Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. feb. 2021

TV Slovenija 2 • Sob, 6. feb.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Albin Fatur je bil rojen leta 1924 na Baču pri Knežaku. Ker je bila tudi Notranjska med obema vojnama pod Italijo, je obiskoval italijansko šolo in občutil vso krutost raznarodovanja. V vasi je spoznal nekaj najvidnejših Tigrovcev, saj je bil prav Bač eno od središč njihovega protifašističnega delovanja. Leta 1943 so ga Italijani poslali v delovni bataljon italijanske vojske na skrajni jug Italije. Ko se je po kapitulaciji Italije peš vrnil domov, so ga zajeli Nemci in ga poslali v nacistično taborišče v Avstriji. Po vojni je postal eden najboljših in najbolj iskan varilec velikih ladij v ladjedelnicah na Reki, v Piranu in v Monfalconu (Tržiču).

Šesta postaja sezone deskarjev v alpskih disciplinah so Bannoje. Na južnem Uralu bosta tako kot v prejšnji sezoni, ko je to prizorišče prvič gostilo svetovni pokal, na sporedu tekmi v paralelnem slalomu in paralelnem veleslalomu. To pa bosta tudi zadnji preizkušnji pred svetovnim prvenstvom, ki ga bo v začetku marca gostila Rogla.

Krvavec bi moral med tednom gostiti dve tekmi evropskega pokala v veleslalomu. V točkovanju tega tekmovanja trenutno vodi slovenska smučarka Andreja Slokar, ki bo nastopila tudi na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. V kratki reportaži bomo pogledali, kako se je razpletla prva tekma, saj je bila druga zaradi neugodnih vremenskih razmer odpovedana.

Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.

Zadnje moške tekme v alpskem smučanju pred svetovnim prvenstvom v Cortini d'Ampezzo gosti Garmisch-Partenkirchen. Na sporedu sta obe hitri disciplini. Na jugu Nemčije so v teh dneh visoke temperature, zato imajo organizatorji nemalo težav s pripravo proge Kandahar. Vseeno sta pred nami dve zanimivi tekmi na soljeni snežni površini.

Tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta si bodo ta konec tedna sledile z bliskovito hitrostjo. Po petkovi prvi je manj kot 24 ur pozneje na sporedu že naslednja. Tudi to si boste lahko ogledali na Televiziji Slovenija, zanimivo pa bo videti, ali lahko Slovenke še izboljšajo zadnje dosežke. Reporter bo Miha Mišič.

Namesto na tekme v Sapporo so se skakalci znova vrnili v Nemčijo. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Norvežan Granerud pred najbližjim zasledovalcem več kot 300 točk prednosti. Naš najboljši Anže Lanišek je na sedmem mestu. Slovenski reprezentanci se je, po odsotnosti v Willingenu, znova pridružil Domen Prevc, ki je tukaj zmagal leta 2016.

Zadnji tekmi v smučarskem teku pred svetovnim nordijskim prvenstvom bosta v Ulricehamnu. Mestece na vzhodu Švedske bo tretjič gostilo karavano svetovnega pokala, prvič brez gledalcev. Tekmovanje bi moralo biti že pred tremi tedni, vendar so ga zaradi zdravstvene situacije prestavili.
V soboto bo osmi sprint sezone, tokrat v prosti tehniki. Med favoritinjami je tudi Anamarija Lampič, najhujše tekmice pa bo imela v Švedinjah.

Pred natanko 100 leti, 24. aprila 1920, je bila v Ljubljani ustanovljena ljubljanska nogometna podzveza, nekakšna predhodnica današnje Nogometne zveze Slovenije. Skozi spomine 15 sogovornikov bomo pogledali v zgodovino in se ob stoletnici krovne nogometne organizacije spomnili prelomnih trenutkov v slovenskem nogometu. Kako so nanj vplivali Portoroški sklepi, kateri stavek je bil zapisan z debelimi črkami v sporočilu Marka Ilešiča Uefi in Fifi ob osamosvajanju Slovenije in kakšna je bila takrat vizija zdajšnjega častnega predsednika Rudija Zavrla, komu je bilo usojeno, da doseže prvi zadetek za Slovenijo in kakšno vprašanje je dobil selektor Bojan Prašnikar ob potovanju na prvo tekmo v tujini? Z glavnimi akterji se bomo spomnili obeh svetovnih in evropskega prvenstva, tako da bodo gledalci med drugim lahko slišali zanimiva razmišljanja Srečka Katanca in Zlatka Zahoviča, tudi o dogodkih v Južni Koreji. Pogovarjali smo se s prvim možem evropskega nogometa Aleksandrom Čeferinom, pred našo kamero sta stopila tudi oba Oblaka, vedno iskrivi in zanimivi Brane ter samozavestni vodja nove generacije Jan, ki bo med drugim razkril, kje se ob njegovih pomembnih nastopih skriva slovenska zastava. Iskreni in neposredni odgovori Mirana Pavlina bodo marsikoga spodbudili k razmišljanju, kaj vse je mogoče doseči, na temelju preteklih 100 let pa se bomo ozrli tudi v prihodnost in nekatere glavne izzive predstavili s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radetom Mijatovićem.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Komična drama. François je profesor literature na eni najbolj prestižnih pariških šol, gimnaziji Henrika IV. Zaradi nerodne opazke na večerni zabavi pa je prisiljen sprejeti službo v državni šoli v revnem predmestju Pariza. Pripravljen je na najhujše …
Kmalu ugotovi, da so njegove učne metode, ki so delovale v razredu pozornih, visoko motiviranih dijakov, tukaj povsem odveč. Njegovih novih učencev iz socialno ogroženih družin in različnih etničnih skupin literatura prav nič ne zanima, zato mora poskusiti z drugačnimi metodami.
Film upodablja zanimivo in aktualno tematiko srednješolskih sistemov in njihove učinkovitosti v družbi. Obenem je tudi film o učiteljih, ki se morajo znati prilagoditi sodobni mladini iz burnih in kaotičnih okolij.

LES GRANDS ESPRITS / THE TEACHER / FRA / 2017
Režija: Olivier Ayache-Vidal / Scenarij: Olivier Ayache-Vidal, Ludovic du Clary / Igrajo: Denis Podalydès, Abdoulaye Diallo, Pauline Huruguen, Alexis Moncorgé, Tabono Tandia, Emmanuel Barrouyer, Léa Drucker, Zineb Triki, François Petit-Perrin, Marie Rémond, Charles Templon, Jeanne Rosa, Mona Magdy Fahim, Cheick Sylla …

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdana gosti hrvaško kolumnistko Ivano Grabar, eno redkih žensk, ki brez težav in iskreno govori o svoji izkušnji s prevaro. Zvezdani se bodo v studu pridružile tudi tri ženske različnih generacij, vsaka s svojimi življenjskimi izkušnjami in svojo resnico. Skupaj bodo razmišljale o lažeh, intrigah in prevarah v partnerskih odnosih ter o življenju po ločitvi. Ne zamudite zanimive debate v pravem ženskem klubu, kjer se bodo mnenja kresala, saj se dame o marsičem tudi ne bodo strinjale.

V Vrbi na Gorenjskem se je leta 2020 že sedmič odvil koncert z naslovom »Prešerna noč«. Pod okriljem Zavoda za turizem in kulturo ter občine Žirovnica se koncert tradicionalno izvede zadnji vikend junija. Prizorišče je travnik pred domačijo Franceta Prešerna, kjer se lahko zbere tisoč in več ljudi. Kot domačin Aleksander Mežek vsako leto pripravi glasbeni program, ki ga izvede z gosti. Sodelovali so že: Adi Smolar, Gal in Severa Gjurin, Janez Dovč, Boštjan Gombač, Rudi Bučar, Hamo, Gušti, Stras in drugi. V letu 2020 smo pripravili program skupaj z rok skupino San Di Ego. Pandemija pa je preprečila junijsko izvedbo koncerta. Izveden in posnet je bil šele septembra, ob začasni sprostitvi covid ukrepov.
Vrba je za Aleksandra nekaj posebnega. Spominja ga na otroštvo in prvo ljubezen. Pesmi so v Vrbi doma.

Konec lanskega leta je v Ljubljani potekala že 17. edicija Mednarodnega festivala animiranega filma, Animateka. Festival je zaključil spletni koncert domačih shoegaze/neopsihedelikov Haiku Garden, ki so predstavili svojo glasno in obenem sanjavo kitarsko glasbo, podprto s hipnotičnimi vizualijami Kristine Kokalj.
Haiku Garden so si kljub mladosti in relativno kratkem času delovanja s profesionalnim pristopom do glasbe in odličnimi avtorskimi pesmimi prislužili pomembno mesto v polju slovenske alternativne godbe ter uspehe na domačih tleh nadgradili z nastopi po večjem delu Evrope, vse od balkanskih držav do bolj oddaljenih destinacij, kot so Nizozemska, Liverpool, Španija, Litva in Moskva. V težko pričakovanem spletnem koncertu, ki je bil njihov prvi in edini koncert po začetku epidemije, so predstavili tudi nekaj svežih pesmi, s katerimi napovedujejo prihod novega albuma.
Koncert Haiku Garden, zaključek Animateke 2020

Namesto na tekme v Sapporo so se skakalci znova vrnili v Nemčijo. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Norvežan Granerud pred najbližjim zasledovalcem več kot 300 točk prednosti. Naš najboljši Anže Lanišek je na sedmem mestu. Slovenski reprezentanci se je, po odsotnosti v Willingenu, znova pridružil Domen Prevc, ki je tukaj zmagal leta 2016.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov