Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 19. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Pon, 19. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in se pogovorimo s predsednikom Kmetijsko gozdarske zbornice o pozebi in o tem, kako se bomo soočili s posledicami škode. Svetovali bomo o kakovosti notranjega zraka, kako to vpliva na naše zdravje. Drugo uro oddaje posvečamo zdravju, tokrat o zobni protetiki, čas bo tudi za vaša vprašanja. V knjižnem klubu gostimo Sašo Pavček. V dvoboju pa se tokrat David in Špela pomerita v peki pice. Dobrodošli tudi vaši komentarji in mnenja. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Se počutite, kot da bi lahko premikali gore, ste veseli, energični, prekipevate od navdušenja? Takšne močne občutke povzroča ljubezen, ki jo mnogi cenijo kot eno izmed najvišjih vrednosti. Je občutek globoke pripadnosti in naklonjenosti do druge osebe. Brezpogojno sprejemanje, enakovrednost med partnerjema in iskrenost so temelji ljubezni, dobrega partnerskega odnosa in skupnega življenja. In prav to dokazuje ljubezenska zgodba gluhe Simone in slišečega Erika, ki se kljub različnima značajema dopolnjujeta. Nobena ovira jima ne more preprečiti ljubezni, ki traja že devet let. Njuno zgodbo si lahko ogledate v oddaji Prisluhnimo tišini v soboto, 17. aprila, na Prvem programu Televizije Slovenija. Spoznali boste tudi gluho Leo iz Hrvaške, ki se o svojih občutkih ne sramuje spregovoriti pred drugimi. Že kot deklica je opazila, da ima rajši dekleta, in tega ni nikoli skrivala.

V Avstraliji živi približno 20 do 25 tisoč ljudi slovenskega porekla različnih valov in generacij izseljencev, šest tisoč jih ima tudi slovensko državljanstvo.

Organizacije avstralskih Slovencev, njihovi klubi, društva in skupnosti gojijo slovensko besedo in kulturo v vseh oblikah, negujejo slovensko glasbeno izročilo in se merijo v različnih športih.
Snemalec Robert Kranvogel in novinar Marjan Šrimpf sta v Avstraliji obiskala štiri zanimive rojake, ki tam živijo blizu 50 let. V filmskem omnibusu, kjer predstavljata tudi lepote in zanimivosti te
velike države se predstavljajo Vinko Rizmal iz Melbourna, Miha Leitinger iz Alice Springsa, Milena Cek iz Maribbe in Alfred Brežnik iz Sydneya.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo Kmetijo Urška, ki je pred kratkim prejela trajnostni znak za gastronomijo. Kam se razvije projekt Okusi Posavja v luči Evropske gastronomske regije?
Spoznajte produkt Altroke Istra, ki ga izvaja koprski zavod za turizem in nadaljevanje Slovenske planinske transverzale.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Približuje se čas prve košnje. V prvih minutah oddaje opozarjamo, kakšno škodo lahko povzročijo pločevinke, odvržene v travo, ki jo kosijo in spravljajo govedorejci. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je pred časom organizirala Mesno konferenco. Udeleženci so razpravljali o razmerah in izzivih na tem področju. Preverili smo, kako so slovenske kmetije opremljene s traktorji. Sadjar in sirar z Dolenjskega sta letošnja dobitnika nagrade za najbolj inovativno živilo. Od Inštituta za nutricionistiko sta jo prejela za ekološki sadni jogurt. V Ratečah spoštujejo in ohranjajo tudi kulinarično dediščino, posebnost so rateški krapi.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Eduard Normandine je pripadnik petega rodu pridelovalcev francoskega konjaka, ki gojijo trto na območju Male in Velike Šampanje. Pove, da ga je vseh tehnik pridelave vrhunskega konjaka naučil oče, mati pa mu je že od otroštva pomagala pri razvijanju okusov, kar je zelo pomembno pri iskanju najboljših kombinacij v pridelavi konjaka. Tradicija njegove družine ga ni ovirala, da bi se posvetil kakšnemu drugemu poklicu, vendar pa v ustvarjanju konjaka neizmerno uživa.

2Cellos 2Obraza je tudi v svetu ekskluziven dokumentarni film, ki predstavlja čelista - Slovenca Luko Šulića in Hrvata Stjepana Hauserja, ki kot duo 2Cellos dosegata velike uspehe po vsem svetu.
V dokumentarnem filmu želimo prodreti skozi lupino zunanjosti in gledalcem predstaviti tudi njun svet zasebnih trenutkov na Štajerskem in v Istri, ki ostaja skrit očem javnosti. Njuna pripoved se prepleta s posnetki njunih vrhunskih izvedb (tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija) tako klasične kot pop, rokovske in filmske glasbe ter nekaterih njunih prav tako uspešnih videospotov.

Celostno režijsko oblikovanje filma Aleš Verbič, scenarij in urednica Danica Dolinar, direktorja fotografije in snemalca Bernard Perme, Jurij Nemec, mojster montaže Andrej Modic, režija Aleš Verbič, Svetlana Dramlić.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Nova Zelandija ali Aotearoa, kot jo imenujejo prvotni prebivalci Maori, je bila druga postaja na potovanju velikega pomorščaka Jamesa Cooka, ki je v to otočno deželo priplul leta 1770. Voditelj oddaje Sam Neill spozna potomca prvega Maora, ki je padel pod streli Evropejcev in je bil žal le prva v dolgi vrsti žrtev kolonizacije. Evropskim raziskovalcem so sledili kitolovci, misijonarji in trgovci – ti so od domačinov odkupovali celo posušene človeške glave, ki so postale del zbirk v evropskih in ameriških muzejih, ti pa jih zdaj po več stoletjih vračajo v domovino prednikov.

Maja leta 1940 je Charles de Gaulle (22. 11. 1890 – 9. 11. 1970) poveljeval francoskemu tankovskemu bataljonu, ki naj bi zaustavil napredovanje Nemcev, a se je bil prisiljen umakniti. Z nemško ofenzivo na Francijo se je vojaški in politični položaj države še poslabšal. De Gaulle se je pridružil vladi v Parizu in bil 6. maja povišan v generala. Tri dni zatem se je v Londonu srečal s Churchillom. Medtem so njegova žena Yvonne ter otroci Philippe, Elisabeth in Anne ostali na severovzhodu Francije. 14. junija 1940 so nemške enote brez boja zasedle Pariz, nato pa vso Francijo. De Gaulle se je umaknil v London, kjer je bil ves čas dejaven, BBC pa mu je omogočil sloviti spodbudni radijski nagovor rojakom, s katerim je postavil temelje svobodne Francije. De Gaulle daljši čas ni imel stikov z družino, nato pa je izvedel, da so zbežali do Bresta, kjer naj bi se vkrcali na eno od treh ladij, od katerih sta po izplutju dve potonili.

DE GAULLE / Francija / 2020
režija: Gabriel Le Bomin
scenarij: Gabriel Le Bomin, Valérie Ranson-Enguiale
v glavnih vlogah: Lambert Wilson, Isabelle Carré, Olivier Gourmet, Catherine Mouchet, Pierre Hancisse, Sophie Quinton, Gilles Cohen

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Edita Krajnović je inovatorka, motivatorka in strokovnjakinja na področju vsebinskega marketinga in strategije, ki se rada uči in rada poučuje. Po študiju ekonomije je poklicno pot začela v akademskem okolju, nato je nabirala izkušnje kot menedžerka v slovenskih podjetjih, leta 2005 pa je sprejela izziv, stopila na samostojno podjetniško pot in soustanovila podjetje Mediade. Med drugim je vodja metodologije izbora Zlata nit in Gazela, predavateljica, avtorica številnih strokovnih člankov o vodenju, soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo!, družbeno odgovorne kampanje Inženirka leta, idejni vodja slovenskega kvIZUMA. Ekipa Mediade, ki šteje sedem redno zaposlenih, tri pogodbene in še 13 drugih zunanjih sodelavcev, je ponosna, da s storitvami marketinga, inovacijskega komuniciranja in prenosa znanj prispeva tudi k uspehu slovenskih podjetij, ki so med najboljšimi na svojem področju tudi na globalnem trgu.

Zgodba o ostarelem dedku, ki kljub svoji visoki starosti živi polno življenje. Kadar ni v ringu in poučuje boks, večino časa preživi v svoji delovni sobi, kjer na velik star pisalni stroj piše svoje boksarske priročnike. Ponoči se k njemu zateka njegov vnuk. Vnuk je odvisnik od heroina. Ta večino časa prespi na dedkovem dvosedu. Kadar pa je razpoložen sede na drugo stran dedkove delovne mize in se pogovarjata. Dedek, ki je izrazito načelen človek želi to svojo načelnost, trdnost in aktivnost prenesti na vnuka in mu pomagati iz "pekla".

Režija: Jaka Šuligoj

Po sredinem derbiju z Velenjčani Celjane v rokometnem državnem prvenstvu čaka nova težka tekma – gostovanje v Kopru. Gre za redno srečanje 22. kola med vodilno in trenutno četrtouvrščeno ekipo prvenstva. Prenos na drugem programu TV Slovenija.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov