Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 3. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 3. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Amari živi na čudoviti kmetiji in nas prijazno vabi, da spoznamo njeno živalsko druščino. Zna več živalskih jezikov. S pujski se na primer pogovarja v pujščini, s kozicami pa kar v meketaškem jeziku. Kako skrbi za svoje prijateljice živali in katera izmed njih se najraje crklja? Pridružimo se Amari in skočimo v Studio Kriškraš! Tudi Lovro, Borček in Šviga se že pripravljajo na kmečka opravila.

Ko pride Žvenk Glavni poklicat Mino, Tima, žabice in zmajka Juša, da je čas za v posteljo, oblak ostane sam in žalosten.

Veterinarka Prašičkova ima veliko dela, njeno pomoč potrebuje kar nekaj nemočnih živali.

Pepa in Jure spoznata kengurujko Klaro in njenega bratca Jožka. Pepa pokaže Klari, kako se skače po blatnih lužah. Kdo bo skočil najvišje?

Že štirinajsto leto se je Ribič Pepe v družbi lisjaka Foksnerja, Kakaduduja, Ronje in drugih iskrivih otrok spoprijemal z različnimi izzivi. Po mestu je preganjal gromozansko packo, boril se je z ušmi, lovil morsko večerjo, poskrbel za nepozabno rojstnodnevno zabavo, preselil žabe, pojedel ogromno brokolija, rešil ptiča, spravil zvitega lisjaka nad oblake ... Bilo je zabavno, poučno, plesno in razburljivo. Najboljših trenutkov se bomo spomnili v zadnji oddaji.

Gaki spet ne more telovaditi. Boli ga zob. Mija ga spodbuja, naj čim prej obišče zobozdravnico … Ali pa bo zobozdravnica obiskala njega. Bo Gaki premagal svoj strah in pogumno odprl usta? Ob Zofki so vsi strahovi odveč, zato nas G kot glejte!

Ofelija se s svojima sestrama šola na domu, zato je cel svet njihova učilnica. Danes se bodo sestrice učile o morskih bitjih, ki jih bodo našle na obali. Pridruži se jim pri pouku!

V tej oddaji bomo iskali najnevarnejša orožja v živalskem svetu: najhitrejše čekane in žival, katere tišina je smrtno nevarna. Preizkušali bomo tudi najnevarnejše lovke, ki pripadajo orjaškemu lignju.
Čeprav imajo vsi glavonožci lovke s priseski, ima ta ligenj v njih skrito še posebno nevarno orožje.

V Krompirju spoznavajo načine učenja in pomnjenja. Gostje Nike in Nika bodo mladi tečajniki iz Pionirskega doma in učiteljica petja Eva Moškon ter profesor Klemen Lah iz Waldorfske šole. Na terenu pa so se srečali z Lu, ki dobro ve, kako pravilno učiti psa, plesalke plesnega kluba Forma pa bodo zaupale, kako čim lažje osvojiti plesno koreografijo SayHi.

Sezono Malih sivih celic zaključujemo veličastno, še bolj zabavno, plesno, glasbeno in z veliko smeha. Med seboj se namreč v posebnih igrah pomerijo znani Slovenci Nika Rozman, Cene Prevc in Boštjan Gorenc – Pižama (rumeni) ter Nika Križnar, Denis Avdič in Tomi Meglič (vijolični). Oddajo popestrijo še mladi Godalkarji, profesionalna plesalca in naši najboljši tekmovalci kviza ter Hitrih lončkov. Kdo bolje oponaša zvoke džungle in morja, kdo se prelevi v emuja in dihurja, kdo najbolj obvlada kan kan in se prebija skozi labirint ter s katero sladico skočimo v poletje, pa izveste v 32. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V prvi oddaji Poletnega Infodroma bodo najprej na vrsti prispevki pretekle sezone, ki bi jih lahko dali v rubriko z naslovom Dobro je vedeti. Tako boste izvedeli, kaj je empatija in zakaj je pomembna za naše medsebojne odnose in sobivanje; kako se odzvati, če nas ob cesti ustavi neznanec; zakaj preklinjamo in kakšni so vaši statusni simboli. Raziskali smo tudi, zakaj se potimo in zakaj se najstniki potite opazneje.

Tokatna Osvežilna fronta ne bo tako zelo osvežilna, saj so se ustvarjalci lotili precej smrdeče teme. Govorili bodo namreč o dreku, blatu, govnu, iztrebkih, fekalijah. In čeprav pogovorno kakšno slabo stvar pogosto opišemo, da je za en drek, to še ne pomeni, da so iztrebki nekoristni. O tem, kje jih je mogoče koristno uporabiti, s kakšnimi predsodki so povezani, pa tudi o dreku v umetniškem izražanju, o straniščih in bontonu prdenja bodo razmišljali v tokratni Osvežilni fronti.

Naša koža skupaj z nami nabira izkušnje in skoraj ničesar ne pozabi. Koža ni zgolj naš največji, ampak tudi izredno pomemben organ. Toda da lahko opravlja vse svoje naloge, je treba zanjo skrbeti; če ne bomo, nam bo to tudi hitro pokazala. Zakaj je koža pomembna in kako poskrbeti za njeno zdravje, bomo danes govorili z zdravnikom, dermatovenerologom Borutom Žgavcem.
Kaj se dogaja s kožo, ko se staramo? Na katere kožne spremembe naj bodo starejši pozorni, kdaj se odpraviti k zdravniku? Zakaj se staramo tako različno? Katere sestavine naj vsebujejo izdelki za nego zrele kože, čemu pa naj se raje izogibamo? Kako lahko zmanjšamo vpliv škodljivih zunanjih dejavnikov na kožo? Tako kot velja za večino stvari v življenju, je tudi sončna svetloba po eni strani dobra in jo nujno potrebujemo, po drugi strani pa je nevarna in škodljiva, čeprav škodljivih učinkov morda ne vidimo takoj. Pretirana izpostavljenost UV-žarkom je tudi eden izmed pomembnejših dejavnikov za razvoj kožnega raka. Z najnevarnejšo obliko se je spopadla tudi Anja Matušin.

Za mnoge starše je nakup šolskih potrebščin velika skrb. Zato Slovenska karitas že 15. leto zapovrstjo pripravlja akcijo z naslovom »Pokloni zvezek«. Letos v akciji sodeluje kar 226 osnovnih šol in 126 vrtcev.

»Zlati naložbi zame in za skupnost - učenje in znanje«. S tem naslovom so pospremili na pot novo »Rastočo knjigo« na OŠ Lava v Celju. V časih velikih sprememb in še večjih preizkušenj, ki vse pogosteje postavljajo pod vprašaj pomen znanja in strokovnosti, so se na OŠ Lava odločili, da se bodo v novi knjigi posvetili mnogoterim vidikom znanja in ustvarjalnosti.

V galeriji Staneta Kregarja v Zavodu sv. Stanislava so se z razstavo »Utrinek časa za vse čase« poklonili 140. obletnici rojstva fotografa Petra Nagliča iz Šmarce pri Kamniku. Na ogled so postavili likovna dela, ki jih je na povabilo Nagličevega vnuka Matjaža Šporarja po motivih Nagličeve fotografske zbirke poustvarilo oz. interpretiralo devetindvajset sodobnih slovenskih likovnih ustvarjalcev.

»Veselite se, izpopolnjujte se, spodbujajte se, bodite istih misli, živite v miru, pa bo Bog ljubezni in miru z vami.« 2Kor 13,11
razmišlja BORISLAV LIVOPOLJAC

Alena Begić je mlada pisateljska zvezda v vzponu: prejela je nagrado Lapis Histrie za najboljšo kratko zgodbo na Forumu Tomizza v Umagu – to je že njena četrta literarna nagrada na Hrvaškem. Rodila se je v Nemčiji, odraščala v Bosni in Hercegovini, zdaj končuje magisterij filozofije in primerjalne književnosti v Ljubljani. Zakaj kratke zgodbe piše v bosanščini, filozofske eseje pa v slovenščini? Tokratno oddajo je glasbeno obarval ženski zbor Rosa, ki je dve leti po nastanku vse bolj priljubljen in nastopa tako v Sloveniji kot v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem. Dve sevdalinki je zbor zapel tudi v našem studiu pod taktirko umetniškega vodje Saše Čana.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nadaljevali bomo spoznavanje Maše in njenih živali, tokrat najprej konji, koze, osel in ovce, nato še psi in mačke. Večina posvojenih in rešenih. Spoznali boste tudi par, ki namerno posvaja ostarele pse in jim tako nudi vsaj nekaj sreče v življenje. V oči se vam bo zazrla sova uharica, pa tudi kakšno nagrado še imamo za vas.
ozivalih@rtvslo.si

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

V islamu ženske ne smejo govoriti o spolnosti, toda medicinska sestra in stand up komičarka Khadija Sabriye prav rada krši ta tabu. Ne, da bi provocirala, temveč izrazila samo sebe. Odločila se je za svobodo.

»Kako je lahko umetnik svoboden, če je odvisen od maminega denarja?« se sprašuje Mário Roberto, pisatelj, cineast, slikar, kipar in celo igralec, ki je v središču otoškega mesta Ponte Delgada odprl prodajno umetniško galerijo, v kateri razstavlja svoja dela. Mami je za 90. rojstni dan prinesel prav posebno darilo.

Betina Habjanič nam s svojimi različnimi likovnimi stvaritvami skuša prikazati tisto, kar nam običajno ostane skrito in zamolčano – zakol živali. Želi, da vidimo tisto, od česar mnogi ljudje pogledajo stran. Zaradi njene odločnosti in jasnih izjav je deležna obsojanja, poleg tega je malo ljudi, ki bi jo razumeli.

Irenin oče je šel z društvom upokojencev na izlet, in kadar očeta ni pri hiši, je Jaka najbolj glasen. Vsem po vrsti pametuje, glavna tarča njegovih umotvorov pa je, kot običajno, Irena. Cene in Jože se sprašujeta, kako se bo to končalo, župnik pa se srečuje z drugačnimi težavami. Odkar je ostal brez kuharice, mora sam skrbeti za vse. Cene župniku za kosilo večkrat prinese kaj slastnega in župnik mu je neskončno hvaležen, a treba bo poiskati trajno rešitev. Še bolj kot težave s hrano pa župnika skrbi sumljivo dogajanje v hiši pokojne prepirljivke, saj postaja vse bolj očitno, da gre za skrajno nemoralno početje. Boji se, da bo zadeva prej ali slej prišla na dan in bo padla senca na vso župnijo.

Gluhi ljudje vse življenje doživljajo komunikacijsko izoliranost, saj ne slišijo sveta okoli sebe. V starosti se ta izoliranost še poglobi, kar lahko vodi v še večjo osamljenost. Zato se gluha skupnost v Sloveniji, ki šteje približno 1500 oseb, močno zavzema za vzpostavitev posebnih oddelkov v domovih za starejše, kjer bi gluhi starostniki lahko bivali skupaj in se med seboj sporazumevali v znakovnem jeziku. Več izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V oddaji Vizionar boste spoznali oklic orodjarja, brez katerega si visokoproduktivne proizvodnje ne znamo več predstavljati. Popeljali pa vas bomo še v družinsko podjetje Mehurček, v katerem so med drugim specializirani za nego in vzdrževanje gasilske opreme. Skupaj s strokovnjaki iz tujine so razvili celo posebno komoro za zaščito gasilskih oblek.

ZBIRKA POTONIK
Potonike z barvami in kot puh lahnimi cvetovi izražajo nežnost in nas spominjajo na preteklost. Prve potonike je Sandra Leiner Lebar občudovala na babičinem vrtu. Zdaj jih imata z možem Rihardom nasajenih že preko 300 sort, vzljubila sta jih tudi zaradi preproste vzgoje. Večina je najlepših prav v teh dneh.
NASADA ZA SENČNO IN SONČNO LEGO
V balkonskih koritih ali umetelnih loncih si omislimo zanimive rastline, ki nas razveselijo z lepo razrastjo, barvami ali cvetovi. S klubom Gaia smo nad Laškim znova obiskali Jureta Aškerca in v čudoviti hribovnati pokrajini zasadili nevsakdanja nasada za senčno in sončno lego.
IN MEMORIAM – IZIDOR GOLOB
Poslovil se je Izidor Golob, vrhunski poznavalec mnogih trajnic, ljubitelj in žlahtnitelj predvsem perunik in maslenic, in uspešen ljubiteljski vrtnar. Spomin na Izidorja bo še naprej živel v zavidljivih zbirkah perunik in maslenic v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru in na številnih ljubiteljskih gredah, pa tudi v spominih mnogih generacij vrtnarjev in gledalcev oddaje Na vrtu.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ekipa Tinpo pomaga izgubljenemu kužku najti pot domov - in to z nosom!

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Lastnika hiše sta sprva želela obnoviti domačo hišo, a zaradi nesorazmerno velikih stroškov obnove sta se odločila, da bo nova hiša kar se da podobna stari, a bo kljub temu skladna s časom, v katerem živimo. Arhitekta sta lastnikoma znala prisluhniti in družina že nekaj let uživa v novem domu.
Kdo ve, koliko neizdelanih mansard se skriva pod strehami zasebnih hiš v naši deželi. Mnoge med njimi bi lahko postale prijazen dom, namesto da se v njih nabirata odvečna krama in prah. Kjer v hiši vladajo zdravi odnosi, je izkoriščeno nekdanje podstrešje lahko tudi dobrodošel povezovalni element za vse hišne prebivalce. Mansarda v hiši staršev, s katero na začetku mlada lastnika nista imela zelo ambicioznih načrtov, je postala sodoben dom.
Zakonca sta dolgo iskala zemljišče za gradnjo nove hiše v okolici Škofje Loke. Razveselila sta se, ko sta našla tako rekoč sanjsko parcelo. Na njej sta zgradila hišo, s katero sta uresničila svoje predstave o toplem domu - za ureditev okolice sta povabila krajinsko arhitektko, ki je oblikovala resnično čudovit vrt, prilagojen okolici.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zadnja epizoda Kaj dogaja? v spomladanski sezoni bo res nekaj posebnega, saj bo oddajo ekskluzivno prevzela nova vladna ekipa, a kljub temu boste seveda izvedeli vse. Kako dopustujejo avtorji oddaje, kako se izšolati za stanje v gneči in katera je zadnja beseda tedna pred poletjem? O poletni modi vam bo svetoval naš stalni občasni modni guru Fešn Tony, v telenoveli Palomar pa izveste vse o poletnih načrtih opozicije. Seveda se z novo staro garnituro vrača tudi zimzeleni Marcel Š., ki bo skupaj z novim voditeljskim parom poskusil rešiti vse vaše težave. Na Malo teraso pa za konec prihaja prav poseben gost, prekmurski raper Levopold I., ki bo predstavil svoj novi hit Kinderšpil II.

Posnetek koncerta je nastal po slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske v ljubljanskih Stožicah. Nastopili so Big Band Slovenske vojske in solisti Nuška Drašček, Hamo, Rudi Bučar, BePOP, Gregor Strasbergar, Amaya, Tomi Meglič in Rudolf Strnad.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Marianne se skrbno uredi za prodajo vstopnic za maturantski ples. S svojo zapeljivostjo preseneti sošolke in sošolce. Po incidentu z opitim dijakom ji pomagata Karen in Connell. Fantje se dogovarjajo, s katerim dekletom bodo šli na maturantski ples. Connellova mama zjutraj doma sreča Marianne. Connell prosi mamo, naj nikomur ne pove, da se dobiva z Marianne. Mama mu pove, da ni v redu, da spi z Marianne, v javnosti pa je še pozdravi ne.

NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

Evropska komedija leta 2021 po mnenju Evropske filmske akademije. Zabavna in trpka zgodba o nedoraslosti in (ne)odgovornosti duhovito in učinkovito vnaša elemente animacije v igrani film.

Rakel, rahlo nenavadna in precej nedorasla triindvajsetletnica, ugotovi, in to šele v šestem mesecu, da je noseča. Dete, ki raste v njej, je plod samo enega, ne preveč romantičnega večera, ki ga je preživela s študentskim plejbojem. Rakel ob strani stoji njen novi fant, ki ga prav nič ne moti dejstvo, da bo vzgajal tujega otroka.
Ampak Rakel je popolnoma nepripravljena na novo vlogo. Za splav je prepozno, zato začne pripravljati vse potrebno za oddajo otroka v posvojitev. Takrat pa v njeno življenje vstopi Ninjababy, animirani karakter, alter-ego njenega še nerojenega otroka, in jo začne na vse pretege prepričevati, da dela največjo napako svojega življenja. Ninjababy uganja razne vragolije; prileze iz zvezka, skoči v njeno skodelico, ji krati spanec…

Originalni naslov: NINJABABY
Leto produkcije: 2021
Država: Norveška
Žanr: komična drama
Režija: Yngvild Sve Flikke
Scenarij: Johan Fasting
Igrajo: Kristine Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov