Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 29. jan. 2022

TV Slovenija 2 • Sob, 29. jan.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

100-letni Anton Vidmar z Otlice nad Ajdovščino je izjemen pričevalec, ki bo navdušil vsakogar, ki ga zanimata zgodovina in način življenja v prejšnjem stoletju. Najprej je doživel preganjanje fašizma, ko se je po sedmih letih vrnil iz vojne in ujetništva, pa ga je zadelo še komunistično zatiranje, kar je bilo značilno za klene Primorce, ki so želeli ohraniti svoje vrednote in izročilo.

Zadnji konec tedna pred olimpijskimi igrami za alpske smučarke prinaša tekmi v smuku in superveleslalomu na tradicionalnem prizorišču v Garmisch-Partenkirchnu. Dekleta bodo še zadnjič preizkusila svojo pripravljenost pred odhodom v neznano – na olimpijsko prizorišče, kjer še ni bilo tekem na najvišji ravni.

Skakalke so zaradi odpadlih tekem na Japonskem imele dolg januarski premor, ki so ga izkoristile za treninge in priprave na olimpijske igre. Zadnjič so tekmovale na prvi dan novega leta pri nas na Ljubnem ob Savinji. Slovenske skakalke so v tej sezoni odlične, ob dveh zmagah so poskrbele še za 9 uvrstitev na oder za zmagovalce. Prepričljivo vodilna v svetovnem pokalu je Avstrijka Kramerjeva.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Zadnja postaja pred olimpijskimi igrami je skakalnica v Willingenu. Slovenska reprezentanca je na prizorišče pripotovala z odlično popotnico dobrih rezultatov celotne ekipe v Titisee-Neustadtu. Anže Lanišek je z dvema drugima mestoma znova ujel izjemno formo. Sledijo mu tudi ostali. Z odličnim nastopom in dvema zmagama z rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu na še eno nemško prizorišče prihaja Karl Geiger.

Posebna oddaja – predstavitev slovenskih olimpijcev pred odhodom na ZOI v Pekingu. V več kot uro dolgi pogovorni oddaji s Sašo Jerkovićem sta bila gosta najboljša slovenska športnica vseh časov Tina Maze in nekdanji tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar. V oddaji so v daljših pogovorih sodelovali tudi Anamarija Lampič, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Nika Križnar, Anže Lanišek in Žan Košir. Poleg njih pa so svoje cilje razkrili še preostali športnice in športniki, ki bodo nastopili na prihajajočih igrah.

Val 202 je pred časom na Koncert doma povabil vrsto domačih glasbenih izvajalcev. Ker so ti še vedno aktualni, vam jih ponujamo v ponovno poslušanje in ogled.
Med samoosamitvijo vam v dnevno sobo prinašamo koncert iz našega studia. Koncert doma. Pri vseh vas. Z nami so Rudi Bučar, Okustična Karin Zemljič in Mate Bro, Bilbi in Gregor Strmecki, člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Koala voice.

Komična drama. Po ločitvi se Maggie, zdaj samohranilka, in njen dvanajstletni sin Oliver preselita v Brooklyn. Maggie v novi službi veliko dela in potrebuje varstvo za svojega sina. Pri roki je sosed Vincent, upokojeni vojni veteran iz Vietnama, nergač in hazarder, ki je ostal brez denarja in prihodnosti. Za dostojno plačilo je seveda pripravljen pomagati. Toda iz sebičnega dejanja se porodi nenavadno, trdno prijateljstvo med Vincentom in Oliverjem. Vincent s svojim znanjem, izkušnjami in cinizmom pomaga Oliverju, da se v življenju postavi na pravo stran, Oliver pa v Vincentu prepozna nerazumljenega človeka z velikim srcem.

ST. VINCENT / ZDA / 2014
Scenarij in režija: Theodore Melfi / Igrajo: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Jaeden Martell, Chris O'Dowd, Terrence Howard, Kimberly Quinn, Lenny Venito , Nate Corddry, Dario Barosso, Donna Mitchell, Ann Dowd, Scott Adsit, Reg E. Cathey, Deirdre O'Connell …

John in Yoko: Nad nami le nebo je zgodba o nastajanju prelomnega albuma Imagine iz leta 1971, ki ga je John Lennon ustvarjal v tesnem sodelovanju s soprogo, japonsko umetnico Yoko Ono. Sporočilo glasbe in besedil ostaja sveže in aktualno – izpričuje upanje na svet miru, pravičnosti, sočutja in ljubezni. V filmu so zbrani intervjuji z Yoko Ono, Julianom Lennonom, fotografom Davidom Baileyjem, galeristom, ki je Johna predstavil Yoko, Johnom Dunbarrom in drugimi. Dokumentarec bogatijo do zdaj javnosti nepoznani posnetki iz zasebnega arhiva umetniškega para.

JOHN & YOKO: ABOVE US ONLY SKY / Velika Britanija / 2018 / režija: Michael Epstein

Na odru Kina Šiška so se aprila 2014 s koncertom poklonili Tomažu Pengovu.
Hommage Pengov, o preminulemu kantavtorju, ki je v svoji več kot tridesetletni karieri posnel več albumov in se dokazal kot izvrsten kitarist in pisec besedil. Pisal je glasbo za nekatere slovenske filme, sodeloval z zasedbama Salamander in Mladi levi, v letu 1997 pa je za svoje ustvarjanje prejel Ježkovo nagrado.
Glasbeno pot je začel s preigravanjem pesmi Boba Dylana v poznih šestdesetih letih, 1973 pa izdal prvo ploščo Odpotovanja. Albumu so sledili še Pripovedi, Rimske ceste, Biti tu, Koncert ter Drevo in zvezda.
Njegove pesmi bodo ponovno zazvenele v izvedbah Bogdane Herman, Jerka Novaka, Lada Jakše, Jerka Novaka, Boruta Činča, Bojane Drobež, Igorja Leonardija, Polone Kasal in Polone Janežič, Boštjana Narata, Severe, Vlada Kreslina in drugih.

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov