Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 10. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 10. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Brm, brm, zapeljimo se na motorju z Aleksandrom in raziščimo, kako dvokolesnik deluje. Motor potrebuje gorivo in prav tako kolobarniški raketi v Studiu Kriškraš. Kaj pa se zgodi, če gorivo ni pravo? In kakšno gorivo potrebujemo mi?

Zajček Belko s prijatelji tekmuje v štafetnem teku. Sprva je zelo počasen, na koncu pa se kar ne more ustaviti in zmaga.

Krokodil Čarli in zdravnica se sporečeta. Njun spor mora rešiti Niko, saj se nočeta pogovarjati drug z drugim.

Jajček se noče umiriti, zato gospa Koka prosi za pomoč. Niko hitro spozna, da bi se jajček rad samo zabaval.

Kužki zaigrajo z ekipo volkov iz Tulečnika. Nasprotniki igrajo pošteno, toda Reks hlini prekrške, da bi se lahko metal v blato in streljal na gol. Dober nogometaš tega ne počne.

Pepa in njeni prijatelji na bazarju prodajajo svoje stare igrače, da bi zbrali denar za novo streho. Oči pujs si kupi starinski naslanjač, ki mu je nekam znan.

Medo seje sladkorni grah. Miša pa je razočarana, ko ugotovi, da je sladkorni grah zelenjava in ne sladkarija. Medveda se zato odločita, da bosta posadila bombone, iz katerih bo zrastlo sladkorno drevo. Ko se naslednje jutro prebudita, ugotovita, da so ti izginili. Še enkrat posadita sladkarije in zjutraj spet ugotovita, da jih ni več. Tretji dan posadita še zadnji bombon in se odločita, da ga bosta ponoči stražila. Sredi noči ju prebudi tat sladkarij - krt. Ta je od sladkarij odvisen in ima zato uničene zobe. Medveda ugotovita, da bosta raje jedla zelenjavo.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Smrkljica je očarana nad prišlekom, karizmatičnim in nadutim prvakom v zimskih športih, gospodom Bliskom. Mumintrol bi si rad spet pridobil njeno naklonjenost, in to z dvomljivo pomočjo Muminočka. Kdo bo zmagovalec v spopadu dveh samovšečnežev?

Veselo se zavrtimo ter vstopimo v Tisino in Nejkovo baletno šolo. Ob Zofki se bomo učili plesnih korakov z baletnim plesalcem Filipom. In kateri predmet je Zofka zavila v besede? Odgovor vam razkrijemo v klepetu z Gabrom in Brino, pravima strokovnjakoma za uganke. Zabavali se bomo v delovnem kotičku in skupaj prepevali novo Zofkino pesem. Na veselo zofkanje!

Danes je dan nepričakovanih zapletov. Firbcologe v stanovanju najprej preseneti nered, ki vodi do premikajoče se vreče. Po stanovanju se nato razleže petje, ki se konča s potopisnim predavanjem. Samo kokice še manjkajo. Na terenu Mila in Ana poizvedujeta o delu mestnega redarja, Karla in Zana v Mestni igralnici obujata spomine na svojo otroškost, Mei in Hugo pa se ukvarjata s tem, kako se predvajajo digitalni filmi.

Zakaj potrebujemo domišljijo, se bomo spraševali v tokratnem Krompirju in spoznali mlade, ki so dali svoji domišljiji prosto pot ter se ustvarjalno lotili zanimivih projektov. V studiu bomo gostili ustvarjalce iz Osnovne šole Prule, ki so v enem samem vikendu ustanovili startup podjetje Prulkul, vizualno umetnico Lene Lekše, ki v umetnosti išče zanimive zgodbe in se je loteva na zelo igrive načine, in kuratorko Ajdo Ano Kocutar, ki se spozna zlasti na umetnost mladih. Predstavili pa bomo tudi Lovra Zajca in njegov projekt E-FAIRYTALES ter se preizkusili v jabolčnem izzivu, ki ga je pripravila ekipa iz Osnovne šole Karla Destovnika Kajuha.

V 8. oddaji za napetost v kvizu poskrbijo Hana, Vasja in Ožbej iz OŠ Trbovlje (rumeni) ter Inti, Fiona in Natan iz OŠ Matije Čopa Kranj (vijolični), v Hitrih lončkih pa Pia, Zarja in Maruša iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana ter Manca, Nika in Hana iz OŠ Podgora Kuteževo. Pri napaki v tretje uspešno zatrobi, vsi imajo dober posluh, njihova kolesa pa vso obvezno opremo. Rumeni so bolj vešči v štetju živalskih nog in pri prepoznavanju narečij, vijolični so boljši pomorščaki, v labirintu pa se kar kadi za njihovimi petami. Koga bo pobožal veter in zbodla bodica vrtnice, pa v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa, slovenščine, glasbe in v motoričnih spretnostih. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Tudi vi ste nam povedali, da že od pandemije opažate pomanjkanje učiteljev. Na osnovni šoli Slave Klavore Maribor smo se pozanimali, kje se pojavljajo težave in zakaj je vse več nadomeščanj. Veliko težav pa je tudi na Kosovu. Napetosti ste lahko opazili med ogledom nogometne tekme med Srbijo in Švico, za katero igrajo tudi nogometaši s kosovskimi koreninami. V državi Katar, kjer še traja svetovno prvenstvo v nogometu, pa je zelo priljubljeno sokolarstvo. Izvedeli boste, kako mladi za velika tekmovanja urijo te hitre ptice in zakaj jim na glavo poveznejo čepice. Na koncu pa bomo zavrteli palice skupaj z mladimi mažoretkami iz Trebnjega, ki nam bodo razložile, zakaj mora vsaka mažoretka najprej znati kuhati.

Bliža se podelitev nagrad novi zvok. Jordan fantom iz skupine Wonderland sporoči, da so bili nominirani za najboljše neodvisne izvajalce. Fantje so navdušeni. Navdušen je tudi A. J., ki pa žal ne bo dobil vstopnice. Nate povabi Lolo, naj sedi z njimi na podelitvi, da ne bo sama. Bo to Chloe prav?

Dobra petina prebivalcev Slovenije je starejših od 64 let. Med njimi je žal preveč takih, ki so socialno izključeni, ne samo zaradi svoje starosti, ampak tudi zaradi revščine. Osnovna ekonomska in materialna varnost je bistvena za kakovostno življenje v starosti, za dostojanstvo pa je nujna tudi enakopravna in humana obravnava starejših. Povprečna pokojnina v Sloveniji le malo presega prag tveganja revščine, več kot 50 odstotkov upokojencev pa dobiva mesečno pokojnino, bistveno nižjo od tega. Na prvem mestu takrat niti ni dostojno življenje, ampak preživetje. Kje so tveganja za revščino največja, kdo ji je najbolj izpostavljen? Starejšim je namenjenih kar nekaj oblik pomoči, a kako so te pomoči dostopne, kako dobro jih starejši sploh poznajo?
V oddaji bo izkušnje o tem, kako preživeti z eno skromno pokojnino in kakšni so njuni strahovi, delil starejši par z Raven na Koroškem, o pravici do dostojne starosti pa se bomo pogovarjali z Biserko Marolt Meden iz Združenja za dostojno starost Srebrna nit.

V Slovenskem etnografskem muzeju je na ogled razstava »Sveti konji – nebesni jezdeci«. Posvečena je bogati zapuščini mitološkega in simbolnega pomena konjev, samorogov, kentavrov, božanskih jezdecev… Po razstavi nas je popeljal kustos dr. Marko Frelih.

O pravični razdelitvi hrane v času draginje smo se pogovarjali z generalnim tajnikom Slovenske karitas. Slovenska karitas v različnih akcijah letno zbere in razdeli več kot 800 ton hrane. Vse delo pri tem opravijo prostovoljci Slovenske karitas in delavci preko javnih del.

»Za zgled trpljenja in potrpežljivosti si vzemite preroke, ki so govorili v Gospodovem imenu.« (Jak 5,10)
razmišlja SIMONA PROSIČ FILIP

Sestrska romska oddaja Amare Droma - Naše poti na Radiu Slovenija praznuje že petnajst let. Ustvarjalce smo obiskali v studiu v Ljubljani. Mineva šest let od smrti kraljice romske glasbe Esme Redžepove, zato smo se odpravili v Šutko. Bili pa smo tudi na Slovenskem knjižnem sejmu, kjer smo se udeležili popoldneva romske literature in glasbe.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo pasmo psov – rodezijski grebenar. Odkrivamo upodobitve čebel v človeški umetnosti in kulturi v luči kritičnih animalističnih študij. V Tropski hiši smo tokrat spoznavali slonjo rovko. Mnoge živali zaradi kmetijstva in industrializacije izgubljajo svoj življenjski prostor, med njimi je tudi riba oranžnorepi mehiški krapič. Občudovali smo kormorane na Ptujskem jezeru. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Mariborčan Uroš Mlakar je svoje prvo podjetje ustanovil, še preden je maturiral. Od takrat se je podpisal pod kar nekaj podjetniških zgodb, zadnja leta pa prepoznavnost krepi s podjetjem Naturalica Foods in z lastno blagovno znamko Teta Frida. Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja 100-odstotno naravnih sladic, sladoledov in čokoladnih izdelkov; ponujajo jih v devetih franšiznih lokalih in na 250 prodajnih mestih po državi. Izdelke Teta Frida, ki se ponašajo tudi s prestižnimi mednarodnimi nagradami, so letos začeli izvažati v Švico, Nemčijo in na Poljsko. Podjetje je kljub številnim izzivom izkoristilo krizo med epidemijo za rast – preselili so se v nove proizvodne prostore, posel s čokolado pa povezali s turizmom in v Mariboru ob Dravi odprli razkošno čokoladno glampinško vas. Pred njimi je dvomilijonska naložba v avtomatizacijo in širitev proizvodnih zmogljivosti.

»Mami, glej, ptica!« To so prve besede, ki jih je danes 21-letni Žan izrekel po vsaditvi polževega vsadka. To je bilo leta 2003, ko je bil star dve leti. V Sloveniji je 613 oseb, ki z uporabo polževega vsadka slišijo; brez njega bi ostali v tišini. Veliko ljudi s polževim vsadkom je 25. in 26. novembra v Mariboru na 7. posvetu o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom delilo svojo izkušnjo z nami. Pogovarjali smo se tudi z domačimi in tujimi strokovnjaki na področju rehabilitacije sluha. Več v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 10. 12. ob predvidoma 14.40 uri.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Spoštljivo ohranjanje in naseljevanje starih stavb je oziroma mora biti več kot le trend, ujet na privlačne fotografije. V oddaji predstavimo odlično prenovo tradicionalne stanovanjske hiše na Dobu, ki jo je pred tem večina okoliških prebivalcev že odpisala.
Koliko vam pomeni zasebnost vašega doma? Bi bili pripravljeni v svoj dom vsak dan sprejeti ljudi, ki jih prej še niste videli? Dobrodošli v stanovanju, ki je hkrati tudi javni prostor oziroma galerija. Kako združiti intimo doma in galerijski prostor in zakaj je ime projekta 'Le ljubezen', izveste v oddaji Ambienti.
Vrstno hišo so lastniki pred leti razdelili v več stanovanj. Eno od stanovanj so umestili tudi v polkletne prostore, ki jih obdajata dva vkopana atrija in prostoru dajeta nekoliko nesrečno vlogo. Debele nosilne stene, razdrobljen tloris, pod stropom speljane inštalacije in majhna okna so pomenili poseben izziv pri prenovi.

POKRIVANJE ZEMLJE ČEZ ZIMO
Pred padcem temperatur je marsikateri vrtičkar v položaju, ko ne ve, ali bi zelenjavne gredice pustil gole ali bi jih pokril. Nekaj posevkov sicer pobiramo vso zimo, morda smo posejali rastline za zeleno gnojenje ali vdelali hlevski gnoj ... Na vsa ta vprašanja bo odgovorila Miša Pušenjak.
PRESNE OREHOVE KROGLICE
Jeseni smo pobrali bogat pridelek orehov, jih posušili, zdaj pa jih tremo sproti. Z omega-3 maščobnimi kislinami bogata jedrca zmeljemo, dodamo pa še drugo suho sadje, ovsene kosmiče in začimbe po okusu. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v poljubnem posipu.
TRAJNOSTNO PRAZNIČNO DREVESCE
Morda je za prvo polovico decembra še prezgodaj, da bi v celoti okrasili domove, saj se čar božično-novoletnih praznikov razvodeni, v drugi pa že razmišljamo o smrečici. Če se pravim iglavcem težko odrečemo, naberimo le nekaj vej. Sestavimo posebno srečico, kot nam bo pokazal Sebastjan Lipar.
LESENI OKRASKI
Novoletna jelka ne bi bila nič posebnega, če je ne bi okrasili. Osnova obeskov s Posestva Koki je lesen kolut. Nanj pritrdijo kamenčke, perje in drugo, da nastanejo izvirni motivi.
VAŠE ADVENTNE DEKORACIJE
V uredništvu Na vrtu smo očarani nad izdelki, s katerimi ste v pričakovanju praznikov okrasili svoje domove. Tudi tokrat objavljamo več sklopov adventnih dekoracij in med njimi boste morda zagledali tudi tisto z vaše mize, police ali vhodnih vrat.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luko in Lučko zelo skrbi, ker Bini noče skrbeti za razrednega ljubljenčka. V domišljiji se odpravita v svet, v katerem vladajo živali. Za ljubljenčke imajo ljudi. Bini spozna, da je treba z živalmi lepo ravnati.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Čaka nas nova, razburljiva epizoda kviza Joker, v kateri bo svoje znanje preizkusil zabavljač, muzikant in zborovski pevec Marko Sušnik, ki je ljubezen do glasbe prenesel tudi na svoje štiri otroke. Marko prihaja iz Goričan in je letos za svoje delovanje na kulturnem, turističnem in drugih področjih v medvoški skupnosti prejel plaketo Jakoba Aljaža. Vlogo super jokerja bo zaupal zetu Maticu Nograšku.

V Kaj dogaja? pa tokrat še o odstopu ministrice za notranje zadeve in posledicah drugega kroga županskih volitev. Na terenu smo preverjali domnevne nepravilnosti, ki jih je zagrešila štajerska volilna komisija, pogovarjali pa smo se tudi s človekom, ki bojkotira svetovno prvenstvo v nogometu. Magister Baltić je nove besede tokrat iskal pod jelko, v telenoveli Palomar izvemo, kaj se je v resnici dogajalo na sestanku med Orbanom in Golobom, v rubriki Glas ljudstva pa vam svetuje naš največji pesnik France P. Naš gost v studiu bo muzikantavtor Robert Petan, ki bo na Mali terasi predstavil posebno glasbeno darilo, narejeno posebej za ustvarjalce oddaje.

Rhys pelje Turnerja na Knoxovo predstavitev programov UI . Turner izve, kako manipulirajo z volitvami in da ga nameravajo postaviti za notranjega ministra. Ker vidi priložnost za napredovanje, se strinja s sodelovanjem z Knoxom. Frank zaslišuje Rachel, ta pa noče odgovarjati. Na pomoč ji priskoči Garlandova in ji spet ponudi sodelovanje.

THE CAPTURE (II.) / Velika Britanija, ZDA / 2022
Scenarij in režija: Ben Chanan
V glavnih vlogah: Holliday Grainger, Paapa Essiedu, Indira Varma, Andy Nyman, Rob Young, Ron Perlman, Ben Miles, Lia Williams

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, v katerem se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje.

Trije bogati poročeni moški se zberejo na vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Eden od njih s sabo pripelje mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh prijateljev. Poskušata se je polastiti in ko ju zavrne, se osvajanje hitro prelevi v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar se Jen vrne v življenje in zabava se dokončno prelevi v neizprosen lov na življenje in smrt.

Originalni naslov: REVENGE
Leto produkcije: 2017
Država: Francija, Belgija
Žanr: akcijski triler
Režija: Coralie Fargeat
Scenarij: Coralie Fargeat
Igrajo: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov