Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 30. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Pon, 30. jan.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Mami Pujsa odpelje Pepo in Jureta na obisk h gasilski brigadi mamic gospodične Zajec.

Babi in dedi Pujs prideta na večerjo k očku in mami Pujsi. Pepa in Jure pa nočeta zaspati, dokler ne slišita pravljice.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Pepa prinese domov medveka iz igralnice. Boji se, da mu bo na obisku pri njej zelo dolgčas.

Sovica Uka pride na svet sredi hudega neurja v obmorskem močvirju, prav takrat, ko vihar prekucne drevo, v katerem je doma njen zarod. Pogumno odkoraca zdoma, s seboj pa kotali tudi bratca, ki še ni pokukal iz lupine. Trdno je odločena, da bosta našla mamo, pa tudi če se izkaže, da je ta krokodil ali rakun.

Ana bi se rada naučila nemško, da bi se lažje sporazumevala s svojo sestrično Klaro, ki živi v Nemčiji. Na srečo ima prijatelja Petra, ki odrašča v dvojezični družini in zna nemško ter slovensko. V prvi epizodi se odpravita v živalski vrt in spoznavata živali, v nemščini in slovenščini.

Ekipa nadobudnih sošolcev se odloči, da bo tekmovala v napeti igri Banke Slovenije z obogateno resničnostjo (AR), katere namen je finančno opismenjevanje mladih. Zmagovalec bo le eden, glavno nagrado pa bo podelil guverner Banke Slovenije. V igri sodelujejo tudi njihovi največji tekmeci iz a-razreda. Komu bo uspelo?

Mladi mojstri financ morajo raziskati, kaj je inflacija, in to ponazoriti s primerom. Tekmujejo na izločanje, zato je še bolj napeto, saj se le nekaterim ekipam uspe prebiti v naslednji krog. Za Zalo igra postane preveč stresna in izstopi iz tekmovanja. Bo ekipi uspelo tudi brez njene pomoči?

Sally mučijo skrbi, ker se po počitnicah spet začenja pouk. Ne ve, kaj naj reče učiteljici, če česa ne bo znala. Njen starejši brat je že bolj premeten in na primer ve, kako je treba pisati spise, da bodo učiteljici všeč. Tudi Peppermint Patty odkrije čudežni recept za uspeh.

Animirana družinska pustolovščina o nogometu v predzgodovinskem času

Prazgodovina. Junak po imenu Dolgi živi v zeleni dolini, kjer skupaj s plemenom uživa mirno življenje. Njihov mir nenadoma zmoti vdor vojske lorda Snoba, ki je v dolini našel bron, zato s svojo vojsko izžene njene prebivalce. Ti se zatečejo v negostoljubni Kamnolom, Dolgega pa zajamejo sovražniki in se znajde v Brongradu. Tam odkrije kultno plemensko igro, ki se imenuje nogomet. Dolgi zasluti priložnost, da svojemu plemenu priigra nazaj domačo dolino. Tamkajšnje moštvo, v katerem igrajo nogometni zvezdniki, izzove na tekmo. A če pleme tekmo izgubi, bodo morali vse življenje garati v rudnikih brona. Amaterski nogometaši se začnejo uriti, a jim zapletena igra ne gre prav dobro od nog.

Animirani film je nastal v delavnici s štirimi oskarji nagrajenega režiserja Nicka Parka in podjetja Aardman, ki ustvarja stop animacije, kot sta Wallace in Gromit ter Bacek Jon.

Izvirni naslov: EARLY MAN / Koprodukcijski film, 2018 / Režija: Nick Park / Scenarij: Mark Burton, James Higginson, Nick Park

Ariane je zadovoljna, ker število rezervacij v Knežjem dvoru nenehno upada. Werner pa bi z relijem starodobnikov rad privabil premožne goste. Ariane poskuša to preprečiti in ne odneha, dokler se Robert in Werner ne spreta.
Alfons najde star amulet, Hildegard pa odkrije, da ima ta posebno moč. Ko ga izgubi, je Alfons zelo razočaran, saj je menil, da bo zanj dobil nekaj denarja. Amulet po naključju najde Franzi in ga podari obupanemu Timu, ki zaradi težav z ramo ne sme več igrati pola.
Belo povabijo na razgovor za sanjsko službo oglaševalca v podjetju, ki izdeluje letalnike.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Justin, Scott in snemalec Andre se znajdejo v srcu Tokia, megalomanske urbane džungle. Pričaka jih Scottova študentska prijateljica Tomoko in jim pokaže japonsko kulinariko, ki pa je Scottu precej bolj pisana na kožo kot Justinu. Ogledajo si tudi slovito ribjo tržnico in strupeno ribo napihovalko, ki velja za specialiteto, a je ob nepravilni pripravi lahko usodna. Scott bi rad Justina naučil nekaj japonskih besed, a fant ima precej več smisla za zabavo kot za jezike. Po prekrokani noči se namenijo na podeželje, v vas s svetišči, da se tam malo umirijo.

DEPARTURES / Kanada / 2008

Roman Pahor, narodno zaveden Slovenec, je svoj upor proti raznarodovalni politiki fašizma drago plačal. Njegova življenjska zgodba je zbrana v knjigi Za vse, ne zase. V oddaji vam ga bomo predstavili z vnukom in avtorjem knjige Petrom Verčem.

Športno leto 2022 je bilo razburkano, polno presenečenj. Odbojkarji Doba so se drugič zapovrstjo morali zadovoljiti z naslovom avstrijskega podprvaka, medtem ko je Slovenski atletski klub kot drugouvrščeni koroške lige napredoval v regionalno ligo. V pregledu športnih vrhuncev prejšnjega leta bomo med drugim poročali o Europeadi, nepozabni poletni nogometni pravljici, košarkarjih ekipe Koš Celovec, ki so po dolgem času končno spet prodrli v končnico prvenstva, o zmerni sezoni biatlonke Dunje Zdouc, pa tudi o evropskem prvaku v balvanskem plezanju Nicolaju Užniku.
Zahomčanka Milka Kriegl je prejela 44. Tischlerjevo nagrado za skrb za slovensko ziljsko narečje in ziljsko nošo, za ohranjanje domačih šeg in navad ter ljubeč odnos do tipične ziljske gradbene in stanovanjske arhitekture.
V seriji »Kaj delaš?« bo tokrat v središču astrofizik na Univerzi na Dunaju Marko Mečina iz Reke pri Šentjakobu. Kot otrok je z očetom na planini pogosto opazoval zvezde in že takrat mu je bilo jasno, da bo nekoč študiral astronomijo.
Kitarist Janez Gregorič ob zaključku razstave likovnih del umetnika Johanna Juliana Taupeja Vizualna transformacija predstavlja svojo novo zgoščenko Festivo.
http://slovenci.orf.at

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Maks se vsakega dela loti površno, tudi čarobnega trika, ki ga mora zvečer pokazati, se mu ne da vaditi, raje igra računalniško igrico. Vila Mila ga prepriča, da le vaja dela mojstra, in da moraš najprej natančno vedeti, kaj bi rad naredil. Na večerni predstavi je nato Maks prava zvezda ...

Nejko preureja prostor ob Zofki. Zelo je zadovoljen, Tisa pa malo manj. Kakšna zmešnjava! Še dobro, da ju obišče arhitekt s svojimi odličnimi nasveti. Kaj pa bosta Zofkarja izdelala v ustvarjalnici? Brez balonov ne bo šlo. V kot vstopite v Zofkino hišico tudi vi! Ne bo vam žal.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Glavno vodilo prekmurskega družinskega podjetja Roto, ki ga danes uspešno vodi že tretja generacija družine Pavlinjek, so razvoj, inovacije ter zelena, trajnostna in digitalna proizvodnja. V osmih proizvodnih podjetjih 550 zaposlenih proizvaja več kot 4.000 izdelkov iz polimerov za čiščenje voda, gradbeništvo, vrt, kmetijstvo, šport, avtomobilsko in drugo industrijo. V lastnem razvojnem centru v povprečju razvijejo 3 nove izdelke na teden, že več kot 70 odstotkov izdelkov pa izdelujejo iz recikliranih materialov; prvi na svetu so izdelali kajak iz 100-odstotne odpadne embalaže. Njihov paradni izdelek je inteligentna čistilna naprava, s katero podjetjem in posameznikom pomagajo pri samooskrbi z vodo in zmanjševanju vodnega odtisa. Stranke imajo po vsem svetu; trenutno izvažajo v 65 držav, vsako leto pa vstopijo vsaj na tri nove trge. V oddaji pa tudi o evropskem projektu Misija Mlada kohezija, kjer predstavljamo ekskluzivne zgodbe o podjetnosti mladih iz različnih evropskih držav, objavljene samo v oddaji Podjetno naprej.

Zvit in Zaja pripravita zabavo v maskah in spečeta slastno torto. Medtem ko si živali izbirajo kostume, nepridiprav Blaž razmišlja samo o sladkanju. Le kako naj izmakne torto? Pomagal si bo z zvijačo. Prijaznega Bratka prepriča, da se našemi v duha in ukrade torto. Pa se bo zvijača posrečila?

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta obraza že tretje sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si od ponedeljka do četrtka predajata kuharsko štafeto, vas učita novih kuharskih trikov in opogumljata kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Bi se vam danes prileglo kaj mehkega in nežnega, pa vseeno krepčilnega? Maša je za to jed dobila navdih tam, kjer običajno nismo preveč izbirčni: v koči ob smučišču. Med pomfritom in klobasami jo je pritegnila mehka vaniljeva polobla, posuta z makom, ki jo imenujejo »germknödel«. Poznate gluhe štruklje? No, tile cmoki, ki so sicer bavarska in avstrijska specialiteta, so iz podobnega testa. Toda še preden se bomo sladkali, bomo skuhali še nekaj slanega, sirastega in zapečenega – prav takega, kot se prileže na malo otožen dan. Maša vas nauči pripraviti zapečene vlivance s sirom in karamelizirano čebulo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj v Kulturi o strokovni nagradi Sama Smerkolja za operne pevce za leto 2022, ki jo je prejel baritonist, upokojeni solist SNG Maribor Emil Baronik. Začenja se tudi Kavč festival 2023, ki bo potekal po celi Sloveniji in Trstu od 30. januarja do 5. februarja. Zavzel bo 150 nekonvencionalnih prizorišč v vseh večjih slovenskih mestih, kot tudi na podeželju, bili smo tudi na vaji skupine Martin Martian and the universe, jutri bodo nastopili v Cankarjevem domu.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Romane ni več. Kje bomo smučali? Ceca, (ne)dobrodošla. Tednik: ogledalo Slovenije.

Ali je prav, da podnebne cilje rešujemo z brezmesno prehrano? Kaj to pomeni za zdravje ljudi in za slovensko kmetijstvo ter prehransko industrijo? O tem Vida Petrovčič v oddaji Arena z gosti Nado Rotovnik Kozjek, Ivanom Erženom, Samom Zverom in Romanom Žvegličem.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V januarskem Opusu boste videli portret vsestranske glasbenice in performerke Zvezdane Novaković, ki s svojo ustvarjalnostjo in poustvarjalnostjo sega na različna področja delovanja- od komponiranja do glasbeno-gledaliških projektov in oblikovanja gline, rdeča nit pa je vedno njen vokal. Z različnimi vokalnimi tehnikami starih slovanskih in balkanskih ljudskih pesmi neguje izročilo naših prednikov, ki so bili močno povezani z naravo. Izobraževala se je v Avstriji, Bolgariji in na Švedskem, sicer pa je svoje praktične izkušnje pridobivala na terenu med še živečimi ljudskimi pevci, več let pa se je kalila pod vodstvom Karmine Šilec v svetovno znanem zboru Carmina Slovenica. Sodeluje s številnimi domačimi in tujimi umetniki, med katerimi so tako tisti s področja klasične glasbe kot gledališki režiserji in performerji, ki začutijo njeno prekipevajočo energijo, s katero sega daleč nazaj v svetove prednikov.

Spremljali boste televizijsko vizualizacijo, posneto v čudovitem ambientu Narodne galerije. Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je poustvaril glasbo Antonija Vivaldija (Uvertura iz opere L'Olimpiade, Koncert za godala v G-duru) ter Koncert za flavto v G-duru 'La Notte'. Solistka je flavtistka Eva-Nina Kozmus, zmagovalka prestižnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki 2010. V vizualizaciji se stapljata svetova dveh umetnosti – glasbene in likovne, posnetek bogatijo misli kustosinje dr. Katre Meke o baročnem slikarstvu. Umetniški vodja orkestra Steven Loy, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi o strokovni nagradi Sama Smerkolja za operne pevce za leto 2022, ki jo je prejel baritonist, upokojeni solist SNG Maribor Emil Baronik. Začenja se tudi Kavč festival 2023, ki bo potekal po celi Sloveniji in Trstu od 30. januarja do 5. februarja. Zavzel bo 150 nekonvencionalnih prizorišč v vseh večjih slovenskih mestih, kot tudi na podeželju, bili smo tudi na vaji skupine Martin Martian and the universe, jutri bodo nastopili v Cankarjevem domu.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov