Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 15. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Nerodni veveriček Bernard bi rad postal superjunak kot je Jani. Z masko, ogrinjalom in škornji na vzmet je pravi recept za nesrečo, Jani pa se mu ne upa povedati, da ni pravi za superjunaka.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzi je presrečna, ko ji Robert vrne gredice. V svoji sreči ne sluti, da Steffen že pripravlja novo laž.
Ker v hotelu zelo pogrešajo Hildegard in Alfonsa, ju skušata Werner in Robert na vsak način zvabiti nazaj.
Razočarani André zavrne vsakršno sodelovanje z Rosalie. Ker se nenehno prepirata, se Michael odloči, da ju bo postavil pred vrata.
Selina se razveseli vnovičnega srečanja z nekdanjo sošolko Ariane. V pogovoru ji razkrije, da je njeno posestvo tik pred stečajem in da mora prodati očetovega starodobnika. Ariane ji obljubi pomoč.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Tretja epizoda nas vodi v Severno triglavsko steno, kamor se podata alpinista Gašper Pintar in David Debeljak, ki imata namen prosto preplezati smer Obraz Sfinge.
Zgodba je podprta s knjižnim delom Sfinga, zadnja skrivnost triglavske stene, Anteja Mahkote, ki si v svojem času tehničnega plezanja proste ponovitve Obraza Sfinge najbrž ni mogel niti zamisliti. Zgodbo dopolnjuje intimno-izpovedni roman Igorja Škamperleta Sneg na zlati veji, ki lepo prikaže duh generacije plezalcev iz 80-ih let, ki so prinesli novo filozofijo - prosto plezanje. Knjižna dela komentira literarni zgodovinar in alpinist Aleksander Bjelčevič.

Matej Tonin in Luka Mesec o kapitalu in delu, družinski politiki in civilni družbi, Nina Krajnik in Milček Komelj pa o aplavzu po proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku in kulturnem aktivizmu.

Voditelj: Igor Pirkovič

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Tom Parker v poskusu, da bi Sanditon naredil čim bolj privlačen za turiste, v mesto povabi dr. Fuchsa, slavnega nemškega zdravnika, ki zdravi z vodo. Zadržano lejdi Denham pregovori, da zdravniku dovoli prikaz njegovega inovativnega zdravljenja v svoji hiši. Esther se otepa pozornosti lorda Babingtona, tega pa njeno zavračanje le še bolj podžiga. Guvernanta Griffithsova se pritoži Sidneyju nad Georgianinim neotesanim vedenjem, zato se ta odloči, da bo še nekaj časa ostal v Sanditonu.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

Obiskali smo regionalni gledališki Festival Ruta Grupa Triglav v Mestnem gledališču ljubljanskem, ki je dober primer povezovanja in sodelovanja. Že štiri leta namreč pomeni čvrsto vez med gledališči z območja nekdanje Jugoslavije. Boj za oblast, pohlep, sebičnost in sprejemanje drugačnosti, to je le nekaj tem, s katerim so se pred slovenskim občinstvom prejšnji teden predstavili gostujoči gledališki ustvarjalci. Ogledali smo si tudi predstavo Strah in beda Tretjega rajha, ki raziskuje, kako se dogajanje v nacistični Nemčiji odslikava v sedanjosti in zakaj fašistične ideje ponovno postajajo privlačne. V predstavi, ki je nastala po predlogi Bertolta Brechta in v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Kina Šiške, se sprašujejo o različnih oblikah fašizma danes. V Opatiji smo se pogovarjali z Olegom Mandićem, zadnjim otrokom, ki je bil izpuščen iz taborišča v Auschwitzu. Danes je star 90 let in je med zadnjimi še živimi pričami tega temačnega obdobja prejšnjega stoletja. Spomine je zapisal tudi v knjigi, ki je izšla nedavno. V Slovenski kinoteki pa se odvija retrospektiva Izgubljeni horizont, posvečena avdiovizualnemu opusu kiparja Marka A. Kovačiča. Soustanovitelj Gledališča Ane Monro in raziskovalec civilizacije Plastosov je v našem prostoru pionir večmedijskeganovovalovskega performansa, prežetega s kritiko in satiro, ter eden redkih umetnikov, ki obvladajo vse korake ustvarjanja, od ideje do izvedbe.

Az adás tartalma:

- ülésezett a Hodosi Községi Tanács;
- a Legénybúcsú című vígjáték;
- a Lendvai Kétnyelvű Középiskola érettségi bálja;
- diszkó est a Dobronaki KÁI-ban;
- Emlékezünk…: 2003 februárja.

Vsebina oddaje:

- zasedal je Občinski svet Občine Hodoš;
- komedija Fantovščina;
- maturantski ples dijakov DSŠ Lendava;
- disko večer v DOŠ Dobrovnik;
- rubrika Spominjamo se: februar 2003.

V zadnji oddaji prvega kroga sive celice kodrajo Izza, Žana Mari in Maj iz OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (rumeni) ter Manca, Aleksandra in Dominik iz OŠ Belokranjskega odreda Semič (vijolični), lončke podirajo Ferenc, Nejc in Lovro iz OŠ Trebnje ter Ožbej, Gabriel in Bor iz OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Med vprašanji brskamo po internetu, navijemo decibele, se sladkamo s saher torto in izogibamo živemu blatu. V labirintu podiramo rekorde in ujetnico spustimo na prostost. Kdo se bolj boji podnebnih sprememb in kdo zdravju škodljivih snovi, pa v 16. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

S tretjim delom letošnje serije bomo 15. februarja zaokrožili zabaven trojček interesnih govoric. Lani smo ob glasbi in nogometnem navijaštvu spoznali argo in sleng, letos nas čaka še žargon – govorica obrtnikov, strokovnjakov s specifičnih področij.
Ob glasbi bomo spoznali gradbeni žargon, ki ga obvladuje naš najbolj znani keramičar – raper 6PACK ČUKUR, rudarski oz. knapovski žargon se najlepše zrcali v glasbi ORLEKOV, skupni imenovalec mizarskega žargona in žargona glasbene produkcije pa smo odkrili pri priljubljenih rokerjih, članih skupine MRFY.
Tudi tokrat nam je s strokovnim znanjem slikovito in življenjsko priskočil na pomoč etnolog in kulturni antropolog dr. RAJKO MURŠIČ, vizualno podobo filma pa bodo znova obogatile animacije karikiranih golobov, ki jih je mlada ilustratorka MINA PAVLIN NARDIN oblekla v delavca, rudarja, rokerja, metalca in raperja.

Pozdravljena, kamela! Takoj te prepoznamo po grbah na hrbtu. Imaš eno ali dve? Enogrbe kamele imenujemo dromedarji in živijo v severni Afriki, kamele z dvema grbama pa v Aziji. Vse imajo v maminem trebuščku dve grbi, a dromedarjem pred rojstvom ena izgine.

Prijatelja Pok in Pak s knjigo odpotujeta na samotni otok. Tam prebiva brodolomec Bruno, ki se je na otoku znašel po brodolomu pred mnogimi leti. Najbolj od vsega si želi, da bi imel s kom igrati kriket.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Danes pa lepo počasi in po domače. Vrnili se bomo tako rekoč h kuharski abecedi. Začnemo s črko A ali O. O – obara, ki ji morda doma rečete kar A – ajmoht. Poznamo telečjo, kokošjo in piščančjo obaro. Danes bomo kuhali s povsod dostopnimi piščančjimi bedrci. Obaro bomo seveda začinili; vsaka družina ima svoj najljubši izbor začimb, Maša doda majaron, poper in šetraj. Šetraju pravimo tudi začimba sreče – z malce limonovega nadiha je v obari skoraj nepogrešljiv.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Bili smo na vaji za nocojšnji koncert Orkestra Slovenskem filharmonije, ki bo pod vodstvom dirigenta Francka Olluja nastopil v Cankarjevem domu. Na programu bodo Couperinov nagrobnik Mauricea Ravela, Palimpsesta Georga Benjamina, Študija št. 7 Conlona Nancarrowa in Simfonija v treh stavkih Igorja Stravinskega. Na redni spored Kinodvora prihaja lanski nominiranec za oskarja za najboljši mednarodni film Lunana: jak v razredu, butanski celovečerec je bil tudi v programu festivala Liffe.
Predstavljamo knjižni prvenec filozofa Aleša Mendiževca Naključje in jaz: filozofija za Louisa Althusserja in glasbo z albuma Čudež Tokca & Emanuele

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Drama in romanca. Ugledna nevrokirurginja Márta Vizy se po dvajsetih letih vrne iz ZDA domov na Madžarsko. Marto je življenje spremenilo, hrepeni po močni ljubezenski izkušnji, drugo ni tako pomembno, zdi se celo, da ji vse polzi iz rok … Domov se ni vrnila zaradi domotožja ali hrepenenja po domovini, niti zaradi družine, pač pa zaradi ljubezenskega dogovora, ki se zdi malodane najstniški, vendar ni tak … Sklenila ga je s kolegom, madžarskim zdravnikom, potem ko sta se spoznala in zaljubila na zdravniškem zborovanju v New Jerseyju. Dogovor je bil, da se mesec dni po zborovanju snideta na mostu Liberty Bridge v Budimpešti. Ona je obljubo izpolnila, on je ni …

PREPARATIONS TO BE TOGETHER FOR AN UNKNOWN PERIOD OF TIME / MADŽARSKA / 2020
Režija: Lili Horvát / Scenarij: Lili Horvát / Igrajo: Natasa Stork, Viktor Bodó, Benett Vilmányi, Andor Lukáts, Zsolt Nagy …

O sporu Ižancev zaradi posekane slive na meji.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Življenje katoliških vernikov je v zadnjih letih poleg procesov sekularizacije, individualizacije ter prevladujoče potrošniške miselnosti dodatno prizadela koronavirusna bolezen. Kot so pokazali podatki v Letnem poročilu Katoliške cerkve na Slovenskem za leto 2022, se to kaže tudi v upadu in spremembah verskega življenja. O cerkvenih in družbenih razlogih za trenutno stanje ter o viziji, ki jo nakazuje sinoda o sinodalnosti, pa v tokratni oddaji Sveto in svet

S tretjim delom letošnje serije bomo 15. februarja zaokrožili zabaven trojček interesnih govoric. Lani smo ob glasbi in nogometnem navijaštvu spoznali argo in sleng, letos nas čaka še žargon – govorica obrtnikov, strokovnjakov s specifičnih področij.
Ob glasbi bomo spoznali gradbeni žargon, ki ga obvladuje naš najbolj znani keramičar – raper 6PACK ČUKUR, rudarski oz. knapovski žargon se najlepše zrcali v glasbi ORLEKOV, skupni imenovalec mizarskega žargona in žargona glasbene produkcije pa smo odkrili pri priljubljenih rokerjih, članih skupine MRFY.
Tudi tokrat nam je s strokovnim znanjem slikovito in življenjsko priskočil na pomoč etnolog in kulturni antropolog dr. RAJKO MURŠIČ, vizualno podobo filma pa bodo znova obogatile animacije karikiranih golobov, ki jih je mlada ilustratorka MINA PAVLIN NARDIN oblekla v delavca, rudarja, rokerja, metalca in raperja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Bili smo na vaji za nocojšnji koncert Orkestra Slovenskem filharmonije, ki bo pod vodstvom dirigenta Francka Olluja nastopil v Cankarjevem domu. Na programu bodo Couperinov nagrobnik Mauricea Ravela, Palimpsesta Georga Benjamina, Študija št. 7 Conlona Nancarrowa in Simfonija v treh stavkih Igorja Stravinskega. Na redni spored Kinodvora prihaja lanski nominiranec za oskarja za najboljši mednarodni film Lunana: jak v razredu, butanski celovečerec je bil tudi v programu festivala Liffe.
Predstavljamo knjižni prvenec filozofa Aleša Mendiževca Naključje in jaz: filozofija za Louisa Althusserja in glasbo z albuma Čudež Tokca & Emanuele

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov