po prijetno hladni noči v planinski koči – »zakleti bajti« - ostanejo brez najmanjšega člana družine… Je Nejc izpuhtel v zrak? Težko verjetno, zato se vrtiljak zabavnih pustolovsko-detektivskih peripetij prične vrteti.
Klena zgradba, duhoviti in življenjski dialogi ter situacijska komika ponujajo še eno zabavno komedijo, nastalo v Otroškem in mladinskem programu Televizije Slovenija.

Scenarij in režija: Roman Končar

Igralci: Nina Ivanič, Roman Končar, …

Zgodba je nadaljevanje izredno uspelega filma in TV nadaljevanke Vlomilci delajo poleti. Glavni akterji tako seveda ostajajo isti: člani Erjavčeve družine (oče Janez, mama Maša, hčerka Tinka in sinček Nejček). Po ponesrečenih a vseeno veselih počitnicah na morju se Erjavčevi to pot odpravijo v zavetje slovenskih gora: na Veliki planini bo zrak gotovo hladnejši kot v pregreti Ljubljani. V naglici pozabijo rezervirati prenočišča, tako da jim ne preostane drugega, kot da vzamejo, kar jim pastirji ponudijo.A že prvo jutro po prijetno hladni noči v planinski koči- "zakleti bajti" - ostanejo brez najmanjšega člana družine... Je Nejc izpuhtel v zrak? Težko verjetno, zato se vrtiljak zabavnih pustolovskih-detektivskih peripetij prične vrteti.

Zgodba je nadaljevanje izredno uspelega filma in TV madaljevanke Vlomilci delajo poleti. Glavni akterji tako seveda ostajajo isti: člani Erjavčeve družine (oče Janez, mama Maša, hčerka Tinka in sinček Nejček). Po ponesrečenih a vseeno veselih počitnicah na morju se Erjavčevi to pot odpravijo v zavetje gora: na Veliki planini bo zrak gotovo hladnejši kot v pregreti Ljubljani. V naglici pozabijo rezervirati prenočišča, tako da jim ne preostane drugega, kot da vzamejo, kar jim pastirji ponudijo. A že prvo jutro po prijetni hladni noči v planinski koči - "zakleti bajti" - ostanejo brez najmlajšega člana družiine...Je Nejc izpuhtel v zrak? Težko verjetno, zato se vrtiljak zabavnih pustolovsko-detektivskih peripetij prične vrteti.

*****

Zgodba o štirih trinajstletnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj odpravijo iz sicer domačega, urbanega okolja v njim povsem tuj ruralni svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki ga zaradi obtožbe kraje mobitela mečejo iz šole. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu še sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, samosvoje, jezikavo meščansko dekle, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je zaljubljen vanjo. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, ki mu je vse v življenju prinešeno na pladnju, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov.
Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam na izviren način postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tedenski sinopsis, daljša verzija:
V Bodoncih na severovzhodu Slovenije smo med valovitimi polji in travniki obiskali staro domačijo. Ko so jo kupili, njeni novi lastniki niso dobili le ključa v roke, temveč tudi dragoceno vsebino, ki so jo skrbno vpeli v novo zgodbo.
Podstrešnih prostorih v stari meščanski hiši so praviloma tisti prostori, kamor človeška noga dolgo ni stopila in ki laiku na prvi pogled ne obetajo veliko. Ko pa jih zazna izkušeno oko strokovnjaka, ki med drugim v mansardo pripelje dovolj naravne svetlobe in ko se lastnik ne ustraši kakšne stopnice več, potem … je stvar zrela za v Ambiente!
Lastnica stanovanja v novogradnji je v pravem trenutku zaznala, da od svojega novega doma želi nekaj več. Da želi strokovno pomoč pri izboru in umestitvi notranje opreme. Obrnila se je na mlade arhitekte v enem od ljubljanskih birojev. Ti so dobro prepoznali njenega polnega duha, eleganco in prefinjenost in spretno sledili njenim željam ter potrebam. Tako se je rodilo naslednje stanovanje za brezčasno damo.

Ker število lačnih ust na svetu naglo narašča, kmalu ne bo več mogoče vseh nahraniti s klasičnima poljedelstvom in živinorejo, zato bo treba poiskati nove vire
prehrane. Eno od najobetavnejših rešitev te težave ponujajo žuželke, ki jih že zdaj uživata dobri dve milijardi ljudi. Insekti so polni vitaminov, mineralov in beljakovin. Pa si lahko predstavljate, da se boste čez nekaj let mastili s pleskavicami iz ličink hroščev mokarjev in se sladkali s kosmiči, v katerih bodo koščki čričkov?

INSECTS FOR DINNER / Francija / 2020 / Režija: Guilaine Bergeret in Rémi Rappe

*****

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

2. del: Sonce
V drugem delu serije bomo spoznali delovanje Sonca. Čeprav letna količina sončnega obsevanja skoraj ne niha, to ni enakomerno razporejeno. Živali po svetu so se zato morale prilagoditi skrajnim razmeram, nad severnim tečajnikom ostremu mrazu, v puščavah pa pripekajoči vročini.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je zahtevno nadaljevanje sezone. V ligi ABA bodo gostovali v Beogradu, pri edinem evroligaškem klubu s tega območja, Crveni zvezdi. To bo derbi 4. kola, Ljubljančani pa bodo morali za zmago pokazati svojo najboljšo predstavo doslej. Poraz proti FMP-ju jih je zagotovo streznil, kaj bo prinesel, pa si lahko ogledate v neposrednem prenosu na drugem programu, ki ga bo komentiral Miha Mišič.

Tom in Niamh iščeta Adama, ki je izginil v skrivnostnih okoliščinah, v njegovi hiši pa Tom opazi pomembne sledi. Niamh je prepričana, da je kdo gotovo kaj videl, saj Adam nikamor ne bi mogel oditi sam. Tori Matthews se strinja, da bo pomagala Tomu pri iskanju Goljata in mu razkrije, da je sodelovala z Adamom. Tom je vse bolj prepričan, da je storilec eden od policistov in kmalu pade sum na inšpektorja Twomeyja.

BLOODLANDS / Velika Britanija / 2020
scenarij: Chris Brandon
režija: Pete Travis
v glavnih vlogah: James Nesbitt, Lorcan Cranitch, Lisa Dwan, Ian McElhinney, Charlene McKenna, Susan Lynch

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V Bernardino družbo prihajajo nova voditelja oddaje Male sive celice Juš Milčinski in Rok Šrklep ter svetovno priznana kuharska mojstrica Ana Roš. Njena restavracija si je pred kratkim ponovno prislužila največje priznanje med slovenskimi restavracijami – prejela je dve Michelinovi zvezdici.
Jože za svojim komentatorskim omizjem tokrat gosti komika Ranka Babića in zgovorno pevko Špelo Grošelj. Ranka čaka tudi nastop v rubriki Zvezde čarajo, kjer bo moral pokazati svoj talent za magijo in čarovniške trike.
Na glasbenem odru članice glasbene skupine Katrinas po štirih letih premora predstavljajo svojo novo pesem Le naprej, pri kateri se jim je pridružila avstralska pevka Cherie. Poleg njih v oddaji nastopa tudi glasbena skupina Miran Rudan Design s pesmijo Medena.

Težko sledite dogodkom med tednom? Brez skrbi, naša ekipa bo poskrbela, da boste vedno vedeli, Kaj dogaja. Kdo je šprical protestnike, kdo je šprical sestanke in s kom je bil na špricarju tokrat Miran s šanka. Razodeli vam bomo skrivnost Janševega prekletstva in nove zadolžitve Jelka Kacina. Sebastian Kurz bo nagovoril slovenske volivce, vaše težave pa bo tokrat reševal sam dr. Grims. V goste prihaja prevajalec, komik in reper Pižama, na Mali Terasi pa o interpelaciji prepevajo Levi Fosili.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov