Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 2. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 2. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Bine zvečer noče v posteljo. Ajdo prepričuje, naj se z njim igra. Samo s katero igračo? Ena je stara, druga mu ni všeč, tretja je pokvarjena,..Nobena ni dobra, zato se Bine odloči, da gre v svet igrač po novo.

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih odnesel v začarano žabjo mlako. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih odnesel v začaran vrt. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

TISTA O POLPETIH

Cmoku se na babičinih čevljih, ki so mu malo preveliki, odlomi pol pete. Odloči se, da bo kuhal bos. Toda bosemu ne švigajo po glavi nobeni zanimivi recepti.
Je pa izhodišče, če imaš samo pol pete za polpete. Cmokova posebnost so bučkini polpeti, ki jih obožuje tudi Bobek. V zahvalo mu Bobek popravi peto na čevlju.

Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti. V prvem sklopu Živalskih ugank se bomo srečali z žirafo, pajkom, gepardom, želvo in nojem.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

12:35
Otroški program: Op!

Jon in ostali ugotovijo, da je Kmetija odličen prostor za ustvarjanje glasbe.

V gozdu je nevihta. Pipi in Mandi pomagata gozdnim živalim, nato pa še sebi postavita šotor. Veter pa jo kmalu zagode tudi njima in odnese šotor. Zdaj bodo gozdne živali pomagale njima.

Boris že zna voziti kolo brez pomožnih kolesc. To zna tudi Rija. A ne brez Krokodila. Potiskati jo mora. Kar naprej potiskati. Ne sme odnehati. A Krokodilu spodrsne in Rija pade. Rija je besna. Krokodilu prepove, da bi se še kdaj dotaknil njenega kolesa. Sama pa težko vozi kolo. Le kje je Krokodil?

Vsi se razveselijo, ko Vid predlaga, da bi se igrali gusarje. Čarna in Capko sta prepričana, da bosta boljša kapitana kot Vid. Ker se ne morejo odločiti, se Rozi po pomoč zateče k Zofi.

Iz mesta pelje nov vlak naravnost do morja. Celestinca si močno želi, da bi se z Ernestom odpeljala na obalo, a vozovnica je zelo draga...

Življenje na Kmetiji se začasno spremeni v Jonovo videoigro.

Govoreči Tom se končno odloči, da bo Angelco povabil na zmenek. Prijatelji ga opozorijo, da si bo moral izmisliti skrajno zanimivo vabilo.

Sep je navdušen kolesar, ki prosti čas najraje preživlja na progi za kros. Ko se v šoli pripravljajo na kolesarski izpit, je prepričan, da ga bo opravil najbolje od vseh, pa tudi najhitreje. Žal pri tem pozabi, kako pomembni so prometni predpisi.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Dokumentarni film, ki opazuje življenje v neki majhni slovenski vasi, kakor so ga avtorji filma videli sredi poletja 2014.

Sprva je bilo zamišljeno, da bo film Hiške pripoved o usodah zapuščenih slovenskih domačij. Da bi prišli na sled izgubljeni usodi nekdanjih prebivalcev, so se avtorji filma med raziskovanjem ene od takih domačij po pomoč obrnili na prebivalce iz sosednjih hiš. Vsakdanje življenjske zgodbe so vpričo iskrenosti vaščanov nenadoma postale bolj zanimive od zgodb zapuščenih hiš. V avtorskem ospredju filma je scenaristično-režiserski dvojec Darko Sinko in Matjaž Ivanišin, ki je opravljal tudi delo direktorja fotografije.

Slovenski pozdrav DOMA izjemoma nastaja s pomočjo domačih posnetkov, ki jih pošiljajo slovenski glasbeniki. Do sedaj ste nas spremljali iz Begunj, navijali ste za 24 ansamblov nove generacije, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček. S tem bomo nadaljevali takoj, ko bo to mogoče.

Ilka Štuhčeva je za Slovenijo v St. Moritzu ubranila zlato kolajno, ki jo je na prejšnjem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Vailu osvojila Tina Maze. Da je ena od držav ubranila zlato kolajno v smuku, se je zgodilo prvič po letu 2001. Za takrat 26-letno Mariborčanko je to prvi naslov na največjih prvenstvih.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju, marca 2015, osvojil prvo mesto na tekmi s skupinskim startom. Na Finskem je Fak je osvojil peto odličje na SP. Svetovni prvak je bil že na posamični tekmi v Ruhpoldingu leta 2012.

Orlando se je odločil, da bo z ženo skušal zgladiti nesporazume, zato se s Claudio dogovori, da bo poleti z družino odpotoval na Sicilijo. Angelica še vedno čaka, da ji bo Orlando izpovedal ljubezen. Ko se novica o otroku razve, je vse težje skrivati, kdo je otrokov oče. Laura in Umberto hočeta poletje preživeti skupaj, na potovanju po Evropi, starši pa se pri njunih letih s tem težko sprijaznijo. Bea ugotovi, da zvestoba ni v njeni naravi, zato fanta hitro zapusti. Pietro se vendarle opogumi in odide po Nunzio. Angelica se zaradi razočaranja tolaži s tangom, vendar ima pred očmi ves čas Orlanda. Bosta srečo našla skupaj ali bosta vsak svojo srečo iskala drugod?

19:10
Otroški program: Op!

A kdo ve, kateri datum je danes? Pia dobro ve – danes ima rojstni dan. Spet se bo za eno leto postarala, fuj! Zato Firbci ne smejo nič vedeti o tem. Peter in Zarja obiščeta podružnično šolo, Alisa in Nejc se preselita v mlajšo kameno dobo, Jakob in Mia postaneta veterinarska pomočnika. Bo zelenim in oranžnim uspelo ugotoviti, zakaj je danes poseben dan?

Pojdite z nami na Bisergoro! Niste bili še nikoli tam? Brez skrbi, v družbi bibe Mice, bibe Toneta in škrata Tuki-Tama se ne morete izgubiti. Skupaj z njimi se sprehodite po travniku, občudujte metulje in druge travniške prebivalce, poiščite navihane škratke in se naučite peči posebne škratovske piškote. Ja, Bisergora je res čarobna - lahko se vam zgodi, da od razigranosti celo zakokodakate! Tako kot kokodaka kokošja mama, kadar bibama prinese novice s svoje domačije. Zato pogumno pot pod noge!

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Nish Kumar in Joel Dommett, ki zase pravita, da sta skupaj ravno za enega pravega moškega, se bosta tudi v drugi sezoni dokumentarne serije Prvinska preizkušnja odpravila po svetu in se družila z ljudmi, ki opravljajo zahtevna, naporna in nevarna dela, od borcev suma na Japonskem do argentinskih gavčev, ter spoznavala njihovo kulturo in način življenja.

1. del: Peru
V prvi oddaji bosta obiskala Peru ter se poskusila kosati z andskimi gorskimi nosači in izvajalci tradicionalnih plesov s škarjami.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Druga Avtomobilnost iz karantene se bo ukvarjala z zasloni v avtomobilih. V nekaterih primerih prekrivajo že kar celotno armaturno ploščo in bi zato lahko med postanki omogočali celo gledanje filmov. Prav zato avtoindustrija že sklepa partnerstva s ponudniki zabavnih vsebin, svoj lasten avtomobil pa je izdelal že tudi elektronski gigant Sony. Skupaj z gledalci Avtomobilnosti smo preizkusili tudi avtomobil s ta hip največjim zaslonom. Predstavili bomo tudi novo generacijo modela avtomobilske znamke, ki ima glede na analize podjetij Apple in Google najbolj dojemljive kupce za digitalne storitve. To "digitalno" oddajo bo zaokrožila povsem "analogna" zgodba o mehanski napravi - o volanskem obroču, ki obrača vsa štiri kolesa in tako omogoča večjo okretnost.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tokratno oddajo posvečamo enemu najbolj očarljivih, vsestransko uporabnih in trajnostnih gradbenih materialov, po katerega ni treba dlje, kot do domačega gozda. Oddaja je nastala v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in namenili smo jo spodbujanju trajnostne gradnje, gradnje z lesom.
V naših oddajah smo predstavili že številne lesene hiše, največkrat grajene iz križno lepljenega lesa. Tokrat pa bomo prvič spoznali drugačno, povsem ekološko leseno gradnjo. Hiša v Kamniku je zgrajena iz izključno ekoloških gradiv, kot so les, ilovica in kamen. Pri tem pa les ni lepljen, temveč vezan z mozniki. Kakšen način vezave je to, katere prednosti ima, predvsem pa kako se v popolnoma leseni hiši počuti mlada simpatična družina?
V nadaljevanju predstavimo razliko med gradnjo s križno lepljenim lesom in okvirno leseno konstrukcijo.
In še tretja, prav tako izjemna zgodba o uporabi domačega, slovenskega lesa, vendar tokrat na drugačen način. Smrekov les iz družinskega gozda je dobil družbo umetniških stvaritev iz prav tako naravnega materiala – gline. Prvič predstavimo stanovanje, katerega del je ustvarjalni studio. Lastnica v njem oblikuje keramiko. In ravno njen odnos do gline in prefinjenih oblik preveva vsak kotiček tega fascinantnega ambienta.

Ostani doma! Da pa bo doma še lepše, prisluhnite še enemu iz serije" koncert doma" v živo na Valu 202.
Zasedbo Fed Horses smo izštekane že slišali, tokrat bodo še bolj okrnjeni. V Koncert doma prideta namreč samo Jure in Urša, ki predstavljata gonilno jedro skupine.

Kdo lahko reši Sanne je pretresljiva zgodba o najstnici in njenem odkrivanju številnih vrzeli v švedskem zdravstvenem sistemu. Sanne je ranljiva v vrtincu sistema, ki ji ne pomaga. Edina, ki se zanjo bori, je njena mama.

V znamenitem rimskem Panteonu, danes cerkvi, nekdaj pa svetišču vseh bogov, so posneli zelo zanimivo koreografsko stvaritev. Na glasbo Franza Schuberta pod njegovo kupolo, skozi katero na sredini prodira naravna svetloba, akrobatski plesalci s pomočjo Foucaultovega nihala, trampolina in vrteče mize ustvarjajo igro med gibanjem in ravnotežjem. Zamisel in režija Yoann Bourgeoius.

Spremljali boste posnetek koncerta zasedbe Jani Šepetavec Quartet, ki je nastopila v Jazz Paradise – Jazz Clubu Gajo. Zasedbo, ki izvaja poslušljivo jazzovsko-bluesovsko glasbo, sestavljajo Jani Šepetavec (saksofon, avtor glasbe), Grega Crnkovič (kitara), Erik Čebokli (bas kitara) in Gašper Peršl (bobni). Novogoriški saksofonist Jani Šepetavec je magistriral na Univerzi za glasbo v Gradcu, pozneje pa svoje igranje izpopoljeval še na mojstrskih tečajih z mentorji Don Menza, Dave Liebman in Jerry Bergonzi. Urednik oddaje Daniel Celarec, režija Aleksander Šmuc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov