Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 11. jan. 2021

TV Slovenija 2 • Pon, 11. jan.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in preverimo, kaj je novega glede cepljenja proti covidu-19. Z nami bo dr. Štrukelj, ki bo na voljo tudi za vaša vprašanja glede cepljenja. Svetovali vam bomo, kako se lahko lotite ene od zanimivih tehnik sproščanja – tapkanje po metodi eft. Drugo uro oddaje posvečamo zdravju - tokrat bodo v ospredju motnje hranjenja. Nekaj predlogov za branje vam bomo podali v našem bralnem kotičku, kjer gostimo igralca Marka Mandića. V Žajfnici pa se bomo spraševali, ali je ljubosumje res znak ljubezni? Imate doma pretirano ljubosumnega partnerja ali partnerico in to vpliva na vaš odnos? Zanimalo nas bo tudi vaše mnenje. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu. Vesna Milek se pogovarja s pisateljem, alpinistom in gotovo najbolj vročim žanrskim pisateljem pri nas. Tadej Golob se je pravzaprav rodil drugič. Septembra je Slovenijo pretresla vest, da se je v gorah hudo poškodoval. Okreval je odmaknjen od oči javnosti, ob izdaji četrte kriminalke Virus zdaj gostuje v studiu oddaje Od blizu.

O izkušnji s koronavirusno boleznijo je spregovoril Emir Okanović, ki se vse življenje spopada s cerebralno paralizo. Epidemija je tudi sicer med invalidi izzvala številne osebne stiske. Zato so invalidske organizacije na tem področju povečale obseg dela, uvedle SOS-telefone in druge načine, na katerem skušajo pomagati. Preverili smo tudi storitve Združenja invalidov – Foruma Slovenije in Klicnega centra za osebe z okvaro sluha. Senzorni invalidi so nas opozorili, da ne javna in ne komercialne televizije svojih vsebin ne zagotavljajo s sočasnim podnaslavljanjem, k čemur jih obvezuje direktiva Evropske unije o avdiovizualnih medijskih storitvah. Čeprav je stara že celo desetletje, je Evropska komisija novembra sprožila postopek proti 23 članicam, vključno s Slovenijo, ker se to ne izvaja. Preverili smo tudi, kako invalidi doživljajo kršenje ukrépov posameznikov za zajezitev širjenja okužb. Z osebnimi asistenti pa o izzivih pri izvajanju njihovega dela za najtežje invalide v državi.

V izboru si oglejte najboljše razprave preteklega tedna. V oddaji "Zadnja beseda!" se sicer vsak ponedeljek in petek za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsakič povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima namreč svoje mnenje. Katera pa bo imela zadnjo besedo?

Ecce Homo - Ecce Oman je portret osrednjega slovenskega likovnega umetnika na avstrijskem Koroškem, Valentina Omana.

Valentin Oman živi v Bekštajnu pri Beljaku in na Dunaju. Ustvarja v raznolikih slikarskih, grafičnih in kiparskih likovnih tehnikah, s svojimi umetninami pa je posebej zaznamoval koroški javni prostor z monumentalnimi likovnimi deli v šolah, kulturnih ustanovah, cerkvah, pokopaliških vežicah in parkih. Vzklik Ecce homo! oziroma Glejte človek! je Omanov likovni in idejni program, zato je simbolno upodobljena človeška podoba v njegovem opusu prevladujoča. Valentin Oman je tudi kulturna avtoriteta in velik borec za pravice Slovencev na avstrijskem Koroškem. Film je nastal ob slikarjevi petinosemdesetletnici in ob stoletnici koroškega plebiscita, v njem je spregovoril portretiranec, sodelovali pa so še številni rojaki in institucije na Koroškem in na Dunaju. Scenarist dokumentarnega filma je Andrej Doblehar, režiserka Petra Hauc.

Oddajo začenjamo v Kačičah v občini Divača, kjer se nahaja največja ledenica v Sloveniji in druga največja v Evropi, ki je, za nameček, celo naprodaj.V Brkinih smo prisluhnili sadjarjem. Številni pridelovalci jabolk ne vedo, kam s pridelkom. Prodaje na domu praktično ni, tista v trgovinah se je zmanjšala. Pomoči države, vsaj takšne, kot so je bili deležni vinogradniki, pa še ni na vidiku. V Triglavskem narodnem parku želijo spodbuditi razvoj živinoreje in turizma. Pogovarjali smo se tudi o ovčarskih psih, o koristih za kmete in drobnico, ter o nevarnostih za sprehajalce, pohodnike, kolesarje. Zamejski kolega NIko Štokelj nam bo predstavil govedorejsko in sirarsko kmetijo Vidali v Bazovici pri Trstu. Zaključujemo pa z zelo odmevno predstavitvijo slovenskih belih maceriranih vin na Kitajskem.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano.
Gregor Božič je v Goriških Brdih ustvaril sadovnjak s starimi sortami sadja. Naravna dediščina je neizmerljivo bogastvo, pa tudi možnost novih zelenih delovnih mest za mlade, je prepričan Gregor, sicer tudi priznan slovenski režiser.

Skrivnostni šarmantni gospod P.F., protagonist tega celovečernega filma, je športnik, izumitelj, lastnik preko 400 patentov, svetovljan, ki mu življenje v mondenih Kitzbühlu, Bernu, Monte Carlu, Badkleinkirchnu, Davosu, Abanu, Montreuxu, Firencah, Zürichu in Bledu ni bilo tuje. Izumiteljstvo je zaznamovalo njegovo življenjsko pot in njegova zvedavost in svetovljanski duh sta ga kmalu zvabila v Švico, kjer je izumitelj P. F. šele prav zaživel. Zelo hitro se je znašel med evropsko bogataško smetano, ki ga je sprejela za svojega. Kralji, paše, bankirji so mu postali prijatelji, jet set ga je naslavljal s princem, grofom, ekselenco. Bil je milijonar, ki so ga imeli za milijarderja in je tudi živel kot milijarder.

Začenja se sezona svetovnega pokala v judu. V Dohi bo na sporedu turnir najboljših na svetovni lestvici. Slovenske barve bodo zastopali Maruša Štangar, Andreja Leški in Vito Dragič.

V zadnjem delu pred vrnitvijo v Kanado, kjer si bosta ogledala še sever svoje dežele, sta si Scott in Justin naložila zahtevno nalogo. Kambodža je zakonsko neurejena, nerazvita dežela, pravi kulturni šok za zahodnjaka. Prebivalci so revni, jedo vse, kar najdejo, in na črno izkoriščajo svoje gozdno bogastvo, da prehranijo svoje družine. Nujno pa si je treba ogledati hindujska svetišča Angkor Vat, ki jih žal preredko obiščejo Kambodžani, zahodnih turistov pa je znova vse več.

Lady Arabella vztraja pri tem, da se Frank bogato poroči. Od moža in dr. Thorna je zahtevala, da Mary in Frank nimata stikov, dokler se Frank ne zaroči z bogatašinjo. Dr. Thorne je Mary zaupal, da je njen stric ubil njenega očeta in da njena mati še živi. Njen stric, zdaj sir Roger, je po odsluženi kazni obogatel in ima v lasti velik del posesti Greshamsbury park. Sir Roger in g. Moffat kandidirata za župana mesta. Bogata gdč. Dunstable in Frank postaneta zaupna prijatelja. Mary še vedno ni zaželena pri Greshamovih.

DOCTOR THORNE / Velika Britanija / 2016
scenarij: Julian Fellowes
režija: Niall MacCormick
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Rebecca Front, Ian McShane, Richard McCabe, Phoebe Nicholls, Gwyneth Keyworth, Kate O’Flynn, Danny Kirrane, Janine Duvitski, Stefanie Martini, Harry Richardson

Priznani britanski likovni umetnik in avtor dokumentarnih serij Grayson Perry se s svojim pisanim motorjem poda na veliko ameriško potovanje. Sreča se z ljudmi z različnimi svetovnimi nazori in življenjskimi izkušnjami, tudi z liberalci in gorečimi privrženci predsednika Trumpa. V očitno globoko razdeljenih Združenih državah Amerike z njimi preizprašuje koncepte identitete, rase, denarja in pripadnosti družbenemu razredu.

2. del: Jug
Atlanta, glavno mesto zvezne države Georgia, velja za črnsko meko, saj tu živijo številni uspešni in premožni temnopolti Američani. Nekateri pravijo, da se le tu ne počutijo kot drugorazredni državljani. Z Graysonom Perryjem z veseljem razpravljajo o belskem strahu pred izumrtjem, saj kaže, da bodo Afroameričani leta 2045 v ZDA v večini. Televizijska zvezdnica, ki si je z zaslužkom od nadaljevanke postavila pravcato graščino, pa priznava, da so ji zaradi uspeha prijatelji obrnili hrbet. V Washingtonu Perry obišče družino, ki spada med temnopolto elito, in klub uspešnih črnskih podjetnikov, ki jih še vedno obide tesnoba, kadar jih zaradi prehitre vožnje z mercedesom ustavi policija.

Lojze se je zbudil tako, kot po navadi, vendar se mu resnični svet in svet v njegovi glavi čez dan premešata. Posledice so večplastne: v resničnem svetu svojega otroka pozabi v avtu, v domišljijskem pa se sreča z dimenzijami in vprašanji, ki postavljajo njegovo dotedanje življenje v povsem drugačno luč…

Piše se leto 1976 v Jugoslaviji. Bratstvo in enotnost se kaže tudi na lokalni radijski postaji, kjer se vsi veselijo. Dobili so namreč nagrado za najbolj homogen kolektiv. Najbolj homogen kolektiv pa začne kmalu razpadati, saj se izkaže, da je nagrada v resnici namenjena najboljšemu posamezniku. Da pa bi nagrada res pripadala le najboljšemu posamezniku, se odločijo organizirati demokratično glasovanje. Stvari pa niso več tako enostavne, saj vsak posameznik dobi en glas – svoj glas – in razpisati je potrebno ponovne volitve. Tu pa se začnejo spletke, obtoževanja in prepričavanja kot pri pravih demokratičnih volitvah, le da se v tej tv drami dogodki zapletajo na humoren način...

V Titisee-Neustadtu je na sporedu še druga posamična tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih v tem koncu tedna. Prvikrat so na skakalnici Hochfirst za točke svetovnega pokala tekmovali leta 2001. Današnja tekma bo 20. na tem prizorišču. Največ zmag so si do zdaj priborili poljski skakalci, ki tudi tokrat nastopajo v odlični formi. Od Slovencev je leta 2016 na njej zablestel tudi Domen Prevc, ki skočil rekordno, kar 148 metrov daleč.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov