Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 15. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás témája az ünnepi készülődés. A gyerekek mézeskalács-házikót, forró csokit és üdvözlőlapot készítenek, valamint sétát tesznek a feldíszített városban.

Tema oddaje je praznično pričakovanje. Otroci bodo izdelovali medene hiške in voščilnice, pripravili bodo vročo čokolado ter se odpravili na sprehod po okrašenem mestu.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

V sklopu osmega Festivala sodobne in etno glasbe Godibodi sta se na Letnem vrtu Skupnosti Italijanov v Kopru s svežo glasbo predstavila dva dua: Nina in Gregor Volk ter Rok Kleva in Manuel Šavron iz Diatonic string dua z imenom Ragbag.
Nina in Gregor Volk, člana družinske zasedbe Volk Folk, se s predelavo ljudske dediščine oddaljujeta od ustaljenih vzorcev izvajalske prakse, a melodične linije kljub temu ostajajo nedotaknjene. V albumu Ragbag neobičajne kombinacije violine in harmonike priznanih obalnih glasbenikov Manuela Šavrona in Roka Kleve pa je polno različnih zvrsti in melodij, od etna do jazza, folka in glasb sveta, zaslišimo pa tudi istrsko lestvico in bretonske plese.

Idrija velja za najstarejše glavno slovensko središče čipkarstva, kjer že stoletja izdelujejo to posebno zvrst klekljane čipke – idrijsko čipko. Pred dvema letoma je bila idrijska čipka uvrščena na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.
Na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine pa so zaradi izjemnega podzemnega kanjona, temeljnih raziskav kraških pojavov, bogate arheološke dediščine in velike biodiverzitete od leta 1986 vpisane tudi slovite Škocjanske jame.
Nedaleč od Škocjanskih jam in znamenite Postojnske jame stoji zagotovo najbolj slikovit grad na Slovenskem. Osupljiva stvaritev, vgrajena v 123 metrov visoko skalno steno že stoletja buri domišljivo.
Ljubljanska mestna hiša je eden izmed arhitekturnih biserov prestolnice. Zgrajena je bila v poznem 15. stoletju, današnjo obliko pa je dobila v začetku 18. stoletja. Mestni trg, kjer stoji, sodi med enega najlepših baročnih ambientov v srednji Evropi.
Ivana Kobilca velja za največjo slovensko slikarko. Bila je velika svetovljanka, ki je najbolj od vsega ljubila svobodo in slikarstvo. Za njeno najljubše delo velja prav Kofetarica.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V bližini Rožne doline je večstanovanjski objekt z razgibano zunanjostjo in nič kaj sramežljivo notranjostjo. Vsaka stanovanjska enota ima drugačen tloris in ko k temu prištejemo še dvoetažnost, dobimo v stanovanjih celo občutek, kot bi bivali v hiši.
Kadar vstopimo v katero od prenovljenih hiš, se navadno znajdemo sredi novih, svežih, sodobno urejenih prostorov. V Goriških Brdih smo našli hišo, ki je prav zaradi prenove zaživela dobesedno v novih barvah, se vrnila nekaj desetletij nazaj in ponudila povsem novo vsebino.
V starejši hiši je mlad par kupil mansardno stanovanje s čudovito strešno teraso. Dobro odmerjeni prostori, pogled na Ljubljano ter dvovišinska dnevna soba so bili odlično izhodišče za oblikovanje njunega prvega skupnega doma. V rokavu pa sta imela vsaj še dva aduta: arhitektko, prijateljico še iz srednješolskih let ter izostren občutek za estetiko.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
K Bernardi v goste prihajata avtomobilistični novinar in vloger Ciril Komatar ter igralec in voditelj Nik Škrlec, ki bosta v okviru misije Ledenik popeljala kos Triglavskega ledenika na dolgo pot v Peking, kjer bodo naslednje zimske olimpijske igre. Vse to s pomembnim okoljevarstvenim sporočilom. Poleg njiju prihaja še radijski voditelj in kolumnist Miha Šalehar, ki je izdal izbrane kolumne v knjigi Duh česa.
Jože za svojim komentatorskim omizjem gosti simpatično pevko Alyo in komika Miha Brajnika, ki se tokrat preizkuša še v rubriki Zvezde čarajo. Alya na glasbenem odru predstavlja svoj novi hit Se živi. Poleg nje nastopa še Zoran Predin, ki ob koncu decembra pripravlja tradicionalni koncert v Cankarjevem domu.

Proces nastajanja gledališke predstave Padec Evrope. Igralce fiktivnih likov dogajanje na ulicah Ljubljane prestavi v realni prostor in čas.

Zasebna zabava po uspešni otvoritvi novega penziona Evropa, na kateri tako imenovani jet set še malo neformalno pokramlja in pokvanta, sklene kakšen posel ali se dogovori o kakšnem skupnem interesu. Ko se že precej okajena druščina namerava raziti, se zgodi globalni upor: zunaj so demonstracije, neredi, policija je zaprla dohode, ceste so blokirane, avtomobili gorijo, nikamor ni več mogoče. Toda na zabavo se zateče neznanec, očitno demonstrant, nemara tujec, saj ne govori in se ne odziva. Tak je sinopsis gledališke predstave Padec Evrope režiserja in scenarista Matjaža Zupančiča. Na vajah z igralci odpira režiser temeljna vprašanja odnosov v družbi. Referenčno okolje so pariške demonstracije, vendar se na ulicah Ljubljane kmalu začnejo dogajati stvari, tako podobne tistim, ki so dramo Padec Evrope tudi navdihnile. Scenarist in režiser je Boris Petković.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Zgodovino harmonike na mednarodnem glasbenem prizorišču v zadnjih 50 letih, od Italije in Francije do Kanade in Brazilije, nam dokumentarni film zanimivo predstavlja skozi portreta dveh najbolj slavnih harmonikarjev: Paola Gandolfija in Richarda Gallijana. Pod vplivom najboljših harmonikarjev njunega časa svojo umetnost prenašata na mlajše generacije. Avtor filma je Nicola Nannavecchia.

Britanska kraljica Elizabeta II. se zaradi pešajočega zdravja vse redkeje pojavlja v javnosti; svoje protokolarne obveznosti, ki jih v desetletjih ni nikoli izpustila, pa, kot sporočajo iz Buckinghamske palače, z žalostjo prepušča sinu Charlesu. Javnost v Združenem kraljestvu se sicer ob najboljših željah 95-letni zelo priljubljenimi kraljici na tihem sprašuje, kdaj bo napočil dan, ko bo vladarsko žezlo, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, predala nasledniku. Kakšna bo usoda države po Elizabeti, ki Združeno kraljestvo v dobrem in slabem vodi skoraj sedemdeset let? V tem dolgem času se je marsikaj spremenilo: če nad imperijem nekoč sonce ni nikoli zašlo, je danes Združeno kraljestvo kraljice Elizabete država, ki jo dohiteva in celo prehiteva več nekoč tradicionalnih evropskih tekmic. Kakšna naj bi bila prihodnost Združenega kraljestva po Elizabeti v oddaji Moje mnenje z Edvardom Žitnikom.

4. del: Njen mož
V Julijini hiši v Devonu se za božične praznike zbere vsa družina, toda ker je tam tudi Benjamin, tradicionalno praznovanje poteka v napetem vzdušju. Benjamin Julii očita, da skriva njuno zaroko, ta pa naposled izbere najneprimernejši trenutek, da novico sporoči otrokom. Ko Ted izve, da se bo njegova bivša žena spet poročila, se po svoje spopade z ljubosumjem, ki ga ob tem začuti …

GOLD DIGGER / Velika Britanija / 2019
scenarij: Marnie Dickens
režija: Vanessa Caswill, David Evans
v glavnih vlogah: Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Sebastian Armesto, Yasmine Akram, Jemima Rooper, Archie Renaux, Nikki Amuka-Bird, Karla-Simone Spence, Julia McKenzie, Indica Watson

Osem žensk deluje v širokem spektru znanstvenih, umetniških in tehniških poklicev od umetne inteligence do programiranja in letalstva.

V večini tehniških poklicev so ženske še vedno zelo slabo zastopane. Tista peščica, ki je v to področje vendarle vstopila, navadno kaže izrazito pozitiven odnos do svojega dela, užitek v samoizpolnjevanju prek dela in strokovnost v poklicu. Film razkriva prikrito diskriminacijo žensk, ki jim še vedno preprečuje enakopraven dostop do tehniških poklicev in predstavlja pogoje, v katerih so se začele zanimati za te poklice, na katere ovire so pri tem naletele in kako so se z njimi spopadale. Predstavljene so tudi družbene okoliščine, ki vplivajo na odločitve posameznic pri izbiri poklicev in kako so odločitve spolno determinirane.
V filmu so delovni tok predstavile: kapitanka letala Alja Berčič Ivanuš (v času snemanja kopilotka letala), programerka in raziskovalka Alja Isaković, intermedijska umetnica Maja Smrekar, radijska tehnica Kaktus Kaktus, izvedenka za umetno inteligenco dr. Dunja Mladenić, paleontologinja dr. Dragica Turnšek, produktna vodja in razvijalka dr. Mateja Verlič Brunčič in skladateljica Larisa Vrhunc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov