Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 4. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 4. dec.

Hektor se danes odlično zabava. Ko pleše na vrtu, odkrije regratovo lučko. Rad bi jo predstavil svojim prijateljem, a vsi tako sopihajo in prhutajo. Hektor se boji, da jo bodo odpihnili! Mu bodo prijatelji uspeli razložiti, da regratove lučke rade trosijo svoja semena.

Ob koncu dneva družina slonov išče zavetje, kjer bo prenočila. Znoči se. Mama slonica s trobcem pripravi blazino iz trave. Slonji mladiček zleze med mamine noge in sesa večerjo. Potem zazeha in leže k počitku. Mama ga boža s svojim trobcem in budno pazi, da se mu ne bi kaj zgodilo. Lahko noč, sloni!

Naša prijatelja doma pridno rišeta, ker zunaj pada dež, toda potem jima zmanjka barvnikov. Ponje morata v papirnico. Na poti ju preseneti dež. Ugotovita, da v parku rastejo dežniki. Sara izbere enega zase. Toda ta dežnik je nekaj posebnega. Ne mara dežja.

Prijatelji najdejo ploščico z risbami. Čuk predlaga, da jo odnesejo profesorju Orehku, ki jo bo znal razvozljati. Z letalom se odpravijo v Najglobljo džunglo, kjer poiščejo Stezo pri slapu številka ena.

Cilko obišče Monika, z njo pa sta tudi njena sinova, Skok in Skokec. Kalimero mora brata zajca povabiti v svojo sobo. Skok in Skokec jo postavita na glavo! Ko odideta, Kalimero ugotovi, da je izginil njegov najljubši model balona na vroči zrak.

Pozdravljen, morski pes! Kaj pa moliš iz vode! Ah, hrbtno plavut! Velika riba sive barve si. V ustih imaš več vrst zob. Hraniš se z mnogimi morskimi živalmi.

Ko Mici uči druščino, kako kegljati na snegu, se njihova igra spremeni in obrne v nekaj čisto novega.

Ko se prijateljem v krošnjo mogočnega drevesa zatakne leteči krožnik, jih čaka zahtevna preizkušnja.

Pok in Pak se skrčita in znajdeta med travnimi bilkami, kjer skupaj s Pakovo babico spoznavajo svet drobnih živalskih bitij.

Luka je jezen, ker se je Lučka šla zabavat brez njega. In to z Mojči. Sredi godrnjanja zaspi in se v sanjah znajde v vesolju in nato na gusarskem otoku. Mojči se obakrat izkaže. Vedno znova reši Luka in Lučko iz težav.

Zvit in Zaja se prepirata in prav to, pravi Zvit, je znak, da sta zelo dobra prijatelja. Vid se čudi, nato pa postane še bolj otožen. S kom naj se prepira on? Misli, da nima najboljšega prijatelja. Vse dokler na njegovo drevo ne prinese balona. Rdeči balon postane njegov zvesti sopotnik, a kaj ko se začne že kmalu gubati. Vse manjši in manjši je in na koncu še poči. Vid je še bolj potrt, toda Zvit in Zaja poznata rešitev.

Dejči se ne more igrati na novih igralih, ker ima eno kolo več kot drugi. Motorčki nočejo, da se počuti izločenega, zato mu pripravijo presenečenje.

Pepa in Jure sta šla z babi in dedijem pujsom na plažo. Raziskujejo skale in skalne bazenčke. Najdejo rakca, školjko, fosil ...

Žan in Mario zagledata kolerabo na Majčini njivi in se prestrašita, da so Njamidol zavzeli vesoljci. Zato kolerabo uspešno ugrabita in jo zaslišujeta …

Eden izmed pujsov je preveč prijazen do Timija, zaradi česar ga druga dva izločita iz družbe. Ovce ga odpeljejo v svoj skedenj ter ga poskušajo spremeniti v uglajenega pujsa. Pa ovce sploh vedo, koga so povabile v svoj dom?

Klovn je polurni risani film Quentina Blaka, v katerem lahko spremljamo pustolovščine majhne igrače, ki so jo zavrgli. Na božični večer se klovn poda na vznemirljivo potovanje, da bi našel nov dom zase in za svoje prijatelje.

Linus namerava med zimskimi počitnicami poravnati stare račune s sestro. V pismu omeni Božičku, da bi mu rad ogromno povedal, in predlaga, da bi se pogovorila kar osebno. Mogoče na kosilu?

Manca je žalostna, ker ima mozolj. Val jo želi razveseliti. Manca Vala spodi stran, on pa ji prijateljsko vrne milo za drago.

Tudi Lena in Trile praznujeta šentjanževo. Lena noče postati Trilejeva nevesta, raje bi naredila čarovnico, ki jo bodo zažgali na grmadi. Za čarovnico se ji zdi najprimernejši lisjaček, igrača Trilejeve sestrice. Trile je v zadregi. Če bo popustil Leni, bo morda zelo užalostil sestrico.

Televizija Slovenija bo neposredno prenašala nedeljsko bogoslužje iz župnije Semič.

»Svoboda ni v tem, da človek dela, kar hoče, ampak v tem, da mu ni treba delati tistega, česar noče.« (Salvador de Madariaga)
razmišlja JURE FERLEŽ

Adventnega časa in blišča veselega decembra se mnogi veselijo, številnim pa prav ti dnevi vzbujajo tesnobo in stiske. Da bi otroci polepšali življenja vrstnikom, je v adventu organizirana dobrodelna akcija Misijonskega središča Slovenije Otroci za otroke. Salezijanci letos praznujejo 100. obletnico ustanovitve salezijanske inšpektorije. Ob tem so na Rakovniku odprli razstavo Slovenska salezijanska stvarnost skozi čas.

V tokratni oddaji bomo najprej govorili o boškarinih, pa tudi o drugih temah.
Ob svetovnem dnevu oljk smo bili na ocenjevanju mladega oljčnega olja in na okrogli mizi o trajnostnem oljkarstvu v Sloveniji. Pogledali pa smo tudi v oljčnike v zamejstvu. Obiskali smo tri mlade Kraševce, ki so ostali doma in uspešno nadaljujejo zgodbe svojih predhodnikov. Šli smo do pašnih skupnosti v Posočju, ki so postavljene pred hud izziv - obnoviti morajo statute in se preoblikovati. Bili smo v Mohorinih pri Renčah na Goriškem kjer se Nevo Pregelj že desetletja ukvarja s kozjerejo in sirarstvom in ima o tem bogate izkušnje. Na koncu pa vam bomo predstavili še priročnik Mladi in vino, ki je namenjen temu, da bi mladi in manj mladi čim bolje spoznali to kultno in kulturno pijačo ter jo okušali na zdravju neškodljiv način in v zmernih količinah.
Prihodnja oddaja Ljudje in zemlja iz koprskega studia bo v nedeljo, 25. 12., na Božič, in zato izjemoma na drugem programu TVS ob 12.30.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti duet Andrejev, duet dveh slavčkov z Gorenjskega, gospoda Andreja Berganta (Fantje s Praprotna) in gospoda Andreja Šifrerja.
Svoj novi hit predstavljata brata BQL v družbi Budal, slišali bomo venček Slakovih polk in Slakovih valčkov v izvedbi Ansambla Pik, Blaža Verbotna in Boštjana Japlja ter ansamblov Valovi, Opoj in Naveza. Vokalna zasedba Erosi nas bo spomnila na ikonično pesem Andreja Šifrerja Šum na srcu, Andrej pa nam predstavlja aktualno pesem Kdo to prav'?, ki jo je posnel z mladima predstavnikoma slovenskega rocka, Manco Trampuš in Domnom Don Holcem iz skupine Koala Voice. Za rock navdušene gledalce napovedujemo nastop Matjaža Jelena in Bora Zuljana (Šank rock) s pesmijo Ker te ljubim. Spremljale ju bodo izjemne vokalistke Eva Černe Avbelj, Ana Ferme, Ana Golavšek, Dolores Sitar, Sara Lamprečnik in Lucija Marčič. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih!
Tokrat med Novimi talenti predstavljamo mlado pevko Zarjo Marčič. Izbrala je mojstrovino g. Jureta Robežnika in Milana Jesiha, Lastovke.

Hiša Kranjske sivke sredi Višnje Gore se ponaša z enimi bolj inovativni nastanitev v podobi čebeljega satovja, vse bolj pa postaja tudi center slovenskega čebelarstva. Izpostavljamo digitalizirano dediščino velikega mojstra Jožeta Plečnika, ki se odlično vklaplja v analogne turistične produkte. V Prekmurju se je odprla nova Hiša prekmurske gibanice in galerija avtohtonih vin. Preverili pa smo tudi, kako se bo v prihodnjih letih obnavljal eden naših najstarejših gradov Grad Podčetrtek, ki je nekdaj stal ob stari državni meji, ob reki Sotli, nasproti Hrvaške oziroma Ogrske.

Med deklico in volkom se vzpostavi čustvena vez

Osemletna Victoria in njen oče Stephane se po smrti dekličine matere preselita v majhno gorsko vasico v francoskih Alpah. Victorio mučijo nočne more, z očetom pa skoraj ne govorita več. Stephane se krivi, ker ni mogel rešiti žene. Deklica uteho najde v skrbi za volčjega mladička z zapuščene kmetije. Zaradi novega ljubljenca je njeno življenje spet lepo, a ko za volka izvedo sosedje, se ga želijo znebiti. Victoria ga želi obdržati in zaščititi, hkrati pa se zaveda, da bi moral živeti v divjini. A njegova izguba bi deklici ponovno strla srce.

Izvirni naslov: MYSTÈRE / Francoski film, 2021 / Režija: Denis Imbert / Scenarij: Denis Imbert, Matthieu Oullion, Rémi Sappe / Igrajo: Vincent Elbaz, Shanna Keil, Marie Gillain

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Živali navdušeno spremljajo največjo tekmo vseh časov v namiznem tenisu med Jonom in psom Bitzerjem, zato ne opazijo lačnega lisjaka, ki ga žogica sploh ne zanima.

Bernarda in Jože gostita igralce novega slovenskega filma Kapa: Klemna Slakonjo, Kajo Podreberšek in Gaja Črniča ter pevko Nino Pušlar. Slednja v oddaji predstavlja novo pesem Prste stran, s katero napoveduje izid sedmega studijskega albuma in svoj največji koncert doslej. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita dobra prijatelja: Rebeka Dremelj in Sebastian. Na glasbenem odru se predstavlja še Eva Boto z novo pesmijo Za božič kot otrok.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:30
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

19:50
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že tridesetič. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Tajda Lekše in Vojko Belšak. Na koncertu bodo z glasbo iz različnih zvrsti nastopili Neisha, Slovenski oktet, Trio Vivere, Sabina Cvilak, Andraž Golob, Komorni zbor Megaron, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Vlado Pilja, Patricija Avšič, Nina Strnad, Vokalni Band Kreativo, Uroš Perić, Anej Gorenjak, SOS Junior – Slovenski mladinski orkester saksofonov, Manja Pančur, Branko in Martina Robinšak, Peter Grdadolnik, Edvard Strah, Blaž Vrbič in Maša But. Dirigenti Simon Dvoršak, Damijan Močnik, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner in Domen Koren, koreograf Renato Zanella. Urednik oddaje Daniel Celarec. Program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Janez Jaka Pucihar, Jaka Pucihar, in Edvard Škodič (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11, SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 na 1919.

Odmevi plus ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

23:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V drugi polovici 80. let prejšnjega stoletja je sodeloval v procesih demokratizacije in nato osamosvajanja Slovenije. Bil je član vodstva Odbora za varstvo človekovih pravic, po osamosvojitvi pa tudi poslanec prvega sklica slovenskega državnega zbora. Po upokojitvi se je umaknil iz javno-političnega življenja predvsem v publicistiko. Zadnja leta se posveča raziskovanju arhivov in delovanju Udbe. Gost oddaje Intervju je Igor Omerza.

Voditeljica: Vida Petrovčič

Solist ljubljanske operno-baletne hiše, baritonist Marko Kobal, v televizijskih upodobitvah interpretira arije iz oper Ples v maskah G. Verdija, Aleco S. Rahmaninova in Glumači R. Leoncavalla. Simfonikom RTV Slovenija dirigira David de Villiers. Režiser Aleš Žemlja, urednica Danica Dolinar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov