Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 14. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Sre, 14. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

André z juho polije Dirka in tako razkrije, da ta ni več hrom. Dirk to skrušeno prizna, a v boju za Lindo še ne namerava vreči puške v koruzo.

Bela in Lucy se pobotata, a Lucy še vedno ne more spraviti Paula iz glave. Bela bi rad, da zaživita skupaj, Lucy pa še naprej omahuje.

André vse prepričuje, da je Dirk prevarant, a mu nihče ne verjame. Njegove trditve se zdijo vse bolj absurdne in Linda je prepričana, da se mu meša.

Tim v Amelie najde sorodno dušo, navdušenko nad konji. Pomaga ji pri namestitvi njenega konja v kobilarni Knežjega dvora, Amelie pa ga v zahvalo povabi v restavracijo. Tam sta tudi Steffen in Franzi in slednji očitno ni preveč všeč, ko vidi Tima z drugo.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Saad
Saad Mua je transspolna oseba, ki skuša s svojim delom v lepotni industriji spremeniti pogled na nebinarni spol. Na sploh želi vplivati na družbo, tako da bi ta transspolne osebe lažje sprejela.

Lina
Lina Akif je mlada slovenska igralka sudansko-madžarskih korenin. Čeprav je Slovenka, se ne počuti kot Slovenka. Z igro želi preseči svoje in družbene omejitve, povezane z barvo svoje kože.

Dani
Reper Dani Apeldoorn je odraščal v družini, polni nasilja, in tudi v šoli je bil žrtev vrstniškega nasilja. Zatekel se je k hrani, kockanju in kajenju trave. Na vrhuncu zasvojenosti je tehtal 170 kg in imel 35.000 evrov dolga. Zdravi se za posttravmatsko stresno motnjo. Rap je zanj življenjskega pomena, v besedilih predeluje travme iz otroštva. To ga osvobaja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Helen in James stanujeta v mansardnem stanovanjcu pri Siegfriedu. James se vrne z nočnega dežuranja na terenu. Siegfried je Jamesa postavil za družabnika. Začetno veselja pa Jamesa mine, ko dobi plačo. Siegfried ga povabi, naj si ogleda računovodske knjige. Kate ima bolna teleta, vendar James ne more ugotoviti, zakaj hirajo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Ben Vanstone
Režija: Brian Percival
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Rachel Shenton, Anna Madeley, Callum Woodhouse

V oddaji Osmi dan smo ob stoletnici odkritja grobnice egipčanskega faraona Tutankamona raziskali, zakaj je tako imenovana tutomanija že pred časom zajela ves svet. Podoba dečka kralja je namreč simbol fascinacije Zahoda nad Egiptom. Njegovo skrivnostno življenje in smrt še vedno raziskujejo številni strokovnjaki, njegova podoba se pogosto pojavlja tudi v popularni kulturi. Spominjamo se neprecenljive fotografske dediščine Joca Žnidaršiča. S fotografskim objektivom je spremljal tako svetovne voditelje in ključne zgodovinske trenutke kot tudi vsakdanje življenje. Obiskali smo mednarodni fotografski festival v Boliviji, ki ga pripravljata tam živeča slovenska slikarka Ejti Štih in slovenski fotograf Matjaž Krivic. Naš sogovornik je bil James Wellford, eden najvplivnejših ljudi iz sveta fotografije. Pogovarjali smo se z italijanskim multimedijskim umetnikom, filozofom in antropologom Leonejem Continijem, ki ga zanima nepričakovan odziv domačinov na vrtove kitajskih priseljencev. Prebivalci so namreč vrtove začeli uničevati, saj da pridelava kitajske zelenjave ogroža italijansko identiteto. Obiskali smo še koncert nemškega dvojca Milky Chance, ki je pred leti z uspešnico Stolen Dance postal spletni fenomen. Vnovič sta Clemens Rehbein in Phillipp Dausch razprodala Katedralo Kina Šiške.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- a Šalovci Községi MNÖK Tanácsának alakuló ülése;
- szakmabörze a Göntérházi KÁI-ban;
- kézimunka-kiállítás Göntérházán;
- adventi mesés foglakozások Dobronakon;
- a Vino-art művésztelep kiállítása;
- Magyar bál – előzetes;
- Egészségünkre!: a Piros esernyő tapintható könyv.

Vsebina oddaje:

- ustanovna seja Sveta MSNS Občine Šalovci;
- tržnica poklicev v DOŠ Genterovci;
- razstava ročnih del v Genterovcih;
- adventno praznično ustvarjanje v Dobrovniku;
- razstava likovne kolonije Vino-art;
- Madžarski ples 2023 – napovednik;
- rubrika Na zdravje!: knjiga tipanka z naslovom Rdeči dežnik.

Plamenca vadita nastop v umetnostnem drsanju, ko drsališče zavzame slonja hokejska ekipa.

Kadar se zajček Belko oglasi, mu vsi pravijo, naj bo tiho. Belko se trudi in je zelo tih, vendar pa je glasen očka. Belko se odloči in ga opomni, naj bo tiho, ker s sestrico spita.

Fredi mora počistiti slačilnico, zato trening kužkov vodi novi robot, ki pa je zelo ukazovalen. Kužke drugega za drugim pošlje z igrišča in okrcani igralci kmalu spoznajo, da bi bilo skrbeti za red in trenirati s Fredijem.

V 8. oddaji za napetost v kvizu poskrbijo Hana, Vasja in Ožbej iz OŠ Trbovlje (rumeni) ter Inti, Fiona in Natan iz OŠ Matije Čopa Kranj (vijolični), v Hitrih lončkih pa Pia, Zarja in Maruša iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana ter Manca, Nika in Hana iz OŠ Podgora Kuteževo. Pri napaki v tretje uspešno zatrobi, vsi imajo dober posluh, njihova kolesa pa vso obvezno opremo. Rumeni so bolj vešči v štetju živalskih nog in pri prepoznavanju narečij, vijolični so boljši pomorščaki, v labirintu pa se kar kadi za njihovimi petami. Koga bo pobožal veter in zbodla bodica vrtnice, pa v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa, slovenščine, glasbe in v motoričnih spretnostih. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vipavska plemiška rodbina Lanthieri je bistveno zaznamovala zgodovino kraja in okolice, zgradili so dvorca v centru Vipave in Zemono v neposredni bližini, po rodbini pa so poimenovali tudi serijo vin Lanthieri. Ob kulturni dediščini bo predstavljena tudi naravna dediščina izvirov reke Vipave, ki jo je zaradi obrambe pred turškimi vpadi želel z obrambnimi napravami zajeziti Leonardo da Vinci. Vipavsko grajsko dediščino nam bo predstavil kastelolog Igor Sapač, zbirko etnološke dediščine v Kebetovi hiši pa Magda Rodman.

Pozdravljen, morski konjiček! Zelo radovedna riba si. Zaradi tvoje glavice, ki je podobna konjski, te zlahka prepoznamo. Imaš zavit rep, s katerim se oprimeš vodnega rastlinja. Premikaš se počasi, tako, da utripaš s hrbtno plavutjo.

Pak bi rad čaral, pa se mu čarovnija ponesreči: čarati zna, ustaviti čaranja pa ne. Le kako se bo to končalo?

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Kako pa kaj vaš december, je vesel? To je mesec, v katerem si privoščimo marsikaj, recimo tudi paniran zrezek. In kateri je najboljši? Ljubljanski vendar! Ljubljanski zrezek se spet pojavlja na jedilnikih restavracij, kar je prav gotovo povezano z nostalgijo, saj gre za retro jed iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, retro pa je moderen. Toda ali si ljubljanski zrezek kdaj spečete tudi sami? Z nekaj dela in nekaj ljubezni bo šlo, in nad rezultatom prav nihče ne bo vihal nosu! Zraven si bomo privoščili stročji fižol, ki ga bo Petra poudarila z intenzivno noto balzamičnega kisa.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V tokratni Kulturi o predstavah na različnih prizoriščih. V novomeškem Anton Podbevšek Teatru nocoj premiera Krvave svatbe po delu španskega pesnika in dramatika Federica Garcie Lorce in v režiji Yulie Roschina. V ljubljanski Stari mestni elektrarni premiera plesne predstave Rdeči gozd, koreografinje Leje Jurišić. Za najmlajše gledalce pa so v Gledališču Celje včeraj prikazali predstavo Mala Eli režiserke Mateje Kokol. Ogledali smo si tudi razstavo bronastih skulptur, ki so nastale poleti v okviru 50. mednarodne likovne kolonije v Lendavi.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Komična drama po resničnih dogodkih. Ko na Kitajskem rojena Američanka Billi izve, da je njena babica Naj Naj hudo zbolela, se vrne v domovino svojih prednikov, v kitajsko mesto Čangčun. Tam odkrije, da se je vsa družina odločila babici zamolčati diagnozo in tudi dejstvo, da je pred njo le še nekaj dni življenja. Namesto tega priredijo improvizirano poroko, ki naj bi ponovno združila svojce, razseljene v tujini. Medtem ko se Billi seznanja z družinskimi pričakovanji in vrednotami, ugotovi, da je razlogov za slavje veliko. Med drugim ima priložnost, da spet odkrije deželo, ki jo je zapustila kot otrok, ter spozna neupogljivi duh njene babice in družinske vezi, ki ljudi povezujejo tudi z neizrečenim …


THE FAREWELL / SLOVO / ZDA, KITAJSKA / 2019

Scenarij in režija: Lulu Vang / Igrajo: Šudžen Džao, Avkvafina, Š Majo, Hung Lu, Hung Lin, Ci Ma, Diana Lin, Jang Švedžjan, Becca Khalil, Jungbo Džjang, Han Čen, Aoi Midzuhara, Šjang Li, Hungli Lju, Šimin Džang, Džing Džang, Džinhang Lju, Ši Lin …

Amir želi izpolniti zadnjo željo starejšemu bratu Nedimu, ki je v zadnjem stadiju raka. Bolani brat ne želi umreti v Nemčiji, ampak doma, v Bosni. Ko brata prideta na slovensko mejo, ju tam dočaka mlajši policaj. Ker Nedim nima veljavne vize, za vstop v Slovenijo, ju le ta ne sme spustiti naprej. Ker Amir ne želi razočarati svojega brata, vztrajno pregovarja policista. Mlajšemu policaju je vedno bolj jasno, da bi ju moral spustiti čez mejo.
Režija: Marko Šantič

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dr. Tomo Virk je eden naših najvidnejših literarnih zgodovinarjev in teoretikov, avtor 18 monografskih del s področja literarne vede in tudi drugih področij humanistike. Kot profesor že tri desetletja posreduje znanje študentom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V oddaji bo spregovoril o temah, ki ga kot literarnega znanstvenika najbolj zanimajo in vznemirjajo, predvsem o odnosu med literaturo in etiko in o družbeni vlogi literature. Odstrl bo tudi pogled v čas svoje mladosti, ko je bil vrhunski športnik in se je posvečal tekmovalnemu smučanju. Ko se je poslovil od smučanja, je našel tesen stik z naravo v alpinizmu, ki ga še dandanes navdihuje.
Voditeljica: Alenka Zor Simoniti

Vipavska plemiška rodbina Lanthieri je bistveno zaznamovala zgodovino kraja in okolice, zgradili so dvorca v centru Vipave in Zemono v neposredni bližini, po rodbini pa so poimenovali tudi serijo vin Lanthieri. Ob kulturni dediščini bo predstavljena tudi naravna dediščina izvirov reke Vipave, ki jo je zaradi obrambe pred turškimi vpadi želel z obrambnimi napravami zajeziti Leonardo da Vinci. Vipavsko grajsko dediščino nam bo predstavil kastelolog Igor Sapač, zbirko etnološke dediščine v Kebetovi hiši pa Magda Rodman.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V tokratni Kulturi o predstavah na različnih prizoriščih. V novomeškem Anton Podbevšek Teatru nocoj premiera Krvave svatbe po delu španskega pesnika in dramatika Federica Garcie Lorce in v režiji Yulie Roschina. V ljubljanski Stari mestni elektrarni premiera plesne predstave Rdeči gozd, koreografinje Leje Jurišić. Za najmlajše gledalce pa so v Gledališču Celje včeraj prikazali predstavo Mala Eli režiserke Mateje Kokol. Ogledali smo si tudi razstavo bronastih skulptur, ki so nastale poleti v okviru 50. mednarodne likovne kolonije v Lendavi.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov