Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 8. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 8. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Plastika je lahek, trpežen in poceni sintetični material, ki ima izjemno dolgo dobo trajanja. A vse te odlike pomenijo tudi, da plastika povzroča enega največjih okoljskih problemov današnjega časa. Samo v Evropi na leto izdelamo več kot 65 milijonov ton plastike, 30 milijonov ton pa je vsako leto zavržemo. Recikliramo manj kot tretjino vse plastike, preostalo kopičimo na odpadih, zažigamo ali pa ostane v okolju – v naravi.

V četrtkovi oddaji Dobro jutro bo Alenka Zakojč - Limony najprej poskrbela za zdrav zajtrk. Ob svetovnem dnevu Romov bomo v studiu gostili našega kolega Sandija Horvata, ki na televiziji in radiu pripravlja romski oddaji. V rubriki Miti in resnice bomo s strokovnjakinjo govorili o sladilih v brezalkoholnih pijačah. Po osmi uri bomo svetovali o celostni obravnavi človeka za optimalno zdravje in v rubriki Te male živali gostili paličnjake. Zanimive prispevke pripravljajo tudi naši koprski in mariborski kolegi. Ljubica Mlinar pa nam bo postregla z vrtnimi nasveti in podrobnostmi, kako teče naša akcija Moj vrt je lahko balkon.

Jože Ciuha je bil izjemno samosvoj slovenski slikar, pisatelj, grafik in ilustrator, ki je živel med Parizom, otokom Šipanom in Ljubljano.

Umetniško ustvarjanje slikarja Jožeta Ciuhe, ki je razpet med ustvarjanjem v svojih ateljejih na otoku Šipan, v Ljubljani in Parizu, je skozi čas opisal francoski likovni kritik, poet, dramatik in esejist Alain Bosquet, ki pravi: »Redki so slikarji našega časa, ki živijo, kakor bi rekli, zunaj njega.«
Filmski portret, »Jože Ciuha – slikar svojega časa«, ki ga je ustvaril režiser Uroš Zavodnik, je popotovanje po življenju in ustvarjanju slikarja Jožeta Ciuhe, ki je ob času snemanja dopolnil 88 let. Preplet življenjskih izkušenj in modrosti, ki si jih je pridobil na popotovanjih po svetu in so ga končno pripeljale do osebnostne svobode, je gonilo ustvarjalnemu navdihu, ki se zrcali v neštetih podobah na njegovih platnih. Njegov opus je ogromen in razpršen po celem svetu. Podobe iz njegovih platen nam pripovedujejo same zase, ob pogledu nanje pa si je vselej mogoče pričarati tudi svoje zgodbe. Te nam na popotovanju, na katerem se mu pridružimo, med njegovimi ateljeji, galerijami, pa tudi na obisku pri njegovih prijateljih, pripoveduje slikar sam, njegov sin, žena, soustvarjalci, prijatelji ter strokovna javnost, ki ga že leta spremlja in ga je razkrila svetu, kar se mu je »zgodilo« v boemskem Parizu.
Biti moraš drugačen, samosvoj, da te opazijo – kot takega ga je Pariz in svet opazil in vzel za svojega. Najprej pa je minilo kar nekaj let, da je postal samosvoj, kot pravi uvodoma na filmu.

Družba se ob soočanju z epidemijo organizira na novo. To se je v preteklosti zgodilo tudi ob pojavu kuge, kolere in španske gripe. Kako je novi koronavirus spremenil odnose med ljudmi in kakšna je nova definicija pojma dotika? Govorili bomo o epidemijah in njihovih posledicah, o posameznikih in družbi med koronsko krizo.
Voditeljica: Nina Jerman, gostje: psihologinji dr. Andreja Avsec in Kaja Hacin Beyazoglu, zgodovinarka dr. Katarina Keber ter filozof in pisatelj dr. Mirt Komel.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V petek zvečer so z nami »ta zagnani« Jože Potrebuješ, Miha Novak in Saša Debeljak, na drugi strani pa se jim smejijo »ta ležerni« Zvone Tomac, Manca Špik in Sergije Lugovski. Studio 1 TV SLO bo poln glasbe, poleg 13-članskega hišnega banda bodo peli Fehtarji in Čuki, igrali bodo trije izvrstni harmonikarji Zoran Zorko, Peter Prohart in Anže Krevh, v romantični baladi Na valentinovo pa bosta zasanjana Manca Špik in Rok Piletič. Saša Debeljak in Tina Poljanšek bosta blesteli na frajtonaricah, z nami pa bodo tudi skupine Kingston, Dar in Zadetek. V oddaji je tudi kviz o poznavanju slovenske glasbe iz 30-letne zgodovine ter ekipa humoristov, za katero skrbi Jure Karas.

Kdo je Tomaž Lavrič? O tem se sprašuje film z naslovom Državljan Diareja.

Ali je Josip Visarionovič? Lovro Matič? TBC ali Ton Ton? Je stripar, stihoklepec, deloholik, karikaturist in/ali anarhist?
Ljubitelj piva? Ljudomrznež? Egoist? Kameleon ali shizofrenik? Absolutni genij ali deloholik?
Odgovore poiščite v dokumentarnem filmu o enem najplodnejših, najbolj humornih
in nadvse pronicljivih avtorjev na Slovenskem, čigar portret skušajo sestaviti številni
sogovorniki – sodelavci z Mladine, poznavalci stripa, sociologi, umetniki ..., kot tudi ljubitelji
njegovega dela. A morda o njem še največ pove Lavričev vizualni opus, ki ga sestavlja na tisoče
političnih karikatur, naslovnic in ilustracij za revijo Mladina, pa recimo Rdeči alarm, »prva klasika naše
moderne stripovske literature po Magna Purgi«, neprecenljive Bosanske basni, preroška Evropa,
politični triler Sokol in golobica, zabavni Ekstremni športi, fantastični Lomm ter še veliko veliko
drugega.

Scenaristka Lora Power, snemalec Matjaž Mrak, montažer Jurij Moškon, avtor glasbe Iztok Turk,
režiser Dušan Moravec

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti se bomo posvetili motoristom, pogledali bomo, kakšne energente nam prinaša prihodnost, testirali bomo DS7 in golfa varianta, na prvo vožnjo pa popeljali ID4.

Dinamo Zagreb, ki ima v svojih vrstah edinega preostalega Slovenca v evropskih nogometnih tekmovanjih Petra Stojanovića, je v osmini finala na veličasten način izločil Tottenham. Odličen je bil predvsem Mislav Oršić s tremi krasnimi zadetki. Villarreal bo drugič zapored igral proti Dinamu, v osmini finala je izločil kijevskega.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Rdeča nit prvega projekta je bil perfekcionizem po možnosti na vsakem koraku, ob vsakem pogledu, otipu, v vsaki obliki. Je primer zaupanja in skladnosti vseh vključenih: naročnice, izvajalcev in arhitektke - oblikovalke prostora. Nastalo je osupljivo stanovanje, ki prinaša eleganten, stilsko dovršen in večplasten mozaik navdihujočih idej.
Fasada ni le vizualni element, s katerim se hiša predstavlja navzven. Je prva obrambna linija pred številnimi zunanjimi vplivi, zato nas mora pri njej poleg odtenka zanimati še veliko več.
Pokrajina okoli hiše na Dolenjskem je tako lepa, da se zdi, kot da vrta sploh ne potrebuje….griči, polja, dolina in gozd…in vendar sta zakonca s pomočjo krajinske arhitektke ustvarila izjemno privlačen podeželski vrt. Vse na njem je na pravem mestu, z izrazito osebno noto.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko še isti dan ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

V Jazz klubu Hotela Mons se je odvijal večer romske glasbe v jazzovski preobleki.
Člani skupine Amala, ki jih vodi priznani romski glasbenik in skladatelj Imer Traja Brizani, so se združili z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Matjaža Mikuletiča. Skupina Amala že od leta 1996 deluje prav z namenom, da bi ohranila in nadaljevala bogato romsko glasbeno dediščino in jo predstavila na sodobnejši način. Avtor vseh kompozicij, ki so jih igrali, je Imer Traja Brizani, priredbe za zasedbo jazzovskega orkestra pa sta pripravila Matjaž Mikuletič in Aleš Avbelj.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov