Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 7. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Pet, 7. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzijina prizadevanja pri Steffenu obrodijo sadove in ta želi ponovno razmisliti o sodelovanju. Tudi Tim pusti ob strani svoja negativna čustva do Steffena in se v vlogi Borisa zavzame za Franzijin posel.
Bela se skrivaj odpravi v igralnico, da bi Steffenovih 2000 evrov pomnožil, in Lucy sporoči veselo novico, da mu je denar uspelo podvojiti. Kmalu zatem pa pokliče Paula in ga prosi za denar, saj ga je sreča zapustila in je na koncu vse spet zapravil ...
Natascha Michaelu žalostno pojasni, da kljub njuni medsebojni ljubezni ne bosta imela skupne prihodnosti. Michael je popolnoma strt.
Christoph neopazno sledi Ariane, ki želi ob jezeru raztrositi pepel svojega pokojnega moža. Presenečena je, ko v nahrbtniku namesto žare najde uro s kukavico.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Tarči - bi dodaten dvig plač zdravnikom ustavil razkroj javnega zdravstva? Koliko zaslužijo pri zasebnikih? Zakaj se nobena vlada ni upala lotiti reforme plač v javnem sektorju, ki najbolj učinkovitih ne nagrajuje, preplačuje pa podpovprečne? Raziskovalni inštitut ne najde mladih raziskovalcev, saj jim lahko plača le malo več kot 1000 evrov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Danes je na svetu približno tri tisoč ljudi, ki veljajo za milijarderje. Tridelna dokumentarna serija predstavi ruske, ameriške in kitajske velebogataše in pojasni njihov vpliv na sodobno družbo.

1. del: Ruska federacija
Ruska federacija ima kar nekaj milijarderjev oziroma oligarhov, kot pravimo njenim tajkunom. Prva generacija oligarhov izvira iz časov, ko je Sovjetska zveza naredila prve korake proti tržnemu gospodarstvu. Kljub velikanskemu bogastvu pa je njihova neodvisnost že dolgo omejena z vdanostjo ruski vladi oziroma njenemu predsedniku Putinu. Nekateri so na lastni koži občutili, kaj pomeni, če se mu postavijo po robu. Spet drugim pa so zaradi ruskega napada na Ukrajino marsikje zamrznili premoženje.

TYCOONS / Velika Britanija / 2022 / Izvršni producent: Guy Gilbert

Gluhi in naglušni športniki so od nastanka samostojne Slovenije osvojili 17 olimpijskih medalj, 9 medalj na svetovnih in 26 medalj na evropskih prvenstvih. Sabina Hmelina in Samo Petrač ter ekipa gluhih košarkarjev so tudi prvi dobitniki kolajn za samostojno Slovenijo. Čeprav je Zakon za šport izboljšal položaj športnikov invalidov, največji uspehi gluhih športnikov ostajajo prezrti. Več srčnih zgodb gluhih športnikov, ki so prepletene v odličnem dokumentarnem filmu Preslišani uspehi, predstavlja tokratna oddaja Prisluhnimo tišini. Oglejte si jo v soboto, 1. 10., ob predvidoma 14.50, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Az adás tartalma:

- a radamosi Korai Fejlesztő Központ megnyitója;
- ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- ifjú nyelvjáráskutatók a Muravidéken;
- Sabina Sobočan az év női menedzsere;
- a Remény című koncert a lendvai Bánffy Központban;
- évfordulók a Muravidéken 2022-ben.

Vsebina oddaje:

- otvoritev Centra za zgodnji razvoj v Radmožancih;
- zasedal je Svet PMSNS;
- mladi raziskovalci narečja v Prekmurju;
- Sabina Sobočan postala menedžerka leta;
- koncert z naslovom Upanje v Centru Bánffy Lendava;
- obletnice v Prekmurju v letu 2022.

Sebastijan sprejme Kameronov izziv, da bo prečkal razvpito ledeniško razpoko Treh razbojnikov, ki je trd oreh celo za najbolj izkušene alpiniste. Ko Sebastijan z vso plezalno opremo pride do razpoke, ga napade vrtoglavica in njegovo samozaupanje se v hipu razblini. Kljub spodbudam Adele in Bele, da bi premagal strah, je Sebastijan prepričan, da gora ni več njegova zaveznica …

Plamenci stojijo na startni črti za tek na srednje proge. Med njimi se znajde odločen vsiljivec.

Natu se ponoči sanja, da je velik zvezdnik, v resnici pa je Wonderland v krizi. Harry najde rešitev: tečaj preživetja v divjini. To jih bo gotovo spodbudilo k pisanju novih pesmi. Chloe medtem začenja pripravništvo. Misli, da bo delala za Jordana, a se krepko moti. Sasha ima namreč svoje načrte.

V tokratnjem Infodromu smo se s kriminalistom pogovarjali o tem, kako se odzvati v primeru, ko vas na vaših vsakodnevnih pustolovščinah ogovori neznanec. Spremenil se je družinski zakonik. Ta skupek predpisov ureja, kdo se lahko poroči, kaj pomeni, če osebi živita skupaj, pa nista poročeni, kakšna so razmerja med starši in otroki. Podrobno pod lupo smo razložili, kaj in zakaj je po novem drugače. V Infogromu so učenci iz OŠ Franca Rozmana Staneta povedali več o tem, kako dobiš prijatelja in kaj najraje z njimi počnejo. Obiskali smo štirinajstletno violinistko Patricijo, ki na mednarodnih tekmovanjih osvaja prva mesta, otroški poročevalec Tim, ki je slep od rojstva, pa nas je popeljal skozi razstavo o svetlobi.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Se vam dogaja, da stojite pred omaro in se sprašujete, kaj obleči, kaj je primerno, kaj se spodobi, kaj vam pristaja? Ali pa ste že povsem obupali? Kot pravi naša današnja gostja, odgovorov ne boste našli v modnih revijah, trgovinah in tudi ne pri prijateljicah. Odgovor vam bo dal temeljit pogovor z ogledalom. Tokrat bomo z modno oblikovalko, pisateljico, publicistko in pionirko modnega recikliranja rušili mite o modi, modnih smernicah in letom primernem oblačenju.
Predstavili bomo tudi Barbaro Por Hrovat, ljubiteljico mode, ki ima rada lepe stvari z dušo. Odraščala je v Kanadi, kjer ima nakupovanje stvari iz druge roke daljšo tradicijo kot pri nas. Za konec pa vam bomo ponudili tudi nekaj namigov, kako oblekam ponuditi še eno možnost, namesto da bi jih zavrgli.

Jagodka je jezna na Edmunda, ker se ne želi igrati z njo. Odloči se, da bo poiskala novega očka. Spremlja Rožico, da bi videla, kakšni so očetje njenih prijateljev.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Končno petek! To je dan za žur. In kaj bo poskrbelo za žur v studiu? Langaš! Zlato zapečena priljubljena ulična jed, z neskončno možnostmi različnih nadevov. Osnova za langaš je pravzaprav kvašeno testo. Nekateri pravijo, da mora biti pravi langaš pripravljen s krompirjem, drugi pa prisegajo na jogurt, ki se doda testu. Maša in Petra bosta danes pokusili obe različici. Katera pa je vam ljubša?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj vam v Kulturi predstavljamo Olafa Nicolaia, priznanega nemškega umetnika, ki je gost festivala Indigo v Ljubljani, dobitnike stanovskih nagrad Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije ter performans Polenta, ki je nastal na pobudo članice igralskega ansambla Drame in igralke v uprizoritvi Eve Jesenovec.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
V petek zvečer je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave z živo glasbo, značilnim humorjem in odličnim studijskim vzdušjem, ki ga spodbuja 130-članska publika. Ansambel vrhunskih glasbenikov, Diamantov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi, na avdiciji izbranimi Novi talenti, poskrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh različnih žanrov slovenske glasbe, od popularne do narodno-zabavne.
Oddaja vstopa v novo sezono z novo rubriko. Novi talenti so mladi glasovi iz različnih koncev Slovenije, stari med šest in šestnajst let, ki so se uspeli uvrstiti in tudi uspešno prestali avdicijo.

Najbolj glasbena, zabavna in žurerska televizijska oddaja V petek zvečer v studiu gosti izjemna glasbenika, ki puščata močne sledi v slovenski glasbi, basista Čarlija Novaka in Anžeta Langusa. Poleg omenjenih gospodov glasbeni oder zavzemajo še Frenk Nova, Dada Kladenik, Saša Debeljak, Mitja Šinkovec, Čuki, Žan Serčič, Vili Resnik, Žiga Rustja, Alya, Leon Kozlar Luigi, Mitja Bobič, Gedore, Aleksander Mežek in Bassless ter seveda tisti zaradi katerih se vse lepše sliši - Diamanti.
Našo pozornost zavzema Nova talentka z odličnim glasom Eva Brumen Košar.

Obiskali smo Koliščarsko naselje na robu Ljubljanskega barja, ki postaja nova turistična atrakcija.
Zakaj je športni turizem eden ključnih pri doseganju višje dodane vrednosti za razvoj destinacije? Izpostavljamo mariborsko Pohorje in nedavno končan spektakel Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni v Murski Soboti.
V Celovcu so se na prvih Dialogih Alpe-Adria srečali predstavniki Avstrije, Italije in Slovenije ter si izmenjali izkušnje pri reševanju sodobnih izzivov v gastronomiji. V ospredju so bile tematike deficitarnih kadrov v gostinstvu, energetska kriza in novi trendi prehranjevanja.
V duhu izobraževanja destinacij izpostavljamo primer dobre prakse, kako je turška umetnica Mizyal Karabiber Nacaroglu, v vasi Strug pri Makolah, prepoznala turizem kot svojo poslovno priložnost.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V brezčasni politični satiri se bratje Marx norčujejo iz »dežele svobodnih«, nerazumne logike ekonomije, politike in vojne.

Država Freedonija se spopada s finančno krizo in je na robu družbene revolucije. Vlada po navodilih bogatašinje, gospe Teasdale, za predsednika nastavi Rufusa T. Fireflyja, v kogar je vplivna ženska zagledana. Toda Firefly se norčuje iz vladnih protokolov, prav tako pa vešče zavrača preudarnost in razumnost. Sosednja država Sylvanija medtem snuje napad na Freedonijo in tja pošlje vohuna. Vojna je neizogibna. Komedija pa prav tako.

Izvirni naslov: DUCK SOUP / Ameriški film, 1933 / Režija: Leo McCarey / Scenarij: Bert Kalmar, Harry Ruby, Arthur Sheekman / Igrajo: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx, Margaret Dumont

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj vam v Kulturi predstavljamo Olafa Nicolaia, priznanega nemškega umetnika, ki je gost festivala Indigo v Ljubljani, dobitnike stanovskih nagrad Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije ter performans Polenta, ki je nastal na pobudo članice igralskega ansambla Drame in igralke v uprizoritvi Eve Jesenovec.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov