Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 26. maj. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 26. maj.

Krokodilčki plavajo in iščejo žabice, ko se nad reko nenadoma pojavi senca velikanske čaplje. Mladički spretno zaplavajo k svoji mami, ki jih opazuje s kotičkom očesa. Splezajo ji na hrbet, kjer so na varnem. Najmanjši pa zaplava mami v gobec, kjer mirno zaspi. Lahko noč, krokodili!

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Rija in Krokodil gresta k jezeru krmit ptice. Krokodil obljubi, da ne bo pojedel zrnja. Tam najdeta račke, goske, vrabčke in labode. Pa tudi golobe. Fej! Rija jih ne bo hranila. A vse čudovite ptice odletijo, samo golob bi zobal zrnje. Morda je pa golobček najprijaznejši ptič!

Žarko in Živa pripravljata zabavo presenečenja za rojstni dan krave Žveke. Toda to ni tako preprosto, kot sta mislila, saj morata skupaj z drugimi živalmi z dvorišča skrivati priprave pred sumničavo Žveko.

Pikica zaradi prehlada ne more na Krilčkovo zabavo, potem pa se pošasti še odločijo, da se bodo brez nje igrale skrivalnice. Pikica se počuti osamljeno. Gospa Jokinstok ji svetuje, naj sede na klop za prijatelje.

Sovice v krokodilovem gobcu opazijo ptička in zasnujejo načrt, kako bi ga rešile. Bubi in Bibi se prerekata o razlikah med krokodili in aligatorji. Bubi in Boni pokličeta na pomoč še druge živali. Opica, žirafa, modri makao in želva, vsi se rade volje odzovejo. Postavijo most do krokodila in ga s peresom požgečkajo po nosu, da kihne. Krokodilovo kihanje vrže ptička, krokodiljega tekalca, iz gobca, a se pritoži živalim, da so ga zmotile pri jedi. Krokodil jim našteje razlike med krokodili in aligatorji. Krokodilji tekalec se vrne v krokodilov gobec in sovice spoznajo, da sta krokodil in ptiček prijatelja, ki si pomagata. Očka prikliče sovice domov in jim razloži pomen medsebojnega sodelovanja. Mami pa jih opozori, da kadar želijo komu pomagati v stiski, morajo najprej spoznati resnico, ne pa širiti neresnice.

Poskočni Migetavko je razigrana zverka, ki v družbi rada uganja vragolije. Te Botiju povzročajo kup preglavic pri zbiranju podatkov. Zverke mu z veje sadnega drevesa klatijo na glavo sadeže, s cofastimi tačkami pa ga razstavijo na drobne koščke!

Cofek je ljubosumen na Gabra, ki vzbuja pozornost zaradi mavca na nogi. Še sam se pretvarja, da si je poškodoval roko, vendar se njegova zvijača izjalovi, ko se ne sme več igrati, kot si je zamislil.

Glavna nagrada na gozdni loteriji je polet v košari s štorkljo Nežo. Cofek bi jo zelo rad dobil, zato se preobleče v velikansko štiriperesno deteljico. Mogoče mu bo pri žrebu prinesla srečo!

Laro hudo boli zob, nepridiprav Hari pa ji o zobozdravnikih natvezi take grde reči, da se Lara boji povedati resnico. Ko postane le prehudo, zaupa očku in skupaj s prijazno zobozdravnico rešijo njeno težavo.

Rdečka in grahozavri naletijo na izgubljenega mladička pakčojdaktila, ki še ne zna vzleteti. Odločijo se, da ga bodo naučili letenja, da se bo lahko varno vrnil k družini. Lekcije pa pakčojdaktilčka le užalostijo. Ko ga skušajo razvedriti, ugotovijo, da začne plahutati s krili, kadar se smeje.

Nad džunglo priletijo sibirski žerjavi. Mavgli spozna Alijono, ki ga povabi na potovanje. Mavgli se zato začne učiti letenja. Vsak žerjav Mavgliju podari eno svoje pero.

Zoja in Feliks se zelo začudita, ko so na televiziji samo še vesoljski kanali. Le kako signali pridejo do televizije in zakaj satelit ne kaže več v pravo smer? Je mogoče, da na njem deskajo vesoljci?

Poka in prijatelji se igrajo pri Pipu doma in Pip predlaga plesno tekmovanje. Sam določi pravila, za sodnika pa izbere Zaka. Pravila bodo morali vsi nepreklicno upoštevati. Tekmovanje se začne. Pip za razgibani nastop požanje bučen aplavz, zato je prepričan, da bo zmagal, Zak pa za zmagovalko razglasi Francko, ki navduši z robotskim plesom. Pip se kuja, prijatelji se gredo s Francko igrat v park, Poka tolaži Pipa. Spomni ga, da je on določil pravila in izbral Zaka za sodnika. Pip spozna, da nima prav, opraviči se Francki in jo prosi, naj vse nauči plesati zmagoviti robotski ples.

Brina in Binka si pri igri z robotkom Krempeljcem zaman prizadevata priigrati nagrado. Vselej se jima izmuzne. Doma si zato oči in mami izmislita igrico z nagradami, a oči se ne da kar tako. In nagrada se Brini in Binki še zmeraj nenehno izmika.

Kaj si lahko Brina privošči za petak, ki ji ga je dala zobna miška? Z očijem in Binko se podajo na tržnico. A ponudba na stojnicah je tako mikavna, da se s prijateljico Injo ne moreta odločiti, kako bi ga najraje zapravili.

Egon in Ajda bi rada opazovala čopaste ponirke pri svatovanju. Tiho se morata pritajiti in jih negibno opazovati. Toda živahna Ajda tega ne zmore. Le kdo bi jo lahko naučil umetnosti opazovanja?

Danes je praznik cvetja. Mamka miš povabi Celestinco, naj ga praznuje s hčerkami in Avguštinom. Tudi Ernest želi praznovati. Toda praznik cvetja je stara mišja tradicija, ki so jo miši ustvarile le za miši. Ernest je užaljen. Ali bo praznik cvetja ponovno obudil stara navzkrižja med medvedi in mišmi?

Tinko se pretvarja, da je gluh, zdravnica Mica pa pojasni, kako zvok potuje do možganov in zakaj ga nekateri ljudje ne slišijo.

V tej epizodi bomo videli raznoliko mešanico živali. Orjaško ujedo, vrhunskega plenilca, ki se ne boji ničesar. Najnevarnejšo avstralsko kačo – tajpana, ki je rojen za ubijanje, in resničnega zmaja – ovratničarja, ki izvrstno pleza.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

18. maja je papež obiskal Verono, stičišče ljudstev, mesto socialnih pesnikov, rojstni kraj številnih misijonarjev. K čemu nas je spodbudil v Areni miru?

18. maja je papež obiskal Verono, stičišče ljudstev, mesto socialnih pesnikov, rojstni kraj številnih misijonarjev. V Areni miru je ob temah razorožitev, migracije, delo, demokracija, ekologija poudaril pomen dialoga in srečanja, kar je bilo njegovo vodilo ob obisku Benečije. Na kakšen način bomo prispevali k »enotnosti v različnosti«, za kar si je prizadeval veronski teolog in filozof Romano Guardini? Arena duhovnosti bo tema oddaje Obzorja duha.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

V oddaji gostimo priljubljeni ansambel Braneta Klavžarja, ki je v narodno-zabavni glasbi aktiven že 43 let. Za prijetno vzdušje v Glasbenem pozdravu skrbijo tudi Veseli svatje, ansambel Roka Žlindre, Trio Vivere ter primorski ansambel Tik-Tak. Osrednja gosta, ki tekmujeta v igrah Je res ali ni res ter Prepoznaj pesem, sta Brane Klavžar in Anita Kadenšek. Voditelja: Andrej Hofer in Sandi Morel.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Švedska komedija o ponovnih začetkih

63-letna Britt-Marie je z redom in rutino obsedena švedska gospodinja, ki po štiridesetih letih zakona zapusti nezvestega moža. Prisiljena je sprejeti edino službo, ki je na voljo v njenem zakotnem, propadajočem mestecu Borg. V sklopu njene nove zaposlitve je treniranje otroške nogometne ekipe. Britt-Marie nima pojma o nogometu in otrocih, zato se najprej loti tistega, kar obvlada: čiščenja rekreacijskega centra. Postopoma se začnejo zlagati tudi preostali koščki njenega življenja.

Izvirni naslov: BRITT-MARIE VAR HÄR / Švedski film, 2019 / Režija: Tuva Novotny / Scenarij: Anders Frithiof August, Fredrik Backman (roman) / Igrajo: Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip, Poka in prijatelji se igrajo zabavno igrico, v kateri se nihče ne sme dotakniti tal, da ga ne ugrizne krokodil. Pip zmaga! Odpravijo se proti igrišču. Pipa igra navduši in prosi Poko, naj mu pomaga, da se še do igrišča ne bo dotaknil tal. Poko igra zabava in res ga do tam nese štuporamo. Pip ne odneha, hoče še do gugalnice. Poka je izčrpana in naveličana. Pip trmasto vztraja in skoči na Pokin nahrbtnik, v katerem je Žabek. Takrat spozna, da je bil trmast kot mula, opraviči se Poki in jo nese štuporamo novim dogodivščinam naproti.

Bernarda in Jože se pred poletnimi počitnicami spominjata nekaterih najlepših in najbolj zabavnih trenutkov minule sezone. Skozi celotno oddajo obujata spomine na sproščene nedeljske pogovore z njunimi zanimivimi gosti ter na najbolj zabavne igre in nenavadne izzive, ki so se jih v pretekih mesecih lotevali tekmovalni pari. Pri vsem tem pa ne bo manjkalo niti nekaj dobre glasbe.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

S 1. julijem bo vodenje Evropskega sodišča za človekove pravice prevzel slovenski sodnik dr. Marko Bošnjak. Kaj meni o zadnjem sklepu tega sodišča glede kazni Hrvaške slovenskim ribičem, kaj o kratenju človekovih pravic po Evropi, kako zgledna ali ne je pri spoštovanju pravic Slovenija, s kakšnimi izzivi se je sodišče spopadalo med pandemijo in s kakšnimi se še spopada zaradi posledic podnebnih sprememb?
Gost Marko Bošnjak.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Versaillesu praznujejo vstop v novo leto 1870. Marija Antoaneta na silvestrovanju po dolgih letih sreča švedskega grofa Axla von Fersena, ki jo je očaral ob njenem prvem obisku Pariza. Povabi ga na zasebno zabavo v Mali Trianon, to pa ni po godu grofu Chartresu. Kralj Ludvik na dvoru sprejme Benjamina Franklina in uradno prizna Združene države Amerike. Anglija, ki se že leta bojuje z upornimi kolonijami, Franciji napove vojno.

MARIE ANTOINETTE / Francija / 2022
Scenarij: Deborah Davis
Režija: Geoffrey Enthoven, Pete Travis
V glavnih vlogah: Emilia Schüle, Louis Cunningham, James Purefoy, Jack Archer, Jasmine Blackborow, Gaia Weiss, Oscar Lesage, Crystal Shepherd – Cross, Caroline Piette, Nathan Willcocks, Roxane Duran, Laura Benson, Jonas Bloquet, Yoli Fuller, Liah O'Prey, Paul Bandey

Janez Potočnik je v očeh številnih Slovencev še danes tako rekoč "prvi obraz" slovenskega vstopa v Evropsko unijo. A Potočnik se je po koncu svojih dveh komisarskih mandatov umaknil. Kaj danes, dvajset let po vstopu Slovenije v EU počne Potočnik? Nekoč se je ugibalo, ali ga bo po komisarski službi morda zamikala domača politika. Ostaja nejasen glede tega, ali ima domače, bruseljske ali kakšne drugačne politične ambicije. Potočnikovemu pogledu na slovensko in evropsko stvarnost je vredno prisluhniti tudi zato, ker je daleč od zdajšnje slovenske politike. Težko pa si je tudi predstavljati, da bi samo še varoval vnuke, vodil psa na sprehod in obrezoval domačo živo mejo.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V hribovju Catskill se je v zgodnjih 60. letih preteklega stoletja zbiralo veliko transvestitov, moških z dobrimi službami, pogosto tudi visoko izobraženih, ki so v reviji *Transvestia* izvedeli za letovišče frizerke Marie in njenega moža Tita, ki je nastopal kot Susanna. V skednju so prirejali predstave z glasbenimi točkami, pozneje pa so postavili še bungalove. Ob koncih tedna so se tako tam zbirali moški, preoblečeni v ženske, pogosto skupaj s svojimi ženami, ki so jih podpirale in imele svoj krožek. To so bili šele zametki združenja transvestitov. Take osebe so bile v tedanjem okolju pogosto nerazumljene, sprememba spola je bila v ZDA prepovedana. Na operacije spola so hodili v Mehiko. Pred kamero tako stopijo: vnuk frizerke, ki je vodila letovišče, hčerka enega od gostov in dejanski gost, ki pa je medtem tudi spremenil spol. Obujanje spominov na preteklost letovišča sklenejo z raztrosom pepela treh sorodnikov oziroma prijateljev.

CASA SUSANNA / ZDA, Francija / 2023 / Režija: Sébastien Lifshitz

Solist ljubljanske operno-baletne hiše, baritonist Marko Kobal, v televizijskih upodobitvah interpretira arije iz oper Ples v maskah G. Verdija, Aleco S. Rahmaninova in Glumači R. Leoncavalla. Simfonikom RTV Slovenija dirigira David de Villiers. Režiser Aleš Žemlja, urednica Danica Dolinar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov