Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 12. maj. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 12. maj.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Je vaš otrok pod pritiskom, ker se bliža konec šolskega leta, ocene pa se nabirajo? Spremljajte nasvete za starše za nekaj dobrih usmeritev. Če vas skrbi, ali dobite dovolj mineralov in vitaminov in jemljete prehranska dopolnila, lahko vse o tem preverite v nasvetih Lekarniške zbornice Slovenije pri nas. Sredino jutro bo tudi modno, nasmejano in predvsem… dobro!

Cellofest, festival, posvečen violončelistom in violončelu, v Ljubljani pripravlja cikel koncertov, seminarjev in delavnic za mlade z vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki ter pedagogi. Spremljali boste drugi del programa iz otvoritevnega koncerta, na katerem se je v ansambel violončel združilo dvanajst vrhunskih domačih violončelistov. Predstavili so se z zahtevnimi priredbami orkestralnih kompozicij, k sodelovanju pa povabili izvrstna glasbena gosta, mezzosopranistko Nuško Drašček Rojko in harmonikarja Marka Hatlaka.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Najprej je tu zgodba para, ki je delo od doma dodobra spoznal in osvojil še preden je to v minulem letu postalo nova normalnost. V vasici Lobček na Dolenjskem živita in delata oblikovalka ter krajinski arhitekt, ki lahko svoje stranke povabita v čisto drugačno pisarno, polno zelenega življenja in barvitih navdihov. Kraj, kamor človek ne gre delat, ampak z užitkom ustvarjat.
Kaj pa delovni prostoru, kamor hodimo v službo - kolliko so prijazni, udobni, spodbudni in kakšna sporočila dajejo tako zaposlenim kot zunanjim obiskovalcem? V vasici na Dolenjskem stoji tovarna, v kateri nastajajo dovršena stikala in vtičnice. Stavba je potrebovala razširitev. Prizidek tovarniškemu objektu se na prvi pogled zdi odlična iztočnica za nezanimivo arhitekturo. Arhitekti pa so k problemu pristopili s svežim pogledom in idejo, ki je bila celo odlikovana z nagrado Prešernovega sklada.
Kadar se ekipa oddaje Ambienti odpravi prek državne meje, je to povezano s Slovenci. Tako je bilo tudi tokrat, ko smo si ogledali prenovljeno stanovanje v 120 let stari stavbi v Trstu. Lastnica, sicer arhitektka, ki se v zadnjem času vse bolj posveča notranji opremi, mu je vtisnila zelo poseben in oseben pečat.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Vikend paket dvojni praznični dan proslavlja z glasbenimi gosti. Jože k omizju vabi izjemno pevko Alenko Godec, po videopovezavi pa se jima pridruži legenda slovenske glasbe in kantavtor Tomaž Domicelj. Damjana Golavšek in Simona Vodopivec zasedata zeleno sedežno garnituro pri Bernardi, skupaj pa tri Dinamitke predstavljajo pesem Evropa, s katero pozdravljajo skorajšnje predsedovanje Slovenije Evropski uniji ter 30. obletnico samostojnosti. Bližajočemu jubileju države se je smelo in v rokerskem slogu poklonil Aleš Klinar: s prijatelji, skoraj sto glasbeniki in pevci, ki so si nadeli ime Slo Band Aid, je ponovno posnel uspešnico Samo milijon. K Bernardi prihaja na rokerski klepet, ob katerem predstavlja spot te ponarodele pesmi. Po dolgem času glasbeni oder oddaje gosti zasedbo Flirrt, ki je preoblekla in posodobila uspešnico Romeo in Julija. Iz Magičnega studia se javlja Magic Aleksander in tudi tokrat nas objame Srčna novica.

Ali globalizaciji in tehnični razvoj v človekovo življenje prinašata več sreče in človečnosti, ali pa se sreča in človečnost skrivata v načinu življenja?

Začetek 21. stoletja zaznamujeta globalizacija ter uniformiranost mnenj, idej, vizij. Prebivalci vasi Juršče pa še vedno ohranjajo spomin na to, kako so živeli njihovi stari: samobitno in solidarno znotraj vaške skupnosti. V »učinkovitem« svetu ni prostora za zasebnost, svobodo, ustvarjalnost, polnokrvnost. Domačini pa temu svetu odgovarjajo s svojo himno Ko psi zalajajo … Smo priča vaški skupnosti na razpotju med tradicijo in sedanjostjo; bodo sence prednikov zadostna spodbuda vaščanom?
Vas Juršče leži odmaknjena od zlaganega sveta in ponorelega časa, a vendarle tako blizu …
Dokumentarni film Na koncu ceste ne ponuja misli, temveč zastavlja vprašanje: »Kakšni smo ljudje, priče Kristusa, danes?« Odgovor na to vprašanje mnogi iščejo vse življenje in izjemno naporno je to iskanje, v upanju, da bo morda, pa četudi le za trenutek, človek človeku res človek.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Rokometaši Velenja in Celja bodo v neposrednem obračunu verjetno odločili, kdo bo letošnji državni prvak. V igri za to lovoriko je sicer tudi še Trebnje. Celjani v Velenje prihajajo s popotnico treh zaporednih porazov in novim trenerjem, Luko Žvižejem. Velenjčani bodo pogrešali poškodovanega Kavčiča.

Po katalonskem referendumu za neodvisnost leta 2017 se je zdelo le še vprašanje časa, kdaj bo na evropskem zemljevidu zarisana nova neodvisna država. Rezultat referenduma je bil jasen, ljudstvo je glasno in demokratično povedalo, kje in kako vidi prihodnost. A štiri leta pozneje se zdi, da so sanje Kataloncev nasedle na čereh neizprosne politične realnosti in da prizadevanje za katalonsko neodvisnost izgublja politični zagon. Kje se je zgodila napaka, da se Kataloncem slovenski scenarij ni posrečil, in kakšna je njihova prihodnost v Španiji, ki so jo hoteli zapustiti? Voditelj: Edvard Žitnik.

Monika je leta 1957 rodila deklico Dorli, vendar so ji jo ob rojstvu odvzeli. Mama Caterina je uredila, da sta rejništvo dobila Monikina sestra Helga in njen mož Wolfgang. Dve leti pozneje je samska Monika začela bitko za skrbništvo. A bolj uspešna je bila v svetu zabavništva. S Freddyjem sta postala uspešen par v rock'n'rollu in se podala v filmske vode, a Monika je kmalu spoznala, da svet filma ni zanjo, in s Freddyjem sta se posvetila glasbi, petju in plesu.
Joachim Franck, sin tovarnarja, se po daljši odsotnosti vrne domov, in tam ga pričaka dementni oče, za katerega skrbi tajnica Ninette. Joachim kljub navidezni sreči, ne more pozabiti Monike. Njeni poročeni sestri pa sta nezadovoljni v zakonu. Helgin mož Wolfgang je hladen, zanimajo ga moški, zato se Helga počuti odrinjeno in osamljeno. Eva, ki je poročena s starejšim profesorjem Fassbenderjem, pa se spoprijema z moževo ljubosumnostjo.

1. del
Monika rodi hčerko Dorli, ki pa jo takoj po porodu dajo v rejo. Monika pod budnim očesom matere, zdaj tudi agentke, nadaljuje glasbeno pot s Freddyjem, Dorlijinim očetom. Joachim Franck se vrne v Zahodni Berlin, saj je njegov oče bolan in se mu zdravstveno stanje hitro slabša.

KU'DAMM '59 / Nemčija / 2018
scenarij: Ronny Mattas
režija: Sven Bohse
v glavnih vlogah: Sonja Gerhardt, Claudia Michelsen, Maria Ehrich, Emilia Schüle, Trystan Pütter, Sabin Tambrea, August Wittgenstein, Ulrich Noethen, Laura de Boer, Heino Ferch, Andreas Pietschmann, Uwe Preuss

Igrano-dokumentarni film Ivan in Karla odpira pogled na razmerje med pisateljem Ivanom Mrakom in njegovo ženo kiparko Karlo Bulovec.

Predstaviti Mraka ni mogoče, ne da bi predstavili njegove zavezanosti Bulovčevi, ki je svoje ozkosrčne sodobnike razburjala tako s popolnim umetniškim talentom kot tudi s tem, da je več kot polovico svojega življenja prehodila z Mrakom.
Seveda velja tudi obratno. Tudi Karlino življenje se nam odkrije kot celota samo, če si vzamemo pravico pogledati skozi Mrakova očala. Njuno sobivanje je bilo hkrati tudi medsebojno umetniško oplajanje skozi najbolj liričen medij: ljubezen.
Kje so presečišča, kjer se dotikata drug drugega? Kje so odtujenosti in hladni dnevi samote? Zakaj bežita in se vedno znova vrneta? Ustvarjalci filma smo iskali odgovore na ta vprašanja in se znašli na produ hudournika, ki vztrajno odplavlja: smeh in jok, moč in šibkost, goloto in zakritost.
Karla Bulovec: »Je to hudič v meni. Bog mi pomagaj! Razrvana in divja, da prav nikjer in v ničemer ne najdem miru, niti za trenutek, pa si ga tako želim. Vsak moment moram imeti spremembe.«
Ivan Mrak: »Moški princip je prevladujoč pri Karli tako kot pri meni, zato se nikakor ne znajdeva v vsakdanjosti. V naju se nista iskali dve polovici, presenetljiva celost se je zgroženo prepoznala v nedoumljivi celosti. Tako sva postala brat in sestra – a tako, kot v pradobi, ko incest še ni bil bogoskrunstvo.«
Na koncu zgodbe se nismo vprašali, kako je Ivan Mrak prenesel samoto po Karlini smrti. Če si dva človeka pomenita toliko kot sta si pomenila ona, je odhod enega izmed njiju preostalemu nezasuta jama.
Bila sta drugačna in predvsem svoja. Filmsko pripoved je režirala Alma Lapajne.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov