Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 6. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Pon, 6. feb.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Ljubozver se sprašuje, ali naj deli škatlo čokoladic s svojimi prijatelji.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Koyaa se odpravlja na sprehod v mrzel zimski dan. S stojala hoče vzeti šal, a začuden obstoji.Šal se mu sprva izmuzne kot kača, nato pa po sobi uganja vragolije. Bo Koyii uspelo dobiti šal nazaj?

Zverjasec je polurni animirani film posnet po slikanici, ki jo je napisala Julia Donaldson in ilustriral Axel Scheffler. Čarobna zgodba govori o miški, ki gre na sprehod v gozd, da bi našla lešnik. Tam sreča tri plenilce, lisico, sovo in kačo, ki jo želijo pojesti. Pogumna miška mora uporabiti svojo pamet in iznajdljivost, da bo preživela. Vsem trem pove, da gre na obisk k 'Zverjascu', ki je grozljiva zverina in plenilci vsi prestrašeni zbežijo.

Miška postaja vedno bolj drzna. Nihče v gozdu se je ne upa dotakniti. Za zadnjim ovinkom pa se znajde iz oči v oči z zverjo, ki je plod njene domišljije, z Zverjascem. Znova mora biti miška dovolj premetena, da uide nevarnosti. Končno najde svoj lešnik in ga v miru poje.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Ana bi se rada naučila nemško, da bi se lažje sporazumevala s svojo sestrično Klaro, ki živi v Nemčiji. Na srečo ima prijatelja Petra, ki odrašča v dvojezični družini in zna nemško ter slovensko. V prvi epizodi se odpravita v živalski vrt in spoznavata živali, v nemščini in slovenščini.

Ekipa nadobudnih sošolcev se odloči, da bo tekmovala v napeti igri Banke Slovenije z obogateno resničnostjo (AR), katere namen je finančno opismenjevanje mladih. Zmagovalec bo le eden, glavno nagrado pa bo podelil guverner Banke Slovenije. V igri sodelujejo tudi njihovi največji tekmeci iz a-razreda. Komu bo uspelo?

Mladi mojstri financ morajo raziskati, kaj je inflacija, in to ponazoriti s primerom. Tekmujejo na izločanje, zato je še bolj napeto, saj se le nekaterim ekipam uspe prebiti v naslednji krog. Za Zalo igra postane preveč stresna in izstopi iz tekmovanja. Bo ekipi uspelo tudi brez njene pomoči?

Mladinska romantična komedija o prvi ljubezni in film ceste z retro pridihom iz 80. let

Josh se v zadnjem letniku gimnazije poteguje za pozornost določenega dekleta, a boji se, da mu bo za prvi poljub kmalu zmanjkalo časa. Matura je tik za vogalom! Zato načrtuje velik zmenek: povabi jo na koncert njune najljubše skupine na oddaljenem glasbenem festivalu. A da bi prišel na koncert, mora na cesto in ker si ne upa sam voziti, na zmenek povabi tudi svojo najboljšo prijateljico in prijatelja. Čustva v najstnikih se na cesti razvnamejo – a na precej drugačen način, kot je Josh pričakoval.

Izvirni naslov: THIS IS THE YEAR / Ameriški film, 2020 / Režija: David Henrie / Igrajo: Jeff Garlin, Vanessa Marano, Gregg Sulkin

Franzi pod vplivom epetikona ne obvladuje več čustev in zagrozi Timu, da ga bo povozila.
Steffen še naprej kuje načrte, da bo Franzi in Tima naščuval drugega proti drugemu. Franzi zamolči, da se je Tim odločil ohraniti njen vrt, in ji podtakne snov, ki povzroča nasilnost. Nato pa se zazdi, da bo njegov načrt ušel z vajeti.
Cornelia si dopoveduje, da so njena čustva do Roberta samo plod nostalgije. Ko pa opazi, kako se kljunčka z Vanesso, jo močno zbode pri srcu.
Ko Robert Wernerja znova zavrne glede relija, se ta vendarle pridruži Christophovemu načrtu. Občinski svet bosta poskusila prepričati, da bi občina priredila reli starodobnikov, Werner pa bi bil pokrovitelj, da bi tako obenem oglaševal Knežji dvor.
Michelle se boji, da bi se zaljubila v Paula in ga potem pogrešala na popotovanju okoli sveta, zato se oddalji od njega. Paul ni pretirano navdušen, kajti kako naj jo v takih okoliščinah pregovori, da bi ostala? André se nečesa domisli …
Hildegard in Alfons skleneta, da se bosta skupaj upokojila, in se otožno poslovita od Knežjega dvora. Bo to dokončno slovo?

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tajska je dežela, ki zaradi prostitucije nima najboljšega slovesa. Justina in Scotta pa je zanimalo vse kaj drugega. V Bangkoku sta si ogledala slovito plavajočo tržnico, kjer s čolnom nakupiš vse, od lutk do hrane in klobukov. Ogledala sta si starodavno nekdanjo prestolnico Ajutajo, gorska plemena iz Burme in zanimive otočke okoli Puketa. Tam je Justin naletel na izziv leta. Se bo sposoben z domačinom pomeriti v tajskem boksu?

DEPARTURES / Kanada / 2008

Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, ustanovljen leta 1972 v Bazovici pri Trstu, je pomemben kulturni element slovenske skupnosti v Italiji. Ob 50. obletnici delovanja se bomo v oddaji posvetili spoznavanju vloge in pomena zbora z zborovodkinjo Pijo Cah in predsednico Rado Zergol.

Vpisovanje dijakinj in dijakov – dvojezične srednje izobraževalne ustanove ponujajo mladim kakovostne in raznovrstne izobraževalne možnosti.
V seriji Kaj delaš predstavljamo Jana Glogoviča iz Šmihela, ki zdaj živi na Baliju in ima svojo blagovno znamko YDWYA – Ti sam odločaš, kdo si. V spletni trgovini prodaja majice s pozitivnimi citati za boljši svet.
Kmečki ples Skupnosti južnokoroških kmetic in kmetov v Pliberku.
Dvojezična trgovska akademija je vabila na maturantski ples pod naslovom Masquerade v Casineum v Vrbi.
http://slovenci.orf.at

Pomagaj Gakiju in Miji razvozlati Zofkine skrivnosti in ugotovi, koga bo najudobnejša zofa skrivala za naslonjalom. Prisluhni, kaj nam bo skrivnostni gost povedal o lutkovnem gledališču. V delovnem kotičku Manca in Matevž že pripravljata čisto pravo predstavo. Pohitimo, da je ne zamudimo.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat je že kot majhna deklica rada ustvarjala, v času študija pa je strast do umetnosti začela spreminjati v resen posel. Danes, pri komaj 26 letih, se lahko pohvali z uspešno domačo in mednarodno kariero. Med drugim je sodelovala z modno znamko Anthropologie, z Disneyem, Filo, Urban Outfitters, z Barcaffejem, Jeruzalemom Ormož. Njeno nadarjenost so opazili tudi pri reviji Forbes, kjer so jo uvrstili med trideset najboljših umetnikov in umetnic na svetu, starih manj kot 30 let. Mlada podjetnica, ki jo najbolj navdihujejo 60. in 70. leta prejšnjega stoletja ter glasba iz teh časov, je leta 2021 ustvarila tudi svojo prvo modno znamko by Alja Horvat; pred kratkim (1. februarja) je predstavila tretjo kolekcijo oblačil.

Veverici Repki se toži po življenju v mestu, zato v gozdu ustanovi ženski klub. V njem naj bi gozdne gospe igrale družabne igre, vezle, srkale čaj in uživale ob izbranih prigrizkih. Sliši se mamljivo, zato Zvit in Bor ustanovitev kluba predlagata tudi gozdnim gospodom. Žal si idealen klub vsak zamišlja po svoje. Splošno razočaranje prekine Zaja z odlično idejo: ustanovili bodo prijateljski klub in v njem bodo lahko vsi.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Bi tudi vi nekaj sladkega? Sladkega, pa hkrati svežega, morda malo kiselkastega … Kaj porečete na sirčkovo pito ali skutno torto? Na stotine različic te torte je, našo bomo osladkali z belo čokolado in osvežili z malinovo kremo. Osnova te pite oz. torte bo maslena podlaga iz zdrobljenih piškotov. Ste vedeli, da so maline odličen vir antioksidantov, zlasti vitamina C in polifenolov? Največ malin pridelajo na Poljskem, kar 30 odstotkov svetovne proizvodnje, sledita ji Srbija in Čile. Torto bomo zaokrožili z belo čokolado, ki pa ni prava čokolada, saj ne vsebuje kakavovega prahu, ki je glavna sestavina rjave čokolade. Bela čokolada je narejena samo iz kakavovega masla, mleka in sladkorja, pojavila se je šele konec 20. stoletja. Ima manj kofeina kot rjava, zato je primernejša za otroke in tiste, ki so občutljivi za kofein.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Kulturi bomo govorili o sinočnji podelitvi glasbenih nagrad grammy.
V Mariboru so s pogovorom z Andrejem Brvarjem, Dragom Jančarjem in Tonetom Partljičem ter odprtjem razstave zaznamovali 50-letnico izida zbornika Skupaj. Pri hrvaški založbi Fraktura pa je prejšnji teden izšla knjiga »zadnjega človeka, ki je zapustil nacistično taborišče v Auschwitzu«- Olega Mandića: Život obilježen Auschwitzom.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Koliko je vredno življenje? Nekaterim dodatki, drugim drobiž. Čakajoč na ledvico. Tabu izgubljenih nosečnosti. Pogumno ali nespametno?

V oddaji Arena najprej o razumevanju jedrne Evrope in o tem, ali nam je pod sedanjo vlado bolj ali manj nerodno v Bruslju, nato o tem, kako kulturna je Svetlana Makarovič, ki želi po 23 letih Prešernovo nagrado vendarle sprejeti, in o tem, kakšna je usoda otrok z redkimi boleznimi. Sodelujejo Romana Tomc, Klemen Grošelj, Ivan Sivec, Milena Miklavčič in Gregor Bezenšek.

Voditelj: Igor Pirkovič

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Na Tržaškem filmskem festivalu, ki se osredotoča na vzhodno in srednjo Evropo ter Balkan, smo srečali poljskega filmskega veterana Krzysztofa Zanusija, ki je od šestdesetih let prejšnjega stoletja s t.i. filmi moralne tesnobe zaznamoval poljsko kinematografijo. Marko Šantić je v Trstu tekmoval s svojim novim celovečercem Zbudi me. Na festivalu smo na fotografski razstavi ob stoletnici rojstva igralke Alide Valli pogledali v zakulisje njenega življenja in dela.

Avtorica: Mateja Valentinčič

Ob začetku poletja so občinstvo na Kongresnem trgu navdušili naši mladi glasbeniki (Ana Erčulj, Davorin Mori, Maja Horvat, Nika Gorič, Sara Briški Cirman, Andraž Golob in Urban Stanič). Proslavili so 100. obletnici rojstev skladateljev Vladimirja Lovca (Koncert za klavir) in Uroša Kreka (Rapsodični ples) ter poustvarili odlomek Webrovega Koncerta za klarinet, Tartinijev Vražji trilček in izbor arij, duetov, ples in intermezzo iz priljubljenih oper.
Režiser Aljaž Bastič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Kulturi bomo govorili o sinočnji podelitvi glasbenih nagrad grammy.
V Mariboru so s pogovorom z Andrejem Brvarjem, Dragom Jančarjem in Tonetom Partljičem ter odprtjem razstave zaznamovali 50-letnico izida zbornika Skupaj. Pri hrvaški založbi Fraktura pa je prejšnji teden izšla knjiga »zadnjega človeka, ki je zapustil nacistično taborišče v Auschwitzu«- Olega Mandića: Život obilježen Auschwitzom.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov