Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. avg. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 21. avg.

Ava, Riko in Teo se sredi puščave na smrt dolgočasijo. Da bi pregnali dolgčas, poberejo prvo stvar, ki jim pride pod tačke. Izkaže se, da je to ptičje pero. Kako se lahko z njim zabavajo?

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Na plaži se Belko odloči, da bo plaval brez rokavčkov, in to pod vodo. Ko v vodi zagleda lepo školjko, mu očka predlaga, naj se sam potopi ponjo.

Hana pomaga veverici Cirilu, da premaga svoj strah pred višino.

Francijev svet se postavi na glavo, ko pride na obisk njegova babica.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Tilka in prijatelji taborijo na vrtu, ko Capek na nebu opazi osamljeno zvezdico. Capek bi ji rad delal družbo, a zvezda se noče spustiti z neba. Capek še v Rijinih čevljih z visoko peto ni dovolj visok, da bi se lahko dotaknil neba. Očitno bo zvezdica ostala osamljena. Tilka pogleda v svojo knjigo o vesolju in ugotovi, da ima zvezdica že veliko prijateljic.

Kita se igrata pod vodno gladino. S konicami plavuti rišeta po vodi, medtem ko z ogromnimi usti goltata velikanske količine vode. Jate rib že spijo. Svetloba, ki pronica v ocean, počasi pojema. Starejši kit tone v spanec in se postavi pokonci. Mlajši zaspi takoj za njim. Lahko noč, kita!

Pepa, Jure in dedi pujs na televiziji gledalo avtomobilske dirke, ko jih babi pujsa napodi ven na sonce. Pod vtisom tekme dedi pujs Juretu naredi dirkalnik.

Na mestnem trgu Lili pripravlja ples. Kalimero bi rad zaplesal s Pavlinco, a ne zna plesati. Njegova mama ga nauči korakov … a je že prepozno! Petrček trdi, da je Pavlinca že našla plesalca. Koga le? Petrček in Kalimero v parku srečata Pavlinco, ki pleše z Valentinčkom.

Očka Kalimeru pokaže umetnost origamija in Kalimero naredi iz papirja čudovito vesoljsko ladjo. Hiti jo pokazati prijateljem. Na poti sreča Lili, ki nese težke škatle. Kalimero svoj origami za hip pusti pri koritu z rožami, da bi ji pomagal. Tam pa ga zagleda Hop.

Pozdravljen, morski polž! Si majhen mehkužec brez lupine. Dihaš s škrgami, ki so dobro vidne okoli tvoje glave. Pri hranjenju si pomagaš s strgačo. To je nekakšen nazobčan jezik v tvojih ustih. Si mesojeda žival in najdemo te v vseh morjih.

Pok in Pak se znajdeta v gradu, kjer prebiva osamljena kraljična, saj vsi mislijo, da v njem straši. Pogumno se lotita iskanja bavbava in odkrijeta, da ga sploh ni.

V gozdu je dan zaljubljencev. Margareta in Edmund se sprašujeta, kaj bi podarila drug drugemu. Skavtka in Rožico pa začne zanimati Leskovo nenavadno obnašanje. Videti je, kot da ima skrivnost. Odločena sta, da jo bosta razkrila.

Luka in Lučka sta živčna, ker bosta pred razredom nastopila kot gusarja. Zamislita si, da na izmišljenem otoku sodelujeta v tekmovanju za gusarja leta. Luka tekmuje s podlim gusarjem, ki ga spravi v zagato.

Zvit in Zaja se vračata s piknika, a hoče Zvit ves čas počivati. Utrujen je in meni, da si bo novih moči nabral z grizljanjem piškotov. Zaja mu predlaga, naj se začne raje ukvarjati s športom. Šport ti da energijo, toda Zvitu telovadba ne diši in po nekaj poskusih sklene, da bo najboljša vadba zanj kar peka piškotov.

Lun prejme odlikovanje, ker je z drevesa rešil Klemnovo žogo. Na žalost mu to stopi v glavo. Prepričan je, da je odličen reševalni motor, in nazadnje prav zato zaide v težave.

Vse kaže, da ima Bela … bolhe! Sebastijan se znajde pred težko nalogo: ujeti jo mora, da jo okopa s šamponom proti bolham, a Bela se na vse kriplje brani. Zavlada zmeda, ko se izkaže, da je to nadlogo dobila vsa vas. Vaščani pa so prepričani, da jih je okužila Bela!

Dedi zajec vse odpelje čez reko na prostor za piknik, le oči pujs mora počakati, ker zanj v čolničku ni prostora. Se ga bodo spomnili in mu prihranili kos torte?

Štef in Liza čuvata malo Belo, medtem ko gre mama Leni po nakupih. Toda čuvanje dojenčka ni prav nič lahka stvar, še posebej, če ves čas joče. Le kaj naj ji ponudita, da se bo umirila?

Ernest je počaščen, ko ga župan zaprosi, da bi ob odkritju spomenika zapel medvedjo himno. Nenadoma pa Ernest izgubi glas. Le kdo ga bo nadomestil?

Ko se pujsi vsilijo na Jonovo zabavo in ukradejo vso pico, nastane velika bitka. Jon, Bitzer in ovce se lotijo reševanja Timija, ki so ga pujsi ugrabili.

Ognjenik se pripravlja na izbruh in ves Mumindol s prebivalci je v nevarnosti. Njuhec zvabi Mumintrola na tvegan vzpon: izgubljenega ognjenega duhca Žarko morata s prijatelji odnesti na vrh ognjenika in jo vrniti v njen razbeljeni žareči dom.

Linus je neznansko navezan na svojo odejico, Lucy pa ga nenehno prepričuje, naj se je odvadi. Zato mu tudi 1. januarja ne da miru in ga na vse pretege sili, da bi to škodljivo razvado opustil.

Val bi rad prikril slabo oceno, zato si izmisli žalostno zgodbico. Na žalost jo pripoveduje že tretjič v istem tednu, zato mu starša ne nasedeta.

V šoli po novem vsi jedo samo še kakavne piškote. Brez njih jim ni več živeti in Mario je besen, ko nekdo ukrade njegov zavitek. Nemudoma najame Nezmotljive, ki pa so ta dan nekoliko raztreseni. Ezra se trudi razširiti glas o detektivski agenciji, Maudie pa se zanima za nove veščine. Navduši jo tudi sošolka, ki je le redko pri pouku, ker trenira gimnastiko. Ta dan ima v šoli tudi ona kakavne piškote, čeprav jih ne sme jesti.

»Zakaj silna je nad nami njegova dobrota, Gospodova zvestoba traja na veke.« (Ps 117,2)
razmišlja GAŠPER MAUKO

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Lepo pozdravljeni v oddaji Ljudje in zemlja, ki jo bomo danes večinoma namenili ženskam v kmetijstvu, a najprej gremo na Kras,
ki ga je prizadel katastrofalen požar in pustil posledice tudi v kmetijski panogi.
Pogovarjali smo se s predsednico Zveze kmetic Slovenije, obiskali kmetico na Notranjskem in oljkarko v Slovenski Istri.
Pod Matajurjem v Sužidu živi mojstrica čebelarka, v Tomaju pa so se žganjekuhe lotile tudi ženske, bili smo v Brkinih na Kmetiji pri Franovih, kjer tri vogale hiše drži ženska in za konec obiskali še šolski vrt v Podgradu, kjer učenke med poletnimi počitnicami sejejo repo, pulijo plevel in nabirajo znanje o pridelavi hrane.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V petek, 19. avgusta 2022, bo potekal 53. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2022. Gre za najstarejšo in najuglednejšo prireditev te vrste v Sloveniji. Za Orfejeve nagrade se bo potegovalo 12 izbranih ansamblov, ki jih je v finalni večer uvrstila strokovna žirija. Vabljeni k ogledu.

Sodobna različica Romea in Julije: romanca med fantom iz politično konservativnega okolja in dekletom iz azilnega doma.

Najstnika Remy in Juliyat se zaljubita, a njuno zvezo ogroža vse hujši rasizem domačinov v nizozemskem mestecu. Najstnika prihajata iz različnih kultur. Juliyat z muslimansko družino živi v azilnem centru, Remyjev oče pa pripada skupini skrajnežev, ki odkrito izkazujejo sovraštvo do beguncev. Par poskuša premagati kulturne razlike, a vse bolj je očitno, da ne bosta mogla ostati skupaj, ne da bi zanetila velik družinski spor.

Izvirni naslov: REMY & JULIYAT / Nizozemski film, 2019 / Režija in scenarij: Tessa Schram / Igrajo: Bas Keizer, Sonia Eijken, Kees Geel, Tess Sleijpen, Bilal El Mehdi Wahib

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Bliža se vsakoletna pasja razstava. Kmet je prepričan, da bo to leto zmagal njegov pes Bitzer. Vse pa ne gre po načrtu, zato se kmet spomni, kaj mu bo morda pomagalo k zmagi ...

Gino bo v tej oddaji za kratek čas zapustil kopno in s helikopterjem poletel na Tremitsko otočje, ki ga sestavlja pet rajskih otočkov z bujnim rastjem. Poseljena sta le dva. Gina bo na ogled najbolj poseljenega San Domina popeljal domačin Marco. Otoki Cretaccio, Capraia in Pianosa so neposeljeni. Da bi se prepričal o rodovitnosti jadranskega otoka, bo Gino nabral zelišča in kar na plaži iz svežih morskih dobrot pripravil ribja nabodala s posebno tatarsko omako. Da bi izvedeli, zakaj je to morsko območje zaščiteno, bo Gino zaplaval v podvodni morski raj. Na otočku San Nicola stoji opatijska cerkev z utrdbo iz srednjega veka, kjer je bil več stoletij zapor. Danes na otoku živi majhna skupnost ljudi, potomcev nekdanjih zapornikov. Za konec bo Gino pokazal, kako pripraviti odlično tagliato z govejo zarebrnico na zelenjavni posteljici.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Izziv kviza Joker je sprejel turistični vodič Vasja Bobič iz Ljubljane. Je tudi pevec skupine Žmoht. Priložnostno piše pesmi, sinhronizira risanke in bere avdio knjige. Z družino radi potujejo. Njihova naslednja destinacija bo Sicilija. Z družino enkrat na teden igrajo tudi tarok. Na pomoč mu je priskočil prijatelj Gregor Mihelčič.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poročna noč mladega cesarskega para je polomija, vendar izkušeni Franc to prikrije pred ostrim očesom svoje matere Zofije. Ta žal razkrinka Fanny in tako Sisi na neprijaznem dvoru ostane povsem sama. Na medenih tednih se s Francem nekoliko zbližata, vendar med njima spet zazeva prepad, ko Franc kaznuje grofa Grünneja. Sisi si Frančevo priznanje in naklonjenost zagotovi šele, ko spretno pomiri ogrske odposlance.

SISI (I.) / Nemčija, Avstrija / 2021
Scenarij: Robert Krause, Andreas Gutzeit, Elena Hell
Režija: Sven Bohse
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Marcus Grüsser, Tanja Schleiff

Gost oddaje Intervju bo prof. dr. Andrej Rahten, profesor za sodobno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, znanstveni svetnik na Zgodovinskem inštitutu Milka Kosa pri Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti, dopisni član Avstrijske akademije znanosti, pa tudi nekdanji veleposlanik Republike Slovenije v Avstriji in avtor številnih knjig s področja politične in diplomatske zgodovine Slovencev v habsburški monarhiji. Z Andrejem Rahtenom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V letu hip hopa je dokumentarno glasbeni film, ki predstavlja rap glasbo v Sloveniji, od njenih nastankov do danes.

Skozi zgodovino se razkrijejo predhodniki in prvi poskusi rapa na slovenskih tleh, sprehod po regijah pokaže, kako se je rap glasba razvijala v soodvisnosti z okoljem, v glasbenem delu pa se predstavijo vsi pomembnejši rap ustvarjalci v Sloveniji: Ico, Dalaj Eegol (Ali En), Simon Stojko Falk, Ezy-G, Ziebane, 6 Pack Čukur, Valterap, Murat & Jose, Doša, Klemen Klemen, Stekli psi, Tekochee Kru, Thug Connect, N'Toko, Pižama, Kosta, Trkaj, Zlatko in mnogi drugi ...

Predstavljamo vam nastop plesalke Staše Tušar, ki je s točko Gardenfound zmagala na slovenskem izboru za tekmovanje Evrovizijski mladi plesalci 2015.

Posnetek glasbenega dodatka, s katerim je na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma postregel gostujoči violinist Dan Zhu. Izvrstni glasbenik velja za enega najbolj uveljavljenih kitajskih solistov mlajše generacije na mednarodnem glasbenem prizorišču. Na svoji glasbeni poti, ki ga vodi po vsem svetu, se vse pogosteje vrača v Slovenijo, kjer si je ustvaril novo domovanje.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov