Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 12. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 12. feb.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Rompi veselo miga z repkom. Pri njegovem plesu se mu pridružijo še Čačka, Rija, Hektor in Capek. Zdaj vsi veselo migajo z repki. Kaj pa Tilka? Saj Tilka vendar nima repa! Prijatelji se odločijo, da ji ga bodo naredili. Tilka mora imeti repek, s katerim bo lahko opletala naokrog. Zdaj si tudi Tilka želi, da bi imela rep in naenkrat jih dobi kar pet. A kmalu ugotovi, da ji je rep lahko tudi v napoto.

Mu-vesoljka prinese Timu Žvenku »čudno stvarco«, majcen košček kovine, ki ga je našla v vesolju. Žvenkcem stvarca predstavlja nerešljivo uganko, kaj je to.

Sara in Raček iščeta recept, da bi spekla kaj sladkega. Ker je njuna kuharska knjiga nenavadna, je nenavaden tudi recept za narastek. Zanj namreč potrebujeta oblake. Raček gre ponje, Sara pa gre nabirat jagode. Tudi te so neobičajne, saj nenehno bežijo. Ko narastek spečeta, pa se zgodi nekaj še bolj nenavadnega.

Jazbec Klemen je po duši pustolovec. Na uho mu pride, da je na vrt zašla pošast in takoj jo sklene poiskati. Koga bo vzel s sabo? Morda zajčico Rozi? Svoje bratce in sestrice? Na koncu radovedni jazbec na pot odrine sam. Namesto pošasti na jasi sreča srno, nato pa se začne prava pustolovščina. Klemen je šel kar za nosom in zdaj ne zna domov.

Petrček je kralj potegavščin, a Dana misli drugače. Vanj vrže smrdljivo bombico, ki pa zadene Petrčkovega atija. Prijatelji se odločijo, da bodo Dani dokazali, kdo je pravi kralj. Dana se vsem njihovim poskusom izogne, žrtev zadnjega je spet Ambrož, ki je ravno na poti k županu.

Pozdravljen, morski metulj! Poiskati te moramo daleč v globinah oceana. S svojimi okončinami si res kot angelček ali metulj. V resnici pa si polž, a ne lezeš, raje plavaš in raziskuješ oceane.

Prihod avtobusa v savano je vedno zanimiv. Zato, ker z njega zmeraj kaj pade. Tokrat z avtobusa zleti klop. Tako vsaj misli Dimitri. Toda izgubljeni predmet je v resnici nenavadno glasbilo.

Mici, Vida in Jani se trudijo pomagati Tomažu, da premaga strah pred frizerjem, a se načrti vsakič ponesrečijo.

Šolsko dvorišče se spremeni v bazen lave in pot do šole postane sijajna tekma v preskakovanju vročih tal do šolskih vrat.

Konrad si zelo želi videti zvezdni utrinek, zato ga Kasija odpelje na razgledno mesto v Goščavi, kjer opazujeta zvezde. Konrad zamudi cel kup zvezdnih utrinkov in razočaran želi kar odnehati. Dokler mu Kasija z vodo in malo domišljije ne pričara posebnega doživetja.

Pok in Pak skupaj z babico Pakovo obiščeta egipčanske piramide, kjer spoznata, da se ni modro vtikati v življenje starodavnih mumij.

Lučka vadi vožnjo z rolko. Težnost ji ne pomaga. Z Luko si zamislita, da letita v vesoljski ladji. Ko se jima začne nekaj bližati, mislita, da gre za vesoljske gusarje. Toda namesto njih srečata Alana. Njegov planet je v težavah.

Zvit obožuje praznike. Le zakaj ni praznik vsak dan? Pa če bi bil lahko? Zvit si izmisli nov praznik – nasmejani dan. Vsem raznese voščila in jih povabi na slavje. Po gozdu se razširita veselje in smeh, samo Vid se še bolj kislo drži. Le kako je mogel pozabiti na nasmejani dan? Zalo je poklapan, nato pa se le vse razjasni. Prav nič ni pozabil, saj nasmejani dan praznujejo prvič.

Hupi bi se rada preizkusila v vlogi dispečerke. Niki jo mora naučiti, kako naj ga usmeri tja, kjer potrebujejo pomoč, Hupi pa to ne gre in ne gre.

Pepa in prijatelji z gospo Gazelo v bolnišnici obiščejo ponija Primoža.

Ko se v mesto pripelje kuhar Martin, ki prodaja odličen mangov sladoled, kot ga ne zna narediti niti Štef, se kmalu domisli, da lahko iz manga pripravi še marsikaj drugega, ne samo sladoled.

V Jonovo čredo pride razmršena nova ovca. Po kopanju v ovčji kopeli pa se izkaže, da je prav privlačna, in Jon se takoj do ušes zaljubi vanjo.

Muminmama nehote prekine Muminočkovo pripoved o njegovih prigodah s Hatifnati, Mumintrol pa si neizmerno želi dokončati zgodbo. A odprava s Smrkljico in Malo Mi na otok Hatifnatov se skoraj izjalovi, ko se na morju razbesni strašna nevihta.

Valentinovo je. Peppermint Patty čaka na svojega plesalca in ugotovi, da je zaljubljena. Sally čaka, da bo od svojega pikca dobila voščilnico, in hoče v kinu sedeti zraven njega. Lucy pa je neznansko tečna.

Timotej bi rad, da ga Manca povabi na zabavo, a je preveč sramežljiv, zato se Val odloči, da mu bo pomagal.

Lidija pove Zokiju, da je članica skavtov, in se navdušuje nad tem, da bodo šli kmalu taborit. Tudi Zoki si želi zraven, vendar Lidija meni, da še ni dovolj izurjen za taborjenje v naravi, in dvomi o tem, da je dovolj pogumen za spanje pod milim nebom. To Zokija potre. Odloči se, da ji bo dokazal, kako zelo pogumen je, ter se ob tem domisli nevarnega načrta …

Televizija Slovenija bo prenašala nedeljsko bogoslužje iz evangeličanske cerkve v Puconcih.

»Slabe stvari, ki se ti zgodijo, zapiši v pesek, dobre, ki se ti zgodijo, pa vkleši v marmor.« (Arabski pregovor)

S premišljeno politiko mnogi zdravstveni domovi še vedno oskrbijo vse bolnike. Za zdravje duha, duše in telesa največ naredimo tudi sami.

Na god lurške Matere Božje obhajamo svetovni dan bolnikov. V poslanici nas papež Frančišek spodbuja, naj hodimo v krhkosti in bolezni skupaj. Zaradi določenih interesov zdravstveni sistem pri nas razpada. Zdravstvene ustanove ostajajo brez potrebnega osebja, a ne povsod. Zaradi premišljene dolgoletne politike nekateri zdravstveni domovi imajo nujno potreben kader. Poleg tega pa mnogi zdravstveni delavci etično na vseh področjih predano služijo človeku. Poleg strokovnjakov pa moramo seveda za svoje telo, dušo in duha največ narediti sami. Primeren način življenja in zaupanje vase bistveno pripomoreta k ozdravljenju.
Pred tednom dni je papež Frančišek obiskal demokratično republiko Kongo in Južni Sudan. Pozval je k miru in opozoril naj Afrike ne izkoriščamo več.
Zdravnica Metka Klevišar, ki je prejela najvišje Hipokratovo priznanje za življenjsko delo, nas vabi k pripravi na starost in smrt.

Naša ekipa se je odpravila v Center biotehnike in turizma Grm pri Novem mestu, kjer že 130 let izobražujejo mlade za poklice v kmetijstvu. V studiu gostimo dekana Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede iz Maribora. Slovensko agronomsko društvo že od leta 1996 organizira simpozije, ki jih poimenujejo Novi izzivi v agronomiji. Letos so se zbrali v Laškem. Preverili smo, kako je s prodajo kislega zelja, repe in druge sezonske zelenjave. Opozorimo na omejitve za široko kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo, ki jo uporabniki premikajo med delovišči in vozijo po cestah.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Zimskem pozdravu bomo novo sezono začeli z zvezdami narodnozabavne glasbe doma in na tujem. Jože Burnik, Alpski kvintet, ansambel Vihar, Kvartet Pušeljc, Cik-cak kvintet, mladi harmonikarji. V novi sezoni je terenski sovoditelj Andrej Hofer. Vživel se bo v vlogo poštarja, skupaj s Petrom Prevorčičem iz ansambla Vihar, ki je to po poklicu. Voditeljica je Darja Gajšek.

Družinska drama o škandalu, ki ga povzroči obuditev ljubezni med ločencema

Ton in Fransje sta že dolgo ločena, njuni otroci so že odrasli. Oba v zrela leta vstopata z drugimi partnerji. A ko umre njun sin, se prvič po dolgem času začneta pogovarjati. Po nekaj srečanjih se v obeh ponovno prebudijo stara čustva. Srečujeta se na skrivaj, obujata spomine, razčiščujeta stare spore in sta si v oporo v težkih časih. Zavedata se, da bi njuna romanca dvignila veliko prahu, zato se jima ne mudi, da bi jo obelodanila. Njuni strahovi se izkažejo za upravičene, ko se skrivnost razve in povzroči vihar čustvenih odzivov pri njunih hčerah in partnerjih.

Izvirni naslov: OUDE LIEFDE / Nizozemski film, 2017 / Režija: Nicole van Kilsdonk / Scenarij: Peer Wittenbols / Igrajo: Halina Reijn, Hadewych Minis, Gene Bervoets

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Kmet je navdušen nad svojim novim televizorjem. Bitzerju naroči, naj mu ga namesti, da bo lahko gledal življenje v treh dimenzijah. Na njegovo presenečenje pa obstaja več dimenzij, kot si je mislil.

Pred začetkom svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici Bernarda in Jože gostita nekdanjo smučarsko tekačico Petro Majdič in nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka. V goste prihajata tudi scenarista in producenta novega slovenskega filma Nekaj sladkega: Urška Majdič in Tin Vodopivec, ki je film tudi režiral. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita igralca v omenjenem filmu: Ula Furlan in Luka Korenčič. Urška Majdič – UMA na glasbenem odru predstavlja tudi skladbo I Just Know, ki jo je posnela za film Nekaj sladkega, Hamo & Tribute 2 love pa s pesmijo Pusti mi prižgano luč napovedujejo izdajo nove zgoščenke.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Iris je nekdo na vikendu na Pustem Vrhu nastavil past, v katero se skoraj ujame. Srečno naključje je, da se med preiskovanjem primera tam znajdeta tudi Vrenko in Krajnc in preprečita, da se zgodi najhujše.

Izkaže se, da imata nekdanja tesna sodelavca Alfi Filipčič in Aleksander Pucko nedokončane posle, saj Aleksander burno reagira na Alfijev obisk. Tudi Aleksandrova otroka Bojan in Iris sta vedela za nepravilnosti, ki jih je v podjetju zagrešil Filipčič, zato sta ga odpustila. Vendar pa nista vedela vsega o svojem očetu. Vrenko končno pridobi nalog za preiskavo vikenda, vendar prepozno, saj je vikend temeljito očiščen, prepozno pa je tudi za še eno življenje, ki ugasne na drugem koncu Maribora, kar inšpektorja Vrenka ponovno navda z melanholijo. Ve, da se je proti zlu treba boriti, težko pa sprejme, da ga ni mogoče do konca izkoreniniti.

Gost tokratnega intervjuja je karizmatični profesor likovne teorije na Akademiji za likovno umetnost in hkrati umetnik, o katerem poznavalci govorijo v presežnikih. Dr. Muhovič je doktoriral tudi iz filozofije in je tudi avtor številnih poglobljenih strokovnih člankov. Med drugim je izdal monumentalni leksikon Likovne teorije, ki je tako kakovosten, da ga bo nemška založba v kratkem izdala kot referenčno delo v angleškem jeziku. Kljub vsemu temu ga je v javnost v zadnjih tednih »izstrelila« aferica z vsiljeno prisotnostjo Svetlane Makarovič na letošnji Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu. Dr. Muhovič nam podrobno predstavi zakonski okvir delovanja Prešernovega odbora. V resnici se je z odjavno špico proslave kulturni program, ki Slovence povezuje, končal, sledil pa je aktivistično politični nastop s totalitarnim simbolom, ki je hkrati simbol razdvajanja slovenskega naroda. Muhovič se od tega distancira, saj je eksces zunaj polja demokratičnosti in kulture. Tej je zavezan vse življenje, tako v osebnem etičnem kot v umetniškem smislu. V intervjuju govori tudi o svoji umetnosti, ki se naslanja na arhetipe, črpa iz tradicije in jo na novo definira v modernem času.
Pogovor vodi dr. Jože Možina.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dokumentarni film Zadovoljni delavec ali kako so sabotirali delo razkriva sistemske težave, s katerimi se spopadajo številni delavci v najrazličnejših podjetjih in ustanovah – kulturo molka, lažne spremembe in nesposoben vodstveni kader –, dotakne pa se tudi vzgoje otrok. Vse to je prikazano s humorjem in ironijo, vendar ustvarjalci niti za hip niso pozabili na resnične posledice, ki jih ima nezdravo delovno okolje za zdravje in zadovoljstvo ljudi, ki delajo v njem. V oddaji med drugimi sodelujeta sijajni pokojni antropolog in aktivist David Graeber (Debt: The First 5000 years, Bullshit Jobs) in pionirka v raziskovanju poklicne izgorelosti, psihologinja in predavateljica z Berkeleyja, Christina Maslach.

THE HAPPY WORKER - OR HOW WORK WAS SABOTAGED / Finska / 2022 / Režija: John Webster

Violončelistka Karmen Pečar se je na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavila kot solistka ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTVS pod vodstvom dirigenta En Shaa. Predstavila se je v izvedbi priznanega Koncerta za violončelo in orkester angleškega skladatelja Edwarda Elgarja. Z istim koncertom je Karmen prvič nastopila in opozorila nase že kot trinajstletna deklica. Od takrat je igrala že s številnimi domačimi in tujimi orkestri, osvojila priznanja in nagrade na številnih tekmovanjih in poučevala na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Danes svoje izkušnje in znanje predaja mladim na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov