Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 22. jan. 2022

TV Slovenija 2 • Sob, 22. jan.

Pričevanje Jožeta Puglja iz Struške doline v Suhi krajini nas popelje v čas trpljenja in strahu, ki je zajel te kraje po tem, ko je spomladi 1942 na t. i. osvobojenem ozemlju partizanska vojska začela izvajati svojo oblast. Večina domačinov se je partizanov bala bolj kot Italijanov, ki so postali nasilni in nepredvidljivi šele po nastopu partizanskega gibanja. Okupacija in revolucionarno delovanje sta opustošila in razdelila struške vasi, ki si demografsko niso opomogle. Jože z veliko žalostjo pripoveduje o svoji mladoletni sestri, ki so jo mučili in ubili v Teharjah. Družina je tudi po vojni doživela kalvarijo. Sam je bil večkrat zaprt, vendar je ostal pokončen ter zvest svojemu prepričanju. Ustvaril si je družino in z ženo sta imela gostilno, ki je danes že v rokah mlajše generacije.

Pokal Hahnenkamm je vrhunec moške sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Organizatorji so zaradi slabe vremenske napovedi že v četrtek morali spremeniti program. V Kitzbühlu bodo tako v petek vozili smuk, v soboto slalom in v nedeljo še en smuk. Nekaj gledalcev bo, a zaradi skrbi za zdravje tudi letošnji spektakel ne bo minil v vzdušju, kakršnega si Kitzbühel zasluži.

Zadnji smuk v Cortini d'Ampezzo je štel za medalje svetovnega prvenstva. Lani je bila tu najboljša Corinne Suter. Na tem prizorišču je v preteklosti dobro nastopala Ilka Štuhec, na smukaških stopničkah je že bila trikrat: ima eno drugo in dve tretji mesti.

V Antholzu na Južnem Tirolskem bodo še zadnje tekme pred olimpijskimi nastopi v Pekingu.
V soboto bo dvojni program. Najprej bo nastopilo najboljših trideset iz svetovnega pokala, vsi pa bodo startali skupaj. Dekleta bodo nastopila na četrti letošnji preizkušnji štafet.

Pokal Hahnenkamm je vrhunec moške sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Organizatorji so zaradi slabe vremenske napovedi že v četrtek morali spremeniti program. V Kitzbühlu bodo tako v petek vozili smuk, v soboto slalom in v nedeljo še en smuk. Nekaj gledalcev bo, a zaradi skrbi za zdravje tudi letošnji spektakel ne bo minil v vzdušju, kakršnega si Kitzbühel zasluži.

Val 202 je pred časom na Koncert doma povabil vrsto domačih glasbenih izvajalcev. Ker so ti še vedno aktualni, vam jih ponujamo v ponovno poslušanje in ogled.
Studio 26 in vašo dnevno sobo barva mlada rock zasedba Kiwi Flash.

Madžarska in Slovaška bosta od 13. do 30. januarja gostili 15. evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Nastopilo bo 24 reprezentanc, med njimi trinajstič tudi Slovenija, ki je na prvenstvu pred dvema letoma osvojila 4. mesto. Naša vrsta bo prvi del tekmovanja igrala v Debrecenu, pomerila se bo s Severno Makedonijo, Dansko in Črno goro. Šest predtekmovalnih skupin gostijo še Szeged, Bratislava, Košice in Budimpešta. Madžarsko glavno mesto bo gostilo zaključni del tekmovanja s polfinaloma in tekmama za medalje. Zlato branijo Španci, srebro Hrvati, bron pa Norvežani.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Samer, 22-letni študent iz Sirije, ki je v Slovenijo prišel prek evropskega programa za prerazporeditev beguncev, začasno stanuje pri prijatelju, ker je njegovo najemniško stanovanje zaradi kratkega stika v električni napeljavi skoraj v celoti pogorelo. Želi se preseliti, vendar njegovo iskanje stanovanja zaradi odkritih in prikritih predsodkov Slovencev do beguncev vse bolj spominja na boj z mlini na veter.
Kratek dokumentarni film, ki ga je režiral Jernej Kastelec in je nastal v produkciji Dokumentarnega programa TVS, je na festivalu v Cannesu MIPCOM 2017 v mednarodni konkurenci uglednih TV postaj osvojil nagrado za odličnost Diversify TV.

Spremljali boste posebni koncert Dunajskih filharmonikov, ki so nastopili pod vodstvom dirigenta Christiana Thielemanna v barcelonski baziliki Sagrada Familia. Spored sta zaznamovali deli Elysium kanadskega skladatelja Samyja Mousse in Simfonija št. 4, Romantična, avstrijskega skladatelja Antona Brucknerja. Posnetek koncerta bogatijo posnetki slikovite bazilike Sagrada Familia.

Smem biti, kar sem? To je bila pogosta misel slovite pevke Whitney Houston. Tak je tudi naslov dokumentarne pripovedi o njenem izjemnem glasu, uspešni karieri in številnih padcih, tudi o boju z odvisnostjo. Vse to je zaznamovalo življenje te prezgodaj preminule glasbenice. Dokumentarni film v ospredje postavlja tudi pevkine odnose z bližnjimi: z ambiciozno materjo, sicer odlično interpretko gospela, z osebno asistentko, ki je bila morda več kot le to, in možem, razvpitim raperjem Bobbyjem Brownom.

WHITNEY: CAN I BE ME? / Velika Britanija, ZDA / 2017 / režija: Nick Broomfield, Rudi Dolezal

Janez Bončina Benč, glasbeni velikan, je ob življenjski obletnici pripravil sprehod skozi čas. V svoji 50 letni glasbeni karieri je z različnimi zasedbami nanizal vrsto zimzelenih uspešnic kot so Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja, idr.
Deloval je v skupinah Helioni, Srce, Mladi levi, Yu Rock Selekcija, z najboljšimi glasbeniki pa osnoval skupino September, z mladimi glasbeniki pa Junake nočne kronike.

Dolgoletno obdobje ustvarjanja enega vodilnih avtorjev in izvajalcev slovenske in nekdanje jugoslovanske pop rock scene so z njim poustvarili: bend Karamela, v katerem so Zlati klun, Jadran Ogrin, Goran Velikonja in Marjan Malikovič in izvrstna ekipa glasbenikov : Jani Moder, Primož Grašič, Tadej Tomšič, Žiga Kožar Jani Hace, Nejc Škofic, legendarni Tihomir Pop Asanović, Braco Doblekar in Neca Falk. Njegova karizma, glas in energija pa sta večer pretvorila v pravi praznik rock 'n' rola.

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov