Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 18. jan. 2021

TV Slovenija 2 • Pon, 18. jan.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in preverimo, zakaj trenutno vsi veljavni ukrepi ne delujejo tako, kot bi si želeli? Z nami bo vodja strokovne skupine za covid-19 dr. Bojana Beović, ki bo na voljo tudi za vaša vprašanja. Svetovali vam bomo, kaj prinašajo spremembe stanovanjskega zakona, kaj to v praksi pomeni za neprofitna najemna stanovanja? Drugo uro oddaje posvečamo zdravju, tokrat bo ponovno z nami dr. Štrukelj, ki bo pripravil recept za sirup proti suhemu kašlju. Nekaj predlogov za branje vam bomo podali v našem bralnem kotičku, kjer gostimo igralko Vesno Jevnikar. V Žajfnici pa se bomo spraševali, ali vaši otroci pred zasloni preživijo več kot 2 uri na dan? Kako se spopadate z najstniško zasvojenostjo od elektronskih naprav? Zanimalo nas bo tudi vaše mnenje. Jutra z nami so zmeraj lepša!

12 let po ratifikaciji Konvencije OZN o pravicah invalidov okoli 170 tisoč invalidov še vedno ni enakovrednih in enakopravno vključenih v slovensko družbo. Težave ostajajo tako pri zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami in izobraževanju kot pri zaposlovanju in izredno nizkih invalidskih pokojninah. Gluhi in naglušni opozarjajo na nedostopnost do informacij, naglušni pa zaradi obveznih zaščitnih mask težko komunicirajo. Zato je na pobudo naglušnega državljana Vlada RS sprejela odlok, ki osebam z okvaro sluha dovoljuje komunikacijo brez mask. Ker je v času epidemije stisk veliko, smo preverili delovanje dežurne službe psihosocialne opore invalidom. Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je zagotovil podporo vpisu slovenskega znakovnega jezika v ustavo.

Dokumentarni film nas popelje v pesniški svet slovenskega vsestranskega umetnika skozi izvajanje znanih svetovnih glasbenikov.

Gre za glasbeni film o ustvarjanju, požrtvovalnosti, ljubezni, hrepenenju, izgubi in o zavzemanju za »malega« človeka. Vse te vrednote izrisujejo podobo Franeta Milčinskega Ježka (1914–1988), ki je bil igralec, pisatelj, režiser, pesnik in predvsem mojster satire. Imenujemo ga lahko kar slovenski Charlie Chaplin. Šanson je Ježkovo polje ustvarjalnosti, na katerem je dosegel največ. Z vsemi svojimi odlikami in splošno veljavnimi vrednotami je navdihnil domače in svetovne glasbenike, ki v dokumentarnem filmu poustvarjajo njegove pesmi vsak v svojem edinstvenem stilu in v domačem jeziku. To so: Tomaž Pengov – Slovenija, Chris Eckman – ZDA, Hugo Race – Avstralija, John Bonnar (Dead Can Dance) – Avstralija, Cesare Basile – Italija, Robert Fisher (Willard Grant Conspiracy) – ZDA, Kimmo Pojonen – Finska, Josipa Lisac – Hrvaška, Bernays Propaganda in Toni Kitanovski s Cherkezi orchestro – Makedonija. Film inovativno povezuje glasbo ter skrbno izbrano vizualno in zvokovno arhivsko gradivo iz obsežne zakladnice dolgoletnega ustvarjanja tega neverjetnega človekoljuba, ki ga je pri delu vodila misel: »Rad bi bil samo navaden klovn za navadne ljudi. Rad bi bil dvorni norec njegovega veličanstva človeka.«
Scenarij za dokumentarni film, ki je nastal v slovensko-avstrijski koprodukciji, je oblikovala Petra Seliškar in ga tudi režirala v produkciji Petra Pan Film Production ter v sodelovanju z avstrijskim producentom Golden Girls Film Produktion Ges. N. b. R.
Dokumentarni film so financirali Ministrstvo za kulturo RS, RTV Slovenija in RAI TV.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Po lanskem letu, ki je na kmetijskem področju pustilo težak pečat, se stanje v večini kmetijskih panog slabša. V Pomurju imajo največ težav živinorejci in pridelovalci zelenjave.Kako naprej, smo povprašali tudi v stanovskih organizacijah, ki dnevno prejemajo pobude za protestne shode. S štajerskimi vinarji ugotavljamo, kako je zdravstvena kriza pretresla vinski sektor. Obiskali smo tudi Polenšakove pri Sv.Ani, ki jim je v začetku decembra požar uničil hlev, z med sosedsko pomočjo pa so ga obnovili v treh tednih.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano.
Na Kozjanskem, Manca Obersnu, mlada prevzemnica kmetije razvija zgodbo o orehih, kozjanskih jabolkah in sivki.

27. svetovno prvenstvo v rokometu bo gostil Egipt. Med 32 državami bo svojo reprezentanco na turnirju znova imela tudi Slovenija. Po izjemnem uspehu in bronasti medalji v Franciji leta 2017 se ji na naslednje prvenstvo ni uspelo uvrstiti, v Egipt pa se slovenska reprezentanca znova odpravlja z visokimi cilji. Prvi del prvenstva bo odigrala v Aleksandriji v skupini H, v kateri bodo še Rusija, Belorusija in Južna Koreja. V naslednji krog prvenstva se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

Justin, Scott in Andre, prijatelji, ki so leto dni skupaj potovali po svetu, se vrnejo v Vancouver in najamejo avtodom za raziskovanje severa dežele. Ker pa je ta zelo redko poseljena in se jim nikakor ne da domov, cilj sproti pomikajo vse severneje, kjer sonce poleti zaide opolnoči in kraljujejo komarji. Dosežejo severni tečajnik, vidijo lose in črne medvede, celo ameriškega jezerca, in si ogledujejo sledi, ki jih je pustila zloglasna zlata mrzlica v porečju Jukona. Andre se mora žal predčasno vrniti, tako da zadnji del poti Scott in Justin posnameta sama.

Mary je nekaj časa preživela v Boxall Hillu, kjer je bila po smrti sira Rogerja v oporo njegovi ženi lady Scatcherd. Lady Scatcherd je bila Frankova varuška, ko sta bila s sinom Louisom revna in je bil njen mož Roger v zaporu. Frank zasnubi Mary, kljub temu da pozna njeno poreklo. Louis zahteva, da mu Greshamovi izplačajo dolg, ki so si ga nakopali pri njegovem očetu. To bi zanje pomenilo, da morajo na cesto. Dr. Thorne ga skuša odvrniti od tega. Sir Louis in dr. Thorne sta povabljena v Greshamsbury park, kjer se Louis napije in se prostaško loti Greshamovih.

DOCTOR THORNE / Velika Britanija / 2016
scenarij: Julian Fellowes
režija: Niall MacCormick
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Rebecca Front, Ian McShane, Richard McCabe, Phoebe Nicholls, Gwyneth Keyworth, Kate O’Flynn, Danny Kirrane, Janine Duvitski, Stefanie Martini, Harry Richardson

Priznani britanski likovni umetnik in avtor dokumentarnih serij Grayson Perry se s svojim pisanim motorjem poda na veliko ameriško potovanje. Sreča se z ljudmi z različnimi svetovnimi nazori in življenjskimi izkušnjami, tudi z liberalci in gorečimi privrženci predsednika Trumpa. V očitno globoko razdeljenih Združenih državah Amerike z njimi preizprašuje koncepte identitete, rase, denarja in pripadnosti družbenemu razredu.

3. del: Wisconsin
Zvezna država Wisconsin je na prejšnjih predsedniških volitvah prevesila tehtnico v korist Donalda Trumpa in tudi na letošnjih bi njeni pretežno beli volivci delavskega sloja utegnili biti odločilni. Grayson Perry bo obiskal skupino upokojenk, gorečih Trumpovih podpornic, in mlade zagovornike pravice do splava. Pogovarjal se bo z materjo, ki nasprotuje cepljenju otrok, in nazadnje obiskal kmetijski sejem, na katerem bo med lepotnim tekmovanjem volov ugotavljal, kako na Združene države Amerike vpliva vse globlji razkol v družbi.

Ljubezenski trikotnik med upokojeno igralko, njenim možem novinarjem in njenim ljubimcem, upokojenim kapitanom dolge plovbe, razburka strasti tako med udeleženci kot med opazovalci. Glede na dejstvo, da so vsi trije protagonisti že krepko v zrelih letih, se postavlja vprašanje, ali so tovrstne erotične in ljubezenske peripetije pri teh letih sploh še primerne? Ali pa, nasprotno, opozarjajo, da življenje ne varčuje s presenečenji, čeprav niso zmeraj za vse prijetna? Ne navsezadnje nas duhovita dramska predstava o ljubezenskem ognju v zrelih letih se sprašuje tudi o našem odnosu do življenja, ki ga vse preveč radi jemljemo kot samoumevno rutino.
Igrajo: Milena Zupančič, Ratko Polič, Boris Cavazza, Alojz Svete in Nina Valič / Režiser gledališke igre: Dušan Jovanović

27. svetovno prvenstvo v rokometu bo gostil Egipt. Med 32 državami bo svojo reprezentanco na turnirju znova imela tudi Slovenija. Po izjemnem uspehu in bronasti medalji v Franciji leta 2017 se ji na naslednje prvenstvo ni uspelo uvrstiti, v Egipt pa se slovenska reprezentanca znova odpravlja z visokimi cilji. Prvi del prvenstva bo odigrala v Aleksandriji v skupini H, v kateri bodo še Rusija, Belorusija in Južna Koreja. V naslednji krog prvenstva se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov