Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

TV Slovenija 2 • sobota, 10. jul. 2021

TV Slovenija 2 • sob, 10. jul.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Izpoved pripadnika Teritorialne obrambe, ki je 27. junija 1991 sestrelil prvi sovražni helikopter v konfliktu na tleh nekdanje Jugoslavije, bo zadovoljila še tako zahtevnega gledalca. Leta 1959 rojeni Dernovšek je bil vzgojen v komunističnem duhu, o čemer odkrito govori, a hkrati se je zlasti od očeta navezal domoljubja. Oče mu je, ob razočaranju nad delovanjem bivšega režima, dal tudi vedeti, da v tem sistemu ni prihodnosti. Dernovšek je bil kot vrhunsko izurjen strelec s protiletalskim raketnim sistemom Strela 2M v TO vpoklican že konec maja 1991. 2. Junija 1991 pa je varoval zaprisego prve generacije slovenskih vojakov v učnem centru na Igu. Dernovšek podrobno pojasni dileme in bojazni poznega popoldneva 27. Junija 1991, ko je dobil povelje za sestrelitev dveh helikopterjev, ki sta imela nalogo napasti učni center na Igu. Potem, ko je prvi padel se je drugemu, poškodovanemu uspelo umakniti. Sestrelitev je imela daljnosežne posledice za uspešno obrambno vojno pravkar razglašene slovenske države, saj je bila jugoslovanska vojska soočena z dejstvom, da se ne more več svobodno gibati po slovenskem nebu, s tem pa so bile omejene njene bojne aktivnosti. Jugoslovanski vrh je spoznal, da se je Slovenija odločila braniti in je drago plačal podcenjevanje slovenske oborožene sile. Dernovšku, ki je bil do novembra 1991 pod orožjem se zdi žaljivo, da se 25 let po osamosvojitvi v Sloveniji promovirajo simboli bivše države in režima proti kateremu se je takrat borila TO in milica. Svojo kariero je nadaljeval v Slovenski vojski, sedaj pa je podjetnik in inovator, ki si je svoj prostor pod soncem našel za mejo v Italiji, saj je v domovini pogosto doživljalšikaniranja s strani tistih, kot pravi, ki so bili leta 1991 na nasprotni strani.

Anja povabi Mileta v kino, kjer naj bi si skupaj ogledala poučen dokumentarec. Mileta seveda bolj kot dolgočasna poljudna znanost in reševanje sveta zanima hollywoodska akcija. Anja nerada pristane na njegov izbor. Vse to opazuje mama Irma. Ta Anjo pouči, da bo slabo končala, če bo popuščala moškim. Za najboljši zgled ji je lahko njen lasten odnos do Staneta. Anja uboga, popravi napako in Mileta prepriča v ogled dokumentarca. To pa opazi Miletov oče Boro, ki sinu na južnjaško topel način odsvetuje pretirano popuščanje ženskam...

Irma najde zapuščeno parcelo in kot županja uredi, da bo lahko Stane skrivaj obdeloval zemljo. Ekološka prehrana bo odlična za zdravje njihove družine, še boljša pa za krpanje družinskega proračuna. Seveda pa okolica ne sme vedeti, da se županjina družina po novem ukvarja s kmetijstvom. Zato mora Stane hoditi od doma kot poslovnež. Delovna oblačila in orodje za delo na njivici skriva s čudnimi oblačili in s še bolj čudnimi izgovori. Medtem ko Irma Staneta spreminja v kmeta, hoče Mojca spremeniti Borota v poslovneža…

Ali lahko redni stiki med petletnimi otroki in dementnimi starostniki izboljšajo kakovost življenja enih in drugih? Danski poskus dokazuje, da je to mogoče. Otroci iz vrtca dva tedna obiskujejo dom za starejše, pri tem pa se tamkajšnji stanovalci in malčki učijo drug od drugega.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Kako podaljšati življensko dobo pnevmatik? Voznik lahko s svojim načinom vožnje vpliva na to, koliko časa bo uporabljal komplet pnevmatik. V zgodbi smo demonstrirali, kako voziti, da bodo pnevmatike zdržale kar najdlje. Evropski avto leta je toyota yaris
Letošnji izbor evropskega avtomobila leta je zaznamovala epidemija korone, člani žirije so svoje glasove oddali prek spleta, tudi novinar Avtomobilnosti, Sebastjan Plevnjak. Poglejte, kako se je odločil. DS3 - test druge generacije nove avtomobilske znamke v Sloveniji. Pred leti je bil to citroën, ki je osvajal relije. Danes je to pompozni križanec, ki prihaja iz povsem nove avtomobilske znamke s starim imenom. Ampak, kako lahko tako majhen avtomobil dosega tako vrtoglavo ceno? Poglejte ...

Atene so leta 1896 pripravile prve moderne olimpijske igre. Na vrsti so bile spet leta 2004. Slovenski športniki so osvojili štiri medalje. Nosilce teh in tudi druge slovenske udeležence iger v Grčiji boste slišali v deseti oddaji iz cikla Slovensko olimpijsko stoletje.

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Po odstopu Primoža Rogliča glavni favorit za skupno zmago in drugo zaporedno slavje na Elizejskih poljanah ostaja Tadej Pogačar. Dirka se bo končala 18. julija v Parizu.

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Med največje favorite za skupno zmago se uvrščata tudi Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, zato bo dogajanje še toliko zanimivejše. Dirka se bo začela 26. junija v Brestu in končala 18. julija v Parizu.

*****

Dokumentarni film raziskuje vlogo žensk v slovenskem filmu in v filmskih klasikah išče obraze spreminjanja položaja žensk v družbi.

Dotakne se popularnih in tudi manj znanih ženskih vlog iz zgodovine slovenskega filma, tako junakinj v dobesednem pomenu, značilnih za številne partizanske filme, kot ustaljenih klišejev: trpeča mati, prešuštnica, opravljivka. Skozi pogovore s filmskimi igralkami, teoretičarkami in ustvarjalkami ter z analizo najpogostejših stavkov, ki jih v slovenskem jeziku izrekajo ženske, skuša ugotoviti, kdo je značilna slovenska junakinja.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Veliki ženskar Samuel brez posebnih odgovornosti in želja, da bi se vezal, živi ob morju na sončnem jugu Francije, v bližini tistih, ki jih ima najraje in s katerimi dela, ne da bi se preveč utrudil. Dokler mu lepega dne ena od njegovih nekdanjih deklet, Kristin, v naročje ne položi nekaj mesecev starega otročička: Glorio, njegovo hčer!

Ker ni sposoben poskrbeti za dojenčico, se odloči, da jo bo vrnil materi, ter odhiti v London, da bi jo našel – a brez uspeha. Osem let pozneje imata Samuel in Gloria lepo in urejeno življenje, ki pa ga kar naenkrat prekine Kristin, saj hoče hčerko nazaj …

Originalni naslov: DEMAIN TOUT COMMENCE
Leto produkcije: 2016
Država: Francija, Velika Britanija
Žanr: komična drama
Režija: Hugo Gélin
Scenarij: Hugo Gélin in ostali
Igrajo: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Ashley Walters

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanina gostja je nekdanja vrhunska atletinja in olimpijka Brigita Langerholc. Javno bo spregovorila o tem, kako je po končani karieri in rojstvu otroka padla v poporodno depresijo in bila napotena celo na psihiatrično zdravljenje. V sobotnem večeru nam razkriva, kako se je s pomočjo različnih terapij in mentalno-sprostitvenih tehnik pobrala z dna. Brigita nam bo predstavila tudi svoje osebne izkušnje s kreiranjem in vizualiziranjem iz srca.

Posnetek koncerta iz ljubljanskih Križank.
Pot skozi čas je prosta. To je potrdil tudi koncert Alenke Godec, ki se je skupaj z gosti sprehodila skozi nekatere "najlepše pesmi, ki so že napisane".

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

0:27 - Napovednik
Bauhaus - nova doba, nemška nadaljevanka
0:28 - Napovednik
Starodavni gradbeni podvigi: Machu Picchu, nemško-francoska dokumentarna serija, 1/4
0:40 - Napovednik
Ujet (I.), britanska nadaljevanka
0:30 - Napovednik
V Goščavi, lutkovna nanizanka
0:27 - Napovednik
(Ne)znana poglavja slovenske zgodovine: Janez Bleiweis, izobraževalno-zgodovinska oddaja
0:33 - Napovednik
Film tedna: Večji svet, francosko-belgijski film
0:38 - Napovednik
Tipično slovensko: Harmonika, izobraževalno-dokumentarni film
0:30 - Napovednik
Ločitve (I.), britanska nadaljevanka
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov