Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 15. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Janez in Mina, hej, počakajta! Z vama gremo! Kam? Na pašnik, h kozicam! Nahranili jih bomo , medtem pa nam bosta povedala vse zanimivosti o njihovih značajih. Kaj pa se bo dogajalo v podzemni krtini? Črtek ima za Črtico pripravljeno posebno presenečenje, držite pesti, da bo uspelo. Na obisk bo prišla igriva prijateljica , ki bo Črtku in prijateljem malce prekrižala načrte.

Se zmrdujete nad rdečo peso? Tudi Tita in Juš sta se zmrdovala nad kuhanjem in njuno »mojstrovino«. Ko pa poseže vmes vsevedni Prunelius Cmok, je okus zagotovljen.

Kdo živi v tem okolju? Kdo ima tako zanimiv rep in takšna velika ušesa, neskončno dolg vrat in nešteto število nog? Zabavajte se z uganjevanjem živali! Spoznajte jo, naučite se jo narisati in se z njo igrajte skrivalnice!
Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti. V tretjem sklopu sklopu Živalskih ugank se bomo srečali z medvedom, kamelo, kokoško, polžem in lastovko.

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Vizualizacija slovenskih ljudskih in ponarodelih s Slovenskim oktetom.

Nadškof metropolit Alojz Cvikl bo daroval slovesno mašo ob praznovanju velike noči.
Jezus je v svojem zemeljskem življenju večkrat napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih, ki bo pomenila osvoboditev od brezupnega položaja človeka v končnem zemeljskem življenju. Velikonočni dogodek je zmagoslavje svobode, milosti in ljubezni.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

13:20
Otroški program: Op!

Pipi Mandiju podari ribico in Mandi se zelo naveže nanjo. S seboj jo vzame v kino in v park in se igra z njo. Pipi je vedno bolj ljubosumen. Morda bi moral tudi on dobiti svojo ribico.

Pomlad je čarobna. Vzcvetijo rožice in ptičji mladički se učijo leteti, Rija in Krokodil pa čofotata po blatu. Rija obtiči v gromozanski blatni luži. Krokodil sovraži blato, a jo vseeno reši. Zdaj obtiči Krokodil. Rija si ne upa iti ponj. Steče po pomoč. Išče ptičjega mladička, ki zbira pogum, da bi vzletel. Uspe mu! Tudi Rija zbere pogum! Z veliko palico reši Krokodila.

Prijatelji bi radi pripravili igro Trije medvedki in Rozi postane režiserka. Vsak dobi svojo vlogo, le Čarna ne. Zato se Rozi odloči, da bo zgodbo nekoliko priredila.

Avguštin povabi Celestinco na svoj rojstni dan. Kako pa naj Celestinca praznuje svojega? Nihče ne ve natanko, kdaj se je rodila, ker je posvojena ...

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Govorečega Toma in prijatelje v bistroju ujame nevihta. Žigi jih prepriča, da jih bo napadla pošast, zato so vedno bolj prestrašeni.

Bliža se šolski nogometni turnir in ravnateljica Dreusova hoče, da se ga udeleži tudi Keesov 6. b. Na prvi tekmi gladko premagajo nasprotnike in Keesova mama od navdušenja tako veselo poskakuje, da se ji vdrejo tla pod nogami in si poškoduje kolk. Učenci 6. b so zaskrbljeni. Kdo bo skrbel zanje, ko bo Kees doma negoval mamo?

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Bernarda in Jože v tokratnem velikonočnem popoldnevu gostita spoštovano sestro in televizijsko voditeljico Romano Kocjančič ter župnika Martina Goloba. Oba gosta preko različnih medijev nagovarjata z vedno lepo besedo in velikim srcem, Martin v teh dneh še posebej izbira besede, da krepi pogum poslušalcev svetih maš prek modernih tehnologij. Zapela nam bo Nuša Derenda v spremljavi svoje družine, v studiu pa gostimo Jokerja razvedrilnega programa TVS, Maria Galuniča. Jože je ves teden pregledoval zabavne vsebine, ki nastajajo v korona časih, »da se nam nebi sfuzlalo«, žreb pa bo določil komu gre v roke družabna igra Male sive celice.

Vizualizacija našega vrhunskega komornega zbora AVE v režiji Klemna Dvornika, posneta na slikovitih lokacijah Gradu Bogenšperk in Crngrob. Uživali boste lahko v glasbi skladateljev Charlesa Villiersa Stanforda (Beati quorum via), Gustava Mahlerja (Ich bin der Welt abhanden gekommen) in Lojzeta Lebiča (Luba vigred se rodi). Urednik oddaje Daniel Celarec.

Neposredni prenos pogreba upokojenega ljubljanskega nadškofa msgr. Alojza Urana. Pokopan bo v kapeli ljubljanske stolnice. Pogreb bo vodil nadškof Stanislav Zore.

Čudovita koreografska postavitev Renata Zanelle Adagietta iz Mahlerjeve Pete simfonije v vrhunski plesni izvedbi Shoko Nakamura in Wieslawa Dudeka.
Adagietto si je prislužil še posebno slavo, ker ga je v svojem znamenitem filmu Smrt v Benetkah uporabil italijanski režiser Luchino Visconti. Mahler naj bi Adagietto napisal kot ljubezensko pismo Almi.

Simfonični orkester RTV Slovenija je v sodelovanju z Mešanim pevskim zborom Glasbene matice in pevskimi solisti pripravil izvedbo Schubertove Maše v As-duru. Vodil jih je dirigent bolgarskih korenin Rossen Milanov. Skladba izhaja iz značilnega klasicističnega dunajskega sloga, ki mu je skladatelj dodal bogat romantični izraz. V izvedbi so nastopili izjemni pevski solisti mlajših generacij: sopranistka Mojca Bitenc, altistka Monika Bohinec, tenorist Martin Sušnik in baritonist Domen Križaj.

Angelica posluša zdravnikov nasvet in si obrije lase. Tolaži se, da se je že veliko zvezdnic ostriglo na nulo, pa so še vedno lepe. Orlando in otroci se različno odzovejo na njeno novo podobo. Bea mirno prenaša občudovalca, ki ji povsod sledi. Mamina bolezen vpliva tudi nanjo, čeprav tega ne kaže, sproži pa to, da v nekem trenutku grdo spodi občudovalca. Nunzia in Pietro si ogledata svoje sanjsko stanovanje, Pietra pa skrbi, kako ga bosta plačala. Upa, da Orlando ne bo izvedel, da je vzel hipoteko na biro. Rita vztrajno kliče Valerio, da bi se pobotali. Umberto ne prenese, da je Laura z drugim, poleg tega ju vsak dan srečuje v šoli.

Te zanima, kateri izziv je Pepe sprejel tokrat? Otroci iz Celja so omenjali ščite, meče in viteze. Iz tega lahko sklepamo, da ga čaka napeta pustolovščina na Celjskem gradu. Pridruži se mu v naslednji oddaji.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Klasična glasba je bila pop glasba svojega časa, klasični glasbeniki pa pop zvezde. Prva zvezdnika v klasični glasbi sta bila Franz Liszt in Nicolo Paganini, na njunih koncertih je občinstvo padalo v trans. V oddaji z moderatorjem Juretom Godlerjem na zabaven način spoznavamo vlogo klasične glasbe v današnjem času, obenem pa se sprehodimo tudi skozi zgodovino glasbe. O svojih občutkih o klasični glasbi v oddaji na sproščen način spregovorijo pop zvezdniki, ki so svojo glasbeno pot začeli prav v klasični glasbi: Jan Plestenjak, Neisha, Omar Naber, Brigita Šuler, Raay, Matjaž Vlašič, Boštjan Gombač in Matjaž Robavs (Eroika). V oddaji nastopa tudi DJ Umek, ki je prav za to oddajo priredil odlomek Vivaldijevih Štirih letnih časov. Oddaja je primerna za vse generacije in postopoma uvaja gledalca v bogat svet klasične glasbe. Urednik oddaje Daniel Celarec, moderator Jure Godler, scenarista Daniel Celarec in Aleš Žemlja, direktor fotografije Pavel Jurca.

Dokumentarno-igrani film Cankar nam v igranih prizorih približa zasebno življenje največjega slovenskega pisatelja.

Filmska pripoved se začne novembra 1899, ko Ivan Cankar najame kabinet pri družini Löffler v dunajskem predmestju Ottakring. Sprva se približa gospodinji, pozneje pa njeni odraščajoči hčeri Steffi. Pri njih se ustali za skoraj deset let in tam ustvari večino svojih del.
Ob obisku brata Karla v Sarajevu je gost nadškofa Josipa Stadlerja. Tam napiše Hlapce in se odloči, da se ne bo vrnil k zaročenki na Dunaj. Naslednja leta živi na ljubljanskem Rožniku. Tudi tam se zapleta s tamkajšnjimi dekleti; je pozoren ljubimec, družaben in izjemno inteligenten.
Opazuje bedo obubožanega delavskega razreda okoli sebe in se navduši za socialdemokracijo. Upor proti krivičnemu družbenemu redu preveva celoten Cankarjev opus. Z rekonstrukcijami nekaterih javnih nastopov v filmu je poudarjena moč in aktualnost njegove politične besede.
Pozorno branje Cankarjevih del nam razkriva podrobnosti iz pisateljevega življenja. V njegovih skoraj filmskih opisih prepoznavamo prostore, portrete najbližjih in sodobnikov. Marsikaj, kar je opisal v literaturi, je nekaj let pozneje tudi sam doživel. V premišljenih prepletih igranega, animiranega in dokumentarnega so rokopisi in pisma iz njegove zapuščine vtkani v igrane prizore. Junaki v filmu spregovorijo z besedami iz Cankarjeve proze.
Film odpira vprašanje, kako se je v dobrem stoletju izoblikoval mit o Ivanu Cankarju. Veličasten opus romanov, povesti, črtic, pesmi, esejev, političnih govorov, člankov in pisem ponuja široko polje interpretacij. Cankarja so si prisvajali tako na levici kot na desnici. V dokumentarnem delu filma se srečujemo s poznavalci, ki strastno razkrivajo prezrte plati pisateljevega dela. Prepričani smo, da smo o Cankarju v dobrem stoletju izvedeli vse, vendar njegovo delo v resnici le površno poznamo.

Val 202 nadaljuje s koncerti doma, koncerti, ki v teh časih nadomeščajo glasbo in druženje v živo. Danes ob 16.45 v živo fužinski raper Zlatko, ki sta se mu pridružila Semo in Matej Sušnik, imenovana Optimista, in ki jih v posnetku ujamete tudi zvečer po 22. uri na TV Slovenija.

Teta Lydia je popolnoma zlomila June, ko ji je pokazala obešenega moškega, ki ji je pomagal pri begu. June je iz obupa začela sežigati pisma, ki jih je hranila za Majski dan. Opazila je tudi, da je začela krvaveti. Nick opozori Sereno na Junino depresijo. Sereni ni všeč Nickovo zanimanje za June, zato na to opozori Freda, ki najde zelo nepričakovano rešitev. V kolonijah Janine pridiga Emily, kako Bog pazi nanje, in organizira poroko za umirajočo nevesto.

Dokumentarni film sledi kratkim zgodbam domačinov z bregov reke Čabranke, ki tvorijo mozaik življenja ljudi daleč od Ljubljane in Zagreba.

Tudi po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo meja med Slovenijo in Hrvaško ostaja zunanja meja schengenskega območja. Na zemljevidu sveta so meje črte, ki določajo območja oblasti posamičnih držav. Kraja Osilnica in Čabar loči državna meja med Slovenijo in Hrvaško, a povezuje reka Čabranka, ki od Čabra teče proti Osilnici in se izlije v Kolpo.
Kdo so ljudje z bregov reke?
Tisti, od nekdaj povezani, ker drugače ne bi preživeli.
Tisti, ki govorijo podoben jezik. Se poročajo, imajo družine, si nazdravljajo ob rojstvih in žalujejo ob smrtih. Tisti, ki namesto imena domovine raje povedo rodbinsko ime.
Bistvo človeka ni vnaprej določeno z višjimi zakoni, naj bodo božji ali naravni, človek je tisto, kar so njegova dejanja. Samo dejanja dokazujejo, kaj je vsakdo od nas v resnici hotel.
Dokumentarec sledi kratkim zgodbam ljudi z obeh bregov Kolpe. Filmska podoba je mozaik človeških obrazov, daleč od Ljubljane in Zagreba. V razgaljenem življenju šteje samo to, da smo drug z drugim resnični in si v odnosih ne ustvarjamo pekla. Politične igre moči se vedno dogajajo daleč stran, na parketu navidezne demokracije.
V tišini teh oddaljenih krajev se v ljudeh znova vzpostavi stanje, ko v dahu začne vibrirati nerazumljiva in neuničljiva sila, ki ji preprosto rečemo ̶ ljubezen.
Danica, Zdenka, Anita, Nataša, Sven, Miha, Lian, Marija … Meja njihovih teles je koža, toda dotikajo se in se poljubljajo. Pri tem niso prav nič patetični. Njihovo je samo tisto, kar sprejmejo za svoje.
Neke noči čez reko prideta oče in sin. Pobegnila sta iz Sirije. Njuna država ni več domovina.
Bo deček iz Alepa pri nas dobil kozarec mleka?

Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov