Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 21. okt. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 21. okt.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mnogi Cerkvi očitajo, da se preveč ukvarja z igrami moči, kar povzroča sušo na področju dejavne ljubezni do bližnjega. Pogovor z novima škofoma Maksimiljanom Matjažem in Andrejem Sajetom na začetku triletnega sinodalnega obdobja.

Četrtek je dan za Mojco Mavec, ki bo reševala jezikovne zagate, delila nasvete iz domače lekarne, razbijala mite o najrazličnejših tematikah, preverjala, kakšno mnenje o Slovencih imajo tujci, ki živijo pri nas, znanim Slovencem pa bo zastavljala nenavadna vprašanja in od njih pričakovala resnicoljubne odgovore.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Moči bosta merila Črna na Koroškem in Novo mesto. Koroško ekipo sestavljajo Adrijana Kamnik, Luka Kropivnik in Ana Kamnik, dolenjsko pa Sašo Đukić, Irena Yebuah Tiran in Primož Kobe. Znanje in spretnosti bodo pokazali v štirih zabavnih igrah, pri katerih ima glavno besedo Pošteni Miha (Miha Brajnik). Igrali in peli bodo Tinkara Kovač z Aniko Horvat, Foksnerji, Tomaž Boškin, Primorski fantje, Orkester Mandolina Ljubljana, Nina Pušlar, Blaž Verboten, Žiga Poredoš, Gašper Marič, Matic Lorbek, Eva Beus z Modrijani, Klemen Torkar z ansamblom Storžič ter Aljoša Kunilo s skupino Booom!. Del oddaje so tudi humorni prizori iz vsakdanjega življenja (avtor Jure Karas) ter voditelja Melani in Blaž.

Dokumentarni film o treh možeh in steni ene najlepših gora na svetu: 6828 metrov visokem Ama Dablamu.

Vanji Furlanu in Tomažu Humarju se je leta 1996 po sedmih dneh izjemno težavnega plezanja uspelo preko severozahodne stene prebiti na sam vrh. Zvonko Požgaj, njuna edina zveza z dolino, je dogajanje spremljal iz baznega tabora, ju preko oddajnika usmerjal in vzpodbujal, obenem pa skrbno snemal in zapisoval vse, kar se je dogajalo v tistih dramatičnih dneh.
Rezultati te izjemne odprave so že nekaj časa znani. Vzpon je bil v tujini iznačen kot največji alpinistični dosežek v letu 1996 in ostaja eden večjih v zgodovini. Vanje Furlana že dolgo ni več med nami, trinajst let kasneje pa je v Nepalu na Langtang Lirungu ostal tudi Tomaž Humar. Njegov sin je kot 19-letnik postal najmlajši človek, ki je prekolesaril zemeljsko oblo. Duhovne in vztrajnostne dediščine svojega očeta ne skriva: »Moj oče mi je pomenil to, kar upam, da bom nekoč tudi jaz pomenil svojemu sinu. Torej zgled in ponos. Bil je človek, ki je imel sanje, večje od strahov. Oče me je poleg številnih spoznanj naučil predvsem dve stvari: v življenju nikoli ne poklekni in ne zapravi svojega ponosa, kajti ko enkrat to storiš, ti ne ostane nič. In ne odnehaj takrat, ko je težko.«
Film o izginjanju, času, umrljivosti, spominu in večnosti človeškega duha se priklanja enemu največjih dosežkov slovenskega alpinizma v svetu in je posvečen Vanji Furlanu ter Tomažu Humarju.

Film Električne sanje je film o Mihi Kralju, o spregledanem pionirju elektronske glasbe pri nas.

Konec sedemdesetih je bil čas sprememb. V Slovenijo je najprej z malo ploščo in potem celovečernim prvencem Pankrtov Dolgcajt pljusknil punk ter nova generacija kantavtorjev, ki je glasno in brezkompromisno slavila kulturo »naredi sam.« Vendar se nikjer in v nobenem primeru na tej strani Alp tovrstno razmišljanje ni bolj ustrezno opredmetilo, kot na primeru Mihe Kralja. Pojmovanje naredi sam je razširil. Vse je naredil sam, a tudi po svoje. 25. maja 1973 je pod zaporedno številko 1 novoustanovljene založbe Virgin izšel album Mikea Oldfielda – Tubular Bells. V grobem je napovedal, da po letih glasbenega kolektivizma v ospredje stopajo posamezniki, ki bodo zveneli kot bend ali orkester. Miha Kralj, je – če že ni hodil pred časom – hodil vštric z njim, le da takrat mnogi tega še niso vedeli. V ušesih je namreč še vedno šumela Sava, v kulturnih domovih na sobotnih plesih pa se je na veliko plesalo na velike uspešnice skupine Prah. V obeh predzgodbah se je Kralj kalil in pripravljal teren. S pomočjo (pretihotapljenih) inovacij se je vse bolj osamosvajal in v številne plesne dvorane, vključno z legendarno Emonsko kletjo, vstopal kot »one-man-band«. Dokler se ni odločil za izlet v neznano. Leta 1980 je zasijala Andromeda, vesoljska simfonija, dokument časa in album, ki je bil tako drugačen, da so ga morali izdati v Beogradu. Skoraj istočasno pa so mu zaradi podobnosti z Jean-Michelom Jarreom prilepili etiketo: jugoslovanski Jean-Michel Jarre. Film Električne sanje je film o Mihi Kralju, o spregledanem pionirju tihotapljenja in elektronske glasbe pri nas, ki se – ne glede, da je prodal na deset tisoče plošč – preživlja z igranjem na nedeljskih plesih in veselicah. Nastopil je čas, da njegova zgodba pride med nas, da se gledalcem predstavi izjemen človeški in umetniški karakter in da Miha Kralj ne bo več nekdo, temveč človek z imenom in priimkom pred portretom ali skladbami.

V Kitakjušuju na Japonskem poteka svetovno prvenstvo v športni gimnastiki. V posnetku si boste lahko ogledali dogajanje v ženskem mnogoboju. Ta disciplina je najbolj cenjena, svetovna prvakinja pa bo postala tista, ki bo pokazala najboljše veščine na orodjih. V družbo vas vabita komentatorja Ivan Čuk in Miha Mišič.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Izmed 20 otrok eden jeclja. Nekateri se iz tega primeža izvijejo, drugi jecljajo vse življenje. Od sošolcev, učiteljev, celo družinskih članov in družbe sploh so deležni ustrahovanj, stigmatizacije, čustvenega in včasih kar fizičnega nasilja. Mnogi se pogreznejo vase, utihnejo, se na vso moč trudijo odpraviti težavo ali pa jo prikriti. Nekateri pritiska ne zdržijo in si celo poskusijo vzeti življenje. Zelo doživeta, čustvena dokumentarna oddaja spremlja pet jecljajočih otrok, starih od 9 do 18 let, z različnih koncev ZDA, ki se srečajo na posebnem taboru, namenjenem prav njim. Mnogi tam prvič spoznajo, da niso pokvarjeni kot kak robot in da imajo vso pravico, da so slišani.

MY BEAUTIFUL STUTTER / ZDA / 2019 / Režija: Ryan Gielen

V tokratni Avtomobilnosti se bomo na pot podali z vlakom in si pobližje ogledali težave zadnjega kilometra, testirali pa Lexus NX, Ford mach-E, Renault megane conquest in Opel mokko.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V Bodoncih na severovzhodu Slovenije smo med valovitimi polji in travniki obiskali staro domačijo. Ko so jo kupili, njeni novi lastniki niso dobili le ključa v roke, temveč tudi dragoceno vsebino, ki so jo skrbno vpeli v novo zgodbo.
Podstrešnih prostorih v stari meščanski hiši so praviloma tisti prostori, kamor človeška noga dolgo ni stopila in ki laiku na prvi pogled ne obetajo veliko. Ko pa jih zazna izkušeno oko strokovnjaka, ki med drugim v mansardo pripelje dovolj naravne svetlobe in ko se lastnik ne ustraši kakšne stopnice več, potem … je stvar zrela za v Ambiente!
Lastnica stanovanja v novogradnji je v pravem trenutku zaznala, da od svojega novega doma želi nekaj več. Da želi strokovno pomoč pri izboru in umestitvi notranje opreme. Obrnila se je na mlade arhitekte v enem od ljubljanskih birojev. Ti so dobro prepoznali njenega polnega duha, eleganco in prefinjenost in spretno sledili njenim željam ter potrebam. Tako se je rodilo naslednje stanovanje za brezčasno damo.

Spremljali boste posnetek koncerta s 13. glasbenega festivala Arsana, ki vsako leto poteka na različnih lokacijah na Ptuju. Vlado Kreslin, mednarodno uveljavljena vokalna zasedba Vox Arsana ter izbrani glasbeniki in glasbenice, ki so se pod vodstvom violinista in skladatelja Matije Krečiča združili v priložnostni godalni orkester s triom, so nastopili na dvorišču čarobnega Minoritskega samostana. Prijetno vzdušje koncerta in energične izvedbe skladb je posnela ekipa Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, režiserka Urška Žnidaršič.

V okviru 36. beograjskega džez festivala sta nastopila dva virtuoza: kitarist Vlatko Stefanovski in pianist Matija Dedić. S svojo izvirno interpretacijo glasbe Arsena Dedića, Vlatka Stefanovskega, Stinga in Gibonnija sta navdušila občinstvo.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov