Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 11. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 11. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Precej zobrno, ko izpade zob, se vam ne zdi? In kdo bo prišel ponj? Zobna miška, zobna vila ali morda celo zobni zmaj? Deček Finn načrtuje zelo zanimivo past, v katero se bo ujela zobna vila, medtem ko Lovro in Bor pričakujeta zobnega zmaja. Le kdo bo prišel prej?

Krokodil Čarli se med igranjem nogometa udari v glavo. Niko ga mora spraviti k zdravnici, pomagata pa mu Betka in Joži.

Betka krega Nika, ker vse zmeraj počne na svoj navihani način, Niko pa se sprašuje, ali je kaj narobe z njim. Na koncu Niko prav s tem svojim načinom reši težavo.

Mama sova prosi koki Ropotko, da bi popazila njene malčke, medtem ko bo sama odletela poiskat nekaj stvari za novo gnezdo. Koki Ropotka z veseljem sprejme izziv, a se ne zaveda, da so sovice tako razposajene.

Živa, Vid in Toni najdejo senčen kraj, toda obdaja ga bodičasta živa meja. Toni sledi počasnim bitjecem in se hitro znajde v senci, Živa pa trmasto vztraja, da bi rada tja hitreje.

Pepa in njena družina na vrtu babi in dedija Pujsa za pito nabirajo jabolka in robide.

Gospa Zebra nauči Pepo, Jureta, Zalko, Zoro in Zarjo iz gline izdelati pravi čajni servis.

Muminočka hrepeni po tem, da bi spet zasvetil kot glava družine. A ko si prizadeva postati svetilničar in dokazati, da bi lahko prijetno zaživeli na samotnem otoku, se izkaže, da je družina le še bolj razdvojena.

Ali princeske res obstajajo? Anka in Mila se okrasita kot pravi princeski. Torej obstajajo. Na obisk pride oblikovalka nakita, ki oblikuje tudi tiare in krone. Anka z Milo za Zofko izdela zapestnice, saj si tudi ona želi postati zofkasta princeska.

Mikeyjev razred mora pripraviti predstavitev za kulturni dan. Mikeyjeva teta je prepričana, da bo nečakova predstavitev legendarna. Predstavil bo namreč hako, maorski obredni ples. Tudi njegovi sošolci pripravljajo zanimive predstavitve.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

Ali smo, če smo veliko na svežem zraku, res bolj zdravi in ali se bomo, če hodimo bosi, res prehladili? Odgovor zagotovo pozna pediatrinja Anja Radšel, ki bo Niki in Niku svetovala, kako poskrbeti za svoje zdravje in tudi, kako si pomagati, če zboliš. Zboliji pa tudi naši ljubljenci, zato pride v tokratni Krompir tudi dvanajstletna Inti s svojo psičko Lili in želvo Simi, z nasveti pa bo pomagala veterinarka Tina Roškar. No, pa tudi Gaja in Klemen imata recept za čarobni, zdravilni napitek.

V zadnji oddaji prvega kroga sive celice kodrajo Izza, Žana Mari in Maj iz OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (rumeni) ter Manca, Aleksandra in Dominik iz OŠ Belokranjskega odreda Semič (vijolični), lončke podirajo Ferenc, Nejc in Lovro iz OŠ Trebnje ter Ožbej, Gabriel in Bor iz OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Med vprašanji brskamo po internetu, navijemo decibele, se sladkamo s saher torto in izogibamo živemu blatu. V labirintu podiramo rekorde in ujetnico spustimo na prostost. Kdo se bolj boji podnebnih sprememb in kdo zdravju škodljivih snovi, pa v 16. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Drugi teden zimskih počitnic smo se v Infodromu družili z mladimi v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer so ti na kuharski delavnici rimskega kuharskega mojstra Apicija poskušali postati rimski chefi. V začetku tedna sta silovita potresa prizadela obmejno območje Turčije in Sirije. Pojasnili smo, zakaj potres nastane in kako reševalci pomagajo ljudem. Na spletu je dostopnih veliko orodij, ki nam lajšajo življenje, zato smo med učenci na Osnovni šoli Frana Malgaja v Šentjurju preverili, kako spretni ste pri njihovi uporabi. Da je narava osupljiva, a se tudi nenehno spreminja, smo se skupaj z učenci iz Osnovne šole Šempas prepričali na razstavi V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu v Ljubljani. V naravi pa navdih najde tudi oblikovalka Alja Horvat, s katero se je pogovarjala otroška poročevalka Nina.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Tom si od Joštovega skrivnostnega prijatelja Amadeja izposodi denar za novo računalniško igro, vendar se znajde v škripcih, saj ne pozna pasti najemanja posojil. Ekipa dobi novo nalogo, ki je povezana prav z raziskovanjem posojil in obresti.

Tomova babica Mlade mojstre financ najame, da ji pospravijo garažo. Ti ob tem v garaži najdejo ogromno tolarskih bankovcev. S tem je povezana tudi njihova nova naloga – raziskati morajo zgodovino tolarjev v Muzeju Banke Slovenije. Vendar tam niso sami. Jih bodo prehiteli tekmeci iz a-razreda?

istrska ljudska

Kaj nam o slovenski kulturi pove pesem, ki pokaže tri načine kuhanja “kave”? Kaj pomeni kava v slovenskem nacionalnem nezavednem? Mati, ki kuha kavo, je dobila najbolj znani literarni spomenik in nacionalno metaforo v Cankarjevi črtici, toda še prej je neka druga mati skuhala kavo v Istri. Kakšen odnos do eksistenčnih in eksistencialnih vprašanj kaže vzkik: "Naši ta stari pravjo tako, da je mižerja … ma vseeno lepo"?

Delo, druženje, nakupovanje, zabava … naše življenje se vse bolj seli na svetovni splet, kar je sicer priročno in udobno, a s seboj nosi tudi številna tveganja in nevarnosti. To dokazuje tudi statistika, saj število spletnih prevar iz leta v leto narašča. Žrtve spletnih prevar smo lahko vsi, zares imun ni nihče. V njihovem ozadju je vedno finančni interes goljufov. V letu 2022 je med prevarami prevladovalo t. i. spletno ribarjenje za podatki oz. lažno predstavljanje, pri katerem poskušajo spletni goljufi pridobiti podatke o naših kredit¬nih karticah pod različnimi pretvezami: da nas čaka paket DHL, Pošte Slovenije, obvestilo banke, Fursa …
Naše glavno orožje za obrambo so preventiva, ozaveščenost in znanje. Gostja v studiu bo Jasmina Mesić iz SI-Certa, koordinatorica nacionalnega programa ozaveščanja Varni na internetu. Pomagala nam bo, da se opremimo z veščinami, ki jih potrebujemo za varnejše bivanje v e-svetu.
Goljufi in tatovi pa na nas prežijo tudi v realnem, fizičnem svetu. Pri policiji smo preverili, kako ravnati, kadar nas obiščejo ljudje, ki jih ne poznamo.

V Makedonski pravoslavni cerkvi v Kopru so v četrtek, 19. januarja obeležili praznik, ki ima v pravoslavni tradiciji posebno mesto. Javljenje Boga je praznik, ki je posvečen spominu na krst Jezusa v reki Jordan. Zato so se po slovesnem bogoslužju verniki podali k morju, kjer so prisostvovali posebnemu ritualu, ki se imenuje potop križa.

Pri založbi Družina je izšla monografija »Stari Izrael: življenje in družbena ureditev«. Avtor dela je Roland de Vaux, duhovnik in ugledni francoski arheolog 20. stoletja. Na podlagi arheologije, etnografije, zgodovine in svetopisemskih referenc monografija s številnimi zanimivostmi pred bralcem rekonstruira čas od začetkov Stare zaveze do Kristusovega rojstva in pojasnjuje, kakšno je zares bilo življenje Starih Izraelcev.

»Slabe stvari, ki se ti zgodijo, zapiši v pesek, dobre, ki se ti zgodijo, pa vkleši v marmor.« (Arabski pregovor)

Gost v oddaji je aktivist za pravice izbrisanih otrok in prostovoljec Ratko Stojiljković. Spregovoril je o posledicah izbrisa, ki je doletel veliko narodnostno mešanih družin. Spoznamo tudi Belmina Godinjaka, državnega prvaka Bosne in Hercegovine v triatlonu, ki pridno trenira na atletskem stadionu Kladivar v Celju. V tem mestu smo obiskali tudi delavnico ročnih del, v oddaji pa lahko prisluhnete pesmi Oblak hrvaškega pesnika Dobriše Cesarića v prevodu Toneta Pavčka.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Družili smo se s »Pasjo mamo« in njenimi pasjimi družinskimi člani. Skupaj pripravljajo in vabijo v pasjo šolo za otroke. Kako poteka šolanje za pasje mladiče in njihove lastnike, pa smo se naučili iz zgodbe o posvojitvi psičke Mice. Obiskali smo ZUDV Dornava in spoznali njihove aktivnosti in terapijo s pomočjo konja. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Brata Sever nadaljujeta odbito pot v Južni Ameriki. Samba, ples in vročekrvne plesalke; vse to in še več ju pričaka v Braziliji. Surova prvinskost ju šokira, najbolj znani karneval na svetu pa je prava sprostitev.

Za uspeh v poslu je potrebna tudi drznost. Vedno nove rešitve dimniških sistemov išče Leon Kranjc. Spoznali pa boste še mizarje, ki svoje izkušnje in vrednote prenašajo na mlade iz Srednje lesarske šole v Mariboru.

Sodobna ljubezen se začne na spletu, ko zaljubljenci namesto prvega pogleda in usodne Amorjeve puščice na zaslonu svoje naprave podrsajo desno ali potrdijo mamljivo prošnjo za prijateljstvo. Pozitivnih izkušenj je veliko, čedalje več pa tudi pasti in zlomljenih src. Nekateri so za spletno ljubezen pripravljeni plačevati z razdalje, drugi potencialna ujemanja spremenijo v samopromocijo,tretjim pa uspe nova poznanstva nadaljevati v živo.

Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Josip Mantuani je starosta slovenskih umetnostnih zgodovinarjev in oče muzikologije. Svetu je predstavil Jakoba Gallusa. Bil je ravnatelj Deželnega muzeja v Ljubljani, kjer je zasnoval celovit sistem ravnanja z zbirkami in povzdignil pomen varovanja kulturne dediščine.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Serija Prostovoljci ozavešča o pomembnosti medsebojne solidarnosti in o nujnosti delovanja prostovoljnih organizacij.

Srečko Langeršek se je zaljubil v Izolo, ko je bil tam na počitnicah in se tja preselil. Postal je pomemben član družbe, vsakomur pripravljen pomagati. Ko je prišel v stik s prostovoljnimi šoferji društva Zlata mreža, se je odločil pripeljati projekt tudi v Izolo, kar mu je ob podpori občine tudi uspelo. Prostofer združuje prostovoljne šoferje, ki brezplačno prevažajo starejše po opravkih, k zdravniku, v trgovino,… Srečko je aktiven šofer, obenem pa tudi vodja šoferjev – Prostoferjev v Izoli.

KAKO SE REŠITI HRENA
Odpornost telesa pozimi krepimo, če uživamo hren. Njegove korenine, v katerih so zdravilne učinkovine, izkopavamo od jeseni do pomladi. Z Mišo Pušenjak pa tokrat o tem, kako omejiti razrast te križnice, ki nam lahko na gredah izpodrine druge posevke.
AJDOVI SRČKI
Ajda ne spada med žita, čeprav jo Slovenci že od nekdaj uporabljamo kot tako: v črnem kruhu ali kaši. Sejemo jo okoli 25. julija, lahko kot drugi posevek, dozori pred mrazom. V Brinečevem kmečkem mlinu Boštjan Kolenc ajdo melje po starem. Za peko domačih piškotov jo uporablja tudi Tatjana Štancar Poprask. Ob valentinovem bodo zadišali ajdovi srčki!
SOBNE RASTLINE V BELEM
Začenjamo s predstavitvijo sobnih, ulončenih rastlin v različnih barvah, najprej z belimi cvetovi, med katerimi so predstavnice falenopsisov, kalanhoje, eleganten spatifil, z belim ovršnim listom se baha flamingovec, pri vražjem bršljanu oziroma potosu pa občudujemo njegove bele liste....
VALENTINOVA VAZICA IN ŠOPEK
Osebno izdelana darilca ali šopki, ki jih sestavimo iz rastlin, utrganih na sprehodu v naravi, nas najbolj iskreno pobožajo po duši. Sebastjan Lipar je za osnovo valentinovega šopka izbral hebo, lesko in dren. Omislil si je tudi trajnostno oziroma reciklirano vazico. Katere v naravi slikovite cvetove je izbral za piko na i –, pa ne zamudite v oddaji.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Vroč dan je. Vsi bi jedli sladoled, ampak tokrat ga na plaži nimajo. Tom sklene, da ga bo poiskal. Luka in Lučka čakata, da se bo vrnil. Medtem se odpravita na ledeni planet, kjer ju čakajo Plutonci in hudobni Rumpolo.

Eva je jezna, ker Val nogomet igra z rokami. A to Vala ne užalosti preveč, saj že razmišlja, kako jo bo premagal.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

On »farbenblind« in obseden s pospravljanjem, ona pa oboževalka posebnega barvnega odtenka, stenskih dekoracij in hipnih nakupovalnih navdihov. Nič kaj obetavna kombinacija značajev za okusno opremljanje doma, boste rekli. A rezultat njunih nagajivo nasprotujočih si energij pri znanem slovenskem paru je prav posrečeno zastavljen interier.
Stanovanje v mestu ob Dravi je zgleden primer sodelovanja med arhitektom in lastnikom ter pooseblja sožitje brezčasnih oblikovalskih kosov in inovativnega koncepta. Pohvali se lahko s pravo mero drznosti, vsem potrebnim udobjem in veliko estetsko vrednostjo.
Obiskali smo res zelo velik vrt, ki meri okoli en hektar. Ob tem je tako poln vsebine, da čas v njem mineva kot v pravljici. Le stežka smo verjeli lastniku, da ga je zasnoval, razvil in napolnil z vsebino kar sam.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Z 12 vprašanji v kvizu Joker se bo spopadel Ervin Stmčnik, ki si že od otroštva želi tekmovati v kvizih in morda bo prav on novi tekmovalec, ki bo osvojil 20.000 evrov. Ervin je doktor strojništva in tudi magister poslovnih ved. Večino prostega časa posveča sojenju, je odbojkarski sodnik v prvi odbojkarki ligi. V studio prihaja s sestrično Tjašo Strmčnik.

Britanski preiskovalci se lotijo pregledovanja krajev, na katerih se je pred smrtjo zadrževal Aleksander Litvinenko, in iščejo sledi radioaktivnega polonija. Ne odkrijejo jih le na njegovem domu, pač pa tudi v restavraciji Itsu in hotelu Millenium. Najprej zaslišijo italijanskega izvedenca za obveščevalne službe Maria Scaramello, ki se je z Litvinenkom srečal malo pred njegovo zastrupitvijo, a se izkaže, da je nedolžen. Posnetki kamer v hotelu razkrijejo, da sta najverjetnejša osumljenca ruska agenta Andrej Lugovoj in Dmitrij Kovtun, saj radioaktivno sevanje zaznajo tudi na letalu, s katerim sta priletela v London. Velika Britanija bi morala od Rusije zahtevati njuno izročitev, toda notranjemu ministru namignejo, da to ne bo mogoče. Litvinenkova žena Marina, ki se je s sinom medtem preselila v hišo ruskega mogotca Borisa Berezovskega, prejme skrivnosten telefonski klic.

LITVINENKO / Velika Britanija / 2021
Scenarij: George Kay
Režija: Jim Field Smith
V glavnih vlogah: David Tennant, Margarita Levieva, Mark Bonnar, Neil Maskell, Stephen Campbell Moore

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Sibel je petindvajsetletno dekle, ki živi z očetom in sestro v odmaknjeni turški vasici. Skozi leta je prevzela bolj fantovske poteze, tudi zaradi svoje telesne oviranosti – je namreč nema in z okolico komunicira s starodavno žvižgajočo tehniko.

V družbi je zaničevana in odrinjena na rob, zato se hoče dokazati z neumornim lovom na volka, ki se skriva v bližnjih gozdovih. V zakotnem okolju prisotnost volka med vaščani povzroča nemir, strah in vraževerje.

Med nastavljanjem pasti za zverino Sibel naleti na ranjenega dezerterja, prvega človeka, ki ne ravna z njo kot z odpadnico. Naklonjenost med njima se razvije v prav poseben odnos, ki bo Sibel zaznamoval do konca njenih dni.

Originalni naslov: SIBEL
Leto produkcije: 2018
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Çagla Zencirci in Guillaume Giovanetti
Scenarij: Çagla Zencirci in Guillaume Giovanetti
Igrajo: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit Iscan

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov