Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 22. sep. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 22. sep.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Policijski orkester je bil ustanovljen poleti leta 1948, da bi imela Slovenija svoj reprezentativni orkester za igranje na praznovanjih, proslavah in obletnicah. Orkester je iz leta v leto postajal številnejši in kakovostnejši, trenutno zaposluje le glasbenike z akademsko izobrazbo, poleg tega pa morajo ti opraviti avdicijo, na kateri komisija izbere le najboljše. Tudi zato je primerljiv z najboljšimi evropskimi poklicnimi ansambli, odličnost pa mu priznavajo doma in v tujini. Orkester izvaja vse zvrsti glasbe, od izvirnih del za pihalni orkester, priredb klasične glasbe, operne in baletne glasbe do popevk, jazza in narodno-zabavne glasbe. Spremljali boste posnetek slavnostnega koncerta, ki ga je zaznamovala všečna glasba Dmitrija Šoštakoviča, Tilna Slakana, Philipa Sparka, Nejca Bečana, Counta Basieja, Quincyja Jonesa, Jureta Robežnika in Carlosa Gardela. Solistka Nina Strnad, dirigent Nejc Bečan.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Nemalo Slovencev ima počitniško hišo ob našem koščku morja. Nekateri so zgradili nove hiše, drugi so obnovili stare objekte. Prav obnove starih hiš so posebno zanimive, saj se lastniki soočajo z omejitvami, tako prostorskimi kot gradbenimi. Predstavili bomo temeljito prenovo hiše blizu Ankarana, ki izstopa po premišljeni izrabi prostora, hkrati pa se z zunanjostjo lepo poda v strnjeno naselje Kolomban.
Mlada arhitektka je dobila izjemno priložnost, da se šola pri prenovi svojega prvega stanovanja. Omejena denarna sredstva so zahtevala veliko iznajdljivosti in ustvarjalnosti. Zdaj, ko ima več izkušenj in ne nazadnje tudi več sredstev, bi prenova potekala malo drugače. Vendar kaj bistvenega v interjerju ne bi spremenila, saj se ona, njen fant Matic in njun pes Vasko v svojem domu odlično počutijo.
Vrtovi s patino ljubezni imajo svojevrstno energijo. Enega takšnih smo obiskali v Šentvidu, kjer je lastnica na majhnem prostoru z rastlinami in kamni obudila bogate spomine na srečno otroštvo iz gozdov Notranjske.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V Vikend paketu zlate jesenske sezone komentatorski vlogi prevzemata kar dve televizijski osebnosti, Melani Mekicar, sovoditeljica Blaža Švaba v glasbeni oddaji V petek zvečer, in voditelj priljubljenega kviza Vem Anže Zevnik.
Bernarda na svojem kavču gosti pevko Raiven, ki je na festivalu Popevka 2021 prejela veliko nagrado občinstva za skladbo Volkovi, ter Gregorja Ravnika, prejemnika velike nagrade strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti za pesem Še ko te ni, te imam. Svoji zmagovalni skladbi predstavita tudi v živo v oddaji.
V rubriki Zvezde čarajo se tokrat pri Magic Aleksandru v svet magije uvaja Anže Zevnik, ki širnemu občinstvu predstavlja svoje na novo usvojeno znanje.

Nič takega, bi rekli nekateri. Ampak kaj, če bi to naredil le s kajtom in s (po)močjo vetra?

Potovati z močjo vetra. Od začetkov civilizacije pa do danes ljudje uporabljamo moč vetra za potovanje. Danes nam veter večinoma služi za energijo, pa vendar še nikoli prej nismo razvili tako učinkovitih in izpopolnjenih sredstev za potovanja s pomočjo vetra. Eno izmed teh je "kite".
Eden najboljših kajtarjev na snegu je Jerome Josserand, ki prihaja iz vasice La Grave tik pod prelazom Col du Lautaret v Franciji. Jerome sodi med pionirje snežnega kajta in je imetnik svetovnega rekorda v najvišjem poletu s kajtom (450 m).
Ko je Jerome prvič obiskal Islandijo, ga je dežela popolnoma prevzela s svojo naravno lepoto in izjemnimi pogoji za kajtanje. Odločil se je vrniti in Islandijo prečkati od severa do juga.
Marca 2011 se tako odpravi na izziv svojega življenja, na več kot 200 kilometrov dolgo prečkanje Islandije. Da bi bil izziv še večji, si zastavi, da bo to naredil v enem samem dnevu. Največji strah in trepet mu predstavljajo spremenljivi vremenski pogoji, močan veter, ki tam dosega tudi preko 150 km/h, medtem ko lahko temperatura pade do 30 stopinj pod ničlo. Mu bo v težkih islandskih razmerah uspelo uresničiti dolgoletne sanje?
Film je režiral Jure Breceljnik (1974 – 2015) avtor večkrat nagrajenih kratkih in dokumentarnih filmov.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Orgle so spremljevalke pomembnih življenjskih dogodkov, pri cerkvenih obredih so skorajda nepogrešljive. Simbolizirajo veličastnost, častivrednost in vzvišenost. Neizčrpne možnosti orgel zmeraj znova navdušujejo vrhunske in inovativne glasbenike. Švedska je med državami, kjer imajo največ orgel. Film predstavlja misli ljubiteljev in poznavalcev orgel, ki se ukvarjajo z različnimi glasbenimi zvrstmi, oriše pa tudi zgodovino tega kraljevskega glasbila od renesanse do danes.

S septembrskimi parlamentarnimi volitvami se nemška kanclerka Angela Merkel ne glede na izid poslavlja od kanclerskega položaja. Že po lanskem hudem porazu svoje Krščansko-demokratske unije (CDU) na volitvah v zvezni deželi Hessen je napovedala, da ne bo kandidirala za vodjo stranke in da bo nemško vlado vodila le še do izteka mandata. V šestnajstih letih na čelu nemške vlade je pustila močan pečat, katerega zaščitni znak so bili politični pragmatizem, previdnost, stabilnost ter politična korektnost brez škandalov; za njene kritike pa tudi oportunizem, pomanjkanje poguma in vizije. Podobno velja za vso Evropsko unijo in tudi za ves svet, kjer Angela Merkel še danes velja za eno najbolj uglednih, zaupanja vrednih in vplivnih voditeljic. Veliko Nemcev v njej vidi materinsko osebnost, ki jih je obvarovala pred svetovnimi konflikti, na primer v času finančne krize, ne pa pred reko beguncev z vzhoda, kar imajo nekateri za njeno veliko napako. Kaj je dediščina Angele Merkel in kaj se Nemčiji in Evropi obeta v prihodnosti, v oddaji Moje mnenje z Edvardom Žitnikom in gosti.

Alisonina hči Joanie dela v nekem okoljevarstvenem podjetju. Šefinja jo je poslala v Montauk, ki je v prihodnosti popolnoma razdejan. Noah je tik pred izdajo druge knjige. Med intervjujem s simpatično novinarko ga zmoti vsiljivi ravnatelj Joel. Whitney ni zadovoljna z delom v galeriji, vendar ne more dati odpovedi, ker zaročenec Colin brez vizuma ne dobi službe. Janelle po treh mesecih pokliče Noaha, da bi mu razložila, zakaj je tako nenadoma odšla. Noah na snemanju filma po svojem romanu nepričakovano sreča Helen.

THE AFFAIR (V.) / ZDA / 2019
scenarij: Sarah Treem, Hagai Levi
režija: Colin Bucksey, Steve Fierberg, Toa Fraser, Eva Vives, Silas Howard
v glavnih vlogah: Dominic West, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Jake Siciliano, Abigail Dylan Harrison, Anna Paquin, Omar Mewally, Emily Browning, Sanaa Lathan, Kathleen Chalfant, John Doman, Claes Bang

Več kot 1000 otrok v Sloveniji ne živi pri biološki družini, ampak so prepuščeni sistemu rejništva. Le redke posvojijo. Mnogi med njimi imajo eno samo veliko željo. Družino.

Država je odgovorna za to, da otrokom najde družino, v kateri bodo pridobili pozitivno družinsko izkušnjo. Kjer bodo razmere, potrebne za zdravo rast, osebnostni razvoj, samostojno življenje in delo.
Zgodbe rejenk in rejencev, ki jih slišimo šele zadnja leta, pa po večini niso najlepše. Njihove izkušnje povedo, da je treba sistem korenito in v celoti spremeniti.
Dokumentarni film Otroci na čakanju je preplet zgodb o rejništvu. Vidine, ki je skozi odraščanje otrok v reji izkusila nedorečenost sistema in se znašla pred vprašanji brez odgovorov. Davidove, ki je kljub dobrim razmeram v rejništvu zaživel šele po posvojitvi. Zgodbe Davidove sestre Patricije, ki je tako kot gospa Pega z osemnajstimi leti začela samostojno življenje. Tadej pa je po sedemnajstih letih rejništva ugotovil, da ob polnoletnosti ne bo imel nikogar in ne bo imel kam iti.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov