Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 8. jul. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 8. jul.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Poletno sproščeni se predstavljajo glasbeniki različnih generacij ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. Ker je ob njej nepogrešljiva, nam bo Darja v spremstvu glavnega gosta oddaje, zaigrala na harmoniko na izbrano tematiko posamezne oddaje. V sodelovanju z glasbenimi gosti oddaje bomo izbirali Naj spot oddaje Poletni pozdrav.

Tema prve oddaje Poletni pozdrav je veselica. In kar 55 let veselice doma in po svetu ustvarja legendarni Alpski kvintet, od tega jih kar 50 let tudi sam vodja ansambla, baritonist in basist, Janez Per. Alpskem kvintetu se bo v studiu pridružili tudi odlični Mladi Dolenjci, kot najmlajša generacija pa člani zasedbe Marcela IN. Videli in slišali pa boste tudi prve štiri videospote, ki se potegujejo za naziv Naj spot poletja.

Priznani bioterapevt, šaman in zdravilec Marjan Ogorevc bo spregovoril o magiji, kot mostu med znanostjo in religijo. Tako je naslov njegove najnovejše knjige, v kateri spregovori o
številnih zlorabah magije, ki jih lahko preprečimo samo z etičnim delovanjem. V pogovoru se bomo dotaknili številnih tem od tehnološkega transhumanizma, umetne inteligence, karmične diagnostike kot Ogorevčeve temeljne terapevtske metode, Axis mundi,..vse do procesa samozdravljenja. Kot je prepričan Ogorevc, je magija vsako dejanje, naš odnos do njega pa določa, ali bo šlo za črno ali belo magijo. Spregovorili bomo tudi o karmičnem dolgu Slovencev, ki nas je pahnil v dramatično situacijo povezano s korona krizo. Vsi smo soodgovorni za stopnjo zavesti na planetu zemlja, zato je še toliko bolj pomembno, da ozaveščamo odnos do narave in živali!
Voditeljica: Marjana Ravnjak

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Po odstopu Primoža Rogliča glavni favorit za skupno zmago in drugo zaporedno slavje na Elizejskih poljanah ostaja Tadej Pogačar. Dirka se bo končala 18. julija v Parizu.

Dokumentarni film Nov dan je zgodba o poti Slovenije do samostojnosti in o žrtvah, ki so nekatere ljudi zaznamovale za vse življenje.

Umrli v vojni za obrambo samostojnosti Slovenije predstavljajo tihe akterje tega dokumentarnega filma, to so bili ljudje, ki so za samostojnost naše države plačali največjo možno ceno s svojimi življenji. Le redko kdo pa kdo se vpraša, kdo so tisti, ki so ostali za njimi, ranjeni in sami? Nekateri med njimi so imeli otroke. Trideset let kasneje so to odrasli ljudje, ki živijo v državi, za katero so umrli njihovi očetje. Zanje je ta tematika bolj osebna kot politična. Zgodba osamosvojitve se v dokumentarnem filmu zrcali skozi njihove poglede na tiste usodne in tragične dogodke in na današnji čas trideset let kasneje. Nosilci filmske zgodbe so hčerke in sinovi štirih Slovencev, ki so umrli v času vojne leta 1991 kot policisti in kot člani ali sodelavci teritorialne obrambe. Zgodbo podpira bogat nabor arhivskega materiala, med katerimi so tudi posnetki, ki jih širša javnost doslej še ni videla.
Film je nastal v produkcija Virc Studio za RTV Slovenija, scenaristi so bili Anamarija Lukovac, Boštjan Virc in Žiga Virc, režiser pa Žiga Virc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Šest rokodelskih mojstrov bo preživelo mesec dni v poznoviktorijanskem dvorcu v Walesu, kjer bodo vsak teden prenovili eno sobo. Pri tem si bodo lahko pomagali samo s starinskim orodjem, kakršno je bilo v uporabi v času umetnoobrtnega gibanja – to se je konec 19. stoletja razširilo v Veliki Britaniji. Vsak teden bodo tako poustvarili nekaj značilnih izdelkov iz tistega obdobja.

2. del:
Tokrat bo šestero rokodelcev opremilo spalnico, v kateri bo najpomembnejši kos pohištva postelja v umetnoobrtnem slogu. Izdelala jo bosta Rod in Abdollah, ki dobro sodelujeta, le z drugimi mojstri se ne ujemata najbolje. Oblikovalka Ilsa bo skoraj obupala nad njima, vezilja Niamh pa se bo trudila pravočasno dokončati veliko posteljno pregrinjalo. Zato bo morala preostale člane skupine naučiti osnov vezenja, ki je bilo v 19. stoletju zelo cenjena veščina.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Kako podaljšati življensko dobo pnevmatik? Voznik lahko s svojim načinom vožnje vpliva na to, koliko časa bo uporabljal komplet pnevmatik. V zgodbi smo demonstrirali, kako voziti, da bodo pnevmatike zdržale kar najdlje. Evropski avto leta je toyota yaris
Letošnji izbor evropskega avtomobila leta je zaznamovala epidemija korone, člani žirije so svoje glasove oddali prek spleta, tudi novinar Avtomobilnosti, Sebastjan Plevnjak. Poglejte, kako se je odločil. DS3 - test druge generacije nove avtomobilske znamke v Sloveniji. Pred leti je bil to citroën, ki je osvajal relije. Danes je to pompozni križanec, ki prihaja iz povsem nove avtomobilske znamke s starim imenom. Ampak, kako lahko tako majhen avtomobil dosega tako vrtoglavo ceno? Poglejte ...

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V tokratni oddaji bomo predstavili namreč nagrajence javnega natečaja Naj lesena gradnja 2020, ki ga organizirata Spirit Slovenija in Direktorat za lesarstvo.
Enodružinska hiša v Poljanah preseneča z vznemirljivimi volumni, navdihujočimi rešitvami ter drzno kljubuje neusmiljenem naklonu zemljišča. V dosedanjo gradnjo lesenih enodružinskih objektov vnaša novo svežino, se odlično vklaplja v prostor in si upravičeno zasluži nagrado Naj lesena gradnja 2020.
V drugem prispevku pokažemo še preostale nagrajene objekte javnega natečaja Naj lesena gradnja 2020.
Tretji ambient v natečaju Naj lesena gradnja ni sodeloval, naklonjenost lesu pa vseeno jasno kaže. Stanovanje v večkrat razkosani večstanovanjski hiši je imelo zapleten tloris, a tudi nekaj prednosti: predvsem čudovit razgled, ki se skozi podstrešno okno razteza na Bohinjsko jezero in Alpe.

4. primer
Pravna pisarna brezkompromisne nekdanje odvetnice Šoko Takanaši tokrat zastopa mlado vdovo mogotca, ki jo njegov edinec toži za dediščino. Oporoke starec namreč ni zapustil, zato milijardno premoženje po zakonu pripade njegovi zakoniti ženi, čeprav je zakonska zveza trajala komaj štiri ure. Ko oporoko vendarle najdejo, pa se pojavi dvom o njeni pristnosti. Odvije se sodni boj med dvema potencialnima dedičema – kateri bo potegnil kratko?

scenarij: Hiroshi Hashimoto
režija: Hidetomo Matsuda, Naoki Tamura
v glavnih vlogah: Ryoko Yonekura, Osamu Mukai, Kento Hayashi, Nanao, Yosi Yosi Arakawa, Risa Naito
Mayu Miyamoto, Yumi Adachi, Shohei Miura, Masanobu Katsumura

Predvajali vam bodo posnetek zanimivega koncerta jazzovskega glasbe. Sonny Rhodes je ena najizvirnejših bluesovskih osebnosti današnjega časa. Je eden redkih na bluesovski sceni, ki igra t. i. lap steel kitaro, instrument, ki daje njegovi glasbi unikaten in edinstven zvok. Devetkrat je bil nominiran za W. C. Handy Awards, ameriški kongres mu je celo podelil naslov legende bluesa. Posnetek je nastal pozimi 2008 v Postojni na tamkajšnjem festivalu bluesa. Zasedba: Sonny Rhodes (kitara, vokal), Tiziano Galli (kitara), Luca Tonani (bas) in Davide Malito (bobni). Režiser Tomaž Švigelj, urednik oddaje je Daniel Celarec.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov