Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 2. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 2. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Lučka Valu sporoči, da mora v šoli nositi očala. Skrbi jo, da je slabovidna. Val ji odvrne, da slabovidna oseba vidi veliko manj kot Lučka. Z Ročkovo pomočjo ji Val pojasni slepoto in slabovidnost.

Na gusarski ladji se Pok in Pak znajdeta v navzkrižnem ognju med gusarjem in gusarko. Tisti, ki ima kapitanski klobuk, samopašno ukazuje drugemu. Pok in Pak se znebita klobuka, toda tedaj se zgodba šele zaplete …

Počitniško Dobro jutro vas bo spomnilo, da se ob polnoči, s kurentovim skokom, začnejo letošnja kurentova opravila. Na ta dan si kurenti prvič nadenejo zvonce, zaplešejo ob ognju in začnejo s svojim poslanstvom, mi pa vas bomo opremili z informacijami, kdaj na Ptuj, če želite zabavo ali ogled kakšne izmed pustnih povork. Dokler kurenti ne odženejo zime, pa je dobro vedeti kako pripraviti avtomobil in kako ga obvladovati v težkih zimskih razmerah, zato bo inštruktor varne vožnje pri AMZS podal nekaj nasvetov. Obiskala nas bo tudi ena naših najuspešnejših judoistk, Tina Trstenjak, ki je pred kratkim končala profesionalno športno kariero in mariborski reper EMKEJ, ki je pred dnevi v Sodnem stolpu s prijatelji glasbeniki ustvaril akustični koncert.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Zapojmo z Vido, Tomažem, Janijem in Mici.

Gospodična Zajec Pepo in njeno družino odpelje na polet z reševalnim helikopterjem.

Župan se odloči, da bo prepovedal ljubezen, ker so zaradi nje vsi nesrečni. Jani in Zalka se tej zamisli odločno upreta. Ko se začne Kristinino zatiranje, se pridružita uporniškemu gibanju, ki se bori, da bodo ljubezenske zgodbe v Vetrniku znova dovoljene.

Učenje jezika je tudi priložnost za rekreacijo ali pa za navijanje. In če govorimo o športu, tudi pri učenju jezikov ne moremo mimo nogometa. Ano tokrat zanima predvsem dekliški nogomet, s Petrom pa se preizkusita tudi v streljanju na gol.

Amadej in Žan Joštu pri košarki izmakneta denarnico. S tem želijo ajevci prisiliti Mlade mojstre financ, da bi odstopili od igre. Ekipa mora za nalogo raziskati varnostne prvine kartičnega plačevanja in sodobne oblike digitalnega plačevanja, vendar Jošt in Tom v igri ne želita več sodelovati.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Prva animirana upodobitev Saint-Exupéryjeve priljubljene leposlovne klasike.

V središču zgodbe je neustrašna, bistra in radovedna Mala deklica, ki se pod vodstvom svoje gospodovalne matere pripravlja na svet odraslih. Njen svet na glavo obrne Letalec, prijazen in navihan stari sosed, ki ji odpre vrata v nenavadni svet, v katerem je vse mogoče. S tem se prične dekličino čarobno in čustveno potovanje v lastno domišljijo in svet Malega princa. Njegova zgodba Malo deklico in Letalca popelje na nenavadno pustolovščino, v kateri odkrijeta, da resnično pomembne reči lahko vidimo le s srcem.

Izvirni naslov: THE LITTLE PRINCE / Italijansko-francoski film, 2015 / Režija: Mark Osborne / Scenarij: Irena Brignull, Bob Persichetti (scenarij), Antoine de Saint-Exupéry (novela) / Glasovi slovenske sinhronizacije: Primož Pirnat, Maja Kunšič, Vesna Pernarčič, Gašper Jarni

Amelie se pretvarja, da želi razširiti kobilarno. Tim jo sprva podpira, nato pa ugotovi, da namerava uničiti Franzijin vrt. Ker se Tim s tem ne strinja, Amelie jezno zahteva, naj končno pove, katera je zanj pomembnejša, Franzi ali ona? Robert prosi Cornelio za pomoč pri pripravi dokumentacije. Lotita se dela, a ko Vanessa želi z Robertom v München, ta delo prepusti Cornelii. Paul preseneti Michelle z romantičnim piknikom, da bi jo zamotil in ne bi razmišljala o tem, da bi odpotovala. Alfons se doma dolgočasi, Hildegard pa ima v kuhinji dela čez glavo. Ko se Robert in André spet prepirata, ju Hildegard jezno zapusti. Linda je boljše volje, ker bo babica. Kmalu pa izve, da so se pri hčerini nosečnosti pojavili zapleti.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na Severnem otoku Scott obišče prijatelja Richarda. Ta popotnikom nalovi ribe za večerjo, prespijo pri njem v šotorih, nato pa se odpravijo na Južni otok k Ellisu. Scottov prijatelj jim razkaže adrenalinski del Nove Zelandije. Najprej se z vrvjo spustijo s pečine, potem gredo na raftanje in za konec skočijo še z mostu. Pri Ellisu pokusijo jastoga, strižejo alpake na ranču njegovih staršev in mu postavijo božično drevo. Opogumljeni se odpravijo še naprej raziskovat Južni otok.

DEPARTURES / Kanada / 2008

Beseda tokrat teče o čustveni in spolni vzgoji mladih. Gosta sta psihologinja in psihoterapevtka Roberta Sulčič ter specialist ginekolog in porodničar, direktor Bolnišnice Postojna, Aleksander Merlo. Oddajo vodi Barbara Ferluga, sodeluje skupina dijakov tržaških in goriških drugostopenjskih srednjih šol. V zadnjem delu oddaje je tudi rubrika U120, namenjena spoznavanju italijanske ustave. Režiserja sta Jan Leopoli in Poljanka Doljak, ki z Barbaro Ferluga podpisujeta uredništvo.

A Vendégem című adást Miki Muster neves szlovén képregényíró és rajzfilmkészítő emlékének szenteljük.

Oddajo Moj gost posvečamo spominu na znanega slovenskega striparja in ustvarjalca animiranih filmov Mikija Mustra.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V tokratnem Krompirju se bomo ukvarjali s financami. Zanimalo nas bo, ali imate žepnino in za kaj jo porabite. Z gosti z Banke Slovenije bomo preverjali, kakšni so pravi in kakšni ponarejeni bankovci, si skupaj pogledali motive na slovenskih evrskih kovancih, spremljali pot denarja in se lotili tudi bolj strokovnih pojmov kot so obrestna mera, kredit, deflacija … V studiu se bodo gostom pridružili tudi Sofija, Klemen in marko, igralci nove, napete mladinske serije Mladi mojstri financ, in režiser serije Aleš Žemlja. Nov izziv Tri v vodo pa sta v laboratoriju izzivov tokrat pripravila Zoja in Amar.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Visokozmogljiva plastika je lahko rešitev za več težav, ki nas pestijo. Zaradi večje toplotne in kemične odpornosti lahko nadomesti uporabo kovin, ki jih primanjkuje, za njeno proizvodnjo pa porabimo manj energije. Uporablja se za proteze, ker so te zato lažje in skladnejše z našim telesom. Zdravniki lahko bolnikom s sivo mreno povrnejo normalen vid, tako da odstranijo naravno očesno lečo in jo nadomestijo z umetno iz plastike z veliko zmogljivostjo. V avtomobilski industriji se za tako plastiko odločajo tam, kjer želijo zmanjšati težo sestavnih delov. Visokozmogljiva plastika zajema približno en odstotek plastike, proizvedene po vsem svetu. Kako je zgrajena in kje jo bomo še uporabljali?

Habibi se je vrnila. Dimitrija in prijatelja navduši nad letalskimi očali. Ponosna je, da jih je našla. Vendar pa je razočarana, ker z njimi ne more leteti. Prijatelji ji poskušajo pomagati. Bo Habibi vseeno letela?

Veveričkoma Vidu in Vanji pospravljanje ne diši in v njunem koncu gozda je vedno vse nastlano. Toda danes ju bo obiskala lesna sova Tetka, najbolj modra in spoštovana žival v Skrivnem vrtu, zato zavihata rokave. Nato pa zapiha veter in ulije se dež. Le kako naj se zdaj pripravita na visoki obisk?

Val zamuja v šolo. Zato si izmisli zgodbico o napadu tolpe izrojenih golobov. Timotej mora lagati skupaj z njim.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta obraza že tretje sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si od ponedeljka do četrtka predajata kuharsko štafeto, vas učita novih kuharskih trikov in opogumljata kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Dobrodošli na druženju med lonci in ponvami! Bučke niso ravne mesne kroglice in pomfrit, da bi bile vsakemu všeč. Ali pač? Ampak danes bomo iz bučk pripravili ravno pomfrit in mesne kroglice! Brez krompirja in mesa. Bučke v obliki pomfrita bodo panirane v drobtinah in parmezanu ter pečene v pečici. S tem se bomo izognili cvrtju in ne bomo skoparili z okusom. Slastne zlato zapečene bučkine kroglice pa bomo ponudili v zeleni simfoniji, na maslenem pire krompirju s pestom. »Zeleno, ki te ljubim zeleno,« bi rekel pesnik, Petra pa dodaja: Dober tek z bučkami!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Na redni spored Kinodvora in nekaterih drugih slovenskih kinematografov prihaja film Todda Fielda Tár, ki govori o eni največjih sodobnih dirigentk in skladateljic Lydii Tár. V vlogi blesti Cate Blanchett, ki je zanjo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Film pa ima tudi šest nominacij za oskarja. V ljubljanski galeriji Equrna so odprli razstavo Hermana Gvardijančiča, v Galeriji Alkatraz na Metelkovi pa razstavo Barbare Jurkovšek z naslovom Plastika za vedno. Več tudi o novem stripu Primoža Krašne Domov. Naslednja postaja Maribor, ki ga je pred dnevi premierno predstavil v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Tarči o primeru Rupnik, zaradi katerega sta se zatresla Katoliška cerkev v Sloveniji in Sveti sedež. Vplivni jezuitski pater in umetnik, ki je blizu tudi papežu Frančišku, je osumljen zlorab nekdanjih redovnic skupnosti Loyola. Poklicali smo vpletene, govorili z nekdanjimi redovnicami. Raziskovali pa smo tudi primer slovenskega misijonarja v Kongu, glede katerega so vatikanske in slovenske cerkvene oblasti ugotovile, da so vse obtožbe lažne.

Med vsemi kaznivimi dejanji največjo pozornost vzbuja umor. Ta spada med najdestruktivnejše oblike asocialnega in antisocialnega vedenja. Umor pomeni kršitev najpomembnejše civilizacijske norme, nedotakljivosti človeškega življenja. Za najhujše oblike umora je mogoče izreči ne le zaporno kazen do 30 let, temveč tudi dosmrtni zapor, v nekaterih državah celo smrtno kazen. Zaradi ubojev in umorov na svetu umre več kot 460 tisoč moških, žensk in otrok na leto. Število nasilnih smrti se povečuje. Več kot 80 % žrtev nasilnih smrti so moški in fantje, ti pa zagrešijo celo več kot 90 % vseh nasilnih smrti. In čeravno si vse civilizacije s predpisi in kaznimi prizadevajo omejiti nasilna dejanja v družbi, teh ni mogoče preprečiti.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Afera »osamosvojitveni muzej« je med muzealci odprla pandorino skrinjico. Oglasili so se predstavniki Skupnosti muzejev Slovenije, Slovensko muzejsko društvo in ICOM Slovenija, ki opozarjajo na osnovni problem, ki je pripeljal do sedanjega spora, to je, da nimamo zakona o muzejih. Predstavljamo predloge strokovnjakov za izboljšanje vloge in delovanja muzejev. Leto 2023 je Picassovo leto, ko v številnih evropskih državah odpirajo razstave, posvečene temu slikarju. Mineva namreč petdeset let od njegove smrti leta 1973. Pozanimali smo se, zakaj Picasso velja za enega najvplivnejših umetnikov dvajsetega stoletja. Ogledali smo si dokumentarni film Smučarske sanje režiserke Haidy Kancler, ki spremlja tri mlade navdušene smučarke iz afganistanske vasi na poti v Evropo, kjer se izobražujejo za učiteljice smučanja. A kulturne razlike in različna pričakovanja vseh vpletenih pripeljejo do drugačnega poteka zgodbe. Obiskali smo koncert pevke Aynur, ki velja za eno najprepoznavnejših imen turške scene. Z ikono sodobnega kurdskega melosa smo se med drugim pogovarjali o tem, kako glasba premika meje med Vzhodom in Zahodom. Pogovarjali smo se tudi z ameriškim glasbenikom Sidom Griffinom, ki je bil na vrhuncu slave s skupino The Long Ryders v osemdesetih letih, marca pa bo izšel njihov najnovejši album - September November.

Alvar Aalto (1898–1976) velja za enega največjih sodobnih arhitektov. V filmu je prikazana ljubezenska zgodba Alvarja in njegove žene Aino (1894–1949), prav tako arhitektke, ki se je bolj posvečala oblikovanju in velja za pionirko sodobnega finskega oblikovanja. Hkrati nas popelje po njunih ustvarjalnih procesih ter slovitih zgradbah po vsem svetu.

Aino in Alvar sta se spoznala med študijem arhitekture v Helsinkih, nato je Aino začela delati v njegovem arhitekturnem biroju, poročila sta se leta 1924. Skupaj sta sodelovala pri številnih projektih. Aalto je izdelal načrte za sto enodružinskih hiš, skoraj polovico so jih tudi zgradili. Ena od teh je tudi njuna, zgrajena 1936, in je odprta za javnost. V filmu so prikazane tudi njune najlepše zgradbe na Finskem, knjižnica v Rusiji, študentski dom v Massachusettsu, zasebna hiša zbiratelja umetnin v Parizu in številne druge. Hkrati spoznamo pestro zgodovino modernizma in Aaltove sodobnike s področja arhitekture in oblikovanja.

AALTO / Finska / 2020
Scenarij in režija: Virpi Suutari

Visokozmogljiva plastika je lahko rešitev za več težav, ki nas pestijo. Zaradi večje toplotne in kemične odpornosti lahko nadomesti uporabo kovin, ki jih primanjkuje, za njeno proizvodnjo pa porabimo manj energije. Uporablja se za proteze, ker so te zato lažje in skladnejše z našim telesom. Zdravniki lahko bolnikom s sivo mreno povrnejo normalen vid, tako da odstranijo naravno očesno lečo in jo nadomestijo z umetno iz plastike z veliko zmogljivostjo. V avtomobilski industriji se za tako plastiko odločajo tam, kjer želijo zmanjšati težo sestavnih delov. Visokozmogljiva plastika zajema približno en odstotek plastike, proizvedene po vsem svetu. Kako je zgrajena in kje jo bomo še uporabljali?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Na redni spored Kinodvora in nekaterih drugih slovenskih kinematografov prihaja film Todda Fielda Tár, ki govori o eni največjih sodobnih dirigentk in skladateljic Lydii Tár. V vlogi blesti Cate Blanchett, ki je zanjo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Film pa ima tudi šest nominacij za oskarja. V ljubljanski galeriji Equrna so odprli razstavo Hermana Gvardijančiča, v Galeriji Alkatraz na Metelkovi pa razstavo Barbare Jurkovšek z naslovom Plastika za vedno. Več tudi o novem stripu Primoža Krašne Domov. Naslednja postaja Maribor, ki ga je pred dnevi premierno predstavil v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov