Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 11. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Tor, 11. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled dnevnega tiska, črno kroniko z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in najrazličnejše nasvete. Ob torkih se bomo skupaj s Katjo Tratnik potepali po Sloveniji in raziskovali njene lepote in kulturno dediščino, v studiu pa bomo kuhali po receptih naših babic. Z oddajo Dobro jutro so jutra lepša!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Robert se je pripravljen boriti za svoj zakon in družino, vendar kmalu ugotovi, da je to težje, kot je pričakoval. Razmisli in se odloči, da bo storil vse za Evo in Emilia, vendar pod enim pogojem …
Tim je kljub Paulovim pomislekom še vedno odločen, da bo Nadji povedal, kdo je v resnici. A ravno ko se ji želi razkriti, se mu nepričakovano zlaže, zato ji ničesar ne reče. Je Nadja vpletena v napad na Dirka?
Bela bi rad popravil napako. Toda kako naj na hitro dobi denar? Ob pogledu na zapestje se domisli nečesa genialnega. Kmalu zatem preseneti Lucy z novico, da poni odslej pripada samo njej. Lucy je ganjena.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Bomo zmrzovali? Pred stavko. Podarjeno življenje. V strahu. Argentinski Škrjančki.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

O največjih hollywoodskih zvezdnikih, njihovih igralskih karierah, zasebnem življenju in njihovem mestu v zgodovini filma govorijo pronicljivi poznavalci sedme umetnosti. Med njimi sta Derek Malcolm, dolgoletni filmski kritik pri britanskem dnevniku Guardian, in Ian Nathan, filmski publicist in nekdanji urednik pri britanski filmski reviji Empire.

Epizoda: MERYL STREEP
Igralski razpon Meryl Streep je izjemen, zato jo prištevamo med najbolj izvirne in duhovite igralke svoje generacije. V svoje vloge se je zmožna potopiti, iz vsake napraviti nekaj posebnega in edinstvenega. Že enaindvajsetkrat je bila nominirana za oskarja, prejela je tri. Epizoda dokumentarne serije spremlja zanimiv razvoj njenega igralskega daru.

Izvirni naslov: STARS OF THE SILVER SCREEN / DISCOVERING FILM / Britanska dokumentarna serija, 2020 / Nastopajo: Derek Malcolm, Ian Nathan, Neil Norman

Naloge: iti, narediti učence, krščevati in učiti so zakoreninjene v samo bistvo kristjanovega življenja. Nekateri pa to poslanstvo začutijo kot svoj poklic in postanejo misijonarke in misijonarji. Svojo misijo bodo orisali s. Metka Kastelic, Danilo Lisjak in s. Andreja Godnič.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a motoros dzseki;
- a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet új helyiségei;
- a Sonny and his Wild Cows zenei együttes;
- klipek: Beton Hofi & DOÓR, Hundred Sins & Azahriah, I.C.E., Joker Out.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: motoristična jakna;
- nov sedež Pomurskega madžarskega mladinskega društva;
- glasbena skupina Sonny and his Wild Cows;
- videospoti: Beton Hofi & DOÓR, Hundred Sins & Azahriah, I.C.E., Joker Out.

Skupina Ezopovega gledališča ravno hoče postaviti oder, ko pride vodja Kozlovega gledališča, ki pravi, da je to njihovo mesto, ker so prišli prvi. Da bi rešili spor, se igralci odločijo za športno tekmovanje. Bajski ne držijo skupaj ampak igra vsak po svoje, zato Ezopova skupina izgubi. Ezop Bajskom pokaže, kako se ena palica hitro zlomi, svežnja palic, ki se trdno držijo skupaj, pa ni moč prelomiti.

Charlie Brown le stežka brani svojo veljavo. Njegov Snoopy je kar naprej lačen, in lačen si čisto drugačen. Charlie se ujame v vrvico lastnega zmaja in Snoopy mu ni prav nič v pomoč. Še manj pa si Charlie predstavlja, da bi lahko kdaj posta predsednik. Vse bo še v redu, Charlie Brown. Samo kdaj?

Ezra se zelo veseli šolskega matematičnega tekmovanja, trimatlona, tudi Kyle se je navdušeno prijavil, le da je mislil, da je to triatlon. Zdaj zanj ni poti nazaj, preizkusiti se bo moral v računanju in Ava ve, kaj mu bo v pomoč. Pripravi si lahko plonkec z matematičnimi pravili. Ezra mu ga napiše s svojim novim kulijem, ki ga je mogoče radirati. Pa je to res najboljša rešitev?

Steve išče najbolj nenavadne med živalskimi plenilci. Ugotovil bo, ali je pajčja nit res močnejša od jekla. Odkril bo, kako je mogoče, da se oranžni tiger podnevi prikrade za plen. Preveril pa bo tudi, zakaj se gekon lahko gladkih in navpičnih površin oprime tako močno, da mu nikoli ne zdrsne.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Grad Haasberg je nekoč veljal za enega najlepših baročnih dvorcev na Slovenskem. Slovel je po bogati notranji opremi in drevoredu ter čudovitem terasastem vrtu, ki je obdajal dvorec.
V osrčju idrijskih gozdov leži edinstven spomenik tehnične dediščine – klavže. Zelo pomembne so bile pri plavljenju lesa za idrijski rudnik, ki je za svoje delovanje potreboval ogromne količine lesa.
Filovci so srednje velika prekmurska vas, znana predvsem po svoji bogati lončarski tradiciji. Ta je v preteklosti zelo zaznamovala življenje tega kraja, vendar pa je žal obrt skoraj popolnoma zamrla.
Keramika oblikovalke Sonje Strniša v sebi združuje staro tradicijo in sodobno estetiko. Njeni izdelki pričajo o brezmejni domišljiji pri ustvarjanju in popolni predanosti materialu.
Zavedanje, da je za zeleno prihodnost nas in našega planeta nujno treba spremeniti človekovo prehrano oziroma način prehranjevanja, je osnovno vodilo projekta Grashke. Ta temelji na odgovorno pridelanih surovinah iz regionalnega okolja.

Niki namerava izboljšati svoj hitrostni rekord. Toda kadarkoli namerava speljati, se mali Klemen Klepec domisli novega pravila, ki ga ne izpolnjuje.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Kako hitro se že stemni v teh dneh, kajne? Pa tudi zebe nas že malo ob večerih ...Danes bomo pekače napolnili s spomini na otroštvo, z mehkim, dišečim, nostalgičnim marmornim kolačem. Dobra stran priprave marmornega kolača ob jesenskih večerih je, da imamo skoraj vedno vse sestavine pri roki. Jajca, maslo, vanilijev sladkor, moko, kakav, malo mleka ... Vse tisto, kar nam lahko večer naredi prijeten.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Bili smo na tiskovni konferenci pred začetkom 25. Festivala slovenskega filma in prebrali z Rožančevo nagrado ovenčano knjigo Uroša Zupana Znamenja v kroženju. V galeriji P74 smo si ogledali razstavo Izreži in zalepi Nade Vrkljan-Križić in Inke (Vinke) Švertasek, v Dickensovem muzeju v Londonu pa razstavo Brati ob mraku: Dickens, duhovi in nadnaravno.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ester počasi izve, kakšen je obseg njene bolezni in kako bo potekalo zdravljenje, Arilda pa povabijo na službeni obisk na Japonsko. Finn hoče s svojimi osvajalskimi zgodbicami Ester spraviti v dobro voljo, a namesto tega jo razjezi. Pri štiridesetih se ji zdi že čas, da neha begati in si izbere življenjskega sopotnika. Charlotte naredi splav in se na sestanku godbe zaplete v pogovor z enim od očetov, Orryjem, ter mu zaupa, kaj je storila. Finn se očitno zamisli nad svojim življenjem in zasnubi Marlene, s katero sta se pred enim letom razšla.

ETTERGLØD / Afterglow / Norveška / 2022
Scenarij: Kjetil Indregard, Mads Løkken
Režija: Atle Knudsen
V glavnih vlogah: Nina Ellen Ødgaard, Torbjørn Harr, Sara Khorami, Per Kjerstad

Kakšne spremembe prinaša novi zakon o RTV Slovenija? Je čas za večji RTV-prispevek? Katere programske vsebine gledalci pogrešajo in ali RTV izpolnjuje svoje najpomembnejše poslanstvo: biti neodvisen, objektiven, pluralen?
V oddajah RTV Slovenija danes in jutri osvetljujemo mnenja strokovnjakov, javnosti ter parlamentarnih političnih strank in odgovarjamo na vaša vprašanja v zvezi z novelo zakona o RTV Slovenija.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Od 5. 10. do 19. 10. 2022 bomo v posebni volilni oddaji gostili posamezne predsedniške kandidate. Česa še ne veste o njih, njihovi kandidaturi, ciljih? O čem se še niso izrekli? Ena na ena z voditelji Odmevov – po Odmevih.

23:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Matija Malešič, rojen leta 1933 v Svečini pri Mariboru, je otroštvo preživljal v različnih krajih, saj se je družina veliko selila. Njegov oče je bil namreč visoki državni uradnik, okrajni glavar v več slovenskih krajih in tudi zelo bran pisatelj. Nazadnje je služboval v Škofji Loki, kjer ga je pri štiridesetih letih zadela kap. Tako je mama ostala sama s štirimi majhnimi otroki, ki jih je bilo treba spraviti do kruha. Vsi štirje so končali univerzo. Med drugo svetovno vojno so živeli med Mariborom in Svečino.
Tudi Matija Malešič je, tako kot oče, doštudiral pravo in pozneje opravljal številne pomembne naloge v Mariboru. Bil je direktor zavoda za socialno zavarovanje, direktor Splošne bolnišnice Maribor in nazadnje mariborski župan. Po osamosvojitvi je postal podpredsednik prve slovenske vlade, pozneje pa je bil imenovan za prvega slovenskega veleposlanika v Zagrebu. Njegova pripoved o življenju in delu je hkrati zanimiva freska preteklega stoletja na Slovenskem, v kateri so upodobljene številne osebnosti, ki so se vtisnile v čas, danes pa so od marsikoga pozabljene.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Bili smo na tiskovni konferenci pred začetkom 25. Festivala slovenskega filma in prebrali z Rožančevo nagrado ovenčano knjigo Uroša Zupana Znamenja v kroženju. V galeriji P74 smo si ogledali razstavo Izreži in zalepi Nade Vrkljan-Križić in Inke (Vinke) Švertasek, v Dickensovem muzeju v Londonu pa razstavo Brati ob mraku: Dickens, duhovi in nadnaravno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov