Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 3. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Pet, 3. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Otroci se marsičesa bojijo. Tudi Bine in Ajda imata strahove. Pred nevihto se skrivata v omari. Medtem ko zunaj treska in grmi, potujeta po domišljiji in kujeta načrte za premagovanje strahov. Najdeta drevo s strahovi. Popokata balone, ki predstavljajo njune strahove in že jih več ni.

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih skril v mišjo luknjo. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih skril v velikansko piknik košaro, na še večji piknik odeji. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

TISTA O FIŽOLU

Kako je fižol odlično živilo ne vedo vsi. Cmok ga izredno ceni. Zanj hoče navdušiti še otroka, ki prideta na kosilo. Z njune strani ni čutiti pretiranega navdušenja, vendar z veseljem sodelujeta pri pripravi. Tako jima je všeč, da mora Cmok še enkrat naložiti na krožnike.

Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti. V prvem sklopu Živalskih ugank se bomo srečali z žirafo, pajkom, gepardom, želvo in nojem.

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

27. oktober je dan, ko po svetu molimo za sožitje med ljudmi. Posebno oddajo bomo posneli v kraju sonca, vina in pesmi, Šentjerneju. Različno misleči krajani se pri vrsti dogodkov povezujejo in sodelujejo na družbenopolitičnem, kulturnem in verskem področju. Posebnost tega severozahodnega dolenjskega središča so menihi v Pleterjah. V tišini se z molitvijo in delom posvečajo Bogu. V kraju že 90 let delujejo tudi Šolske sestre de Notre Dame.

Sveta maša iz mariborske stolnice.
Mašuje nadškof msgr. Alojz Cvikl.

Takoj po razglasitvi epidemije so se ljudje množično podali v trgovine in izpraznili veliko polic z živili. Kako je danes? Je v Sloveniji hrane dovolj? Z nami se bo pogovarjal Igor Hrovatič s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Prva dela na vrtovih so tu, kako začeti, pokažemo v vrtnarskih nasvetih. Nasveti pred osmo pa o tistih, ki v teh izrednih razmerah hodijo v službo. Na kaj morajo biti pozorni, da zaščitijo sebe, sodelavce in ostanejo zdravi? Druga ura oddaje je namenjena kuhanju. Z nami bo preko videopovezave kuhal Boštjan Palčič. Za konec zavrtimo še pesem dneva. Da bo dan, preživet doma, kar se da prijeten, bodite v družbi oddaje Dobro jutro!

V tokratnem Izodromu o tem, kako se na daljavo šolajo gluhi in naglušni učenci, o tem, kako so se šolali naši dedki in babice, pa tudi o tem, kako so Slovenci živeli v habsburški monarhiji in kako poteka zakonodajni postopek.

13:40
Otroški program: Op!

Jon mora paziti na Timija, ko gre njegova mama po opravkih. Le kaj bi šlo lahko narobe?

Pipi z Mandijevimi prijatelji igra košarko, vendar je premajhen, da bi se kosal z njimi. Izumitelja prosi, da ga poveča, in sijajno odigra za svojo ekipo. Toda kako naj se tako velik pocrklja pri Mandiju?

Poletna vročina. Rija in Krokodil se gresta kopat v bazen. Za kopalce v bazenu obstajajo pravila. Prepovedano je jesti, se potapljati in, ojoj, živali ne smejo v bazen. Rija gre sama plavat. A Rijina napihljiva račka poči. Pa tako rada bi plavala s prijatelji. Plavalna blazina Krokodil ji priskoči na pomoč.

Da proslavi dan, ko so jo posadili, Zofi povabi prijatelje na koncert glasbe na veter. Vsi vneto vadijo za veliki nastop. Rozi poje, Zofi ima vetrne zvončke, Capko piščalko in Nežka flavto. Čarna pa ima težave s svojim kazujem.

Gospod Martinc si želi, da bi Ernest igral v njegovi trgovini. Za spremljavo mu posodi mehanični klavir, ki pa je strašansko razglašen ...

Kmet sledi nenavadnim zvokom in se znajde v labirintu iz sena.

Med "prijateljskim" obiskom semnja se Govoreči Tom in Angelca trudita, da se večer ne bi spremenil v romantični zmenek.

V zraku je pomlad in Jackyjina najboljša prijateljica Lisa je zaljubljena. Ves čas tiči s Tomom, Jacky pa se pri tem počuti kot peto kolo. Jacky se nazadnje odloči, da si bo tudi ona omislila fanta. Toda pri tem ima prav toliko sreče kot učitelj Kees pri zbiranju poguma, da bi svojo simpatijo Marie-Louise vprašal, ali bi hotela biti njegovo dekle.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Spoštovani gledalci oddaje Na vrtu, tokrat si bomo znova ogledali, zakaj vlada takšno navdušenje nad rastlinjaki. Če ga imamo, se lahko vse leto oskrbujemo z lastno zelenjavo. Ireni sta specialistka za zelenjadarstvo KGZ Maribor, Miša Pušenjak, in Davor Špehar iz Zelenega sveta razložila prav vse: kako se postavitve rastlinjaka pravilno lotiti, da nam bo kar najbolje služil, razmišljajmo o zbiranju deževnice ali celo postavitvi namakalnega sistema, vsakodnevnem zračenju, poletu pa senčenju. Četudi vzgajamo posevke v rastlinjaku, ne pozabimo na kolobarjenje.
V naravi pa prav zdaj diši po čemažu. Bodimo previdni pri nabiranju, da ne naberemo podobnih, a strupenih rastlin. Iz listov čemaža lahko ustvarimo pesto za vse leto, okus pa obogatimo z orehi, bučnimi semeni, orehi…

Tročlanska zasedba nas Iz Studia 22 pelje po poteh Etna. Če njihovo starost primerjamo z literaturo, po kateri posegajo, so še pravi otroci, ki z otroško zagnanostjo, ljubeznijo in vdanostjo delijo svoj pogled na glasbo. Pravijo, da ta v sebi nosi samo to, kar glasbenik vanjo vloži. Staro v novem, novo v starem. (P)osebna preobleka ljudskih pesmi.

Slovenski reprezentant v biatlonu Jakov Fak je poskrbel za nov presežek. Na tekmi na 20 kilometrov je osvojil drugo mesto in poskrbel za prvo slovensko odličje na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Predvsem na strelišču je bil vrhunski.

Žan Košir, dobitnik dveh kolajn v Sočiju, se je na vrh svetovnega deskanja na snegu vrnil po resnih zdravstvih težavah, za nameček pa je imel 33-letnik na dosegu roke tudi več kot bron olimpijskih iger v Pjončangu. Dramatičen je bil predvsem polfinalni obračun.

Nunzia se pripravlja na sprejemni izpit na univerzo, medtem ko s Pietrom začasno živita kar v njegovem arhitekturnem biroju. Valeria in Rita se poročita. Med gosti je tudi Luca, Ritin nekdanji fant, ki se je vrnil iz Španije. Angelica in Orlando se po dveh letih skupnega življenja vse pogosteje prepirata. Ne pomaga niti romantična večerja na samem, h kateri ju nagovori Pigi. Zaradi neplačanega računa za elektriko se spreta med vožnjo z avtom in se zaletita. Na srečo jo odneseta samo s praskami, vendar med pregledom v bolnišnici Angelici odkrijejo oteklo bezgavko in ji priporočijo dodatne preiskave. Odloči se, da tega ne bo zaupala nikomur, niti Orlandu, in upa, da ni nič resnega.

19:25
Otroški program: Op!

Pojdite z nami na Bisergoro! Niste bili še nikoli tam? Brez skrbi, v družbi bibe Mice, bibe Toneta in škrata Tuki-Tama se ne morete izgubiti. Skupaj z njimi se sprehodite po travniku, občudujte metulje in druge travniške prebivalce, poiščite navihane škratke in se naučite peči posebne škratovske piškote. Ja, Bisergora je res čarobna - lahko se vam zgodi, da od razigranosti celo zakokodakate! Tako kot kokodaka kokošja mama, kadar bibama prinese novice s svoje domačije. Zato pogumno pot pod noge!

Večina ljudi se od nekdaj združuje po narodni pripadnosti, prepoznajo se po skupnem jeziku in kulturi. Pravimo jim etnije.
Narod poimenujemo takšno skupino takrat, ko začuti potrebo poo samostojnosti in se tako tudi želi organizirati.
Slovenci smo oblikovali narodno zavest pred približno 150 leti.
Dandanes na istem prostoru živijo pripadniki različnih družbenih skupin in kultur in to imenujemo »multikulturalizem«.
Aktivatorji na poseben način izkusijo današnjo družbeno stvarnost in se marsičesa naučijo.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Novinarji in poznavalci so se odpravili na vse strani Evrope od vzhoda proti zahodu, da bi našli odgovore na vprašanja, odgovore, ki bi jim pomagali razumeti fenomen. Pomagali bi jim ločiti zrno od plev, resnico od mitov ter zagledati resničnost za klišeji.
Dokumentarna oddaja raziskuje vprašanja nomadov, ekonomske tranzicije, socialnih problemov, kaznivih dejanj, širitve EU in tranzicijskih ukrepov. Avtorji raziščejo tudi vlogo EU pri stigmatizaciji Romov. Desne stranke v vzhodni in v zahodni Evropi uporabljajo Rome kot orodje pri vzponu na oblast. Kakšen pomen ima mnenje EU v posameznih državah? In, kar je še bolj pomembno, kakšne so njene vrednote?

Nemčija med nacistično diktaturo. Radoživ in povsem zdrav deček Ernst ima to smolo, da pripada nomadskim Jenišem.

V njegovi kartoteki se zato pojavi usodna oznaka – narodnost: Rom –, čeprav je to daleč od resnice. Strpajo ga v psihiatrično ustanovo za mladino, kjer vlada hladni dr. Veithausen. Dečko je precej uporne narave in hitro pridobi sloves težavnega bolnika, zato je pod drobnogledom glavnega zdravnika. Tako ali tako pa Ernst samo čaka, da bo ponj prišel njegov oče in ga odpeljal v Ameriko. Oče se sicer vrne iz koncentracijskega taborišča, ampak mu zato, ker nima stalnega bivališča, dr. Veithausen noče predati sina.

Ernst je tako obsojen na dolgo ždenje v bolnišnici in čakanje na uspavanje. Da, v bolnišnici prikrito izvajajo program »očiščenja nemške rase vseh bolnih genov«.


Leto produkcije: 2016
Država: Nemčija
Žanr: drama
Režija: Kai Wessel
Scenarij: Holger Karsten Schmidt, Robert Domes
Igrajo: Ivo Pietzcker, Sebastian Koch, Thomas Schubert

Da bodo dnevi doma lepši, si lahko ogledate ponovitev Koncerta doma.

Kino Šiška, nekdaj kino z največjim platnom na Balkanu, danes center urbane kulture, je septembra 2019 beležil 10-letnico nove namenskosti.

Vso kompleksnost njegovega delovanja predstavlja dokumentarni film Maje Pavlin. Popelje nas v čas, ko je stavba še služila imenu – v čas kroničnega pomanjkanja ustreznih prostorov za sodobno glasbeno, vizualno in uprizoritveno umetnost, prek negotovosti četrtne skupnosti ob zaprtju kinematografa do odprtja in vzpostavitve osrednje slovenske institucije za urbano ustvarjalnost z najbolje opremljeno koncertno dvorano v tem delu Evrope ... in z ekipo, ki je 10 let gradila prepoznaven karakter tega netipičnega javnega zavoda. Produkcija, ki sodi v kategorijo urbana – od glasbe, plesa do vizualne umetnosti, je pestra. Da pa je tovrstna ustvarjalnost tudi v luči širše slovenske javnosti dobila enakovredno veljavo “ugledni”, z javnimi sredstvi podprti umetnosti, je poskrbel prav Center urbane kulture Kino Šiška. Ta kljub formi javne ustanove ne ubija živosti, spontanosti in nepredvidljivosti urbane scene in v tem pogledu zaseda posebno mesto med javnimi zavodi. Velik izziv pri ustvarjanju filma je bilo vprašanje, kako goro materiala – arhivskega in aktualnega – povezati v smiselno in gledljivo celoto. Kako specifično in kompleksno področje približat gledalcu, ki morda širine in pestrosti urbane ustvarjalnosti ne pozna? Avtorico je pri tem vprašanju rešil gospod Lojze, nabriti 90-letni sosed Kina Šiška, ki z zanimanjem spremlja vse, kar se s centrom urbane kulture in okoli njega dogaja ter ob naraščajoči izključujoči družbeni klimi riše rdečo nit dokumentarca – ta je odprtost in povezovanje. Medgeneracijsko, multikulturno, žanrsko, subkulturno … Filmska naracija pa združuje tudi različne misleče akterje urbane scene v konstruktiven dialog s skupno željo po še boljšem in produktivnejšem (so)delovanju.

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov