Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 25. maj. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 25. maj.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Posnetek prvega dela otvoritvenega koncerta 30. festivala Noči v Stari Ljubljani, ki je gostil izjemno skupino glasbenih raziskovalcev in ustvarjalcev iz Argentine, združenih v Orkester tradicijskih glasbil in novih tehnologij. Skupnost glasbenikov oživlja umetnost in duhovno izročilo igranja na glasbila Južne in Srednje Amerike ter ga povezuje s sodobnimi inštrumenti in zvočno tehnologijo. Za to priložnost so člani v Slovenijo pripeljali obsežno, več kot 500 kilogramov težko zbirko tradicijskih glasbil, mask in drugih obrednih tradicijskih predmetov, ki so plod njihovega raziskovanja kultur iz različnih področij Amerike, del svojega repertoarja pa so priredili tudi za izvedbo s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, ki ga je vodil argentinski dirigent Martin Fraile

Plesni utrinek s plesalci Kazine. Nastopajo članski prvaki v formacijah stepa leta 2001 ter mladinski državni prvaki in svetovni prvaki v formacijah stepa leta 2001. Koreografija Mitja Popovski, režija Vojko Vidmar.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Med Dravo in Muro se razprostirajo Slovenske gorice, ki so s svojimi grički vabljive tako s tal kot iz zraka. Tam smo obiskali edinstveno hišo, ki lastnikoma zagotavlja stik z naravo, bivanje z elementom vode in ravno pravo mero zasebnosti.
V drugem prispevku se odpravljamo v prostor, ki je po eni strani svetišče miru, intime in počitka, po drugi strani pa je velikokrat tudi zapostavljen. To je spalnica. Spalnica, ki z novimi trendi postaja čedalje bolj tisti prostor, katerega vrat ni treba več tako nujno zapirati.
Brez pohištva in dodatkov za dom so še tako dodelani prostori prazni in brez duše. Zato bo nova sezona oddaj Ambienti pozornost iz domiselnih idej arhitektov preusmerila na spretne prste rokodelcev in zgodbe majhnih blagovnih znamk. V prvi oddaji predstavimo dve ustvarjalki (kiparko in mizarsko mojstrico), ki ustvarjata pod imenom Vulgaris Woodcut.

Tokratna oddaja bo v znamenju zbiranja sredstev za letovanje otrok v okviru akcije Pomežik soncu, ki jo vsako leto organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Bernarda in Jože gostita predsednico ZPMS Darjo Groznik in deklico Hano, ki pomaga zbirati sredstva za otroke, ki so zboleli za rakom. V goste prihajata tudi smučarska skakalca Cene Prevc in Žiga Jelar, ki v okviru akcije podarjata športni dres, ta pa bo na voljo v dobrodelni dražbi. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita igralca Lara Komar in Marko Miladinovič, ki sta se pred leti bolje spoznala pri skupnem televizijskem projektu. Na glasbenem odru se predstavlja skupina Flirrt s pesmijo Kako si kaj? in Nina Pušlar z novo pesmijo Nina Nina Nina. Terenski dopisnik Gianni je tokrat obiskal Luko Koper.

Tim je zadovoljen, saj je travnik, ki ga je predlagala Franzi, kot naročen za njegov klub za polo. A če hoče uresničiti svoje sanje, potrebuje sadovnjak Krummbieglovih. Kako daleč bo šel Tim za svoje sanje? Michael se boji, da je on kriv za zaplete pri Annabellini operaciji. Pod pritiskom strese nejevoljno na Natascho, ki odide. Ji bo povedal resnico? Lucy želi z denarjem pomagati čim več ljudem v svoji bližini, a številni se ne odzovejo po pričakovanjih. Konopka se je izkazal in Lindina kavarna dobi zelo pozitivno kritiko.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Z besedami Celo mesto je oder so pred 100 leti svojo zamisel salzburškega festivala opisali njegovi ustanovitelji Max Reinhardt, Hugo von Hofmannsthal in Richard Strauss. Njihove želje so se uresničile in živijo še danes. V Salzburgu se v času festivala zbirajo največje zvezde z različnih mednarodnih odrov in festival se je uveljavil kot eden najbolj priznanih festivalov klasične glasbe na svetu. Filmski ustvarjalec Chris Weisz v dokumentarnem filmu pripoveduje njegovo očarljivo zgodbo od začetkov, ko je predstavljal mirovni projekt po prvi svetovni vojni, do mita o Jedermannu do danes. Na vprašanje, zakaj je salzburški festival tako edinstven in izjemen, v filmu med drugimi odgovarjajo Tobias Moretti, Teodor Currentzis, Anne-Sophie Mutter in Cornelius Obonya.

Štiridelna dokumentarna serija podrobno oriše življenje Adolfa Hitlerja, firerja nemškega rajha, ki je svet prignal do roba propada in prinesel smrt več milijonom ljudi, pa tudi vsakodnevno življenje v Evropi v prvi polovici 20. stoletja. Skoraj polovica vseh posnetkov ni bila še nikoli objavljena. Serija sodi med najpopolnejše slikovne dokumente Hitlerjevega življenja, od njegovega rojstva leta 1889 do smrti leta 1945.

4. del, 1939–1945
Četrti del serije niza prelomne trenutke v Hitlerjevem življenju med letoma 1939 in 1945, ko je kot vodja nemškega rajha razdejal Evropo in si tik pred koncem vojne vzel življenje v bunkerju sredi razdejanega Berlina.

THE HITLER CHRONICLES - BLUEPRINT FOR DICTATORS / Nemčija / 2018 / režija: Hermann Poelking

Komična drama in romanca … Juda, Victor in Raya Frenkel sta bila več desetletij zlata glasova sovjetske filmske sinhronizacije. Vsi redki zahodni filmi, ki so »zablodili« v Sovjetsko zvezo, so bili »ozvočeni« z njunim glasom. Toda leta 1990 je Sovjetska zveza propadla in Victor in Raya se odločita za Aliyah - selitev v obljubljeno deželo Izrael, kakor še sto tisoče drugih ruskih Judov. Toda v Izraelu ni nobenih potreb po ruskih »sinhronizacijskih« umetnikih. Victor in Raya pa vseeno potrebujeta službo za nov začetek. Talent in znanje, ki ga posedujeta, povzročita čudaške in nepričakovane dogodke, kar je za njun nov življenjski začetek v Izraelu, skorajda malo preveč.

GOLDEN VOICES / ISRAEL / 2019
Režija: Evgeny Ruman / Scenarij: Ziv Berkovich, Evgeny Ruman / Igrajo: Maria Belkin, Vladimir Friedman, Evelin Hagoel, Uri Klauzner, Alexander Senderovich …

V okviru Videonoči si boste lahko ogledali široko ponudbo slovenskih glasbenih videospotov vseh zvrsti. Z njimi noč ne bo tako dolga ...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov