Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 18. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 18. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kriškraški so spoznali kurenta Gala in mu želijo podariti robček! Ojoj, ampak robčka ni … prav nikjer! Kako se bodo Kriškraški znašli? In kakšno nenavadno rešitev bo ponudil Lovro? Brž hop v krtino!

Krokodilu Čarliju se pokvari telovadna naprava in se sprašuje, kako naj zdaj telovadi. Niko in prijatelji mu pokažejo, kako koristne so stvari, ki jih počnejo vsak dan.

Tim ni zadovoljen s svojim risanjem, zato poišče skrivni kotiček, kjer bo v miru vadil. Žvenk Glavni v eni izmed votlin odkrije čudovite stenske risbe in povabi vse, da si jih ogledajo. Izkaže se, da jih Tim že pozna.

Živa, Vid in Toni odidejo na konec sveta, da bi izvedeli, kaj je tam. Hodijo in hodijo in se vrnejo na jaso, kjer so začeli. Na koncu sveta so bili torej kar oni sami.

Pepa in njeni prijatelji se igrajo skrivalnice. Lisjak Luka zelo dobro voha, zato vedno zmaga.

Ko se Pepa in Jure zjutraj zbudita, ugotovita, da je močan dež povzročil poplavo. Njuna hiša je postala samotni otok.

Muminmamo tako močno tare domotožje po Mumindolu, da se ji uspe s čarobno paličico vrniti domov. A ko se znajde v pasti, si mora izboriti vrnitev k svoji družini.

Tisa Nejka najde skritega pod rjuho. Le koga se tako boji? Čarovnic. Tisi se zdi njegov strah smešen, saj ima sama čarovnice rada. Želi si postati čarovniška pomočnica, zato je njena oprava tokrat zelo posebna. V katero žival se je prelevila in ali bo Nejko premagal svoj strah? Ob Zofki je mogoče čisto vse!

Ekipo Mahaki čaka regionalno tekmovanje v žogometu. Mikey tovarišem še ne upa povedati, da gre na razgovor za štipendijo. Zato se zlaže. Reče jim, da ga boli rama in da gre zato na fizioterapijo. Tiffina očeta se medtem pripravljata na poroko.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

Nika in Niko v studiu čakajo čisto prave pustne maske iz Osnovne šole Olge Meglič Ptuj. Med njimi sta skrita tudi gosta. Gregor Valentan, turistični vodnik, ki nas popelje po Ptuju, in Adela Pukl, kustosinja v Slovenskem etnografskem muzeju, poznavalka zgodovine pustovanj. Pa še nekdo je tam. Kdo? Namig: obisk sta skrbno načrtovala in maske na obrazu izrabila za krinko. Se vidimo, če se prepoznamo!

Osmino finala Malih sivih celic začenjamo pustno. V boj za četrtfinale pa se s Kekčevo dobro voljo tokrat podajajo Jon, Maj in Anže Aaron iz OŠ Grm Novo mesto (rumeni) ter Luka, Tobija in Nande iz OŠ Lenart (vijolični), v Hitrih lončkih pa Neža, Filip in Jernej iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka ter Klara, Zala in Lara iz OŠ Jakobski Dol. Tekma je napeta in polna preobratov. V labirint se skrijeta miš in vlada, med hitre celice hrošči in orodje. Kdo se bolje znajde med Laufarji, filmskimi in pravljičnimi junaki, ladjami in podmornicami ter komu bolj curlja, pa v 17. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Kam na srednjo šolo? Infodromovci lahko odgovor in pomoč pri odločitvi danes in jutri poiščete na informativnih dnevih. Ker izbira srednje šole za nekatere pomeni tudi odhod od doma, smo se pozanimali, kakšen je vsakdan v dijaškem domu Bežigrad. V Infogromu pa so nam učenci OŠ Notranjskega odreda Cerknica povedali, na kaj vse so pozorni pri razmisleku o nadaljnjem šolanju. Na obmejnem območju med Sirijo in Turčijo se še vedno spopadajo s posledicami potresa, ki je prejšnji teden prizadel del teh dveh držav. Več milijonov ljudi potrebuje humanitarno pomoč. Ob koncu oddaje tudi o hitrih in živahnih plesnih korakih: s Taro in Gašperjem smo govorili o rokenrolu. Aleksej in Anja pa sta nam povedala več o dogajanju v Cerknici, kjer so za en teden oblast prevzeli Butalci.

Tom se znajde v težavah, ko ugotovi, da je bil denar, ki mu ga je posodil Amadej, ponarejen. Ekipa začne iskati Amadeja, preden bi ta povzročil še več škode. Učijo se tudi, kako prepoznati ponarejeni denar, vendar jih pri tem ovira skupina ajevcev.

Amadej in Žan Joštu pri košarki izmakneta denarnico. S tem želijo ajevci prisiliti Mlade mojstre financ, da bi odstopili od igre. Ekipa mora za nalogo raziskati varnostne prvine kartičnega plačevanja in sodobne oblike digitalnega plačevanja, vendar Jošt in Tom v igri ne želita več sodelovati.

Nekega jutra v Ki-Ki-Dojev gozd prileti čuden ptič – Superdo. Našemljen je v stilu super-herojev in leti s pomočjo škornjev na reaktivni pogon. S pomočjo nevarne goljufije in priliznjenega šarma povsem osvoji srca gozdnih prebivalcev. Zdi se, da je Princ Ki-Ki-Do postal povsem odveč v lastnem gozdu.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Slovenci smo smučarski narod in ljubezen do smučanja že dolgo krepita tudi zakonca Milena in Franci Malovrh, ki se še v devetem desetletju pogumno spuščata po zasneženih smučiščih.
Alpsko smučanje je dolga leta nosilo naslov slovenskega nacionalnega športa številka ena, za kar je vsekakor zaslužen tudi Tone Vogrinec, tokratni gost v studiu.
Bil je dolgoletni direktor alpskih disciplin, brez katerega tekmovalno smučanje pri nas zagotovo ne bi bilo takšno, kot je. Njegove ideje in inovativno razmišljanje je pustilo sledi ne samo v jugoslovanskem in slovenskem smučanju, ampak tudi v mednarodnem. Za razvoj discipline pa je vedno potreben denar, ki ga je bilo seveda vedno premalo, a se je vedno znašel. »Poslujem kot na orientalski tržnici, nikoli nisem za nič plačal polne cene,« je zapisal v svoji avtobiografiji Vsi me kličejo Tona. Iznajdljivost in občutek za posel sta mu vedno prišla nadvse prav. Ena od vrhunskih idej, ki je prinesla veliko denarja, je bila tudi legendarna akcija Podarim – dobim.
V pogovoru s Tonetom Vogrincem, ki bo kmalu praznoval 81. rojstni dan, prepoznavamo njegovo modrost, energijo, bogate izkušnje in širino pogleda tako na smučanje kot na življenje.

»Le pogum, vstani!« To je bilo geslo letošnjega jubilejnega 15. Svetopisemskega maratona. Branje Svetega pisma je letos potekalo od 21. do 26. januarja. Povezalo je kristjane po vsej Sloveniji. Z našo kamero smo zabeležili sklepno srečanje v Podutiku pri Ljubljani.

Bilka Baloh je v življenju počela že marsikaj, a vse je bilo potrebno, kot pravi sama, da je prišla na sedanjo pot in postala mentorica za postenje in ajurvedska terapevtka. Svoje znanje je strnila v dveh knjigah: Post, seme zdravja – Skrivnostni zapiski in Post širi zavest – Modrost celične inteligence.

»Bodite sveti, kajti jaz, Gospod, vaš Bog, sem svet.« (3Mz 19,2)
razmišlja URBAN LESJAK

Končal se je projekt INDA – Kulturno doživetje Prekmurja, namenjen ranljivim skupinam, ki jim je ponudil spoznavanje kulture in pridobivanje kompetenc za zaposlitev v turizmu. Obiskali smo romsko organizacijo Romano Ilo v Severni Makedoniji ter se odpravili v knjižnico igrač na Puščo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Brata Sever južnoameriško pustolovščino nadaljujeta v Braziliji. Pot ju vodi iz Ria prek otoka Ilia Grande vse do Peruja. Kljub mnogim preprekam in težavam se njuna dogodivščina uspešno razplete v Limi.

Iz mlinskega obrata uspešno pot v oljarstvu tlakuje že tretja generacija Kocbekovih v Ščavniški dolini. Z mladimi iz Srednje šole za prehrano in živilstvo v Mariboru pa se bomo podali v svet slaščičarstva.

Kdo ne pozna Ljubice Podboršek? Ljubica je najstarejša in prva tolmačka slovenskega znakovnega jezika, ki je svoje življenje posvetila razvoju slovenskega znakovnega jezika. Biti tolmač slovenskega znakovnega jezika ni delo, je zelo pomembno poslanstvo. Tolmači so namreč nepogrešljiv most med gluhim in slišečim svetom.

V današnji oddaji tokrat o slovenski diaspori v Argentini skozi literarne motive iz zdomskega življenja.
Obeležujemo deset let slovenske čitalnice v prestolnici avstrijske Štajerske.
Udeležili smo se srečanje Slovencev z Videmske pokrajine v Kobaridu.
Prebirali smo nove porabske pesmi, ki so danes že prava redkost.

Serija Prostovoljci ozavešča o pomembnosti medsebojne solidarnosti in o nujnosti delovanja prostovoljnih organizacij.

Jožica Ličen, prostovoljka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, se s karitativno dejavnostjo intenzivno ukvarja od leta 1990. Z mnogimi prostovoljci je vpeta je v različne oblike pomoči: od delitve materialne ter finančne pomoči do podpore materam, otrokom, brezdomnim in starejšim. Jožica poudarja, da so mnogi bolj kot kruha lačni pravičnosti, ljubezni, dobrohotnosti in spoštovanja. Verjame, da jim lahko prav vsak pomaga z darovanjem svojega časa otrokom, družinam, bolnim, ostarelim in osamljenim.

NABIRANJE CEPIČEV
Februarja je še čas za nabiranje cepičev. Biodinamik Slavko Turšič razloži, kako pravilno odberemo vejice za cepiče. Da te ne bi do cepljenja že vzbrstele, jih shrani v zamrzovalniku.
OSKRBA FALENOPSISOV
V Dobrovniku smo se podali med orhideje iz rodu falenopsis, za katere pravi Tomaž Jevšnik iz Ocean Orchids, da jih ne zalivamo, pač pa utapljamo. Kako ugotoviti, kdaj potrebujejo zalivanje, pa v oddaji.
ZELENE STENE
Tokrat spoznavamo mah, kot izredno dekorativno 'darilo' iz narave. Ko je primerno obdelan, tudi obarvan, z njim polepšamo notranje prostore in ustvarimo unikatne, reliefne okvirje. Sandra Pirš iz podjetja Liwing Walls ga rada kombinira z 'živimi' rastlinami, da ustvari zeleno steno.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Luka in Lučka se tako dolgo prepirata glede jabolčne pite, da ta pade na tla. Katja je jezna, ker bo morala speči novo. Če se ji hočeta odkupiti, morata najti veliko sočno jabolko. Kam se ga odpravita iskat? Naravnost v srednji vek.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Tokrat se posvetimo ambientom, v katerih kraljuje les. Najprej se bomo ustavili v čisto klasični domači brunarici. Zrasla je na Gorenjskem in je zahtevala veliko domačega stavbarskega znanja ter obrtniških spretnosti.
Apartmajska stavba v Ljubljani ponazarja idejo enega največjih arhitektov modernizma, Le Corbusierja, ki je trdil, da mora vsaka hiša naravi povrniti tisti košček, ki ji ga je odvzela s svojo površino. Objekt, ki smo ga posneli, se od drugih loči z zeleno streho, ki poleg lesa poudari potreben stik z naravo.
Mobilne hiške povezujemo s počitnicami, z naravo, kamor se v toplih mesecih leta preselimo za teden ali dva, da si oddahnemo in napolnimo baterije. A mobilna hiška je lahko še mnogo več kot to – lahko predstavlja stalno obliko bivanja, ki je ravno tako funkcionalno in udobno kot v klasični hiši ali stanovanju, hkrati pa mnogo cenejše. Predstavimo primer zares vsestranske uporabnosti lesa kot gradbenega materiala.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Priložnost osvojiti 20.000 evrov v kvizu Joker bo imel Bojan Jurko iz Celja. Je mlad upokojenec, ki ima najraje naravo, kolesarjenje in dobro hrano. Bojan ima dva otroka in štiri vnuke in prav vnuki bodo najbolj veseli osvojene nagrade, saj jo bo v celoti namenil njim. Za sotekmovalca je izbral partnerja svoje hčerke Jana Potočnika.

V prvi oddaji nove sezone bomo zapeli kar dvakrat, vmes pa bomo analizirali razmere na političnem parketu in razmerje med premierjem in lepo lobistko. Na terenu smo na delu ujeli specialno enoto za povrnitev Prešernove nagrade Svetlani Makarovič, naš občasno redni profesor Magister Baltić pa bo predstavil čisto svežo Besedo tedna. Kaj se v resnici dogaja za zaprtimi vrati poslanskih pisarn, nam bo tudi tokrat izdala politična telenovela Palomar, premierno pa se bo predstavil naš novi sodelavec Robert Petan v Redni rubriki, ki bo tokrat posvečena prihrankom. Naša gostja bo multinagrajena režiserka in scenaristka Urška Djukić, kako zaslužiti s prodajo rabljene robe, pa nam bo izdal Borut P. Na Mali Terasi bo zapel sam vodja opozicije, ki bo v pesmi podal svoj akcijski načrt za postavitev novega muzeja.

Ekipa londonskih kriminalistov se odpravi v Moskvo, da bi zaslišala ruska agenta, osumljena umora Aleksandra Litvinenka. Ruske oblasti preiskovalce ovirajo, kolikor morejo, in celo trdijo, da sta bila agenta sama žrtvi zastrupitve. Kriminalisti se vrnejo v London praznih rok. Medtem na čajniku iz hotela, v katerem so zastrupili Litvinenka, odkrijejo sledi polonija. Marina Litvinenko na moževem pogrebu zaupa policistom svojo odločitev, da si bo še naprej prizadevala, da bi morilce dosegla roka pravice.

LITVINENKO / Velika Britanija / 2021
Scenarij: George Kay
Režija: Jim Field Smith
V glavnih vlogah: David Tennant, Margarita Levieva, Mark Bonnar, Neil Maskell, Stephen Campbell Moore

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Provokativna zgodba o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki temelji na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem. Film je bil leta 2020 nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film.

Dvajsetletni Daniel je med bivanjem v prevzgojnem domu zaslišal Božji klic, a kot obsojeni zločinec ne more v semenišče. Po prestani zaporni kazni se tako odpravi na drug konec države, kjer mu je dodeljeno delo na žagi. V vasi pa se predstavi za duhovnika in po spletu naključij kmalu prevzame vodenje župnije. Prihod karizmatičnega mladega pridigarja je za vaščane priložnost, da se soočijo s tragedijo, ki razžira skupnost.

Originalni naslov: BOŻE CIAŁO
Leto produkcije: 2019
Država: Poljska, Francija
Žanr: drama
Režija: Jan Komasa
Scenarij: Mateusz Pacewicz
Igrajo: Bartosz Bielenia, Eliza Rycembel, Aleksandra Konieczna, Tomasz Ziętek

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov