Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 31. maj. 2022

TV Slovenija 1 • Tor, 31. maj.

Odmevi plus ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Vojna v Ukrajini odpira rane, ob katerih nihče ne more ostati hladnokrven, na vojne so se skozi zgodovino z glasbo odzivali tudi številni skladatelji.
Majski Opus bo tako ponudil vpogled v glasbeno ustvarjalnost na temo vojne, revolucije in upora, z odlomki bodo kronološko predstavljena največja dela s področja klasične glasbe, katerih nastanek so spodbudili vojaški dogodki, vojne razmere ali določene osebnosti, ki so na svojstven način zaznamovale prelomne dogodke svetovne zgodovine. Spoznali boste tudi delček slovenske ustvarjalnosti med NOB, kaj so doživljali nekateri ideološko sporni skladatelji in kateri skladatelji so z glasbo opozarjali na strahote 2. svetovne vojne.

Urednica in avtorica oddaje je Darja Korez Korenčan.

Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti!
Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse.
Pripravili bomo prava jajca benedikt. Poširana, s holandsko omako in beluši. To je res tak pomladni brunch, ki takoj naredi teden malo lepši. Beseda »brunch” sicer pomeni “brackfast in lunch” skupaj in zveni zelo tuje. Kaj pa, če ga poslovenimo? Skovanka zajtrka in kosila bi bila - zasilo? Te dni nas pozdravljajo že prvi beluši, ki se bodo lepo podali k našemu šefovskemu zajtrku.

Mile, ki mu Boro ne dovoli igrati hokeja, hoče v Anjini sobi skriti opremo. Ker se Irma boji, da bo Anji prinesel še vse kaj drugega kot hokejsko opremo, se odloči, da bo vzela zmenkarije v svoje roke. Med Nandijem in Anjo skrivaj organizira srečanje, na katerem naj bi se zbližala. Prvo srečanje ne uspe, zato organizira še drugo in tretje. Ker pa se Irma tako zelo trudi okrog Nandijevih obiskov pri njih doma, Nandi in Stane na koncu več ne vesta ali bi rada Irma osvojila Nandija za Anjo ali kar zase…

Kdo je Robert Golob? Boris Pahor 1913 - 2022. Zlato na filmu. Urbanova srečka. Studio City.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Dokumentarna serija predstavlja tradicije tega središča, stare obrti in mojstre, pa tudi nova znanja, vse od tkanja do kulinarike.

25. del:
Obiskali bomo obrtnike, ki z inovativno uporabo starih tehnik za nove izdelke ohranjajo rokodelsko izročilo. Pletena žica se je nekoč uporabljala predvsem za izdelavo kuhinjskih pripomočkov, danes pa iz nje nastajajo tudi senčniki za svetilke; izdelovalec tradicionalnih natikačev zori si z novim modelom obutve želi prebuditi zanimanje za svojo staro obrt; gostinka pa želi s kreativnimi slaščicami ljudem znova približati fermentirana živila.

MADE IN KYOTO / Japonska / 2014-2018

Dokumentarna oddaja razkrije lepote in globok pomen, ki ga ima gora Fudži v japonski kulturi. Ta ognjenik, ki je nazadnje izbruhnil pred kakimi 300 leti, je ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti v državi. Fudži je cilj romarjev, številnih pohodnikov in od nekdaj tudi vir navdiha umetnikom.

WORLD HERITAGE FUJISAN - FUJISAN, SACRED PLACE AND SOURCE OF ARTISTIC INSPIRATION / Japonska / 2013

»Zakaj sploh obstaja pojav, ki ga imenujemo bolečina?« O tem se sprašuje Philip Yancey, priznani evangelijski ameriški pisatelj, ki s svojimi knjigami o bistvenih življenjskih vprašanjih že več kot štirideset let navdihuje bralce po vsem svetu. V slovenskem prevodu že poznamo njegovo knjigo »Kaj je pri milosti tako neverjetnega?«. V času pisateljevega obiska pri nas pa je izšla njegova druga knjiga v slovenskem prevodu z naslovom »Kje je Bog, kadar boli?«
V Salonu umetnosti na Ptuju je na ogled razstava Petovionski Panteon- Duhovni svet antičnega Ptuja. Gre za stalno postavitev bogate arheološke zbirke iz Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož, ki osvetljuje svet božanstev, verovanj in religioznih praks v antični Petovioni.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: az overall története;
- a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákjainak ballagása;
- az Art Music Records zenei kiadó;
- klipek: Törzs és Širom.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: zgodovina ženskega kombinezona;
- slovo zaključnih letnikov od Dvojezične srednje šole Lendava;
- glasbena založba Art Music Records;
- videospota: Törzs in Širom.

Učenci na ogled postavijo svoje slike in ravnatelj izbere tri najboljše, nato pa se zgodi nekaj nezaslišanega. V eni od izbranih slik zazeva luknja. Nekdo jo je zadel, toda s čim? Nezmotljivi začnejo preiskovati šolsko dvorano, nato pa njihova sošolka Esther rigne. Maudie zdaj ve, kaj ji je storiti: pokusiti mora sliko.

Skupini GHF in Wonderland odhajata na turnejo. Zgodaj zjutraj se vsi dobijo v Palači. Ne fantom ne dekletom ni jasno, zakaj so morali priti tako zgodaj. Harryja skrbi, kako bo zdržal z bratom in kako se bodo razumeli v skupini, Oakley se ukvarja samo s tem, kaj bo jedel, Tyra pa ima velike težave z garderobo.

Dorien se Basim še vedno zdi sumljiv, zato ga zasleduje. Pieter mamo prosi za štiristo evrov, ta pa zahteva, da ji pove, zakaj ga potrebuje. Dorien je sicer navdušena, da je Pieter pripravljen za prijatelja žrtvovati denar, namenjen za počitnice, vendar meni, da mora Soufian najti rešitev sam.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokrat oddajo Slovenski magazin pričenjamo v največjem slovenskem muzeju - Tehniškem muzeju Slovenije, katerega razstavni prostori se razprostirajo v nekdanjem kartuzijanskem samostanu, umeščenem v idilično okolje.
V Ljubljani je nedolgo nazaj ponovno zaživel opečnati kiosk v obliki valja, pod katerega se je pred 90 leti podpisal sloviti arhitekt Jože Plečnik.
V Kanalu ob Soči je našel svoje mesto zelo poseben park - Park Pečno. Njegovo prizorišče je gozd, sama ideja parka pa temelji na povezavi umetnosti z naravo.
V Slovenj Gradcu v delavnici Perger ustvarjajo zgodbo lectarstva roke že devete generacije. Tako kot pred 260 imi leti – tudi danes delo poteka ročno, skrivnosti ustvarjanja v medu pa se še vedno prenašajo iz roda v rod.
Katarina Rešek Kukla je vsestranska, predvsem pa samosvoja umetnica; DJ-ka, glasbenica, tekstopiska filmska režiserka.

Ko Lunu poči guma in mu zaradi tega grozi, da bo zamudil novo Najmodelovo vratolomščino, se morajo Motorčki odločiti, ali bodo pomagali prijatelju ali se udeležili dogodka, ki ga vsi že komaj čakajo.

Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti!
Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse.
Testenine so jed, ki je kot nalašč, ko moramo iz malo ustvariti veliko. Škatlo makaronov imamo zmeraj doma. In recimo, da imamo še en par pečenice. Danes bomo skuhali dva recepta, ki sta kot nalašč za tiste dni, ko moramo na hitro pripraviti nekaj dobrega in nasitnega.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Pogovarjali smo se s člani plesne skupine Compagnie Maguy Marin, ki bodo danes z gledališko-plesno predstavo May B nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Ogledali smo si premiero Levitan – primer Vitomil Zupan, najnovejšo predstavo novomeškega Anton Podbevšek Teatra, ki jo je režiral Matjaž Berger, odigrali pa so jo v prostorih Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki. Na Radiu Slovenija pa so nam predstavili zgodbo, danes obnovljenega, koncertnega klavirja Bösendorfer.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Hugh, nekdanji Helenin zaročenec, se vrne v Darrowby. Helen skrbi, da jim ne bo podaljšal najema kmetije, James pa se zaradi tekmeca poteguje za njeno pozornost. Zato se ponudi, da bo igral na letni tekmi kriketa pri gospe Pumphrey. Siegfried se po najboljših močeh trudi trenirati Jamesa, mimogrede pa spozna, da je Tristan odličen igralec kriketa. Gerald pride popravit uro ge. Hall in se oglasi na tekmi. Tricki-Woo se zaljubi.


ALL CREATURES GREAT AND SMALL (II.) / Velika Britanija / 2021
Scenarij: Ben Vanstone, Chloe Mi Lin Ewart, Debbie O'Malley
Režija: Brian Percival, Sasha Ransome, Andy Hay
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Anna Medeley, Callum Woodhouse, Rachel Shenton, Patricia Hodge, Maimie McCoy, Mollie Winnard, Tony Pitts

Hrvaška igrano-dokumentarna serija Miljenka Manjkasa.
Serija o nastanku in delovanju jugoslovanskih tajnih služb, Ozne, Udbe in Kosa. Serija razkriva še neobjavljene podrobnosti delovanja tajnih služb, ki so se zgledovale po Stalinovi politični policiji. Metode zasledovanja, mučenja, lažna pričanja, montirani procesi, usmrtitve brez sojenja, nezakonite aretacije in Titova obsedenost s tajnimi službami. Vse to so bile značilnosti jugoslovanskih tajnih služb. Samo na Hrvaškem je obstajalo dva milijona dosjejev o nadzoru državljanov, en agent tajne službe jih je nadziral deset.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Zanimive življenjske zgodbe naše starejše generacije iz Slovenije in sveta. Avtor: Jože Možina

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Pogovarjali smo se s člani plesne skupine Compagnie Maguy Marin, ki bodo danes z gledališko-plesno predstavo May B nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Ogledali smo si premiero Levitan – primer Vitomil Zupan, najnovejšo predstavo novomeškega Anton Podbevšek Teatra, ki jo je režiral Matjaž Berger, odigrali pa so jo v prostorih Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki. Na Radiu Slovenija pa so nam predstavili zgodbo, danes obnovljenega, koncertnega klavirja Bösendorfer.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov