Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 28. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 28. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás témája a kutya. Megismerhetitek Binát, a vadászkutyát, és a rendőrkutyák is megmutatják, hogy mi a feladatuk. Patricija, Lara és Aaron viszont azt mutatja meg, hogy a kutya milyen sok törődést és gondoskodást igényel. Emellett az állatmenhelyre is ellátogatunk.

Tema oddaje je pes. Spoznali boste lovsko psičko Bino, policijski psi pa bodo ponazorili, kaj je njihova naloga. Patricija, Lara in Aaron bodo pokazali, kako veliko nege in pozornosti potrebujejo psi. Obiskali bomo tudi zavetišče za pse.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Sedemindvajseti januar je obletnica osvoboditve nacističnega taborišča Auschwitz in svetovni dan spomina na žrtve holokavsta in deportacije. Slovenski program RAI je ob tej priliki v okviru čezmejne televizije pripravil dokumentarno igrani film Pisma iz Auschwitza v dveh različicah in sicer slovensko in italijansko verzijo.
Podlaga za idejno zasnovo so bila pisma, ki jih je Darinka Veljak pisala iz Auschwitza staršem v Trst. Ta še neobjavljena pisma je njen sin Boris Kralj prinesel zgodovinarki Dunji Nanut, ki je na podlagi le teh in poglobljene raziskave rekonstruirala Darinkino zgodbo. Gre za izjemen dokument, ki odkriva širši javnosti doslej skorajda neznan podatek, da so lahko nekateri interniranci pisali domov in tudi prejemali pisma. Obenem razkriva, kako je potekalo življenje v taborišču smrti, kjer je bilo preživetje stvar naključja in sreče v veliki meri pa odvisno od solidarnosti sotrpink. Nastal je tako scenarij v katerem Darinka, ki jo pooseblja Tamara Stanese, prebira pisma in pripoveduje kaj vse je doživela v zloglasnem taborišču, kjer je preživela leto dni. Z njeno pripovedjo se prepleta in jo umešča v zgodovinski kontekst narativni del. Scenarij je napisala Dunja Nanut, režijo pa je podpisala Luana Grilanc. Producent dokumentarca je RAI Deželni sedež za Furlanijo Julijsko krajino – Slovenski program.

Upor v samoobrambi je naravna pravica vsakega naroda. Je celo zgodovinska dolžnost, ko je ogrožena narodova pravica do svobode ali suverenosti. Upor za samoohranitev je dejanje s čistim namenom, vredno spoštovanja. V vsebinskem delu bo poudarjena čistost misli in duha, izražena v poeziji malo znanih ali celo nekoliko zamolčanih avtorjev Franceta Balantiča in Lojzeta Grozdeta, po drugi strani pa v verzih zgodovinsko uveljavljenega pesnika Karla Destovnika Kajuha. Prav preplet obeh poetik in subtilno izbranih glasbenih povezovalnih elementov bo skušal čim bolje osvetliti čas, ki je še danes zarezan v srčiko zgodovinske zavesti slovenskega naroda kot nedokončana zgodba.
Zaradi neprestanega, skoraj trideset let dolgega izkoriščanja zgodovinskih dogodkov med drugo svetovno vojno za dnevna politična in svetovno nazorska prerekanja, se vse bolj izgublja temelj in bistvo državnega praznika, ki ga povsem jasno določa in pojasnjuje ime: “dan upora proti okupatorju”. Bistvo praznika je spoštovanje upora, kot osebnega, družbenega in nacionalnega dejanja v hipu, ko je bila narodova samobitnost na meji izničenja. Upor je spoštovanje lastne samobitnosti in človeškega dostojanstva. Upor je zavest in spoštovanje narodove samobitnosti pred lastnim svetovnim nazorom, mimo političnega prepričanja in daleč od materialnih koristi. Upor je etično dejanja pokončnih ljudi! In tu in pri tem ideološke in dnevno politične interpretacije zgodovine izgubijo vse argumente in vso težo. Najprej pa je upor tako intimno dejanje, da ga lahko najbolj pretanjeno izrazi pesem. Zato, ker so bile v viharju bitk, spopadu množic, največje žrtve povsem intimne, ker sta se v istem hipu srečevala neizmerna ljubezen in smrt, obup in vera v prihodnost. Upor je zavest, da je narodova samobitnost celo pred lastnim življenjem. In zato ne pozabimo, da je praznik upora proti okupatorju izraz spoštovanja države in naroda do vseh, ki so v tem uporu žrtvovali svoja življenja in da je upor nujen temelj in zagotovilo narodove samobitnosti, tako kot kultura, tako kot gospodarstvo, če ne želimo spet postati plen.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Ker smo globoko v pomladi, tokrat začenjamo z vrtom. Narava nas v tem času čedalje bolj navdušuje z bogastvom oblik in predvsem raznoraznih barv. Nekateri pa imajo svoj vrt raje uglašen na eno barvo. V Logatcu smo našli takega, in sicer beli vrt. Z njim je lastnica olepšala svojo hišo, v kateri prav tako prevladujejo beli toni. S tem pa je uresničila svoje mladostne sanje in si svoj raj uredila točno tako, kot godi njenemu očesu.
Les je skoraj brezčasna surovina, ki potrebuje ljubezen in zaščito, da nam zvesto služi dolga leta. Zato ga ponovno spoznajmo in predvsem ponovno uporabimo. Ko v svojem domu uporabite ponovno predelan les, ali vanj vnesete lesene izdelke in predmete iz že obdelanega lesa, vanj ne vnesete le okolju prijaznega materiala, ampak tudi dobro zgodbo, trajnostne narave, katere glavni protagonist tako postanete tudi vi. Spoznajte zgodbe mladih, ki so bili izbrani za ambasadorje ponovne uporabe zavrženega oziroma rabljenega lesa.
Ustvarjalci oddaje imamo v iskanju novih zglednih ambientov svoje lovke usmerjene v vse možne smeri. Za dobre primere radi vržemo oko tudi na družbena omrežja, kjer se da najti ljubiteljske opremljevalce, ki si zaslužijo še več pozornosti. Tu je primer stanovanja, ob katerem se lastnikom gotovo nasmeji vsakokrat, ko vstopijo vanj - tudi zato, ker denarnica ni preveč trpela.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokratni Vikend paket gosti našega novega sodelavca, televizijskega voditelja oddaje Dobro jutro, sicer pa akademskega igralca Mateja Zemljiča. Izjemno veseli smo obiska Nuše Derenda, ki nam v duetu z Isaacom Palma predstavlja pesem Zaljubljena. Še ena naših glasbenih dam nas obišče, to je Alenka Godec s skladbo Akordi v očeh. Jože v družabni in družbeni maniri gosti Jerneja Kuntnerja, preko videopovezave pa se nam s Ptujskega konca oglasi Urška Vučak. Iz Magičnega studia nas bo očaral Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki in tudi tokrat nas bo objela Srčna novica.

Dokumentarni film V deželi herojev ali Kam so šli vsi narodni heroji je film o mladih, pogumnih ljudeh, polnih idealov, ki so jim za posebno junaška dejanja podelili naziv narodni heroj, mnogim posmrtno. To ni bil le izraz časti, pač pa tudi zahvala za prerano, včasih nepotrebno žrtvovano življenje na oltarju zgodovine v boju za novo, pravičnejšo družbo in njeno svetlo prihodnost. Od nove, pravičnejše družbe so ostali le opusteli spominski parki, grobnice in osamljeni kipi v spomin narodnim herojem. So bila njihova življenja darovana zaman?
Cerkev na dan vseh svetih praznuje spomin na vse svetnike in zveličane duše. Potem so še oni, ki se morajo kot »tavajoče duše v vicah« očistiti grehov, preden smejo v nebesa …
V deželi herojev je neke vrste poganski film. Izraža vero, da bodo odrešene duše vseh umrlih in se jim v dolgih jesenskih nočeh ne bo treba vračati na ta svet.
Scenarist in režiser je Igor Vrtačnik.

Paul Sophiejinega sina Marka odpelje na koncert in se precej zbliža z njo. Rebecca je strta, saj je James prekinil z njo kar po sporočilu. Alison v Manchestru spozna Eddiejevo novo prijateljico, ki se ji zdi natanko taka kot Nicola. Louise Mauriceu očita, da ji pomaga le zato, ker hoče obuditi svojo za rakom umrlo ženo, Paul pa Alison pove, da je skoraj poljubil Sophie.

THE A WORD (II.) / Velika Britanija / 2017
scenarij: Peter Bowker, Karen Margalit
režija: Susan Tully, Luke Snellin
v glavnih vlogah: Max Vento, Lee Ingleby, Morven Christie, Christopher Eccleston, Molly Wright, Vinette Robinson, Greg McHugh, Pooky Quesnel

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Ob dnevu upora in ob 72. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte je Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič v dvorani Stožice priredil slavnostni koncert, s katerim je želel sporočiti, da je upor vrednota in človekova pravica. Pred 72 leti so za svobodo, za kruh partizani odhajali v napad s puško na rami, danes pa se proti izkoriščanju, bogatenju peščice, korupciji in klientelizmu, vsakršni obliki diskriminacije, sprevračanju zgodovine NOB-ja in večanju ideoloških razlik lahko upiramo drugače - s pesmijo. Zbor je v goste povabil številne glasbene prijatelje. Z legendarnim tržaškim pevskim zborom so na odru nastopili: Partizanski pevski zbor Ljubljana, članice ŽPZ Kombinat, Vlado Kreslin, Drago Mislej - Mef, Iztok Mlakar, Zoran Predin, Gojmir Lešnjak - Gojc, Kraški ovčarji, Dirty Fingers, Freakwaves, Zaklonišče prepeva, Slovenski taborniki v Italiji - Rod modrega vala, Darko Nikolovski, Buldogi in Ksenija Jus ter duo Bakalina.
Posnetek koncerta je nastal v Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, urednica uredništva Danica Dolinar, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Peter Juratovec.

Eva se zaljubi v Rudija Hauerja, moža svoje pacientke, toda obeti za srečno življenje v dvoje so nični. Tudi Caterinina predstava o "pošteni družini" začne bledeti. Monika medtem ugotovi, da je zanosila s Freddyjem in se v stiski zateče k svojemu očetu v Vzhodni Berlin, mati Caterina pa je odločena, da jo bo na vsak način vrnila k sebi.

KU'DAMM '56 / Nemčija / 2016
režija: Sven Bohse
scenarij: Annette Hess
v glavnih vlogah: Sonja Gerhardt, Claudia Michelsen, Maria Ehrich, Emilia Schüle, Heino Ferch, Uwe Ochsenknecht, Sabin Tambrea, Trystan Pütter, August Wittgenstein, Steve Windolf, Katharina Schüttler, Robert Schupp, Anne Werner

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov