Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 23. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 23. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pozdravljen, kameleon! Imaš majhno podolgovato telo, prekrito z luskami, in dolg rep. Po vseh štirih se premikaš zelo počasi. Spadaš med plazilce. Med kuščarji si mojster v spreminjanju barve, s čimer se zavaruješ pred plenilci, to pa ti pomaga tudi pri lovu.

Pok se razjezi, ker v knjigarni ni in ni miru: knjižne miške ves čas tekajo in cvilijo, za nameček pa še Pak igra na kitaro in poje. Skupaj se prestavita v babičin vodnik, ki ju nauči priklicati notranji mir.

Mariborsko jutro bo tokrat pomladno obarvano. Povabili vas bomo na 6. Festival sprehodov, predstavili čistilno akcijo v Račah, kjer moči združijo lovci in osnovnošolci, naučili pa se bomo tudi izdelati šopke za materinski dan iz rož, ki nikoli ne uvenejo. V rubriki Svetujemo bo dr. Ivica Flis razložila kako do kakovostnega spanca, izvedeli bomo kako se ženske znajdejo v svetu računalnikov, povabili pa vas bomo tudi na BOB leta.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzi je navdušena nad Timovim presenečenjem v gozdnem paviljonu in skupaj preživita romantično noč. Ko se naslednji dan vrneta v Knežji dvor, ju Steffen ljubosumno gleda, vendar si ne dovolita, da bi jima pokvaril srečo.
Robert namerava oditi iz Knežjega dvora, ker je Werner kljub njegovemu nasprotovanju podpisal pogodbo z Ariane. Ker ga Werner prosi, naj vseeno ostane in mu pomaga, mu Robert predlaga kompromis.
Lucy je navdušena, ko izve, da je pisatelj Joell Wauters gost v Knežjem dvoru, in se mu poskuša približati. Med pospravljanjem njegove sobe odkrije rokopis in ga začne listati ...

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Začetki novomeškega podjetja Hemptouch segajo v leto 2014, ko sta Silvija Špehar in Marko Sladič združila njeno strast do narave, zelišč in naravne kozmetike in njegovo strast do podjetništva in konoplje. V podjetju je danes redno zaposlenih deset ljudi, ponujajo pa petnajst različnih izdelkov za nego kože z izvlečki iz konoplje in izbranih zelišč. Ves čas so usmerjeni k trajnostnim rešitvam in razvoju; konoplja je vzgojena v Sloveniji, izdelki so veganski in zapakirani v reciklirano embalažo. Med drugim jih izvažajo v Nemčijo, Veliko Britanijo, na Češko in Nizozemsko, prodreti jim je uspelo celo na zahteven japonski trg. Za izdelke so prejeli številne ugledne mednarodne nagrade, posebej ponosni pa so na certifikat Natrue; so prva kozmetika v Sloveniji in prva CBD-kozmetika na svetu, ki je pridobila ta najstrožji certifikat naravne in organske kozmetike.

Vojna v Ukrajini je v zadnjem letu razkrila vse šibkosti evropske odvisnosti od ruskih energentov; evropski računi za energijo so bili to zimo občutno višji. A kot kaže, bo kriza, ki smo jo močno občutili tako potrošniki kot tudi gospodarstvo, spodbudila zeleni prehod, o katerem govorimo že leta. Načrt ZDA in Evropske unije je ogljična nevtralnost do leta 2050, pot do energetske varnosti z obnovljivimi viri energije pa bo draga in bo zahtevala tudi radikalno spremembo naših potrošniških navad. Tokratni Globus o ameriški in evropski zeleni poti do energetske varnosti je nastal na terenu na obeh straneh Atlantika.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Čedalje bolj postaja jasno, da Jakub potrebuje očeta. Tereza si mora priznati, da brez Martina težko obvladuje Jakuba, zato prosi Karla, da Jakuba nauči voziti kolo. Ker se Martin Terezi ne oglasi na telefon, se ga odloči obiskati. Želi mu dati še eno priložnost, vendar ugotovi, da je Martin sprejel ponudbo, ki bo rešila njegovo kariero in mu omogočila pobeg pred družinskimi tegobami. Karel in Olga sta pretresena ob Marcelinem razkritju, kdo je oče njenega otroka ter kaj se je dogajalo ob Olginem porodu.

KUKAČKY / The Swap / Češka republika / 2021
scenarij: Jan Coufal
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Viktor Sekanina, Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Antonín Mašek, Petr Kostka, Libuše Švormová, Theo Schaefer, David Novotný, Marek Frňka, Sabina Remundová, Darija Pavlovičová, Denisa Barešová, Michal Isteník

Priznanje Za narodnosti. Slovenska nagrajenka v letu 2022 je bila Marijana Sukič.
Porabska podjetnica. V vasi Bajánsenye že več kot dve desetletji uspešno vodi svoje podjetje.
Postni čas. V tem obdobju naj bi pri kuhanju – namesto mesa – uporabljali čim več zelenjave.

A Nagyító alatt című adásunkban a húsvéti ünnepkör népszokásaira összpontosítunk.

V oddaji Pod drobnogledom se bomo osredotočili na ljudske običaje ob velikonočnih praznikih.

Tokrat skozi glasbo in ples spoznavamo kulturno pestrost našega prostora. 12 letni RUBEN navdušuje s svojo ustvarjalnostjo - pleše, igra klavir, piše, fotografira … Njegova plesna mentorica JANA KOVAČ VALDÉS ga na KGBL usmerja pri oblikovanju lastnega plesnega izraza in samostojnega koreografskega dela. Na terenu bomo spoznali osnovnošolca OŽBEJA in TIBORJA, ki se navdušujeta nad nogometom, med tem ko je njun oče DANIEL NZOTAM, ki prihaja iz Kameruna, po duši glasbenik in organizator festivala AFRIŠKA VASFEST. Izkušnjo begunstva bo z nami delila glasbenica, novinarka in prostovoljka MAIDA DŽINIĆ - pred tridesetimi leti jo je vojna v Bosni in Hercegovini pregnala od doma. S sabo je prinesla ljubezen do sevdaha. Glasbenik, producent in režiser ALI R TAHA pa je pred desetimi leti iz Sirije prišel k nam študirat multimedijo in ustvaril simpatičen humoren film o predsodkih med različnimi kulturami. Krompirjev koncertni klub je ponovno odprl vrata in Niku, Niki, Gaji in Klemnu družbo v studiu spet dela kopica mladih koncertnih navdušencev.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Leta 2019 smo na svetu izdelali 460 milijonov ton plastike. Plastiko izdelujemo pretežno iz neobnovljivih virov energije, to je iz surove nafte. Ko plastične izdelke nehamo uporabljati, postanejo odpadki. V Sloveniji v povprečju vsak prebivalec ustvari 40 kilogramov plastičnih odpadkov na leto. Le 10 odstotkov jih recikliramo.
Če se plastika znajde v naravi, tam ostane več sto let; najdemo jo povsod, v oblakih, toči, podzemnih jamah, vodi, morju, tudi v živih bitjih.
Kaj bi lahko bila rešitev teh težav? Novi materiali, ki bi imeli enake dobre značilnosti kot plastika, bili iz surovin, ki jih je dovolj, in ne bi onesnaževali narave, torej bi se v njej razgradili na osnovne gradnike: z eno besedo – biomateriali.

Cmokci skačejo z ravnila. Modri cmokec pa se obotavlja. Ga bodo prijatelji spodbudili, da bo zbral pogum za skok?

Žabica Živa je pripravljena na svoj prvi skok iz tropskega ribnika. Za sabo pusti bratce in sestrice paglavce in se poda v širni svet. Toda čeprav ima poskočne krake in je neustrašna, ji bo pri premagovanju preprek prav prišla pomoč izkušenih in malce počasnejših prebivalcev vrta: deževnika Viljema in polža Saška.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Če kje, pri listnatem testu velja, da se brez muje še čevelj ne obuje, toda rezultat je maslena simfonija! Današnji izziv se imenuje doma pripravljeno listnato testo. Priprava je zamudna, vendar doma narejeno testo je res masleno! In hec je, da karkoli zavijemo v tako testo, postane prefinjeno in posebno. Danes bomo poskusili z jabolki in naredili nadevana jabolka v srajčki listnatega testa.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Kinu Šiška nocoj ponovno gostijo izraelsko indie pop zasedbo Lola Marsh, ki bo predstavila nedavno izdano ploščo Shot Shot Cherry. V ljubljanski SNG Opera Balet bo premiera Verdijeve opere Trubadur v režiji Yulie Roschine in pod dirigentskim vodstvom Roberta Gianole. Predstavili pa bomo tudi pravkar izdani stripovski album Janez Žbogar avtorja Igorja Ribiča, ki je nastal po istoimenskem romanu Charlesa Nodierja.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Po strateških svetih za prehrano, zdravstvo in makroekonomska vprašanja je vlada ustanovila še svet za preprečevanje sovražnega govora. Ministri pišejo številne reforme, pri katerih so bolj kot vsebina znani datumi uresničitev. Mesec dni pred obletnico volitev je politični kapital vlade že precej skopnel, volivci pričakujejo rešitve.

Dokumentarni film spremlja usodo šestih Rusov, ki si v vse bolj avtoritarni državi upajo javno izražati nasprotovanje vojni v Ukrajini, čeprav jim zato grozi dolga zaporna kazen. Večina posnetkov je nastala skrivaj, saj so oblasti pod vodstvom Vladimirja Putina po napadu na Ukrajino močno omejile svobodo izražanja, kaznivo je tudi sodelovanje s tujimi mediji. Novinar Vasilij intervjuva kolegici iz Sibirije, ki raziskujeta življenjske zgodbe padlih ruskih vojakov. Ugotovili sta namreč, da jih je v Ukrajini umrlo veliko več, kot priznavajo oblasti. Natalija se udeležuje protivojnih protestov in objavlja novice na Tiktoku, vendar mora uporabljati tujo telefonsko kartico, saj so družbena omrežja v Rusiji cenzurirana. Univerzitetni profesor Roman, ki je zaradi protivojnih objav izgubil službo, je zaskrbljen zaradi svojih staršev, ki živijo v Ukrajini. Sonja pa si zaman prizadeva, da bi izpustili iz pripora njeno partnerico Sašo, ki ji zaradi lepljenja nalepk s protivojnimi gesli grozi do deset let zapora. Ko Putin septembra 2022 razglasi mobilizacijo, se Vasilij odloči, da bo pobegnil …

INSIDE RUSSIA: PUTIN'S WAR AT HOME / Velika Britanija / 2022 / Režija: Gesbeen Mohammad

22:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ob koncu razstave Marcela Valentinija so v Galeriji Vžigalica pripravili posvet, ki obravnava problematiko goljufij s ponaredki umetnin v Sloveniji. Po podatkih Interpola je namreč med organiziranimi oblikami kriminala takoj za trgovino z orožjem in mamili črni trg z umetninami, ponaredki pa v tujini dosegajo izjemno visoke, lahko tudi milijonske vrednosti. V oddaji bomo med drugim raziskali, zakaj je ponarejanje pri nas redko kaznovano, kako ga odkrivajo in kdo so slavni ponarejevalci. Pogovarjali smo se tudi s predstavniki muzejske stroke, ki še vedno opozarjajo, da potrebujemo samostojen zakon o muzejih. Možnost izobraževanja muzejskih delavcev, prevetritev kadrovske strukture, prostorske izboljšave - to je le nekaj izmed mnogih težav, ki se že desetletja kopičijo. Ogledali si bomo še, s kakšnimi avtobusi so se Ljubljančanke in Ljubljančani vozili v minulih stotih letih. Jožef Trpin je namreč v knjigi z naslovom Avtobusi in trolejbusi Ljubljane prikazal razvoj javnega mestnega prometa v naši prestolnici od leta 1927, ko se je tam zapeljal prvi avtobus, pa vse do devetdesetih let, ko so mesto preplavili novi nizkopodni avtobusi. V Cankarjevem domu smo prisluhnili koncertu orkestra Slovenske filharmonije, ki je med drugim izvedel dela avstrijskega skladatelja Georga Friedricha Haasa. Haas nam je pojasnil, kako nastaja njegova spektralna glasba. Pogovarjali pa smo se tudi s Tomom Brejcem, enim mednarodno najuspešnejših slovenskih fotografov. Prepoznan je kot odličen portretni fotograf, ki ga najemajo ugledne revije, ali pa kot režiser ustvarja oglase za priznane blagovne znamke.

Božena Němcová s svojimi odraščajočimi otroki še naprej živi v revščini in brez moža, ki mora delati na Ogskem, vendar mu prenehajo izplačevati plačo zaradi obtožbe, da je ruski špicelj. Oba sta pod policijskim nadzorom zaradi stikov s češkimi domoljubi. Božena želi, da bi bili vsi njeni otroci izobraženi, vendar ji sredstva tega ne dopuščajo in z možem je na bojni nogi glede vzgoje otrok. Božena dokonča Babico, svoje najslavnejše delo, vendar ji ga njen založnik noče izdati, dokler se za natis knjige ne zavzame grofica Kounicová. Njeno okolico in njenega moža moti njen nekonvencionalen način življenja. Zaradi zdravstvenih težav vse težje piše.

BOŽENA / Češka republika / 2021
scenarij: Martina Komárková, Hana Wlodarczyková
režija: Lenka Wimmerová
v glavnih vlogah: Anna Geislerová, Jan Hájek, Anna Kameníková, Martin Mysicka, Krystof Hádek, Václav Matejovský

Leta 2019 smo na svetu izdelali 460 milijonov ton plastike. Plastiko izdelujemo pretežno iz neobnovljivih virov energije, to je iz surove nafte. Ko plastične izdelke nehamo uporabljati, postanejo odpadki. V Sloveniji v povprečju vsak prebivalec ustvari 40 kilogramov plastičnih odpadkov na leto. Le 10 odstotkov jih recikliramo.
Če se plastika znajde v naravi, tam ostane več sto let; najdemo jo povsod, v oblakih, toči, podzemnih jamah, vodi, morju, tudi v živih bitjih.
Kaj bi lahko bila rešitev teh težav? Novi materiali, ki bi imeli enake dobre značilnosti kot plastika, bili iz surovin, ki jih je dovolj, in ne bi onesnaževali narave, torej bi se v njej razgradili na osnovne gradnike: z eno besedo – biomateriali.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Kinu Šiška nocoj ponovno gostijo izraelsko indie pop zasedbo Lola Marsh, ki bo predstavila nedavno izdano ploščo Shot Shot Cherry. V ljubljanski SNG Opera Balet bo premiera Verdijeve opere Trubadur v režiji Yulie Roschine in pod dirigentskim vodstvom Roberta Gianole. Predstavili pa bomo tudi pravkar izdani stripovski album Janez Žbogar avtorja Igorja Ribiča, ki je nastal po istoimenskem romanu Charlesa Nodierja.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov